Банята - тема 41

• 42 637
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
След дълго лутане, избрахме плочки за банята от Джесика, серия Меридиан.
Подовата плочка е бяла. Кажете ми голяма лудост ли е да я взема? Денонощно ли чистя? (Нямам малки деца).
Има възможност да избера и някаква сива пак от същия производител.

# 586
След дълго лутане, избрахме плочки за банята от Джесика, серия Меридиан.
Подовата плочка е бяла. Кажете ми голяма лудост ли е да я взема? Денонощно ли чистя? (Нямам малки деца).
Има възможност да избера и някаква сива пак от същия производител.
Аз не бих. Виждам добре все още и тъмни косми  и боклуци много ме дразнят ужасно. Както не бих сложила и черни/графитени плочки, защото личат много капки/пръски.

# 587
Аз също не бих сложила бели плочки (имам такива, макар и стари и не толкова качествени) - хайде, плочките едно на ръка, но бели фуги по пода, все пак е под...

# 588
Благодаря! Ще взема нещо сиво.

# 589
  • София
😂 Аз нямам проблеми с бялото...

# 590
Чудя се каква душ система да взема- дали да е с термостатен смесител или с обикновен смесител. Има ли някой да сподели дали е доволен от душ системата с термостатен смесител

# 591
Чудя се каква душ система да взема- дали да е с термостатен смесител или с обикновен смесител. Има ли някой да сподели дали е доволен от душ системата с термостатен смесител

То май вече е почти невъзможно да намериш хубав и марков душ без термостат. Иначе на мен не ми беше кой знае какво желание да имам такъв, но както казах, друг не намерих с исканите параметри и приличен дизайн. И не мога да кажа, че не съм доволна, удобно си е. Моят е Хансгрое и нямам оплаквания никакви. Казвам го, защото съм имала и един италиански, който беше издънка, но не в частта с термоглавата, а в самия душ.

# 592
Аз упорито взех без. Намират се.
Опита ми е много ограничен с термостатни, основно в хотели, и не бях очарована. Затова търсих нормален.

# 593
  • София
Има не малко без термостат, аз категорично не желая тази "екстра".

# 594
  • Sofia
Аз лично съм голям фен на термостатните смесители. За първи път сложих такъв на място, където топлата вода бързо и рязко става студена/топла и непрекъснато се налага да си играеш с врътката и да настройваш температурата. Сега това го прави самия смесител и забравих за този проблем.

Ако сте на бойлер за мен това е много полезна екстра. Ако сте на топлофикация вероятно не е крайно необходима.

Това, което обаче може да има като проблеми са:
- колко бързо реагира тремостата (при Грое, рекламират че е много бърз и не се усещат флуктуациите). Може би при по-куче марки тези термостати да не работят чак толкова добре;

- чуствителни са на песачинки и замърсявания на водата - желателно е да се сложи поне базов филтър преди/след водомера за да се удължи живота на смесителя.

Последна редакция: нд, 28 авг 2022, 23:07 от julian

# 595
  • Горна Оряховица
В стария апартамент бяхме с термостатен. След 5 години се повреди и сложихме обикновен ( щяхме да продаваме скоро апартамента). Е измъчих се половин година. Няма настройване тази вода... За къщата не се и замислих, взехме термостатен. Когато ходим на почивки тук-там не съм попадала май на термостатен и много си ми липсва моята баня Joy

# 596
  • ВАРНА
По повод филтриращите системи. Умувам дали да сложим такава след водомера, но нямам никаква информация. Може ли да споделите мнения?

# 597
  • София
А нямаше ли нещо за термостатните, че ако входящата топла вода не е достатъчно топла , тече хладка - пример когато свършва водата в бойлер..

# 598
А нямаше ли нещо за термостатните, че ако входящата топла вода не е достатъчно топла , тече хладка - пример когато свършва водата в бойлер..

А ти какво очакваш? Термостатът не може да стопли водата. Той само регулира смесването и колкото по-хладна е топлата вода, толкова по-малко студена добавя. И накрая, като спре изцяло студената вода, остава само топлата и колкото, толкова - ако е хладна си тече хладна. В началото, когато още не се е източила водата и в топлата тръба е студена,  термостатният душ за известно време пуска студена вода, какво друго да направи?  Чака да дойде топлата и после постепенно със сгорещяването и добавя и студена.

# 599
  • София
Е със сигурност не очаквам да я стопли Simple Smile но който е ползвал бойлер знае, че накрая тече известно време хладка вода, която е все пак поносима и не напълно студена, докато с термостата течала студена, защото той вкарва и студена към хладката (затова го зададох и като въпрос, не съм ползвала термостат на бойлер, но бях чела подобни коментари, когато се чудех за баня в къща къща с бойлер), та, ако някой има опит да каже дали е така.

Общи условия

Активация на акаунт