Банята - тема 41

• 42 621
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Ако пералня и сушилня се сложат на мястото на ваната, губи се хубавото голямо пространство за душ--кабина, в която да се къпеш спокойно и остава малката квадратна в ъгъла. Аз не бих похабила 2 квадрата за пералня и сушилня, и рафтове, за да се гъчкам в под квадрат (душ кабина 90х90, примерно).

И от мен същото мнение. Ако има място, винаги ще избера по-широк душ за сметка на всичко останало. Нещата, които правя ежедневно (като къпане) са ми приоритет. Да не говорим колко лесно се чисти тясна душкабина Rolling Eyes Говоря от опит, няколко години съм била с душкабина 80х80. Еми предпочитам да си вземам душ във ваната, по-лесно се чисти.

Най-удобният кош за пране ми е текстилен, май от икеа беше. Представлява цилиндър  от твърд плат с дръжки. Заема всякаква форма, т.е. може да се побере във всяко свободно пространство. Също много удобно за мен беше вграден кош в шкафа под мивката, ако мястото не ти трябва за съхранение на други неща.

# 541
  • София
Впрочем, във варианта, в който на мястото на ваната отидат и пералнята, и мивката, а душ зоната си остане там, където са я сложили оригинално, но стане 90х130, пак ще има място за всичко и широка и удобна зона за къпане. Както се харесва най-много на ползвателите на банята, така могат да завъртят нещата, важното е, че банята е достатъчно голяма за всичко.

Скрит текст:

# 542
  • София
с какви програми ги правите тези 3д-та...
иначе схематично си представях нещо такова

долу ляво до вратата пералня със сушилня, до тях по желание висок шкаф, и предостатъчно място за душ (или кабина) и като обслужвасх пералята и сушинята няма да се удряш в ръба на мивката на всяко навеждане (да , това на мен ми е важно).

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 09:19 от Angel_Dust

# 543
  • София
Намерих каквото ми трябваше от темата и коригирам текста Simple Smile

# 544
  • София
Трябва ми цветна фугираща смес за баня. Mapei дали са добри?

# 545
  • София
Стъклена врата дали може да се сложи на стена от гипсокартон?

# 546
  • София
Да ви питам набързо, колко е реалистична идеята ми да ми правят плочкаджйите фриз от една по-голяма плочка. т.е. ако тя е 20х60, да направят 3 по 8 на 60 например?

# 547
По принцип става, аз правих така в една баня, но не очаквайте всички да бъдат изрязани идеално, чупят се. Трябва да предвидите повече бройки.

# 548
Като я резнат на 3, ще имаш 2 плочки с по 1 фабричен ръб и 1 рязан ръб и 1 плочка с 2 рязани ръба.

# 549
При мен се получи, защото беше бордюр към пода и рязания ръб го слагаха надолу, а фабричния нагоре...под моето зорко наблюдение😆
Но имаше доста фира.

# 550
Зависи каква е плочката. Ние имаме в старата къща фриз от големи плочки и не си личи, защото е фугирано между всяко квадратче. Примерна снимка от нета. Тук няма да си личи, това, което мандаринка е споменала.

# 551
Впрочем, във варианта, в който на мястото на ваната отидат и пералнята, и мивката, а душ зоната си остане там, където са я сложили оригинално, но стане 90х130, пак ще има място за всичко и широка и удобна зона за къпане. Както се харесва най-много на ползвателите на банята, така могат да завъртят нещата, важното е, че банята е достатъчно голяма за всичко.

Скрит текст:

Май везната натежава повече към проекта с пералнята и сушилнята на мястото на ваната. Даже обмисляме там да сложим и един бойлер. Според вас, ако проекта остане така, къде да сложа кърпите/халти? Ще се опитаме
да го начертаем.  Прикачвам за сега снимка с по-точни размери.

# 552
  • София

Такава,  между фигурите да се реже, според  строителя нямало да стане добре точно заради рязания ръб.  Ако било към тавана ок, но не и в среда между др плочкикалто и да е оъказах се от втори по-тънък фриз.
Сега следващ въпрос има ли леъяща стъклена врата с каса или са само без.... В крайна сметка на такъв вариант се спряхме между малката баня и мокрото. На мен ми се ще с каса, но каквото има и може в крайна сметка.

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 21:02 от Angel_Dust

# 553
  • Sofia
Като я резнат на 3, ще имаш 2 плочки с по 1 фабричен ръб и 1 рязан ръб и 1 плочка с 2 рязани ръба.
Това нещо трябва да се направи на електрическа машина с диамантен диск и ще е като фабричните ръбове, ако се направи добре (и евентуално шлайфа).
Преди няколко седмици трябваше да нарежа доста плочки за перваз, тъй като не беше възможно да се среже с каквато и да е ръчна машина за рязане на плочки, тъй като се чупеше безобразно. Беше около 6лв на линеен метър.
Ако плочките не са ректифицирани, а с леко заоблени ръбове, тогава ще трябва да се махнат, т.е. да се направят още два допълнителни среза, за да се премахнат фабричните ръбове.

# 554
Някой може ли да обясни разликата между структура за вграждане на Грое solido и. rapid и коя е по-добра. И още един въпрос всяка ли тоалетна чиния е съвместима с тази структура, т.е, може ли да се купят по отделно

Общи условия

Активация на акаунт