СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 4)

• 42 367
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Gripping и аз съм с много позитивен опит от МД - Варна. Blush Много доволна останах от отношението на всички - по време на самото раждане получих огромно разбиране и подкрепа, въпреки че хич не вървеше добре. След като съвсем нямаше накъде и преминахме към секцио, няма да забравя една акушерка, която през цялото време ми държеше ръката и ме милваше по главата, докато те провеждаха операцията. Не знам дали е нормална практика, но аз не го очаквах. После, когато бях вече с бебето в стаята, често влизаха и излизаха сестри, съответно не съм се почувствала нито за момент забравена или без да ми се обърне внимание. Все се намира кой да питаш нещо. Отделно можех да звъня по телефона на дежурната и всеки път се отзоваваха сравнително бързо. Самите условия в стаите за мен бяха супер - чисто и спретнато. Банята беше заредена с всичко необходимо (превръзки и консумативи).
Израждащия лекар идваше на визитация всеки ден, а следяащата ме АГ ми звъня по телефона да пита как съм, въпреки че беше в болничен заради ковид.
Като цяло нищо лошо не мога да кажа за болницата - отсядала съм 2 пъти, веднъж за раждане, веднъж за лека безкръвна операция.

Благодаря на всички за споделения опит с повече от 1 дете. Hug

Kanari, много си права за материалното възпитание. И аз като теб не искам синовете ми да станат такъв тип, въпреки че въобще не можем да се оплачем откъм финансово положение. Не от 2-ри клас, ами от детската градина вече имам такива наблюдения. Скоро се спряхме с моя син (1г8м) пред едни батковци, не по-големи от 4г и единия първо му каза "Ей малък пикльо!", а после не спря да се хвали "Виж имам количка на марката Hot wheels! Татко ми я купи!". Повтори го поне 2-3 пъти, като натъртваше марката. После имаше още една обида и си тръгнахме. Като цяло се изумих колко от рано децата попиват този меркантилен манталитет. Стана ми мъчно за детенцето - то не е виновно. Естествено беше и доста изтупано с дънки с тиранти и риза. Не че това е фактор, но допълваше картинката.

# 421
Kanari, бъди сигурна, че един ден когато момичетата ти порастнат големи и поемат своя път в живота ще ти бъдат благодарни за всичко. Ще те боготворят за това, че си ги изгледала както си могла и ще споменават баща си с не много добро. Мои приятелки са израстнали така. Но докато са още малки ще чуваш това-онова.

Jinx_, кога ти е терминът?

Gripping, и аз имам две секциота в Майчин дом - Варна. Отношението беше ОК и при двете. В смисъл, винаги се отзовават когато ги повикаш. Няма физиономии, няма троскане. Услужливи са. Помагат за всичко. Бебето го виждаш още на операционната маса. После след час-два ти го носят в реанимация и ти го оставят до теб. Това при секцио. Раздвижват те към 17:00-18:00 чада на същия ден и те водят в стаята ти с бебето. Ако искаш го вземат първата вечер да го гледат, ако искаш стои при теб. За естественото раждане друг да сподели опит.
Аз съм споменавала преди, че когато малкия се роди каката беше на 4 години. Настана АД! Ревност, ревност … и пак ревност. Сега малкия е на две години. Въпреки, че много говори и разбира, не мисля че изобщо разбира какво се случва и какво предстои. Не се и пълна да го подготвям. Много е малък. Каката е почти на 7 и уж този път го чака с нетърпение. Предполагам ще е от “ден до пладне”.

Последна редакция: нд, 24 юли 2022, 12:23 от Femme

# 422
Здравейте, някой има ли координати на д-р Валери Иванов, последно мисля че работи в Майчин дом? Благодаря ви!

# 423
Здравейте, дали имате предства как точно се формира името на бебето ? Въпросът ми по- точно е дали може да бъде със собствено и презиме само или фамилията е задължителна? Или като друга опция дали е възможно фамилията да бъде същата като презимето на бебето , а не тази на бащата ( презимето си е бащиното име )?

# 424
Име, презиме задължително бащино и фамилията може да бъде или презимето, или фамилията на бащата. Това в случай, че детето е признато.
 Иначе по същия начин се формира от имената на майката. До колкото знам в този случай има вероятност детето да носи имената на дядото по майчина линия с негово съгласие.

# 425
Много благодаря!!!!
Име, презиме задължително бащино и фамилията може да бъде или презимето, или фамилията на бащата. Това в случай, че детето е признато.
 Иначе по същия начин се формира от имената на майката. До колкото знам в този случай има вероятност детето да носи имената на дядото по майчина линия с негово съгласие.

# 426
Здравейте!
Прибирам се от поредния преглед, издадоха ми 45-дневния болничен преди раждане със задна дата (от 23 юли), дадоха ми направление и за хематолог, че акушер-гинеколога нещо се притесни, че пия желязо от известно време, а хемоглобина не се повишава повече от 100. Лично аз не съм кой знае колко притеснена, защото винаги съм била с по-ниски стойности. Предната бременност падна до 80. Както и да е, ще направя консултация с хематолог.
С бебето всичко е наред, измери го 2350г., тонове - идеални, взеха ми и микробиология. С лекаря последно ще се видим на 15-ти, а междувременно ще ходя на тонове през 10 дни. Предупреди ме да внимавам с ковида Mask , тъй като в една от болниците в Бургас ("Дева Мария"), ако вляза да раждам с ковид, да забравя за нормално раждане.
Пазете се и вие Simple Smile.
Сега ще мързелувам повече или не, че имам толкова неща да върша и добре, че все още си шофирам безпроблемно, че не знам как ще се придвижвам.
Лек ден, пазете се и повече на хладно Wink !

# 427
Здравейте!
Прибирам се от поредния преглед, издадоха ми 45-дневния болничен преди раждане със задна дата (от 23 юли), дадоха ми направление и за хематолог, че акушер-гинеколога нещо се притесни, че пия желязо от известно време, а хемоглобина не се повишава повече от 100. Лично аз не съм кой знае колко притеснена, защото винаги съм била с по-ниски стойности. Предната бременност падна до 80. Както и да е, ще направя консултация с хематолог.
С бебето всичко е наред, измери го 2350г., тонове - идеални, взеха ми и микробиология. С лекаря последно ще се видим на 15-ти, а междувременно ще ходя на тонове през 10 дни. Предупреди ме да внимавам с ковида Mask , тъй като в една от болниците в Бургас ("Дева Мария"), ако вляза да раждам с ковид, да забравя за нормално раждане.
Пазете се и вие Simple Smile.
Сега ще мързелувам повече или не, че имам толкова неща да върша и добре, че все още си шофирам безпроблемно, че не знам как ще се придвижвам.
Лек ден, пазете се и повече на хладно Wink !
Джери, чудесни новини. Нека всичко до финала бъде така леко и безпроблемно. Пази се и почивай повечко .
Добре сте направили, че сте решили да посетите хематолог. По-добре е нещата да се уточнят навреме за да можете да сте подготвена и за раждането.
Аз например нямам проблем с  хемоглобина , а с желязото и през цялото време съм на вливки и препарати, е временен ефект , но това си е то индивидуален организъм.
Всичко ще бъде наред и дай Боже на финала да гушкаме щастливи и здрави бебчета.
На мен все още микробиология не ми е взимана, само в началото , но беше чиста. Колебая се дали да ми взимат и сега по-скоро- не, аз така или иначе ще съм секцио и не виждам логиката в моя случай , но аз съм си такава малко шантава 🤣

# 428
И аз съм секцио но ми взимат микробиология на около месец и половина. Доколкото знам от моя АГ нелекувана вагинална инфекция може да доведе до някои проблеми - скъсяване на шийката например.
Вие накупихте ли и подредихте ли вече нещата? На мен все още ми остават някои дрешки и още 10тина дреболии и мисля края на август да подготвя всичко.

# 429
Само шишета и биберони не съм купила, ще изчакам да видя в болницата с какви ги хранят да не се окаже, че не ги искат тези които съм купила... мисля че всичко друго е готово, дрехите са наредени. Оказа се че не ми стига място Confused за по едрите неща които няма да се ползват сега, но сега ми ги подариха ( столчета за хранене, обиколници, проходилки)

И аз съм секцио но ми взимат микробиология на около месец и половина. Доколкото знам от моя АГ нелекувана вагинална инфекция може да доведе до някои проблеми - скъсяване на шийката например.
Вие накупихте ли и подредихте ли вече нещата? На мен все още ми остават някои дрешки и още 10тина дреболии и мисля края на август да подготвя всичко.

# 430
Днес поръчах останалите аксесоари стерилизатори, нагревател и т.н. Кошара, скрин и количка взехме. Останаха дрешките и спалното бельо, да КИ стегна багажа за болницата и сме готови . Живи и здрави очакваме септември и големият ден . Дай Боже всичко да бъде наред и детето да се роди живо и здраво.
Да, вземали са ми  МБ но в началото и беше чиста. Повече не сме взимали, но и имах проблеми след вагиналнияг преглед и не ми беше ОК. За това и избягвам .

# 431
Аз вчера отварях кашони с дрехи. В компанията имаме няколко момчета последните години и дрехите са на която е наред. 🤣 Има дрехи за поне 3 бебета, някои неща си го познах от големия, други са нови. Но поне до годинката са предостатъчни. Обаче наличните космонавти са все за около годинка, така че след няколко месеца ще се наложи да докупувам.
Направих един списък с неща за купуване. Загледах шишета Нук nature sense с топлинен контрол. Някой мнение? С големия съм ползвала Авент natural.

# 432
Аз вчера отварях кашони с дрехи. В компанията имаме няколко момчета последните години и дрехите са на която е наред. 🤣 Има дрехи за поне 3 бебета, някои неща си го познах от големия, други са нови. Но поне до годинката са предостатъчни. Обаче наличните космонавти са все за около годинка, така че след няколко месеца ще се наложи да докупувам.
Направих един списък с неща за купуване. Загледах шишета Нук nature sense с топлинен контрол. Някой мнение? С големия съм ползвала Авент natural.
Според мен Nuk пускат повече количество течност в сравнение с Авент, независимо дали се дава АМ и кърма. Каката беше на кърма от шишета и се давеше направо от тези на Нук.

# 433
  • София
Ехо, аз се връщам от теста за гестационния диабет-след седмица диета(и свалени в кг)-резултстите са по-лоши от миналия път Sad сшедобед съм на лекар и сигурно и мен ще ме прати на ендокринолог и лекарства...
Ами аз май имам всичко вече.вчера взехме матрак и изпрах и чаршафите. Дадоха ми толкова дрешки, че спрях да купувам и май писах вече, че скапъпих и за изписването, изпрах, турих в плик и показах на приятеля ми откъде да ги вземе. Та сега чакам някой да ме пита какви подаръци искам...😊

# 434

Общи условия

Активация на акаунт