Нашите орхидеи – тема 39

• 35 107
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Майко мила Open Mouth
Рая, ако бях на твое място сигурно нямаше да успявам за 5 пари да свърша работа - по цял ден щях да съм надупена между цветята Flushed Grinning

# 241
  • София
Благодаря, Pipi_. Понякога и аз си завиждам чак. 

BЕЩИЦА, има го и този момент Simple Smile

# 242
  • Бургас
Обръщам се към SVE, имам бегил спомен, че имаше розова Милтония. Ако и друг отглежда такава ще се радвам да сподели.
Розовата ми Милтония нещо не е Ок забелязвам на два нови израстъка по средата листото да изсъхва или е някакво мокро гниене?! Ако е това с какво да третирам? От както я имам още не е цъфнала при мен, а другата Сънсет е май по различна за отглеждане. Листата и са по светли и големи, а тази е с по тъмни листа. Имам и още една от Германия, но и тя бере душа, засуши три нови издънки.

# 243
  • София

Еха! Колко красоти! Поздравления за красивите цветя, за грижите и създадените условия!

# 244
  • Варна
Рая, много са красиво наредени. Цветарските магазини  могат само да завидят за тази витрина. Simple Smile

# 245
А да не говорим, че има ( поне доколкото видях аз на предната снимка), още една подобна витрина 😊😉
Ще очаквам с интерес и нетърпение да я видим и нея по- отблизо някой ден🙂
И едно питане..
Новата ми, вече стара де, камбрия засушава една псевдобулба, Стара,  тя си беше леко набръчкана , както и още2-3 такива, още когато я купих..
Сега вече е започнала да жълтее,  и самата булба и листата на нея са променили цвета си,  с лек жълт оттенък..
Как да я отстраня, или какво се прави в този момент..🙂

# 246
  • София
Благодаря, дами. Драго ми е, че ви харесва. Ако не си цветар в душата, идват малко в повече. Имам още саксии там. От сега казвам - не искам да ги броя, за да не се стресирам 😂😂😂

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 15:30 от Raya

# 247
  • Варна
Софи, покажи снимки на растението. Иначе булба се маха с леко въртеливо движение. Simple Smile

Рая, това е от приятните видове стрес. Пък и преброяването води до главоболие, поне при мен е така. После трябва да търся мента за мохито да оправям главоболието, става сложно. Затова предпочитам да не зная. Grin

# 248
Райско е при теб, Рая! Heart Eyes
Много ми харесва как е организирано всичко да не заема много място, осигурено е осветление и няма конкуренция за естествената светлина.
При толкова красота бройката няма значение. Дали ще са 2, 22, 102 или 222 орхидеи, щом човек успява да се грижи за тях и му носят удовлетворение, всичко друго е маловажно.

# 249
  • Варна
Здравейте, това на снимката е фузариум, нали? От началото на лятото паднаха 2 листа, също доста корени изгуби. Днес падна поредно листо, обелих остатъка и видях това лилаво петно. Предполагам не бъркам в диагнозата.
Скрит текст:

# 250
Според мен е фузариум, и аз съм намирала такива петна.

# 251
  • Варна
Според мен е фузариум, и аз съм намирала такива петна.

Ясно. Имах колебания, защото се виждат на снимката нови разтежи, но пък и 2 пъти по- бързо губи листа и стари корени. Simple Smile Ще я мисля, за момента е само отделена.

# 252
  • София
Ако няма почернели върхове на стопирани млади корени, може и да не е фузариум. Сега е сезонът за падащите листа - растат нови корени и разкъсват основата на листата , а и растенията се нуждаят от допълнители хранителни вещества, свързани с усиления растеж. Ако листата пожълтяват от върховете и изсъхват хубаво, то може да е от сезона.

# 253
  • Мадрид / София
При мен два мини фалеанопсиса си заминаха. И двата още при закупуването бяха със съмнителни корени дето са или-или. Та жегата им видя сметката. Единия остана съвсем без корени и само с 2 дехидратирани листа, а другия - днес видях, че е с почерняла розетка без да е мокрена. Този беше от около седмица та си е дошъл с болестта. Хареса ми цвета на цветовете, но от 3 бр този, който взех изглеждаше най-здрав. Другите бяха още по-зле. Тогава купих 2 минита. Другото си е много хубаво, но това замина.

# 254
Една Марусия от мен. Two Hearts След два неуспешни опита за цъфтеж през зимата, сега се отчете  като по учебник! Relieved

И един син монстр висок метър и половина и с цветонос по-дебел от пръста ми. Ужасна е, като сурвчака. Нямам търпение да прецъфти и да цъфне бяла. Blush
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт