Горещо лято бърза и напира, бременните от 'Искам бебе' тука се събират. /тема 36/

• 39 734
  • 756
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте от мен. ☺️

Анабел, Дарлинг,стискам палци при вас всичко да е наред!

П.С. Малкият на феталната 30 г.с. беше измерен 1450 и никой не каза,че е дребен. Но аз си бях вече във филмите. 😀

Искам да се включа по повод изоставането на бебето,вторият ми син вървеше дребен,но може би осезаемото изоставане почна след шести месец,аз тогава по други причини ходех постоянно по прегледи,имах болки,стягания,за които никой не откри причината,но всъщност исках да кажа,че на нито една фетална морфология не ми казаха,че има проблем,на нито един преглед също,но аз бях качила само 5 кг с малък корем и все мислех,че няма да има 2 кг детето. Странно ми е как от толкова прегледи никой не обръщаше внимание на това изоставане,а доплерите бяха в норма. В 36-та седмица го измериха 2500 и тогава точно вече ,а и преди това коремчето изоставаше с 1-2 седмици,както и крачетата. Казаха,че водите са на долна граница,аз се притесних и в 37 точно отидох за второ мнение в Надежда,където раждах. Мисля,че д-р Георгиев,специалист по фетална морфология ме прегледа и измери бебето пак 2530 мисля,точно в 37,каза ми,че няма води и ще трябва индукция,но така и не каза,че има проблем в доплерите и те бяха в норма..  Така в четвъртък бях приета за индукция в петък,само че тоновете бяха лоши, ту скачаха на 170,ту бяха 100, губеха се,бях готова да отида и да им кажа,да вадим бебето. Е,те сами дойдоха и ми предложиха индукцията да е веднага. Слязох в родилна зала,сложиха окситоцин,пуснаха тонове и те си бяха нормални,още се чудя какво се случи. Родих много бързо,малкият изплака веднага и явно беше наред. А аз веднага питах има ли 2 кг. 😀

Роди се 2630 и 47 см в 37+3,доносен,здрав.

Сега отново съм бременна и притеснена и заради тромбофилията,но ми се иска да не мисля затова ,а да се доверя изцяло на лекаря ми.

Дарлинг,да,има връзка с тромбофилията,аз се оказах с вродени тромбофилии и според мен и затова малкият все пак се роди по-дребен и бях без води от рано. Големият пък се роди с много добро тегло за седмицата си,36+3,изтекоха ми водите,беше 2880 и 48 см,надявам се сега на едно здраво бебе отново. ☺️

Сега дочетох ,че ти си на инжекции,значи не би трябвало заради тромбофилията да изостава.
При мен д-р Вецев измери кръвоотоците в 5+2 и бяха в норма,засега  само натаспин даде  и каза,че ще следим кръвоотока. Обясни,че вероятността да се проявят мутациите е 50 на 50. Другият  четвъртък съм на преглед отново.

А за главата,мереха я с 2-3 седмици напред,викам как ще го родя това дете 😀,а беше съвсем нормално,34 см. обиколка се  роди и той и брат му.

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 10:21 от Irnata_87

# 211
  • София/Севлиево
Аз също съм с наследствена тромбофилия,големият ми син се роди почти в 40 г.с. 3.850 и 54 см.А през цялото време ми казваха, че едва ли ще има и 3 кг и имаше фрапантно разминаване от около 2 седмици между глава,корем и крака.Е, всичко му бе наред.Тогава нищо не съм вземала,защото дори не бях чувала за тромбофилия.
При малкия бе различно-имах си коктейл от аспирин,фраксипарин,натаспин,алеракт,магнезий и за разкош последните 5-6 седмици 4-кратно инсулин.Родих го в ден 1 на 37 г.с. 3,480,51 см.Като ме приеха в 35 г.с. в болницата с контракции и го измериха на ехото бе точно 3,400.Този път познаха.И сигурно съм била единствената бременна дето се молеше това бебе да се роди по-рано.Даже докторът ми искаше секциото да е 10 дни по-късно,но някак си успях дда го склоня да е когато аз исках.А ММ искаше още щом влязох в 8-ми месец да се роди, т.к. явно и на него му идваха в повече всички лекарства и инжекции.Сега не иска и да чуе за трето дете(за разлика от мен).

# 212
Darling, ако кръвотока е добре и до бебебто стигат вещества няма причина да е от тромбофилията. Ако обаче все пак е нарушен въпреки инжекциите може да се наложат още медикаменти, вдигане на доза и т.н.
На феталната в 11та все още лявата артерия не беше съвсем в час -.- да се надяваме, че до другата фетална ще влезе в ритъм Simple Smile Сега вече започва да трябва повечко.

# 213
Включвам се по темата с ретардацията.
На третата фетална морфология, измериха дъщеря ми с много изоставащи показатели. Попитах др Иванов от Пловдив има ли някакъв проблем и защо е това изоставане? Каза, че според него щом кръвотокът е добре, просто бебето е по-дребно.
Но аз страдах от хиперемезис, накрая ядох малко, защото бързо се засищах, и имах нисък протеин.
Детето се роди в 37г.с. с тегло 2350гр и я водеха хипотроф. Дали причината е хиперемезис,  дали от тромбофилията, дали дозата на клексан не е била достатъчно и е трябвало да пия аспирин... никой не знаеше и никой не може да каже.
Тя се роди здрава, Слава Богу. Но аз съм доста слаба и висока, и реално трудно бих износила голямо бебе. Но загадката си остава.
Анабел, желая успех и да си износиш бебето до термин здраво.

# 214
Да, тромбофилията води до плацентарна недостатъчност и ретардация на бебето. Има и други гени освен тези в основния пакет.

Аз имам наблюдения от първо лице и съм ги споделяла и не искам да го правя пак.

Важно е да се следи зрелостта да плацентата и кръвотока. Важно е да се пие протеин и да се яде хубава храна за да може бебето да наддава максимално в средата в която е.
Ако се наложи да се ражда по-рано, по-добре да е с хубаво тегло. Успех!

# 215
Точно защото моята АГ например всеки път следи кръвотока и понеже няма проблем с него, благодарение на Фраксипарина и Аспирина, се чудех от къде идва общото с тромбофилията и ретардацията. Тоест… хем кръвотока е добре, хем има ретардация, това не го разбирам много 🙄

# 216
Всичко, което е написала Jessito 🍀🍀 гледайте да спазвате. Бих добавила и приемане на омега 3, ако не ядете риба и яйца.

Аз също съм с вродена тромбофилия и накрая дори месец назад стигаше разликата по ехограф... Няма да казвам къде се намирах деветия месец.
Роди се в 39+5 по документи (40+3 по овулация) 3590гр, 51см.

# 217
Като казахме хранене... Нещо напоследък наблягам повече сирене и кашкавал, по-лесно ми е за междинното хапване. Сега сменям с хумус, с маслинова паста, но като цяло сирене и кашкавал са ми 2 go опциите.
Та въпроса ми е - изследва ли се холестерол по някое време? Че кашкавал, яйца... До сега само чернодробни ми пускат и ако трябва ще си пусна отделно.

# 218
Един палец и от мен за качествената и богата на протеини храна (или протеинови добавки) по време на бременност. На контролни изследвания около 21-22 г.с. се установи, че белтъка ми е нисък и по препоръка на лекар започнах да пия протеинови шейкове и да ям варени яйца - по 1-2 на ден. И когато моят бързак неочаквано реши да излиза сам в 32+6, поне се роди с добро тегло като за седмицата му - близо 2100 гр. и беше най-големият сред недоносените в интензивното.

# 219
  • Замък сред облаците
Връзката между холестерола и яйцата е отдавна отхвърлена. Да не говорим че нуждите от протеин на бременната са съвсем различни.

Дарлинг, има много фактори за изоставането. Като почнеш от тромбофилията - освен кръвотоците и коагулацията да се следи редовно е важно и да се напасват дозите. Състояние на плацентата също се мониторира - аз докрая бях с 2 степен зрялост, едва в 40+6 док каза че е между 2-3 степен и каза че всичко е благодарение на клексана. Щитовидната е друг “виновник” за изоставането.
Отделно има и редица фактори, които не са ясни или подлежат на контрол винаги.

# 220
Момичета, имам не толкова важен въпрос, но пък ми е интересно.

Имам чувството, че от два-три дни коремът ми е е леко издут (през целия ден), като преди това сутрин си беше доста плосък. Това от хормони ли е или вече е възможно да расте? В 9+4 съм.

# 221
  • Замък сред облаците
И двете, дядо попе, и двете 😁 Хормони са основно. Към 14гс ще изскочи видимо с първа бременност…. ако гледаш на голо де 😅

# 222
Дейзи, специално в 6 седмица за сефте изпаднах в истерия, че нищо не ми става и ще се търкалям до края Wink Беше жега, наливах се с вода и корема през целия ден ми беше по-зле, от колкото е сега в 13+ вечер Simple Smile
Моя сутрин все още държи положението, но само ако съм ходила до тоалетната, че има случаи да пропускам по ден-два и тогава пак са истеии... Joy гледай кантара Simple Smile аз вдигнах два килограма още в началото и още съм само с тях Simple Smile

# 223
Та въпроса ми е - изследва ли се холестерол по някое време?

Холестерол чак след раждането си пусни
Аз в 8ми месец пуснах едно цибалаб-стандарт заради други работи и се шашнах като видях много висок холестерол пък АГ каза че ОК

Цитат
Високите нива на холестерола по време на бременността са необходими, за да се произведат достатъчно количества от стероидните хормони естроген и прогестерон, които са жизненоважни за израстването на плода до раждането.

Бебето използва холестерола, за да развие мозъка и крайниците си. Майката, плацентата и фетусът си разменят специфични ензими помежду си, като видоизменят холестерола във функционални хормони.

Нивата на холестерола се увеличават значително през втория и третия триместър като към края на последното тримесечие постепенно се връщат към нормалните референтни граници.

# 224
Тенкю, дами, и аз помня, че съм чела нещо такова някъде, но ако не сверя с вас не може Joy
Утре съм на преглед, да видим малката шушулка как е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт