Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 20

• 37 489
  • 756
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте! Има ли някоя със същите или със сходни мутации? Каква терапия Ви беше изписана?
Ще ви изпишат да приемате метилирани форми на вит б12 и фолиева киселина.

# 286
Момичета, в 36 + 5 гс съм. Слагам клексан от 0.4. Имам една неголяма разширена вена на сгъвката на левия крак, която започна подозрително да ме наболява. Според вас дали е притеснително? Трябва ли да потърся АГ или е нормално накрая вече и тези да наболяват?

# 287
Здравейте, пия натаспин Х сутрин и аспирин 100 мг вечер.
Тези от вас които са били на такава терапия, продължихте ли с приема и след раждането?

# 288
Здравейте момичета,

С тромбофилия съм, бременна в 7ма г.с. На терапия всяка сутрин фракси и през вечер аспирин.
На 14ти имах бледо розово зацапване, посетих лекар веднага и каза, че не вижда проблем. Два дена след това бях при моята АГ и тя ме прегледа и каза, че всичко е чисто и просто не вижда от къде. Днес след тоалет също имах бледо розово и бежово зацапване и изпаднах в ужас. На лекър съм на 30ти, живея в чужбина и нещатата с лекарите тук хич не е като БГ и трябва да си чакаш часът, освен ако не прокървиш и може да отидеш в спешното.
Мир не ми дава това което избърсах след малка нужда и съм доста притеснена. Опитвам се да се успокоя, че преди седмица АГ каза , че всичко е наред и чухме сърчице 💓.
Дайте кураж и подобни истории с положителен край.
Имам един спонтанен преди 2 години…
Извинявам се за дългия пост.

# 289
Здравей, Аси,

Аз съм в края на третия месец. В началото имах два пъти леко зацапване (подобно на описаното от теб). И аз се побърквах при вида му и си мислех най-лошото, но се оказа, че няма повод за притеснение.
На следващите прегледи всичко беше наред.
Проследяващият ме АГ ми обясни, че при инвитро често има зацапвания и дори кървене, заради многото хормони, които приемаме преди и по време на бременността.
Стискам палци и при теб да няма повод за безпокойство, а ако прокървиш - тичай в спешното.
Стискам ти палци за здрава и успешна бременност!

Здравейте момичета,

С тромбофилия съм, бременна в 7ма г.с. На терапия всяка сутрин фракси и през вечер аспирин.
На 14ти имах бледо розово зацапване, посетих лекар веднага и каза, че не вижда проблем. Два дена след това бях при моята АГ и тя ме прегледа и каза, че всичко е чисто и просто не вижда от къде. Днес след тоалет също имах бледо розово и бежово зацапване и изпаднах в ужас. На лекър съм на 30ти, живея в чужбина и нещатата с лекарите тук хич не е като БГ и трябва да си чакаш часът, освен ако не прокървиш и може да отидеш в спешното.
Мир не ми дава това което избърсах след малка нужда и съм доста притеснена. Опитвам се да се успокоя, че преди седмица АГ каза , че всичко е наред и чухме сърчице 💓.
Дайте кураж и подобни истории с положителен край.
Имам един спонтанен преди 2 години…
Извинявам се за дългия пост.

# 290
асито, аз имах в по-късен срок такива бледи зацапвания, предположихме че е от това, че тогава качих фраксипарина, но пък после Паскалева ми обясни че по-скоро аспиринът причинява кървене отколкото НМХ. Както и да е, то беше доста бледо и после при връщането на старата доза Фракси май се оправихс нещата. При много бледо течение обаче може да се подозира и малко по-чувствителната по време на бременност шийка, която пък и от повишения кръвоток и кръворазреждащите лекарства е по-добре кръвоснабдена , и може лесно да прокървява съвсем леко и това да се смесва с естественото влагалищно течение. Това беше моето предположение тогава но аз бях в по-късна бременност. аз бих настоявала все пак на АГ да се търси причината, да се пусне коагулация най-малкото, най-важното е да си спокойна и квто цяло розови течения не са нормата. Трбва да се изключи вероятността терапията да ти идва в повече в тези дози.

Спокойна и успешна бременност момичета.

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 02:43 от magi (gushka)

# 291
Здравейте, посестрими по съдба.
С две загуби съм и с няколко вродени тромбофилии. Беше ми назначен аспи тест на седми ден от прием, 4-5 часа след последен прием на акард 75. Може ли да ми коментирате резултата, защото нищо не разбирам, а ще има да чакам за коментар от лекуващия лекар? Виждам само, че е много под долна граница. В момента съм около месец след загуба.

Благодаря ви от сърце!

П.П. Д димер ми е на горна граница, АПТТ, протромбиново време, фибриноген са ми на долна граница, а тромбоцитите - под долна.

# 292
  • Sofia
Нещо не мога да се ориентирам с тези реф. граници (70-120) 🤔
Когато аз правих Аспи тест, реф. граници бяха 4 - 20/30 U . Когато резултатът ми беше на долна граница ми намаляваха Аспирина. Когато беше над горна граница, ми го увеличаваха.

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 14:07 от Brin de muguet

# 293
Благодаря! Те са сложили и някакви “терапевтични граници” 4-20. Така влиза в границите моят резултат 13.

А за другите какво мислите? Доста са объркващи. За мен висок д димер и нисък аппт си противоречат с нисък фибриноген и ниски тромбоцити. :/

# 294
  • Sofia
Ако сте на терапия с Акард, мисля, че трябва да се гледат терапевтичните граници.

За д-димера нещата могат да са объркващи. Какви точно са му стойностите? Той се влияе от много неща (възпаления и др.) Аз след секциото и след края на терапията с НМХ съм с постоянно висок д-димер (3-4 пъти над горна граница). При вас може да е свързано с аборта.

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 13:59 от Brin de muguet

# 295
Благодаря ви!

Това ми е д димер:

Аз бях на клексан 0,4 по време на последната неуспешна бременност. Беше за кратко - десетина дни само.

# 296
  • Sofia
Виждам, че всички показатели са в реф. граници. Аз не бих се притеснявала.

# 297
  • Варна
Аз мисля че 5-20 са референтните, т.е сте ок.

# 298
Момичета, ще питам и тук, понеже знам, че много от вас са пациентки на Доц. Русев: знаете ли дали в клиниката на Сигридов правят вливки с интралипид (назначени от Доц. Русев) и ако да, със записване на час ли е, как точно се процедира? Благодаря.

# 299
Здравейте ,дами!От 1 година и 7 месеца със съпругата правим опити за бебе.След всички идеални изследвания моя лекар ми назначи изследване за тромбофилия.Бихте ли ми помогнали с разчитането понеже виждам нещо в червено ,но изобщо не мога да се ориентирам за какво става въпрос ,а на лекар съм чак след 5 дни .Благодаря(при стандартна кръвна картина ми излиза само понижен хемоглобин и желязо)

Общи условия

Активация на акаунт