СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 4)

• 42 356
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
Канари, точно такъв списък мисля да направя за нещата, които не мисля да купувам в началото. Ще ги избера, а после ако се налага пращам мъжо да ги купи. Като цяло мисля, че като за начало е най-важно да има няколко дрешки, легло и кош, с който да го вземем от болницата. Другото се докупува.
Аз друго да ви питам опитните мами. В началото на септември сигурно ще е топло. То бебчо може и края на август да се роди де. Аз купувам само с дълъг ръкав дрешки. Какво мислите, дали трябва и с къс? Да не му е топло на това бебе все пак? Thinking

# 481
Единственото, за което се колебая аз е дали да си искам епидурална упойка, иначе решението ми е ако всичко върви нормално да си родя естествено. Много ме е страх от рязането, за възтановяване се иска повече време долкото виждам от приятелки и познати, а аз съм си корава глава и колкото и да ми повтарят, че в началото ще ми трябва помощ, не искам да разчитам на никого. Grinning

# 482
Дами,на естествено раждане или секцио сте се спрели?
Аз съм 31г.с. и се колебая. Интересно ми е да чуя различни мнения.

Имам едно естестено, сега бебка още не се е обърнала и ме е страх дали няма да се наложи секцио 😂

Как мина то и колко дни беше по-силната болка?

# 483
Относно начина на раждане аз също съм ЗА естественото раждане, имам трудно естествено раждане и въпреки това смятам  това за най-правилния начин. Въпреки това имам пълно доверие на лекарите и ще раждам по начин по който те сметнат, че е най-удачно.
Относно дрешките за бебчо смятам, че не е лошо да има 1-2 блузки/ бодита с къс ръкав  и с къси крачоли.
Аз искам да попитам зимата как отоплявате дома си - в къщи сме с климатици, но чух че не е ОК за бебето и се чудим на какво отопление да се спрем

# 484
  • София
Sunlove, и аз оня ден с ужас установих, че подготвям мега зимно бебе, а то ако се пръкне нач. На септември и има циганско лято, може да ме изненада. На мен ми дадоха адски много дрешки и имам и по-леки. Според мен 2-3 бодита с къс ръкав и памучни ританки са ок, тензухена пелена вместо одеялце- после пак ще си ги ползвате- късия ръкав под по-дебела дрешка-няма да са излишни, макар че бързо ще умалеят така или иначе.

Аз не знам лак ще раждам и очаквам лекарите да ме просветлят, след твърда преценка за секцио, изведнъж се оказа възможно и естествено. И сега пак си променям нагласите. Ще чакам до последно, пък каквото сабя покаже. При мен е рисково заради ниската плацента, така че казаха, че АКо при тръгнало естествено изкърти, ще ме режат по спешност.

Ние сме на ток, климатиците са ужасни за мен (получавам брутални схващания независимо накъде духат, а зимата много дразнят астмата на дъщеря ми) и аз не съм използвала с децата. Сега нямаме, защото живеем в много студен апартамент. Имаме си радиатори адакс и съм много доволна.

# 485
На мен ще ми е първо раждане, иска ми се да е нормално. 30+2 съм, но бебето все си стои седалищно, та ще видим. При мен е препоръчително да е нормално заради много нисък хемоглобин /при нормално кръвозагубата била по-малко/.
Ние сме на газ..... миналата година се преместих ме в апартамента и бааам  газта поскъпна жестоко, та се ограничавахме с отоплението колкото можем. Но не знам тази зима как ще я караме с бебе, живот и здраве...
Имаме и климатик само в хола обаче, в другите стаи няма как да сложим.

# 486
Tess_D , точни това чух и аз. Мен не ме вълнува животинското разнообразие, а по-скоро това, което описваш, че е като парк. Искам децата да ги видят не в малки клетки, едно след друго, а в по-просторни пространства. Да има зеленина, трева, шир. Може би другата седмица, да минат тези най-горещи дни, че откачам.
Smiley11 , аз ще съм секцио. Имам две секциота за последните 6 години, та това ще е номер 3 със сигурност. А, и срам не срам да си призная, аз съм от онези, които ги е страх от естественото раждане, шевове там долу и други такива.
Didister , ние до сега бяхме на пелети. Беше супер, защото винаги е много топло (само таткото не спря да се оплаква от това). Освен това беше жега навсякъде еднакво. За тази зима обаче не знам, защото дочух, че май с климатици ще излезе по-евтино. Но дали е така последно и дали това ще е фактор да минем на климатици не знам. Знам само, че не харесвам нито топлината, нито студа на климатика… като усещане имам предвид… но няма как.

# 487
Като че ли и мен ме дострашава естествено...евентуално рязане,шевове и т.н..

# 488
Ние сме с климатици, само в спалнята сме с конвектор. А през лятото не се изключват изобщо, въпреки, че сме на първия етаж, изобщо не търпя на жега. Големият също е гледан на климатик и е нямало проблеми. За мен е най-удобното решение, но пък и вкъщи температурата е около 22-23 градуса  целогодишно. Най-високата ни сметка за миналата зима е 280 лв, лятото плащаме 100. Това за 90 кв., първи етаж, като ползваме и сушилня целогодишно. Уточнявам обаче, че имаме изолация навсякъде, включително пода и тавана. За мен си е супер сметката за ток. Ако сменим и конвектора с климатик, ще е още по-малка. Иначе топлината от конвектора наистина е доста по-приятна.
Аз като раждала секцио, смятам, че е по-гадно. Толкова си мечтаех за нормално, но задължително с упойка. Още не знам дали ще ме огрее този път. Шевовете отдолу надали могат да се сравнят с 15 см коремна операция.
Бях на тонове днес пак, бебето е ок. Мери ми и шийката с вагиналния ехограф, 47 мм е. Другата седмица пак съм на преглед, този път доплер.

# 489
Нормално е да има страх от раждането. Но е ужасна заблуда, включително и от страна на лекари, че секциото едва ли не спестява шевове!!!  Е как ще стане тази работа, моля някой да ми обясни. Коремна операция без рязане и шевове....Да ти трябва обезболяване поне няколко дена и чужда помощ. Не знам как жените изобщо се осмеляват на операция освен ако не се налага. Ама в повечето случаи изобщо не се налага.

# 490
Аз от самото начало съм за естествено раждане. С моя мъж ходихме на курс за раждане, беше много полезно и искаме да сме заедно. Смятам, че ще е много интимен и запомнящ се момент. Дано само ковида не обърка съвсем плановете ни. Иначе и мен ме дострашава от болката, но гледам да изместя фокуса към това, че ще срещнем първото си бебе.

# 491
Аз лично, след две секциота, изобщо не се заблуждавам, че при тях няма рязане, шевове и т.н. Напротив, знам какво е. Знам как и колко време ме е боляло. Знам и какви последствия има или може да има. Не го и препоръчвам на никого! Първото ми секцио беше заради седалищно застанало бебе. Второто не беше, но пък намериха мотиви. Обаче аз не съм се и дърпала. Още с първото като ми казах, че не може естествено някакси се успокоих. Въпреки, че АГ ми обяснява плюсовете на естественото и минусите на секциото. Просто не искам да ме бутат там долу по никакъв начин. Искам да си остане така, както си е било. Не мога да го обясня. Но, ако още с първото имаше вариант за естествено, най-вероятно нямаше да търся варианти за секцио. Просто така се случи.
Между другото, сега третото пак не се обърнало. Има още време де, ама все още е с душата надолу. Въпреки, че вече и годините при мен са фактор за секцио + секцио преди две години и т.н.

# 492
Това ще ми е второ раждане. Еми все едно не съм раждала. Дай Боже и сега да е така и да не се налага секцио. За протокола на 42 съм. Първото го родих преди кажи речи година и половина.

# 493
Аз и преди съм писала че предходните ми 2 са естествени раждания и силно се надявам и това да е такова. Възстановяването след 2-то раждане беше за часове. Буквално на 3 - тия час нямах търпение да се изкъпя, аз се грижех за малката веднага. Имах 1-2 шева, но са външни. Бързо ми паднаха конците и не съм имала проблеми. Всъщност най-много ме болеше дупето от една инжекция с Нош-па бита от една стажанка. С първото малко повече се измъчих и затова и само възстановяване беше малко повече, тогава родих вечерта, но на следващият ден се грижех за бебето сама.

# 494
Моето мнение относно не ваксинирането.

https://youtu.be/43E7iW0E4sI

Joy

Здравейте, има ли някоя мама чела тази книга и ако има с какво мнение е за нея?

Общи условия

Активация на акаунт