Българските бутици и брандове - тема №2

• 99 615
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
Без да обиждам никого, но да си кажа и аз мнението за последно споменатите - Джофра и Лорети. Вторите даже не ги бях чувала, но като разгледах сайта и цените, не бих се учудила да са от Алиекспрес. Джофра-та за мен са супер кич. В най-добрия случай ги виждам подходящи за 14-15 годишни тийнейджърки. Но.. и аз си падам по по-изчистени и класически модели.

# 496
За Джофра - имат магазин в Бургас на една от централните търговски улици. Витрините им изглеждат супер. Дрехи, оформление - романтичен пънк. Много ме кефи. Всеки път като отида в този град, се заглеждам по точно таи витрина.
Онлайн ми изглеждат ужас.
Та… не знам. Нищо нямам оттам…

# 497
Честно казано от БГ брандовете съм пазарувала основно от Алеса и Авин, като вторите превъзхождат с качество и материи първите. Напоследък съм фен именно на Авин, но предпочитам да ходя в бутика и да видя на живо дрехата, определено има неща, които са надценени ужасно…Имам тениската с мечето, по подобие на роклята, красив принт, но не струва 80 лв…А Джофра не бих ги облякла, прекалено са тинейджърски за мен. Денина Мартин пък ми е прекалено официална и не ми е в стила…

# 498
За Джофра - имат магазин в Бургас на една от централните търговски улици. Витрините им изглеждат супер. Дрехи, оформление - романтичен пънк. Много ме кефи. Всеки път като отида в този град, се заглеждам по точно таи витрина.
Онлайн ми изглеждат ужас.
Та… не знам. Нищо нямам оттам…
Наистина е факт ,че не са за всеки за мен и моят стил не са Авин и Алеса но са хубави на пръв поглед. Никол колекшън са доста добри също Simple Smile

# 499
  • Пловдив
Денина много ми харесва онлайн и накрая като получа дрехите не се харесвам, имам чувството, че ме състаряват.

Джофра имат магазин в Пловдив , живея наблизо до него даже, но откакто е отворил не съм влизала. Твърде кичозно е за мен, не бих ги сложила никога.

Някой беше питал за АМИА- те преди се казваха Dressed Passion. Имала съм няколко рокли през годините от тях и съм оставала доволна. Но ми се струва , че се поизхвърлят с цената.

# 500
  • София
С точно същото мнение съм за дрехите ма Денина.
Джофра и Никол колекшън  за мен прекрачват границата на екстравагантността и стават направо клоунски. Като от вторите може да се намери попадение, но от първите дори да има, аз с надпис Джофра по себе си не бих се разхождала.

# 501
На Лорети сме виждали на живо 3 модела, много добре изпълнение бяха, хубав сатен, добра кройка, не бих казала, че са от Алито. Цената им на намаление е супер, нормалните.....малко ту мач ми идват

# 502
Денина много ми харесва онлайн и накрая като получа дрехите не се харесвам, имам чувството, че ме състаряват.

Джофра имат магазин в Пловдив , живея наблизо до него даже, но откакто е отворил не съм влизала. Твърде кичозно е за мен, не бих ги сложила никога.

Някой беше питал за АМИА- те преди се казваха Dressed Passion. Имала съм няколко рокли през годините от тях и съм оставала доволна. Но ми се струва , че се поизхвърлят с цената.

Денина не са ми познати, не съм поръчвала, иначе за джофра и дп мода - вече амиа, имам абсолютно същото мнение. На амиа дрехите никак не са им лоши, стоят както на снимките, материите са издръжливи, но също използват евтини платове, цената е доста пресилена… За тези лорети сега масово бълват разни влогъри и блогъри, че всъщност позват модели от shein, даже дали не ги прекупуват и тук-там да “доокрасят”. Не съм поръчвала, но и не мисля - повечето им рокли са тип пачки и ми идват и прекалено натруфени, също като джофрата…

Последна редакция: вт, 16 май 2023, 11:18 от posh95

# 503
Mask

Последна редакция: вт, 16 май 2023, 15:23 от Анонимен

# 504
Момичета ,

Аз работя във шивашка фирма. Произвеждаме неща за износ , но освен това шием и за бг брандове.
Да ви кажа откакто работя тук и съм виждала какво представляват дрехите им, не бих си взела.
Говоря за следните марки : Никол Колекшън , Стела , Фетиш , Луци , Луси , Авангард , Дизаерс , Нелита , Алеса и тн.
А има ли български брандове, от които би си взела? И би ли споделила защо не би си взела от тези? Rolling Eyes В България знам, че се шие много и за международни брандове. При тях дрехите по-добри ли са и защо?

Любопитно ми е наистина.

# 505
А на мен ми е интересно какви са крайните цени на шитите в българия дрехи за чужди брандове, на които се продават в търговската мрежа.

# 506
А на мен ми е интересно какви са крайните цени на шитите в българия дрехи за чужди брандове, на които се продават в търговската мрежа.
Не искам да давам конкректното име на фирма производител в България и на съответния чуждестранен бранд, за които знам от първа ръка, не в качеството на работник в такава фирма обаче Grinning Но да кажем, че тяхна рокля, ушита в България, я продават в чужбина на цена от около 130 евро. По мое лично мнение с нищо не превъзхожда тези на споменатите български брандове, най-стандартна материя и десен, а самият дизайн ми идва по-бабешки. Но това е лично мнение.

Може би има някаква разлика при шева, който правят? Материите? Наистина ми е любопитно къде са основните разлики и ще оценя мнението на човек, занимаващ се в производството Smile

Харесвам българската бутикова мода заради ексклузивността и оригиналността на моделите не защото имам някакви свръх очаквания за качеството. Все пак то се определя от самите материи до голяма степен. Затова пък изборът на подходящи материи за различните модели си е дизайнерско решение, така че ... очаквам включване от разбирач Simple Smile

Последна редакция: вт, 16 май 2023, 13:51 от Telesilla

# 507
bekig , моето любопитство също се събуди:) Защо не би си купила дреха от БГ бранд, с какво се различава тази дреха от шитата за износ? Лъжат в материите ли? Защото, ако предположим, че една и съща фирма шие за Алеса, Луси и Зара (да речем), то би следвало в изработката да няма разлика, нали така? Различни могат да бъдат само платовете и цените Simple Smile

# 508
MaskMaskMask

Последна редакция: вт, 16 май 2023, 15:14 от Анонимен

# 509
bekig44, мерси Grinning

В България няма ли производство на платове, че се налага целият този внос? Би било много жалко, ако е така.

Има ли български брандове, които залагат на качествени платове? Кристин фешън често пишат, че използват италиански платове. За други не се сещам. Юнона? А имаш ли мнение за дрехите на Ефреа? Сувенир?

Общи условия

Активация на акаунт