На море в България 2022г.! - 2

• 59 356
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
  • близо до Кресненското дефиле
Здравейте! Някой може ли да ми препоръча семеен хотел или къща за гости в Созопол? С дете сме, така че ще е хубаво да е на по-спокойно място. Благодаря предварително!
"Зелената къща". За 5-та година сме там.

Стана ми интересно и разгледах сайта, но там пише че има две- една в стария град и една до плаж Харманите. Вие от коя сте доволна?
Здравейте. Ние отсядаме в апартамент, в тази, която е срещу Хармани. Имат сайт, може да го разгледате.

# 211
Олимпийски надежди не е ли в Равда, и то май точно около този потънал кораб? За 2022г не е със Син флаг

През 2022 г. с престижния световен стандарт Син флаг в България са плажовете на Бялата лагуна, Албена, Кранево-Север, Златни пясъци, Слънчев ден, Обзор-Централен, Свети Влас–Нов плаж, Слънчев бряг-Север, Слънчев бряг-Централен, Слънчев бряг-Юг, Несебър-Юг, Поморие-Изток, Къмпинг Черноморец, Созопол-Централен, Созопол-Харманите, Дюни, Дюни-Юг и Аркутино, както и Марина "Диневи".
Същият плаж е. Това е на границата между Равда и Несебър.

# 212
Да разбуня духовете с неутрален отзив за Сънрайз Блу Меджик.

Повече утре Simple Smile

# 213
Нашето първо море свърши. За трети пореден път бяхме в Роял Бей- Каварна. Всичко беше чудесно-храна, обслужване, чиста вода.Хотела се напълни последните дни, предимно чужденци.
В района на Иканталъка обаче все още сезона е слаб. И в Бялата лагуна,и в Уайт Коуст, и на Св. Георги почти няма туристи.

Последна редакция: нд, 26 юни 2022, 14:41 от dussie

# 214
  • В.Търново

aiwabg, какво значи неутрален?! Не ме отчайвай!

# 215
Развалили са качеството дори спрямо миналата (ковид) година.

# 216
Здравейте, интересувам се някой дали обмисля почивка в новият хотел на Златни пясъци - Умани. https://hotelumani.bg/bg/
 Изглежда доста хубав, все още не е отворен, но в цената има и включен плаж, който не ми е много ясно къде е и дали е много далеч. Ако някой е бил на почивка в съседните хотели, много моля да даде информация.

# 217
Здравейте, интересувам се някой дали обмисля почивка в новият хотел на Златни пясъци - Умани. https://hotelumani.bg/bg/
 Изглежда доста хубав, все още не е отворен, но в цената има и включен плаж, който не ми е много ясно къде е и дали е много далеч. Ако някой е бил на почивка в съседните хотели, много моля да даде информация.
От това, които виждам на картата като местонахождение на хотела, то той изобщо не е в Златни пясъци, нищо че така се води. Плажът, който предполагам, че ще се ползва също е извън Зл. пясъци. Намира се преди Ривиера и под почивната база на Агенцията за дипломатически имоти в страната/АДИС/, която сега много вероятно да е заета от украински бежанци. Там е голям баир и изкачване на много стъпала. Иначе плажът там беше хубав. В района е най-голямото свлачище в местност Трифод Зарезан и дори пътя за Златни пясъци беше затворен. Отдавна съм почивала там в едни къщички, но не бих повторила, точно заради разстоянието до плажа.

# 218
  • Германия
Ето тук пише за плажа

# 219
Да, видях информацията за плажа на страницата на хотела, но прсто се интересувам дали плажа там е хубав, защото никога не съм ходила в този район. Била съм на плаж Ной  и на Ривиера, но на този никога. Видях и също, че не е точно в Златни пясъци, то като цяло всички хотели около Златните, ако не са на първа линия са на някой баир и голямо вървене пада.

# 220
Моето семейство най- накрая фиксира дати за моренце. Уви, пак ще сме в топ сезона, но няма как. Гледам цените и само мигам. Изключително много са вдигнати спрямо миналата година. За по- миналата пък да не говорим. Направо незнам какво да правя. Най- вероятно ще свием дните, за да се опитаме да се вместим в същия бюджет като миналата година.

# 221
По повод високите цени, сутринта четох това: https://www.economic.bg/bg/a/view/pochivkata-v-bylgarija-v-pyti- … skypa-ot-chujbina

# 222
Sunrise Blue Magic - година след ковида и не знам си коя поредна година.

С кое да започна хубавото или лошото ? И аз не знам.
Това беше нашето място, но защо когато едно нещо е вървежно се занемарява ?
Цените са прилично високи, за да има компромиси.

4 нощувки, без деца. Имахме приятели в All Suites и спонтанно го решиме, а и имаше свободни стаи в Блу-то.

Анимация - екипа на Блу е сменен, младежите са толкоз "утрепани, зелени и залюхани", че спокойно мога да кажа , че анимация няма. За 4 дни, един ден не ги видях да агитират за игри. Понеже седяхме на плажа до късно и вечеряхме късно, реално не знам дали е имало вечерна програма. Мини диско има и даже им пускат музика една идея до по-късно на дечицата.

Общи площи - около басейна е "избила" трева, при толкова много персонал, толкова ли не могат да ги накарат да хванат и да я оскубят или третират с нещо ?
Чистят сутрин рано, но ако някое дете си размаже сладоледа на обед, си седи така до другия ден.

Плаж - рано пиле, рано пее. До 8,30 се намират шезлонги и на 1ва и на 2ра линия. Към 10,00 шезлонги няма.
Запазвания има и от румънци (които преобладаваха) и от българи. Немска реч нещо не чух.
Шезлонгите вече са амортизирани от слънцето и са накъсани, чадърите са ок и пазят хубава сянка за 2 шезлонга.
Явно не се чисти, защото има някви бодили, които много гадно се забиват по краката. Не е болка за умиране де. На най-задната линия са сложили изкуствена трева, но не навсякъде.

Тази година морето е дълбоко, шамандурата е на има няма 10-12 метра. Това за неплуващите и с малките деца.

Барове:
Бийч бар - не съм го ползвал, защото е почти винаги с голяма опашка, похвално че има 3 ма души, които сипват по цял ден като гламави. Най-използван от гостите на All Suites. Към инклузива, както и миналата година - бира, 1-2 вида сок и вода. Аааа и кафе.

Пул Бар - вървиш малко повече (а и е полезно Simple Smile)) ), но имаш всички напитки и сравнително по-бързо от бийч бара. От 10,00 до 22,00

В петък си поръчах една мента 8 пъти и го карах да я излива в мивката, докато младежа "захапе", че лед не се сервира с ръце. Подадох оплакване и през следващите дни персонала използваха прибори. И така до следващото оплакване.

Лоби бар -а работеше до 23.00 и общо взето го посещавахме само след 22.00. Любезни и бързо работещи под зорките очи на камерите над главите им Simple Smile

Стаи - кратко и ясно - ок.

Ресторант.
Персонал - 95% от ромски произход, абе направо 100%
Определено на повечето им е първа работа, не знаят нищо и им липсват елементарни обноски на работното място, в работно и извънработно време. Стане ли 21:00 и се започва обсъждане на гостите на висок глас и едно маниерничене ...

Хигиена - средна хубост,  имаше не добре измити чаши и чинии. Имам лоши спомени от AI хотели (3 пъти сме ходили до спешни отделения), като цяло е приемливо. Не ми е приемливо да слагат приборите на масата директно, а не върху салфетки, но .....

Напитки - тука е приключение. Приключение да намериш персонал зад бара в ресторанта. Приключение да се разберете на обикновен български език, какво точно искаш. Е може в нас да е проблема, те пък защо са длъжни да седят на работното си място и то точно по време на обяд или вечеря. И точно заради нашите капризи ли ще се мъчат да седят на работното си място ?

Алкохола е на винпром Карнобат, има и 3те вида вина.
Соковете им са хубави, достатъчно сладки.

Десерти - ами страхотни са, няма начин някой да не си хареса нещо !
Свежи и вкусни плодове - диня, нектарини, пъпеш, ананас, ябълки и сигурно други.

Салати:
На обяд е малко зор да си намериш шопска/овчарска салата. Просто за 3 дни, в 2 от дните такава липсваше. Винаги можеш да си сглобиш сам.
Доста тежки зимни салати с майонеза(използват останали от предни хранения продукти). Избор има за всеки вкус общо взето

Има най-различни мезета. Правят много хубави разядки в купички или върху брускети.
Няколко вида сирена и кашкавал. 2 дни обаче сервираха стар пушен кашкавал. Горчеше си направо и беше като гранулясал:

Някой 100% се оплакал, защото на 3тия ден са решили, че може да натровят някой гост на хотела и го смениха с годен за консумация.

Правят страхотен таратор с копър и чесън, препоръчвам с мастичка Grinning

И идва момента да си вземеш основно, ей тука вече яко са "резнали гювеча".
Пилешки бутчета, многократно преправяни с различни гарнитури.
Свински жулиен в сериозна марината и адски солен, сещайте се сами защо.
Наденички, пържени кюфтета, фиш фингъри, пържени картофи и др. полуфабрикати.
Херинга за обяд, херинга за вечеря.

Гладен няма да останеш, има картофки, пица, ама като се замислиш тия неща ги има в десетките по-евтини хотели на Слънчака Wink

Снощи решиха да се отсрамят !
Миди, скариди с парченца октопод, сафрид, телешко в пепър сос, свински джолан.
Супер ! Ама няма как да не ни се набие в очите, че масите бяха изоставени с пълни чинии с миди и сафрид.
Мидите без попдправки, без сол, без вино. Сафрида недостатъчно изпържен и нагарчащ.
Само скаридите бяха ок. Язък за зейносаната храна. Аз много се дразня и съм наказвал децата си, защото си слагат повече в чиния, отколкото могат да изядат, но в случая ги разбирам гостите.

Румънците се побъркаха по пицата, изнасяха по цели чинии, без да ги покриват, без грам свян.

Изкарахме си супер и не съм се напрягал, защото идеята беше да се видим със стари приятели.
Излъгах, напрегнах се, единия ден ми отне 20 мин да си взема мента с лед Grinning

Мястото е хубаво, но препоръчвам да се ходи в началото и края на сезона, те ако сега правят такива дребни номерца, не ми се мисли август.

Русалка, всичкото това е заради теб, ще ми е любопитно да чуя у твоя подробен отзив. Simple Smile

Последна редакция: пн, 27 юни 2022, 11:51 от aiwabg

# 223
Айва, не че нещо , но познавайки Русалка от списвнето тук, след твоя подробен доклад, очаквам да си отмени резервацията. Пиша това в кръга на шегата.

# 224
А в Ол суитс как е положението? На нас много ни харесваше преди, няколко пъти сме ходили. И кофти да е няма да го отменям, така и така цената е доста по-ниска от на други места. Не ме бърка храната да е базова, ама поне да е чисто…

Общи условия

Активация на акаунт