СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 4)

• 42 403
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
Лизи, 31+1 съм днес. Писала съм и преди. С еднояйчни монохориати съм и това налага по-рано да ги вадят.

# 331
Аз съм с двуяйчни, с отделни плаценти, почти вървим заедно по седмици, 32+0 съм, няколко дни разлика, колко са тежки твоите?

И ти ли се чувстваш много тежка и тромава, аз едва вървя, става ми лошо, за 20 метра и едва дишам

Лизи, 31+1 съм днес. Писала съм и преди. С еднояйчни монохориати съм и това налага по-рано да ги вадят.

# 332
Момичета с близнаци, много ви стискам палци всичко да е наред при вас!
Аз бях вчера на трета фетална, всичко е наред засега и по план секциото трябва да ми бъде в началото на септември. Нищо не съм купила и нищо не съм подготвила още. Разчитам, че малчо няма да тръгва да излиза още. Другата седмица ми е последна на работа и нямам търпение да хвърля всичко и да ме оставят на мира вече.

# 333
  • София
На мен утре ми е последен ден! Йееей!
Иначе и аз като бях с близначките родих първа-но то си се очакваше. Аз си бях в групата по термин-юни, така си вървяхме заедно с момичетата по всичко, а родих средата на май. Беше готино! Първа разказах безумното си раждане 😂

# 334
Успех на всички мами, при които денят наближава ❤
Моята трета фетална също мина преди няколко дни. Всичко супер, е, вече и вторият ми доктор препоръчва секцио (без конкретна причина освен че имам 1 бр.), говорят ми за дати иии така. Хем ми е тъпо, хем ако много държа, реално имам време да се консултирам с VBAC доктор.. но не знам дали имам смелост, всъщност. (Тези приказки за голямо бебе ме плашат, пък и отделно имам свои притеснения и даже комплекси по темата и не си вярвам мога ли да се справя влагалищно).
Нещо друго ме притеснява обаче - далеч от темата за раждане. Вчера ме заболя и ми се наду “нещо” под ухото/до челюстта. Логично помислих за лимфен възел, сингнал за някакво възпаление, макар и да нямам никакви симптоми?! Днес се изстрелях на изследвания (и без това пускам често и им беше време), проверих индикаторите за възпаление - CRP нищо, съвсем леко завишени СУЕ и левкоцити (ама те от бремеността накрая нормално да са). После при личния - потвърди, че в тях няма нищо притеснително, прегледа ме и каза, че това е някаква жлеза (слюноотделяща май), но въобще да не се тревожа, ще мине.
Ама не мога да не се тревожа 🤪, то боли! Утре трябва да пътуваме и само го умувам..  на някой да му се е случвало?! Предполагам лекар знае по-добре от мен какво напипва 🫢, а и би ме насочил към УНГ или зъболекар, ако сметне за нужно?!

# 335
Слюнчеста жлеза, имала съм запушена, доста болеше и стоеше като топче, лекаря тогава ми каза да дъвчам много дъвки за да слюнкоотделям повече и да се отпуши, с дъвките ми мина.... Пробвай и ти.

Успех на всички мами, при които денят наближава ❤
Моята трета фетална също мина преди няколко дни. Всичко супер, е, вече и вторият ми доктор препоръчва секцио (без конкретна причина освен че имам 1 бр.), говорят ми за дати иии така. Хем ми е тъпо, хем ако много държа, реално имам време да се консултирам с VBAC доктор.. но не знам дали имам смелост, всъщност. (Тези приказки за голямо бебе ме плашат, пък и отделно имам свои притеснения и даже комплекси по темата и не си вярвам мога ли да се справя влагалищно).
Нещо друго ме притеснява обаче - далеч от темата за раждане. Вчера ме заболя и ми се наду “нещо” под ухото/до челюстта. Логично помислих за лимфен възел, сингнал за някакво възпаление, макар и да нямам никакви симптоми?! Днес се изстрелях на изследвания (и без това пускам често и им беше време), проверих индикаторите за възпаление - CRP нищо, съвсем леко завишени СУЕ и левкоцити (ама те от бремеността накрая нормално да са). После при личния - потвърди, че в тях няма нищо притеснително, прегледа ме и каза, че това е някаква жлеза (слюноотделяща май), но въобще да не се тревожа, ще мине.
Ама не мога да не се тревожа 🤪, то боли! Утре трябва да пътуваме и само го умувам..  на някой да му се е случвало?! Предполагам лекар знае по-добре от мен какво напипва 🫢, а и би ме насочил към УНГ или зъболекар, ако сметне за нужно?!

# 336
Много ти благодаря! Това доста ме успокои ❤ Имам навика да се вкарвам в страшни филми. Отивам за дъвки!

# 337
Лизи, не са ги мерили последната седмица. Преди десетина дни може би едното беше 1200 другото 1700,но аз им нямам вяра на тези измерванията. Иначе да, същите оплаквания имам и аз. Тежко ми е, не мога да спя, тревожно ми е и всички други екстри, плюс това че съм от 1 месец в болницата. Но нищо, ще мине и това скоро

# 338
  • София
Аз не съм имала под ухото, имала съм под мишницата- минава, но бавно, за съжаление няма какво да направиш, но да- щом с дъвки помага, дъвчи- таман да те отърват от киселините, ако имаш- аз дъвча зелен орбит и са ми незаменими, проблемът е, че не мога да шините и трябва да се лишавам от едното Grinning
Аз имам едно питане, малко тъпо, защото аг не ми отговаря, пък тя е човекът, ама ако някой е минал през това...излезе ми глюкозата. и резултатите са: на 60 мин. 8.34 с реф. 8.9-11 за нарушен глюкозен толеранс и над 11 диабет, а на 120 мин. - 7.0 с реф. 7.8-11 за нарушен глюкозен толеранс и над 11 диабет.
ИЗглежда ми сякаш съм ок. Средната стойност е на някаква долна граница, но моай мога да си ям сладко...а съм на преглед след седмица и половина.

# 339
Аз не съм имала под ухото, имала съм под мишницата- минава, но бавно, за съжаление няма какво да направиш, но да- щом с дъвки помага, дъвчи- таман да те отърват от киселините, ако имаш- аз дъвча зелен орбит и са ми незаменими, проблемът е, че не мога да шините и трябва да се лишавам от едното Grinning
Аз имам едно питане, малко тъпо, защото аг не ми отговаря, пък тя е човекът, ама ако някой е минал през това...излезе ми глюкозата. и резултатите са: на 60 мин. 8.34 с реф. 8.9-11 за нарушен глюкозен толеранс и над 11 диабет, а на 120 мин. - 7.0 с реф. 7.8-11 за нарушен глюкозен толеранс и над 11 диабет.
ИЗглежда ми сякаш съм ок. Средната стойност е на някаква долна граница, но моай мога да си ям сладко...а съм на преглед след седмица и половина.
Канари, резултатите ти са супер. Според мен определено можеш да пофапнаш сладичко със удоволствие.
Аз ОГТТ не съм си правила, но моята глюкоза сутрин дори след две лъжици мед е 4 и пропуснах изследването .

# 340
  • София
На мен ми я пуснаха заради големината на бебето/върви по кг-и с 2-3 седмици напред. И въпреки обяснението ми за ранната овулация, все пак се притесняваха за диабет.
Мерси, Пенелопе, и на мен ми се виждат ок.

# 341
Привет!
А някой има ли опит с много ниска кръвна захар? Моята се върти около долната граница, а на последното изследване ми беше 2,8 на гладно. АГ не изглежда особено впечатлен, но се притесних малко..

# 342
Привет!
А някой има ли опит с много ниска кръвна захар? Моята се върти около долната граница, а на последното изследване ми беше 2,8 на гладно. АГ не изглежда особено впечатлен, но се притесних малко..

Имайте винаги до себе си нещо сладко, пакетче захар най-подходящо.  Хапвайте по малко и често нещо сладко и не допускайте да ви премалява. Като тийнейджър имах този проблем при мен се получаваше от спазване на диети и поднормено тегло , но уви решението е както ви споменах нещо под ръка. Може да си направите и консултация с ендокринолог той ще ви даде подробна информация.

# 343
Да допълня за ниската кръвна захар - АГ-то  ми препоръча да си нося айрян с мен, ако прегладнея. Млечната захар в него влияела добре и не позволявала кръвната захар да падне. Това ми го каза във връзка с повдигането още първия триместър. На последния преглед пак ми го напомни. Grinning

Ще ползвам и да се запиша - термин 10.09., момиче, но с едно на ум, че първо казаха, че ще е момче. Grinning
Още работя, до 28-ми, имаме си и кака на 4 в нас и.. не съм се подготвила изобщо. Надявам се, че ще имам август месец сили и време да си взема и приготвя най-нужното.

# 344
  • София
Аз пък вчера се чух с жк за диабета и тя каза, че дъм гранична и започвам диета…смърт… иска след седмица пак да пусна глюкоза,за да види ще се повлияе ли. Предвид мащабите на сладкото, което поглъщам, предполагам ще се повлияе, проблемът идва, че както съм с ниско кръвно, сега ще почне да ми прилошава. Иначе диетата ми е много позната, преди бях на кето и на високи мазнинен режим, но там поне можех да използвам заместители на захарта,а тук не. Единствено агаве и то по много малко,Та ще тр да се разровя за рецепти, защото няма шанс са спра сладкото. Аз по принцип ползвам агавето откакто съм бременна и имам всички продукти заместители на шоколада, последните месеци ме мързеше и използвах натурален шоколад, а в него си има захар… и овесените ядки били вдигали мн захарта, Та сега ще тр да взема пълнозърнести. Че уж от тях пък Ми се регулира стомаха…ааадски досаднооо
А, относно айряна- да, пие се при ниско кръвно, но задължително с много сол. Само по себе си иначе млякото не помага много.

Общи условия

Активация на акаунт