Нашите орхидеи – тема 39

• 35 106
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Дааа, вандата започва да заприличва на себе си Grinning

# 226
Да допълня - само фаленопсиси отглеждам, изложението е източно. До обяд грее слънце яко, мога да ги дръпна навътре, щото са до прозореца.
Какво да ги правя 3 седмици, докато ни няма? Всъщност, оказа се, че може да са две, но за всеки случай нека говорим за 3.

# 227
  • Бургас
Преди две година бяхме около 18дни по Гръдско. Освен, че на цъфтящите им беше окапал цвета по бързо други поражения нямаше по Фалчетата. Накиснах си ги ден преди заминаването, в къщи са стояли на затворени прозорци и с един пуснат климатик да подържа около 24гр. Другия вид Милтония който обича по често поливане закарах при майка ми да се грижи за нея.

# 228
  • Мадрид / София
Pipi, определено ги дръпни от прозореца. Фалчетата обичат полусянка. Иначе им изгарят листата от директното слънце. Полей ги преди да тръгнеш и ако можеш да им осигуриш известно проветрение на въздуха и ще те дочакат щастливи.

# 229
  • Варна
maya_76 Цъфтя Цимбидиумът, Майче, ама мен ме нямаше известно време Blush Тази година реших да го пресадя, отрязах му корените, дано се даврандиса… Че брат му си отиде скоропостижно след тази операция преди няколко години Confused

И едно въпросче - това Милтония ли е или някоя от разновидностите?

Грабна ми окото и поддадох Heart Eyes

# 230
  • Бургас
Вещи Цимб ме хипнотизира отново с невероятна красота. И да това е Милтония Сънсет, поне при мен е много благодарно растение радвам ме често с цвят. В момента от едно растение съм разделила на четири. Първата част която разделих миналата година цъфтя вече. Тазгодишните деленки се надявам на есен да ме зарадват с цвят😀

# 231
  • Варна
Мерси, Майче, заравям глава в библиотеката да чета Grinning
Редакция
Нещо не мога да отворя файла с милтониите - казва ми че файлът не съществува. При вас отваря ли се нормално?

Последна редакция: пн, 11 юли 2022, 09:48 от BЕЩИЦА

# 232
Вещи, виж тук - https://bg-mam.ma/p/1325441/42852990 Четеш от "РАЗБИВКИ" надолу.

# 233
Пак аз Simple Smile
Цъфтят две от кръстоските на Violacea:

(силен аромат на зюмбюл; на живо е по-красива, ама фотографът е смотан Wink )

(Dtps. Purple Martin; с родител Violacea; моят е ароматен; цъфти месеци наред, но само с по няколко цветчета едновременно)

# 234
Страхотни са!

# 235
Благодаря за съветите на всички. Оказа се, че няма да ни има 2, а не 3 седмици, първата ще изкараме тук. Така че мисля, ще оцелеят моите хубавици.

# 236
  • София
Топлолюбивата ми Pulcherrima alba 

# 237
Raya, при теб е като в цветен магазин...
Много красота на заден план..
Евала, имаш цяла стая с орхидеи...🤩🥰😍
Пусни някое друго фото, да се полюбуваме на обстановката,  дори да не са цъфнали, бройката и подредбата си заслужава адмирации...
Браво.🙂

# 238
  • София
Благодаря, Sofi_to. Това е в ателието ми. Почти нямам общи снимки, а на лаптопа - нито една. Заради големия брой растения и вероятно защото съм късогледа, снимам и гледам всяка една орхидейка отблизо.
Намерих сега една снимка на едната етажерка. Ето я:

# 239
Рая, благородно завидях!  Страхотни са!

Общи условия

Активация на акаунт