Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 448 171
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 14 955
Скрит текст:
Да, накрая пак стигаме до вината на Русия.
Тази предизборна кампания ще е под това мото - Русия е виновна за всичките ни несгоди.
Борисов вече е изчерпан/изчегъртан и не върви.Simple Smile
Ми-НЕ!.
Борисов опъна червения килим за руския контрол..
Не е актуален, омразата, обединяваща останалите секна или по точно се насочи към Русия. Сега ще се "бият" русофили и русофоби.
О, да, на първо ниво на тези избори ще е разделението. Струва ми се, че прекалено обаче се стремят към първата група...

# 14 956
Обаче президентска република в нашите, български условия упорито си има поддръжници. Само да не се окаже, че разбирате какво представлява президентската република толкова, колкото и формата на държавно устройство.

Това не ѝ харесвам на демокрацията - че може да функционира без да се изражда само в едно общество, което е будно, образовано, мислещо в огромната си част. Иначе се получава парадокс - демокрацията сама се превръща в диктатура…от само себе си. Хората си го искат, бе.

# 14 957
Скрит текст:
Всичките партии на протеста действаха в съглашение с Радев. И като казвам "Радев", нямам предвид само него персонално, защото и той е само едно лице, като всички останали политически фигури. Всички имаха нужда от дебелата червена линия "анти-ГЕРБ", защото ГЕРБ бяха узурпирали цялата икономическа власт, а имаше други желаещи да се качат на клона. Освен това Борисов стана политически неизгоден и за двете основни посолства в България. Затова всички се обединиха да го премахнат, но отвориха кутията на Пандора, като преминаха много граници, които не трябва да се преминават. Повечето го направиха от чиста алчност и късогледство, но при Радев си беше дългосрочен план. В резултат обществото буквално се атомизира и тежко боледува. Към това се насложиха външните кризи. За мен няма съмнение, че развитието от последните 2 години е добре планирана стратегия и Румен Радев е главен актьор в този театър, чиято крайна цел е постепенното връщане на тази толкова ценна територия в лоното на Матушка Русия.
Сега най-важното е да ни изкарат от НАТО. После вече ще е лесно. Има както руснаци за освобождаване, така и много потиснати русофили. А най-вероятно изобщо няма да се наложат военни действия - активното население само ще инициира посрещането на освободителите с хляб и сол, останалите няма да се интересуват. Мое мнение, с което не ангажирам никого.
Кои са тези, които ще тръгнат да ни изкарват от НАТО? Изобщо като правите такива генерални изводи давате ли си сметка, как ще се случи на практика?

Обаче президентска република в нашите, български условия упорито си има поддръжници. Само да не се окаже, че разбирате какво представлява президентската република толкова, колкото и формата на държавно устройство.
Скрит текст:
Това не ѝ харесвам на демокрацията - че може да функционира без да се изражда само в едно общество, което е будно, образовано, мислещо в огромната си част. Иначе се получава парадокс - демокрацията сама се превръща в диктатура…от само себе си. Хората си го искат, бе
.
Може да инициирате предложение - да се гласува само след издържан тест. Може и да предложите такъв. Wink

# 14 958
Затова се говори за демократични традиции. Няма как общества, които не са имали няколко поколения демокрация, да я запазят за дълго от само себе си. Западните демокрации са такива вече от 200 години. Хората не могат и да си представят друго. При нас е малко по-иначе. Тук се смесват ориенталският и съветският феодализъм в съчетание с разпространението на манталитета на оцеляването - преклонена глава сабя не я сече. Малкото "воеводи" са не особено далновидни горещи глави, с които властта бързо се справя. Няма критична маса демократично мислещо население. В Русия нещата са още по-трагични.

Мама Нана, излизането от НАТО ще стане съвсем законно: чрез референдум, инициран от някоя от Радевите креатури (а те са поне 3-4). Ако действителните резултати не са правилните, машинният вот ще се погрижи за останалото. Нали това ви е болката, че са ни вкарали в НАТО насила и не са ни питали. Е, очаквам да ви питат в съвсем близко бъдеще, някъде до 1 година.

# 14 959
Добре, аз да попитам тези, които не искат президентска република - какво според вас ще стане след следващите избори? Ще имаме ли работещо НС? Колко време ще работи? Какво очаквате, че ще свършат всичките 240 нови (реално стари) паразитиращи на наш гръб депутата, освен да се карат от трибуната на НС? Защото според мен и след 02.10 пак няма да имаме стабилно правителство и пак ще ходим на избори. И до кога така? И колко пари още трябва да заминат за избори, вместо да се дадат за нещо в пъти по-важно?

# 14 960
И до кога така? И колко пари още трябва да заминат за избори, вместо да се дадат за нещо в пъти по-важно?

Докато на българина не му дойде акъла. Ще отнеме много време, вече казах. Няколко поколения.

# 14 961
  • София
Проблемът не е, че нямаш задълбочени правни познания или че не си спазила терминологията, а че спориш, след като ти се обърне внимание на конкретна неточност. Хората масово спорят така за неща, които не разбират.
Хората също така гласуват за неща, които не разбират и за неща, представяни им през криви огледала от медии и политици дружно. Нарича се демокрация в съвременния й вид. Другото е да се даде право само на субективно избран елит от разбирачи да дискутират и гласуват, но името му е грозно и не се споменява от защитниците на такива идеи.

Последна редакция: сб, 27 авг 2022, 11:45 от melinda11

# 14 962
Затова се говори за демократични традиции. Няма как общества, които не са имали няколко поколения демокрация, да я запазят за дълго от само себе си. Западните демокрации са такива вече от 200 години. Хората не могат и да си представят друго. При нас е малко по-иначе. Тук се смесват ориенталският и съветският феодализъм в съчетание с разпространението на манталитета на оцеляването - преклонена глава сабя не я сече. Малкото "воеводи" са не особено далновидни горещи глави, с които властта бързо се справя. Няма критична маса демократично мислещо население. В Русия нещата са още по-трагични.

Мама Нана, излизането от НАТО ще стане съвсем законно: чрез референдум, инициран от някоя от Радевите креатури (а те са поне 3-4). Ако действителните резултати не са правилните, машинният вот ще се погрижи за останалото. Нали това ви е болката, че са ни вкарали в НАТО насила и не са ни питали. Е, очаквам да ви питат в съвсем близко бъдеще, някъде до 1 година.
И колко години още трябва да минат, за да проумеете, че България никой и за нищо не я пита?
Проблемът е, че България не може да си реши и елементарните вътрешни проблеми, като престъпност, корупция, инфраструктура, здравеопазване, образование и т.н. Ама иначе сме първа писта да го играем евроатлантически ястреби със събути гащи.

# 14 963
Human being, дефинирай критично мислещ индивид. Чакай, помагам. Това е този, който мисли като теб.
Средностатистическият избирател иска едно. Тези, които застанат начело да не го крадат и да осигурят оптимално функциониране на държавата. Вкарването в политически брътвежи на идеологии, руснаци, ценности, бла-бла въобще не му влияят на опита да избере здравомислещи индивиди начело на държавата. Такива за жалост не се предлагат. И това е проблема. Не е проблемът в опитите за намеса на други държави, а продажността на политиците ни (които уви са си пак от нас част). Никой не го прави от любов, прави се за пари. Няма фили и фоби, има сребролюбци и да си оправдават престъпленията с филство или фобство на избирателя е много тъпо, или удобно. Форумът имам чувство, че с политици е пълен. Аз жив човек, който си аргументира избора с "аз искам Русия" или "искам евроатлантически ценности" и да мисли, че между това избира, не познавам.

# 14 964

Това е факт - за влизането в ЕС и НАТО не е имало допитване до народа. Не знам, защо реши, че имам желание да излезем от НАТО. Питам само, защо армия, която е минимизирана до ниво, под което по надолу няма, е нужна на НАТО? Приемането ни по каква причина е?

Що се отнася до демокрацията. Изграждането на демокрация се прави от личности, които имат такива възгледи и убеждения. Години наред народа прави избор на хора/личности, които казват, че са такива и убеждават/обещават,  демократично развитие на държавата ни. На практика излиза, че ние избираме хора, които не градят демократична държава, а мафиотска държава. Какво очакваш от народ при такова развитие на нещата /лъган по всевъзможни начини/?
Как да повярва един човек, който не знае какво е това демокрация, на база случващото се, да бъде за демокрацията? Той е живял при други условия, но новите  с нищо не променят живота му, точно обратно, правят го по труден и сложен. Съвсем нормало е да е против.

Последна редакция: сб, 27 авг 2022, 11:55 от Mama_Nana

# 14 965
Хората също така гласуват за неща, които не разбират и за неща, представяни им през криви огледала от медии и политици дружно. Нарича се демокрация в съвременния й вид. Другото е д асе даде право само на субективно избран елит от разбирачи да дискутират и гласуват, но името му е гтозно и не се споменява от защитниците на такива идеи

Абсолютно вярно. И точно затова казах, че демокрацията умира от само себе си в общества, които чакат месии, а не разчитат на себе и не развиват собствения си капацитет. Защо да се напънат да прочетат два реда и да ги осмислят, като могат да чуят Слави какво им казва по телевизията и да повтарят като папагали. Ето, той мисли за народа - предлага референдум. Ама този референдум ще промени ли формата на държавно управление? Не. Какво ни трябва? Трябва ни ВНС. Има ли изгледи да има съгласие и мнозинство за ВНС в парламента, който се задава, ако има изобщо такъв? Не. Значи Славчо е популист и иска да си осигури немислещи избиратели, които да го вкарат в следващия парламент. Ето, не е сложно. Но човек трябва все пак малко да се напъне.

# 14 966
Слави Трифонов яко се е активизирал

Уважаеми колеги, наричам ви “колеги”, защото самият аз съм взел хиляди интервюта и затова смятам, че имам честта и правото да ви наричам “колеги”.

Уважаеми колеги, нека си представим, че по онова стълбище зад Лена Бориславова вървях аз. И аз бях този, който ѝ бърка под полата. И също, нека си представим, че аз бях този, който ръга журналист в ребрата, докато ми задава въпрос. Дали вие щяхте да имате такава мила, щадяща, компромисна и почти нежна реакция спрямо мен, каквато незнайно защо имате към Кирил Петков?

Уважаеми колеги, искам да ви попитам –  каква е разликата между мен и Кирил Петков? Разбира се, най-добре е сами да си отговорите на този въпрос“

# 14 967
Някоя добра душа ще качи ли линк с ръгането в ребрата на журналист, това съм го пропуснала.
Затова пък не пропуснах снощи да изгледам все по семплия тандем Ки и Ко, много се изчерпаха тези момчета за отрицателно време.
И КП с това нервно размахване на дясната ръка.... по-рано ми беше симпатично, в момента го приемам за неврологичен проблем. И всичките пепета и те взеха да правят същото.
Както о т ДБ да си накланят главата на една страна, и да повтарят " това е много важно" с премрежен поглед.
Аман от клонинги.

# 14 968
Някоя добра душа ще качи ли линк с ръгането в ребрата на журналист, това съм го пропуснала.
Затова пък не пропуснах снощи да изгледам все по семплия тандем Ки и Ко, много се изчерпаха тези момчета за отрицателно време.
И КП с това нервно размахване на дясната ръка.... по-рано ми беше симпатично, в момента го приемам за неврологичен проблем. И всичките пепета и те взеха да правят същото.
Както о т ДБ да си накланят главата на една страна, и да повтарят " това е много важно" с премрежен поглед.
Аман от клонинги.
https://www.bing.com/videos/search?q=%d0%bf%d0%b5%d1%82%d0%ba%d0 … ail&FORM=VIRE

# 14 969
Тази очароваща усмивка искрена ли е или е поза от страна на Петков!  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт