Банята - тема 41

• 42 618
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Не съм ползвала с бойлер, но не виждам причина да прави това - да добавя студен вода към хладната. По-скоро си е от бойлера, но вината е вменена на термостата;-)
Освен да са някакви стари и куча марка, които не спират напълно студената вода...

# 601
По повод филтриращите системи. Умувам дали да сложим такава след водомера, но нямам никаква информация. Може ли да споделите мнения?

Аз имам филтър от 1 тяло след водомера, единствено с цел да обира пясък, ръжда и кал след аварийни ремонти на ВИК. Животът на филтърния елемент е в куб.м. и зависи от потреблението Ви. В моя случай се налага подмяна на 3-4 месеца. Цената на филтъра е под 5 лв. Заради честата подмяна е хубаво да го монтирате на удобно място и височина, като съобразите, че ще разливате вода  при смяната. Напоследък тези филтри станаха доста популярни, но Ви обръщам внимание, че те премахват по-едри механични примеси - за котлен камък не вършат абсолютно никаква работа.

# 602
https://www.home-max.bg/miro-komplekt-smesitel-za-vgrajdane-s-higienen-dush/

Какво ви е мнението за хигиенен душ на Miro Italy, питам, защото са ми непознати продуктите на тази марка. Какъв хигиенен душ бихте ми препоръчали?

# 603
Моля, за препоръки за избор на моноблок и мивка с полуконзола, смесители за мивка и душ + тръбно окачване. Спряла съм се на  марките Vidima, Ideal Standard, Roca, но нямам ясни предпочитания, моля за мнение някой ако има актуален опит с някоя от тях. Както и ще ми бъде полезно за какво да гледам и следя като параметри.

# 604
  • Sofia
Е със сигурност не очаквам да я стопли Simple Smile но който е ползвал бойлер знае, че накрая тече известно време хладка вода, която е все пак поносима и не напълно студена, докато с термостата течала студена, защото той вкарва и студена към хладката (затова го зададох и като въпрос, не съм ползвала термостат на бойлер, но бях чела подобни коментари, когато се чудех за баня в къща къща с бойлер), та, ако някой има опит да каже дали е така.
Когато нямаш термостатен смесител водата от бойлера постепенно започва да става по-хладка и по-хладка докато стане студена. Съответно в един момент трябва непрекъснато да намаляваш, на ръка, студената и/или увеличаваш топлата.

Когато имаш термостатен смесител, водата от бойлера пак си става по-студена, но самия смесител прави корекции и не разбираш, че водата в бойлера свършва. Когато вече няма топла вода, смесителя няма какво да прави повече. Тъй като до последно смесителя прави корекции то накрая доста рязко и бързо оставаш без топла вода. От там и илюзията, че смесителя прави нещо лошо. Но лесно се доказва, че няма проблем с него, като спреш водата от душа и пуснеш само топлата вода от мивката - точно токова е студена, колкото и през смесителя - т.е. не добавя излишно студена вода.

Аз лично гледам индикацията на бойлера и така се ориентирам кога ще свърши топлата вода.

# 605
  • София
Някой да ме насочи къде правят стъклени врати за баня, но с алуминиева каса?

# 606
Какви аксесоари за баня бихте ми препоръчали, да не ръждясват.  Ползвала съм на Видима и съм доволна, но искам да ги сменя.
Искам да направя шкаф по поръчка ПВЦ  да оползотворя мястото над една ниша. Триано правят ли качествени мебели, има ли доволни?

# 607
  • София
Какви аксесоари за баня бихте ми препоръчали, да не ръждясват.  Ползвала съм на Видима и съм доволна, но искам да ги сменя.
Искам да направя шкаф по поръчка ПВЦ  да оползотворя мястото над една ниша. Триано правят ли качествени мебели, има ли доволни?
Аксесоари поръчахме от серия Princess, Aqua Terra
За шкаф погледнете фирма Дейзи13.

# 608
  • София-в сърцата на моите деца

https://kapitan.bg/kapitan_catalogue_print.pdf Аз съм доволна...Много качествени!
Триано правят качествени мебели,  но трябва да минат поне 3-4 години да разберем!
 Аз имам сега и съм доволна, но след 2-3-4 години не знам!

# 609
И аз с въпрос - лира за баня или влагозащитен панел? И каква марка да е?

# 610
Аз бих искала да ви попитам за мнение относно тези ниши в банята. Имаме такава ниша, която ще разделим на няколко рафта един под друг ( мястото е повече високо, отколкото широко). Как би било по-добре да бъдат разделени рафтовете  - със стъкло, с тухла или има някакъв по-удачен вариант?
Гледам снимки в гугъл и не мога да преценя.

# 611
Не знам колко е високо мястото, но ако позволява, направете 2 по-високи ниши, отделени една от друга с тухла/гипскартон, така че височината да позволява поставянето на висока бутилка и после според нуждите, разделете всяка ниша със стъкло. Може едната да я оставите без разделение, например, да поставите в нея декорация някаква.
При втория вариант се губи доста място.

Последна редакция: ср, 07 сеп 2022, 08:53 от petiaivanov

# 612
Според мен (аз поне така подходих) зависи и от плочката. Ако ще делите на повече от една ниша- помислете и какви размери са ви плочките, ще трябва ли да режете, ще се развали ли подредбата на останалите заради нишите.
Ако се дели със стъкло иначе е най-лесно : слагат се едни стъклодържачи и ви режат едни стъкла по размера на нишата и сте готови.

# 613
  • София
Рафтовете ако се обособяват с тухла или гипсокартон, това трябва да е още при изграждането, ако вече има плочки и рафта ще се добавя - стъкло, дърво, камък, каквото рам, което може да не е част от конституцията 🤷‍♀️

# 614
  • София
Банята е почти готова.. отидохме на почивка и оставихме майсторите да действат.. изпуснали са декора на едната стена Sad май пропуснах да обясня няколко пъти, въпреки, че имаше принтирани визуализации, не е фатално, но не е приятно.. не ми се занимава да къртят; а поисках снимки да видя как се получава, питах има ли въпроси, снимки най-добре било на готово, то и на готовото не ги получих, сигурно трябваше по-строго.. днеска отивам и гледам.. бе нещо ми липсва! Здраве да е

Общи условия

Активация на акаунт