Онлайн консултации за дентално здраве с д-р Стоян Маринов

• 20 519
  • 382
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте,
Имам като пъпки на езика (навътре) и доста бял налеп на езика. Чувствам,че все едно е изгорен, като преглъщам има дискомфорт.Усещам подутина в лимфен възел. Бях на УНГ, мисли че е бактерия. забравих да спомена, че имам и болки в долен десен зъб краен, мъдреца ми е изваден отдавна,без проблеми

# 376
До magidobreva, добър ден. Не се вижда нищо патологично на езика. Това състояние може би е временно и ще отмине. Не се притеснявайте. С уважение: д-р Маринов

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 11:36 от Рaдост

# 377
До magidobreva добър ден. Не се вижда нищо патологично на езика. Това състояние може би е временно и ще отмине. Не се притеснявайте с уважение д-р Маринов.

Много благодаря!
Но защо изпитвам парене на езика и дискомфорт в гърлото?

# 378
Здравейте, д-р Маринов.Снощи с език напипах във вътрешната страна на бузата нещо,като афта.Погледнах в огледалото и видях,че е нещо като пъпка тъмносиня до черна. Имам записан час за зъболекар ,за понеделник,но доста ми е притеснено.Това образувание не прилича на афта в никакъв случай!Нямам спомен да съм се прехапвала или наранявала. Благодаря, предварително за отговора!

# 379
До magidobreva, ами, ако има някакво възпаление, да кажем нещо грипоподобно, може да има временен дискомфорт, но ще отмине, нищо не се вижда проблемно. С уважение: д-р Маринов

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 11:07 от Рaдост

# 380
До eland, добър ден, извинявам се за късния отговор. Трябва да се види за какво става въпрос, може да са много неща. Най-вероятно е някоя ретенционна киста, доста често се случват, но трябва да се види. Без да сме видели за какво става дума, не може да кажем нищо. С уважение: д-р Маринов

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 11:08 от Рaдост

# 381
Здравейте, преди 3 години ми откриха киста на долен зъб в ляво и след манипулацията (вече след упойка), получих парестезия на венеца, устната и малко от брадичката, когато пипам самата устна усещам течност, а самия венец като го пипам и устната се усеща също, нямам никаква чувствителност и е много неприятно, пих Милгама изписано от невролог но не мина, това е от 3 години, има ли надежда от физиотерапия? Благодаря Ви!

# 382
Здравейте, имам киста на долен зъб, казаха ми, че се налага  апикална остеоктомия (дано съм го написала правилно, ако не се извинявам). Правех панорамна снимка, но все още се страхувам, има ли някакви рискове след операцията? А ако не я направя, дали ще си загубя зъба?

Общи условия

Активация на акаунт