СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 4)

• 42 413
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Здравейте мами, похапвате ли си мъхести плодове(кайсийки, малинки)??? Чувала съм, че са предпоставка за алергии?

Всичко ям, без сурови меса и яйца. Това са някакви митове. Сега дори е доказано, че колкото по-рано е изложено на алергени едно дете, толкова по-малък шанс реално да развие алергия. На 6м съм давала на моя син малини, ягоди, праскови, защото беше сезон, не съм чакала да стане на 1г, че да се чудя зимата къде да ги търся. Камо ли, докато съм бременна. Grinning Все пак се замислете, че до него отиват преработени хранителни вещества, а не директно храна.

# 316
И аз си хапвам всичко, което ми се дояде!

# 317
Ако имате въпроси относно бременността и раждането, задайте ги в BG-Mamma към Теодора Артинова - старша акушерка в болница "Света София" и лектор за бъдещи родители!

Ето и какво можете да попитате:

• Как да подготвим тялото си за бъдеща бременност;
• Кои са подходящите добавки и кога да започнем да ги приемаме;
• Как да се грижим за себе си, когато чакаме бебе;
• Всякакви въпроси, свързани с хигиената и грижата за новороденото;
• Въпроси, свързани с кърменето и други.

ТУК можете да се включите в нейната консултативна тема.

Надяваме се с нея да ви бъдем полезни и да ви улесним в грижата за себе си и за вашите бебчета!

# 318
Мамита вярно ли е, че комплекчето за изписване на бебо трябва да си го изберем и закупим ние с таткото???🤔🤔🤔( това сигурно е някакво суеверие)

# 319
  • София
Аз се счупвам да ям малини, ягоди, къпини и боровинки. Мразя плодове и това са единствените, които не се налага да ям на сила. Кайсии и праскови напоследък също взимам за разнообразие. Пълни глупости СА това с алергиите, докато си бременна.
А кой да го купи? В смисъл? Аз няма да купувам-събрах комплект от нещ, които са ми дали, плюс едно боди, което аз купих, пелената също ми е дадена от друго бебе. Комплектът за изписване за мен е излишен разход. На моите въпросният им стана като бяха на 3 месеца, впрочем😃
Относно разширената вена долу-даже не знам ка си си я видяла, аз отдавна не се виждам там.дори с огледало не мога вече. И чорапите не си обувам от няколко дни, нито обувки мога Да се наведа. Иначе нямам идея какво се прави при такава вена-но ако много те притеснява, питай лекар. Мен отдолу всичко ме боли брутално, все едно нося 20 кг камъни и всеки момент ше изпаднат, плюс ставите и задника като артрит. Ходя като баба, ако успея да стана въобще…

# 320
Мен все по-често ме боли кръста. Уж го пазя, но явно вече всичко натежава и няма спасение. Днес чак и крака ми изтръпва надолу, едва ходя. Като легна, не мога да стана, подпирам се по мебелите. Не знам как ще изкарам още 2 месеца, няма и как да легна да лежа. Голяма мъка ще е. АГ общо взето не ми разрешава да пия и да се мажа с нищо от това, което взимам по принцип.

# 321
Аз също се чувствам много тромава. Слава Богу лежа си повече и не усещам болката в кръста толкова , но тази в бедрата ме кара да се разхождам по цели нощи вкъщи. Също не увеличавам дозите и се старая да избягвам лекарства. Ами ще се подпираме ТЕС още малко 😀Вкъщи ме наричат сладкото пингвинче хахаха. Иначе аз взех решение относно метода на раждане, като взех предвид това , че имам предишна несполука, отделно имах леки инциденти в началото на бремеността и взех решение да не рискувам и да родя секцио. Сега лошото е, че моят лекар (израждаш) Август целият месец ще липсва и се безпокоя относно това , че няма кой да следи тоновете на бебчето и при нужда няма накъде….. но се надявам всичко да бъде наред и да дочакаме септември.

# 322
Няма как да лежа, големия няма кой да го гледа, а юли и август мъжът ми все едно го няма. То при мен си е долу-горе сериозно положението, на моменти едва вървя. Като не съм бременна често взимам медикаменти, но сега няма как.

# 323
Мен отдолу всичко ме боли брутално, все едно нося 20 кг камъни и всеки момент ше изпаднат, плюс ставите и задника като артрит. Ходя като баба, ако успея да стана въобще…

Същата работа Smirk . Снощи си лежа на леглото и си пъшкам нещо, че наистина ме болеше от тежестта, а таткото - Ама какво толкоз, още малко остана. Направо ми иде да го отрепя понякога. Даже го бъзикам, че заради него съм така Grin . И на мен ми се иска да съм си подвижда както преди, ама не съм. Движа се, не е като да съм легнала, но  не съм... А най-притеснено ми е за 30 август, дъщерята прави 12 години, вече сме измислили къде да празнува, но се притеснявам от това, ако точно тогава родя или съм в болница, или не мога въобще да мръдна от леглото. Все пак термина ми е за началото на септември...После пък се замислям, че се притеснявам за не толкоз важни неща. Детето и без мен може да си празнува, макар че мама винаги всичко движи Simple Smile .

# 324
  • София
Jerry, много ми е познато- аз съм притеснена, че ще родя на 15.09. Терминът ми е за 24, но нали съм с ранна овулация и върви 2 седмици напред, Та изпадам в ужас, че баш на 15.09. Ще съм в болница- не за друго ми има 100учебника да се купуват, баща им не се включва, майка ми не може да ходи из навалицата в ковид, проятелят ми не знам ще се оправи ли… аз съм малко от тези, които цял живот само са вършили всичко и смятам, че ако не контролирам, светът ще се срине. Сега като пиша си мисля, че не съм права и тр да им оставя тия неща, ма пуста тревожност…
Аз сега чакам втория час от глюкозния тест. Всеки момент ще приключа-мина ок,не ми прилоша като предния път. Не знам добър знак ли е това…

# 325
Kanari, и аз съм така, искам всичко аз да решавам, да се допитват до мен за всичко или да си го върша сама, трябва да се променим малко, за какво са тия бащи иначе, ако от началото не ги включваме да помагат, то после като си свикнат така..... Нищо няма да правят, с големия корем къде ще ходиш да носиш тежки учебници, тетрадки и подвързии, остави и другите да се включат в подготовката, може да им помогнеш със списък какво да купят, примерно .
Иначе аз съм с термин 7 септември, но май ме гласят за секцио 10 - 15 август, защото съм с две, вече съм много близо.... Ще бъда от първите в септемврийската група Blush стискайте палци всичко да е наред... За сега още не ме е страх, защото не знам какво ме чака... Само леко съм изнервена, защото не са сглобени легълцата, има дребни неща за ремонтиране и го отнася много често бъдещия татко заради това, искам всичко да е готово и да не го мисля, само да чакам датата.Joy

Jerry, много ми е познато- аз съм притеснена, че ще родя на 15.09. Терминът ми е за 24, но нали съм с ранна овулация и върви 2 седмици напред, Та изпадам в ужас, че баш на 15.09. Ще съм в болница- не за друго ми има 100учебника да се купуват, баща им не се включва, майка ми не може да ходи из навалицата в ковид, проятелят ми не знам ще се оправи ли… аз съм малко от тези, които цял живот само са вършили всичко и смятам, че ако не контролирам, светът ще се срине. Сега като пиша си мисля, че не съм права и тр да им оставя тия неща, ма пуста тревожност…
Аз сега чакам втория час от глюкозния тест. Всеки момент ще приключа-мина ок,не ми прилоша като предния път. Не знам добър знак ли е това…

# 326
Лизи, хич не искам да се съревновава, но ще те изпреваря значително Grinning Поради всички особености при мен нещата се задават съвсем скоро. Просто за бебетата вече не е толкова здравословно да са вътре и ще стане някоя беля с кръвотоците им.

# 327
Аз на 27 юли съм на доплер, надявам се всичко да е наред там Confused
Да са ни живи и здрави децата, пък когато искат да излизат, ти в коя седмица си и колко тежи твоето бебче?

Лизи, хич не искам да се съревновава, но ще те изпреваря значително Grinning Поради всички особености при мен нещата се задават съвсем скоро. Просто за бебетата вече не е толкова здравословно да са вътре и ще стане някоя беля с кръвотоците им.

# 328
Аз утре отивам да пускам изследвания от АГ и хематолога. ПКК + 5-6 показателя от хематолога, АГ добави кръвна захар, урина, общ белтък в 24-часова урина заради риска от прееклампсия.
Другата седмица съм на 3-та фетална и последен преглед при хематолога. Стискайте палци да ми се разминат инжекциите Б12.
След това мисля остава още веднъж ПКК и микробиология в 36 седмица + плюс кардиограма от ЛЛ пак там някъде. Трябва да запазя и час при лекарката, при която искам да раждам.
Мисля другата седмица да взвма и кашоните с дрехи да започна да сортирам и пера. Май е крайн време да направя някакъв списък какво има да се купува, че с това “Имам всичко от големия.” накрая ще се ходи на пазар по спешност.
Например осъзнах, че ми трябват нови спални чували 0-3, защото наличните са зимни. Иначе имам, нали… 🤣

# 329
Момичета, някой да лежи или да е лежал в Майчин дом за задържане, да сподели каква е актуалната обстановка? Много ли е мизерно и разрешават ли свиждания?

Общи условия

Активация на акаунт