Банята - тема 41

• 42 621
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
На самите чинии в описанието пише за кои структури с подходящи. За активаторите е същата работа- не стават за всички структури

# 556
Трябва ми цветна фугираща смес за баня. Mapei дали са добри?

Добри се водят, писано е преди в темата. Но имаше някакви уточнения - не си спомням точно, беше свързано с големината на зърното (едрозърнестите май бяха по-проблемни). Гледала съм им сайта, имат и някакви по-по-по - епоксидни и т.н.
Дано някой се включи с по-меродавно мнение от опит, че моето е само от спомени от писаното.

# 557
Здравейте, нишите в банята как е най-добре да се направят - с плочки или пвц кутии?
Размер на душ зоната 80x120 достатъчно ли е според вас?
Откъде си избирате плочки - всички на пазара са едни и същи и нищо не ми харесва...

# 558
  • София
Според мен има огромен избор на плочки... ти какво си представяш, каква идея имаш, какво искаш, което да е по-различно от всичко предлагащо се на пазара???

# 559
Според мен има огромен избор на плочки... ти какво си представяш, каква идея имаш, какво искаш, което да е по-различно от всичко предлагащо се на пазара???

Аз търся от доста време и не намирам (за стените говоря) :

Сини/синкави/синьосиви, да не са тъмни, да не са типично светлосини (бебешко сини), да не са тюркоаз, да не са метро размер, 20/20 или подобни малки (не желая да имам милион фуги за чистене) или широкоформатни (на 120 см. или повече), по възможност гланцови.

Не харесвам бели, бежово с кафяво, сиво, мраморни (това за стените), дървесни, пачуърк харесвам, но не искам да е в този стил банята, просто не си я представям така,  като това, което НЕ харесвам, изчерпва 99% от асортимента.

Ето това бях харесала, но ремонтът се отложи. А и фирмата-вносител ми заяви, че нямало начин в кашончетата да има повредени плочки, ерго - рекламация йок.

https://trends.archiexpo.com/fap-ceramiche/project-11546-221410.html

Чери блосъм, виж в Топгруп (искай и в "тайните" стаи да влезеш) и в Мултимо дизайн. Но цените са високи, наистина високи.

# 560
  • София
това е сребърно/метал ефект Simple Smile готино е...и надали неоткриваемо, но дали така като на осветена и фотошопната снимка би седяло и на живо...
Като гледам има места , на които се предлага марката, може би ако наистина си харесала серията може да говорите да ви я доставят.

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 09:54 от Angel_Dust

# 561
Не, не е сребърно/метал, на екран може да е всякакво, зависи от настройките.
В действителност са синьо/сиви, не е еднороден цвят, гланц, ефект resin, цветът се води Sky. Металните иноксови вложки между редовете плочки се купуват допълнително, ако желаеш.
Eто на този линк е по-реалистично, макар че пак има разлика с действителността на моя монитор.
https://fap-ceramica.ru/fap-frame-sky-fleh.html

# 562
Има огромен избор на бозави плочки.
Вчера консултантката в Хикови ни каза, че всяка втора баня, която се купува при тях е с "мраморни" плочки.

# 563
Търся хубави, качествени плочки, които не са имитация на дърво, камък, мрамор и т.н. В момента почти всичко е такова... явно това се търси и е модерно.
Иска ми се красива декорна плочка с рисувани цветя, не твърде крещящи и светли плочки.
Например това:
Скрит текст:

# 564
Да споделя едни плочки, които ми харесаха, само че са широкоформатни и сигурно няма да ми свършат работа.

https://www.ceramicasantagostino.it/en/products/collection/fusionart/

Въпреки че е дърво с камък, много ми харесаха как стоят на живо. Не е гладка повърхността, някаква комбинация с гладки плочки и тези като акцентна стена/пано си ги представих.

Като съвет, аз лично гледам и за това - знам колко са ми дълги стените и си правя изчисления да не останат "плюнки" (както ги наричам аз) в ъглите, т.е парчета по 2-3-4-5 см., които ми стоят много грозно.

# 565
А някоя фирма да ви е известно да предлага разливен теракот, като едновремешните мозайки?

# 566
Да споделя едни плочки, които ми харесаха, само че са широкоформатни и сигурно няма да ми свършат работа.

https://www.ceramicasantagostino.it/en/products/collection/fusionart/

Въпреки че е дърво с камък, много ми харесаха как стоят на живо. Не е гладка повърхността, някаква комбинация с гладки плочки и тези като акцентна стена/пано си ги представих.

Като съвет, аз лично гледам и за това - знам колко са ми дълги стените и си правя изчисления да не останат "плюнки" (както ги наричам аз) в ъглите, т.е парчета по 2-3-4-5 см., които ми стоят много грозно.
Ние взехме на тази фирма, но друга серия, текстилен декор. Уникални са, отлично качество, грапави са, но имат нещо като восъчно покритие и се чистят относително лесно. Няма да съжаляваш за избора си, само си намери добър майстор и му стой на главата докато работи. Плочките са много твърди и нашият прехвален майстор успя за още половин баня плочки да натроши. Защото вземат една чанта пари, а им се свиди да си сменят ролката на машината редовно. Всеки е свикнал да работи с кривите и крехки  плочки по магазините, които се режат лесно и се оправдават после с лошо качество като не ги налепят добре. За тези няма компромис в качеството, но трудно се режат.

# 567
Търся хубави, качествени плочки, които не са имитация на дърво, камък, мрамор и т.н. В момента почти всичко е такова... явно това се търси и е модерно.
Иска ми се красива декорна плочка с рисувани цветя, не твърде крещящи и светли плочки.
Например това:
Скрит текст:

Тези харесват ли ти? На живо видях плочката с резедавите цветенца, фонът е като мръснобяло или млечно бяло, а листенцата са много светло резедави, светла мента, нещо такова. Изключително изящни...И плочката не изглежда толкова грапава, колкото на снимката. Качеството е върха (двойноизпечена бяла глина, дебелина на плочките 8,5 мм.), цената 110 лв. на квадрат (май).
https://tile.expert/en-bg/tile/marca-corona/lilysuite
Гледах на живо и тази серия
https://tile.expert/en-bg/tile/sant-agostino/akoya
Въпреки че не харесвам мрамори, тези са изключително впечатляващи, по-светлите изглеждат като оникс, все едно прозират. Качеството си е качество, това е. Цената е ясно каква е - скъпо е.

# 568
man_darin_ka, благодаря ти! Явно имам много смахнат вкус обаче, невписващ се в днешните тенденции Simple Smile Не ми харесват... този ефект на захабеност е точно нещото, което никак не харесвам.
Ще търсим Simple Smile

# 569

Такава,  между фигурите да се реже, според  строителя нямало да стане добре точно заради рязания ръб.  Ако било към тавана ок, но не и в среда между др плочкикалто и да е оъказах се от втори по-тънък фриз.
Сега следващ въпрос има ли леъяща стъклена врата с каса или са само без.... В крайна сметка на такъв вариант се спряхме между малката баня и мокрото. На мен ми се ще с каса, но каквото има и може в крайна сметка.
Дай ги на лазерно/водно рязане, ще станат перфектни. Цената е ок, няма да станат колкото фризове от 25 лв бройката....

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 11:45 от drago_2008

Общи условия

Активация на акаунт