Българските бутици и брандове - тема №2

• 99 632
  • 752
  •   2
Отговори
# 435
Авин специално доколкото знам си шият дрехите. Но ако намерите този сет на Авин на Димитровград пазара за значително по-малко пари, вземете С размер и ми го пратете, моля Simple Smile даже си сложете печалба за Вас и за времето Grinning Grinning

Коприна е, ама не естествена, а ацетатна. Ацетатната има горе долу същите свойства като естествената, но е значително по-евтин плата. В момента естествената и плътна хубава коприна върви около 30-60 лева на метър на дребно, ацетатната е около 15-20 лева (поне там където съм разгледала де). За такъв сет като на Авин, трябват два метра. Дори като сложим печалба, разходи по наеми, електричество и продавачки, би трябвало около 200 да излезне този сет в магазин, но все пак всеки си определя цената, не съм никоя да кажа колко да му сложат като цена. Пък и ако наистина има само 4-5 броя в цяла България, това малко или много вдига. Ще го видя в магазина в София, близко ми е. Ако кройката е перфектна и стои много добре, ще се прежаля, и без това нищо не мога да си харесам истински в последно време и вместо да взимам 5 неща, които не са ми толкова на сърце, ще взема едно ама да ме кефи максимално. Но трябва да е перфектен наистина, без да се налага преправяне при шивач и тн.

# 436
И двата са неоправдано скъпи според мен, но ако трябва да избирам - този на Авин ми допада повече.
Въпреки това, не разбирам защо комплект с къси панталонки трябва да е с риза с дълъг ръкав. Според моя термостат, ако ми е достатъчно топло, че да изляза по къси гащи, то нагоре с дълъг ръкав ще се сваря. Satisfied

Прави ми много неприятно впечатление, че голяма част от т.нар. онлайн бутици не пишат каква е материята. А, че повечето не си ги шият сами е ясно. Мен лично липсата на такава информация ме отказва да пазарувам от такива места.

Иначе, по темата, мога да се похваля с две нови рокли от лятната колекция на Денина Мартин. Фен съм на марката и повечето неща са точно мой стил като модел и материя. За съжаление, бройките са лимитирани и бързо свършват. Колекциите също са с малък брой артикули.

Къса рокля в слонова кост от ленена смес:
Скрит текст:

Дълга рокля в персийски принт от памук:
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 04 май 2023, 15:19 от Princess Sissi

# 437
Принцеса Сиси, прекрасни рокли, особено бялата. Ще разгледам сайта сега. Моят вкус в последните години се измени точно към материя и кройка, не толкова за принт и дали е “модно” в момента.
И аз много се дразня на малкото информация, която дават бутиците, особено Алеса и Авин са скандални понякога. Никакви снимки отзад, отстрани, отблизо, няма инфо за точния състав. Алеса особено като представят якета например, не ги показват закопчани… ми как да разбереш става ли не става ли.

EDIT: иначе за това, че е с дълги ръкави, по принцип и аз така мисля, но понякога си обличам нещо вечерно време, когато хем не е толкова жега, хем не е студено за къси панталонки.

Последна редакция: чт, 04 май 2023, 16:19 от ReniKan

# 438
Модното напоследък за мен е с доста фолкаджийски/плеймейтски привкус. Може би за това допринася и избора на модели за снимките. Ако пък не е това, ще е строго офисно или лелчинско.
Някак ми се струва, че няма голям избор на български брандове с насоченост към младите жени за ежедневна визия.
Друга марка, която ми допада е Vintage Summer Fashion, но и там бързо се изчерпват нещата, особено в нормалните размери.

# 439
  • София
И за мен голяма част от дрехите са “фолкаджийски” напоследък.
Иначе vintage summer е от марките, които не харесвам- много парцалив вид имат и винаги са измачкани на снимки и на живо. И на инфлуенсърките, които редовно се снимат с тях в инстаграм, също им придават такъв вайб- не знам проблема в материите ли е или кройките са кофти. Но си имат фенове.
Получих яке от verychi- уникална материя, както винаги и страхотна кройка.

# 440
И аз съм забелязала този ефект понякога. Може и да е търсен, все пак визиите им са с по-небрежна насоченост. На мен това не ми пречи чак толкова. Повечето материи, които използват са естествени - памук, лен, вискоза. Нормално е да се мачкат по-лесно.

# 441
Добре изглежда това сетче на Авин, ама 260 лева…
На Денина Мартин нещата са хубави. Имам няколко рокли и ризи. Единствено лилавата рокля от миналата година не ми допада съвсем. Подлъгах се да си я купя, но съм я обличала веднъж, нещо не се харесвам.

# 442
  • София
И моята я носих много малко и спрях. Има нещо в нея недомислено в кройката. Аз си чакам Дика какво ще пуснат за лятото. Миналата година купих две от ленените рокли и много ми харесват. При тях всичко е много изпипано, но тази година не виждам още свежи неща в сайта.

# 443
  • София
О, Дика са ми сред фаворитите по платове и изработка. Виж, при десените и моделите има какво да се желае, на моменти ми идват като за лелки …

# 444
И аз съм голям фен на дрехите на Дика. Имам чудесни попадения вк. от естествена коприна.

# 445
О, помня я тази лилава рокля - толкова ми хареса! Но прецених, че не е подходяща за моята фигура, доста отворена в бюста беше, а и по снимките, които видях в последствие, цялата й красота се губеше от намачкания лен.
Сега като споделихте, че я имате и не я носите, си затвърдих мнението и не ме е яд вече толкова за нея. ☺️
А какво мислите за подобни описания? Карат ли ви да си купите роклята?

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 11:14 от Princess Sissi

# 446
  • София
Бих оценила просто да напишат състава, което често не правят и пробутват полиестерни блузки за 100+ лв 🙂

Тази лилава рокля писах за нея миналата година, скроена е зле. Иначе цвета бешв страхотен, дано пуснат нещо друго в този цвят пак

Имате ли мнение за ZOE? Имат си характерен дизайн и съм харесала един сет, но цената от 400+ лв ми е леко извън психологическите граници за такъв тип дреха
https://zornitsabaeva.com/

# 447
  • Варна
Гледам че Авин почнаха да изкарват плажна колекция. Много са ми симпатични тия горнища с ръкавки и къдрички, но това за закрит басейн ли е само? Със сигурност няма да ми е приятно да почернея на ръкави. Аз само от седене на верандата съм почерняла вече, ако ще от глава до пети да се омажа в слънцезащита, пак ще имам разлика.

# 448
А какво мислите за подобни описания? Карат ли ви да си купите роклята?

Идва ми малко в повече. Дали бих я купила? Може, но зависи дали на мен ще ми стои толкова "шармантно", както обещават.
И аз гледам състав на дрехата.

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 13:55 от Pink Dress

# 449
За мен най-важно е да пише какъв е съставът на дрехата. Ако го няма, не бих купила, дори и да ми харесва как изглежда на снимките. Непрофесионално е.
Но и прекалено дълги описания биха ме отегчили.

Общи условия

Активация на акаунт