СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 4)

• 42 394
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
Kanari, а на гладно колко е? Ето какво съм си запазила от една друга тема.
Единствено игнорирай това за инсулина, при бременни той не се изследвал.

# 346
  • София
В тази лаборатория стойностите бяха други. На гладно ми е 4.2
Стойностите бяха описани така, както ги написах по-горе оня ден. Няма на 30 Мин. Има на 60 и 120. Явно всяка лаб си има различни като при чхг.

# 347
Мен ми излязоха изследванията, беше му пуснал белтък в 24-часова урина. Стойностите излязоха високи. В сряда съм на преглед и ще обсъдим какво ще правим, но съм доста притеснена. Предната бременност нямах, въпреки че все пак направих прееклампсия. А кръвното ми е добре сега… Дори нямам толкова отоци. Изобщо не очаквах такъв резултат.

# 348
Здравейте!
Кога започнахте да ходите на тонове на бебето?
Ползвате ли колан/бандаж за бременност?
От няколко дни ме боли тазобедрената става много и само лявата.Спя с възглавница между краката от месеци и нз този колан дали ще помогне (качила съм 8кг и съм края на 7календарен месец).

# 349
Моят лекар не прави тонове.... Казва, че колегите му правят с комерсиални цели...
За колана, аз съм с близнаци и корема, наистина ми е много голям, разпитвах доста за тези колани, оказа се, че причиняват контракции и не вършат никаква работа, лекарите не ги препоръчват....

Здравейте!
Кога започнахте да ходите на тонове на бебето?
Ползвате ли колан/бандаж за бременност?
От няколко дни ме боли тазобедрената става много и само лявата.Спя с възглавница между краката от месеци и нз този колан дали ще помогне (качила съм 8кг и съм края на 7календарен месец).

# 350
  • София
Да, и аз писах за колана, че е мн зле, и освен контракциите и запарва. Аз съм качила 15 кг. Ама си го държа с ръка като ми натежи и е ок. Особено лятото с колан ще е ад.
При мен е рано за тонове. аз днес влязох в 30гс.

# 351
Аз вече два пъти ходя на тонове. В 32 г.с. съм

# 352
Момичета, аз следя и августовски мами, защото съм с термин 02.09.
Днес съм 33+1, снощи имах цяла нощ стягания и менструални болки. АГ ми изписа Коринфар 2х1/2. За сега съм окей. Надявам се да се повлияе и да спрат. Откакто ми направиха серклажа в 16г.с съм с подготвителни, обаче тези минструалните усещания са от около седмица. С първата Б не помня да съм имала контракции или съм забравила. Броя дните до 35/36г.с малко ми остана, че деформирах в нас дивани и матраци с това зверско лежане карам 17 седмица на легло, ако включа  първите 10 заради отлепения плоден сак, 27 🥴🥴🥴🥴
На предела съм на психическите си възможности наистина. Имам чувството,че  заради моето емоционално състояние са и тези контракции...

# 353
И аз четох,че от 30та г.с. през 2 седмици,а от 36 всяка седмица.

# 354
Момичета, аз следя и августовски мами, защото съм с термин 02.09.
Днес съм 33+1, снощи имах цяла нощ стягания и менструални болки. АГ ми изписа Коринфар 2х1/2. За сега съм окей. Надявам се да се повлияе и да спрат. Откакто ми направиха серклажа в 16г.с съм с подготвителни, обаче тези минструалните усещания са от около седмица. С първата Б не помня да съм имала контракции или съм забравила. Броя дните до 35/36г.с малко ми остана, че деформирах в нас дивани и матраци с това зверско лежане карам 17 седмица на легло, ако включа  първите 10 заради отлепения плоден сак, 27 🥴🥴🥴🥴
На предела съм на психическите си възможности наистина. Имам чувството,че  заради моето емоционално състояние са и тези контракции...

Аз също съв по този начин само , че от 18 г.с след едно прокървяване и още едно в 22 г.с лежа по цял ден и пазя леглото. Имам разрешение за разходки , но не ми се рискува защото все след разходки ги получавах тези неща. Та и аз също се чувствам много емоционално нестабилна понякога съм като Хитлер вкъщи, но няма как търпят ме къщните. С удоволствие чакам времето за прегледите защото това ми дава стимул , спокойствие и удовлетвореност. Очаквам срещата с малкото човече с вълнение и трепет. Дай Боже всичко да бъде наред и то да се роди живо и здраво. Започнах да чета много книги, това ме разсейва. И също така получавам подготвителни контракции вече, днес имам и неудобство в гърба , но предполагам е от залежаването . Старая се да не се филмирах много и да се съхраня психически , защото не желая да натоварвам и бебчето с моите емоции.
Дай Боже всички да си видим бебчетата живи и здрави когато му дойде времето и финала да е щастлив.
На тонове ще ходя на следващия преглед .

# 355
  • София
Така е с лежането, няма как. Но е шибано да се лежи лятото. Мен зимата не ми пречеше никак. Сега определено изпадам в депресия. Може би и след 10 г и състоянието ми е доста по-влошено, де, тогава не бях така лабилна, но и на мен се отразява зле.
Моите лекари казват-мерене на тонове от 34 гс. Така че имам време-началото на август май се пада. Хич не ми се ходи да вися, ама… преди си бях в болницата и там поне удобно-не висиш пред кабинети.
Сега като трябваше 3 пъти да вляза за глюкозата-2 ме пуснаха, при все че пише че бременноте са с предимство, а и глюкозния тест иска точен час, но третия една баба се сбита с мен,З въпреки че я предупредих, че съм с час,а и с предимство. И отвън почнаха с дядото-ех защо и ти не си бременна сега-някви малоумни разсъждения…😕 и следв. Седмица като си помисля, че пак това ме чака.

# 356
Kanari, мисля беше писала,че си придържаш корема с ръка. Аз сутрин като стана не усещам дискомфорт, обаче вечер направо е ужас, все едно ще изпадне нещо, а цял ден лежа. Много странно усещане. При теб така ли е?

# 357
  • София
Да, но целодневно-казвам им добри и лоши дни. В лошите не мога да направя и 2 крачки-задух и тежест сякаш ще изпадне. В добрите е поносимо. Вечер винаги имам контракции. И с предната брем. Бях така. Но пък тогава седя и лежа повече. Иначе на повече от 10 крачки почва да си ми тежи независимо от това кога, но аз нали по принцип повече лежа и го отдавам и на това…

# 358
И аз съм така, има дни които не се изморявам толкова и други дето много се задъхвам.... Корема ми отдолу става като камък, като походя. За контракциите ми предписаха Салбутамол, контракциите намаляха, но пак ги има.

Да, но целодневно-казвам им добри и лоши дни. В лошите не мога да направя и 2 крачки-задух и тежест сякаш ще изпадне. В добрите е поносимо. Вечер винаги имам контракции. И с предната брем. Бях така. Но пък тогава седя и лежа повече. Иначе на повече от 10 крачки почва да си ми тежи независимо от това кога, но аз нали по принцип повече лежа и го отдавам и на това…

# 359
Момичета, при мен вечер е  най-зле. Имам чувството, че ще ми се пукне корема. Особено след вечеря. Толкова е опънат, че чак ми е страшно. Иначе през деня поне съм по-свежа.
От другата седмица спирам работа. Тази ми е последна и вече нямам търпение. Много ми омръзна..

Общи условия

Активация на акаунт