СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 4)

• 42 335
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Не знам дали ти не можеш да се изкажеш както трябва или аз не мога. А и с тези бушуващи хормони като знам как накриво приемам нещата или как без да искам променям тона на моменти, все си казвам, че ще чета и коментирам по-малко, ама… 😃
Да, съгласна съм с написаното. Има такива двойки, на които им се получава по принцип и такива, които трябва да се постараят. Била съм в ситуацията на вторите. Била съм и в ситуацията на “няма смисъл от разговор”. Когато след години спорене, обяснения, разговори, приказки, караници, съм осъзнала, че нищо няма да се промени, каквото и да кажа. Сега дали случаят е такъв или не, не знам, а и не е моя работа. Абе, много сложна тема подхванахме. Simple Smile

Femme, да, права си, явно аз нещо не мога да се изкажа както трябва. Grinning

Аз съм голям фен на разговарянето, защото именно това помогна на нашето семейство. Има семейства, на които просто им е писано, някакси идва им от вътре, един за друг са. И такива, при които е нужна работа, за да има хармония. Ние определено сме от вторите. След 1 бурна година на раздели, гаджосване, караници, нещо в мен се пречупи. Взех решението, че спирам с намеците, спирам да премълчавам като ми тежи нещо, спирам с 'не, няма нужда да ми помагаш, ще се оправя' и т.н. Оттогава нататък сякаш се преродихме и двамата. Комуникацията потръгна и двамата реагирахме много по-добре на всякакви ситуации. От караници всеки божи уикенд, преминахме на 1 път в месеца, а после дори по-рядко. Сега 5-6 години по-късно и едно налично дете, продължаваме все така. Обаче промяната не беше много лесна... Трябваше от човек, който се сърди, цупи и отговаря 'не бе, нищо ми няма', да започна да намирам смелост да казвам 'Знаеш ли, много кофти ми стана като..' И то без да нападам, без да обвинявам, а просто да споделям как се чувствам. За нас това беше gamechanger. Simple Smile

Буквално миналия месец едно наше много близко семейство се разведе (имат дъщеря на 3г) без въобще да проведат разговор защо се развеждат. Без да опитат да потърсят професионална помощ, ей тъй заради детето поне. И на двамата отговорите бяха "няма смисъл да говорим". Ами обръщат ми се червата като го чуя това. Има смисъл и то голям, въпроса е желание да има.

Kanari, и мойто не беше от спящите. Ама като стана на 7м ми писна да нямам време да се изкъпя от целодневното приспиване и дондуркане и си платихме на консултант по сън. Подобриха се значително нещата, ама пак нямах време за нищо. Единствено се наспивах добре вече. Просто той беше (и все още е) супер активно бебе. Гледам приятелските деца как стоят на едно място и човъркат някоя играчка, а моя през това време е овършал всички шкафове и е започнал да обикаля стаите. ¯\_(ツ)_/¯

# 541
  • София
Ох, консултантите по сън са ново животно, по мое време ги нямаше. Много съм скептична към подобни хора, защото се оказа, че познаваме 2 с мои приятелки, които реално нищо не са направили, но се изказват, че се водят такива, а реално не са, и като им изслушахме лекциите много се смяхме-то не знае какво говори. По същия начин познавам адски много такива “психолози”. Които за съжаление са и търсени, тъй като си правят доста добра реклама във ФБ и по всички страници на отчаяни хора. Едно време имаше и фейк консултанти по кърмене. Въпреки това от отчаяние може би и аз бих прибегнала.
Темата си е направо неразрешима-за отношенията. “Няма какво да говорим” е краен стадий, често деойките са преминали през много други преди това, за да стигнат просто до нежелание повече да се разправят. То е крайно разочарование, безсилие и накрая безразличие. И от тази фаза връщане назад няма.

# 542
  • Варна
Да, наистина темата е комплексна и индивидуална. Съгласна съм, че има и неспасяеми отношения, но пък има и положителни развръзки понякога. Имам също познати, които се разделиха за една година (когато дъщеря им беше на 2г), след което решиха да работят с психолог и сега са като преродени и неразделни. Blush Но пък те и двамата са много готини и интелигентни хора и когато гледат в една посока, нормално е да се случат нещата.
Както и да е.. Grinning

Kanari, аз останах страшно доволна от консултантката, с която работих. Жената беше много отдадена и комуникирахме постоянно, дори като беше в отпуск. Оправи ни всички проблеми, а те бяха много. Затова без да се замисля я препоръчвам наляво и надясно на всички приятелки. И не е платена реклама! Grinning
С консултант по кърмене също си имах работа и успя да ми помогне частично. Но тя поне беше безплатна, така че нямах високи очаквания и без това. Grinning

# 543
По темата за свекървите да се включа, по-добре късно отколкото никога Simple Smile Аз за съжаление свекърва нямам, тъй като е починала рано, светла ѝ памет. Но пък имам свекър..... Така и не успях да се спогодя с него. Той живее на село и всеки път като ходим се държим с фалшива любезност помежду си, но всъщност той ми се дразни, а аз на него още повече Joy Просто тесногръдието и манталитета ме изкарват извън обувките. Всеки път се мрънка как еди кой си взима еди колко си, пък аз разбираш ли минималната като охрана в теца, ама пък на всяка нощна смяна пия ракия и спя по цяла нощ. Но оставете го това, то не е важно, нека си мрънка. Сега като се родиха близнаците познайте дали ми се обади, дали ми писа едно честито да ми каже. Мъжът ми му звъни да му каже, че са се родили децата, той му казва "е, откъде пък ги измислихте тия имена" Astonished Синът ми също не е кръстен на никого и тогава тежко го прие, сега явно го довършихме. От 3 момчета нито едно на него. Мисля, че с това затвърдих раздора в отношенията ни Flushed Сега ми е смешно, ама и ми е болно едновременно, защото в крайна сметка децата не са виновни за нищо.

# 544
По темата за свекървите да се включа, по-добре късно отколкото никога Simple Smile Аз за съжаление свекърва нямам, тъй като е починала рано, светла ѝ памет. Но пък имам свекър..... Така и не успях да се спогодя с него. Той живее на село и всеки път като ходим се държим с фалшива любезност помежду си, но всъщност той ми се дразни, а аз на него още повече Joy Просто тесногръдието и манталитета ме изкарват извън обувките. Всеки път се мрънка как еди кой си взима еди колко си, пък аз разбираш ли минималната като охрана в теца, ама пък на всяка нощна смяна пия ракия и спя по цяла нощ. Но оставете го това, то не е важно, нека си мрънка. Сега като се родиха близнаците познайте дали ми се обади, дали ми писа едно честито да ми каже. Мъжът ми му звъни да му каже, че са се родили децата, той му казва "е, откъде пък ги измислихте тия имена" Astonished Синът ми също не е кръстен на никого и тогава тежко го прие, сега явно го довършихме. От 3 момчета нито едно на него. Мисля, че с това затвърдих раздора в отношенията ни Flushed Сега ми е смешно, ама и ми е болно едновременно, защото в крайна сметка децата не са виновни за нищо.

Определено не искам да категоризиран никой , но в повечето случай манталитета и възприятията отминалото са пречка за съвремието. Изключително елементарно държание бих казала от негова страна. Слава Богу до сега претенции към името никой няма от семейството , а дори и не ме е попитал ( само баба като изключение) , но  вече определено решихме как ще се казва . Та по-странното на мен ми беше , че чуждите хора ме разпитваха за името на детето и аз 😤 едвам се сдържах , но започнах да режа всеки на ред писна ми честно . Онзи ден посред нощите позната на мъжа ми ми писа с въпроса кога ще раждаш , Еми теглих и сиктирите. Майната им на всички само аз си знам как я карам и как ми е свито сърцето.
Отношенията в семейството са сложно нещо, лошото е , че покрай моите недорозумения със свекърва ми ни изстиват отношенията със съпруга ми и ме боли защото той като мъж не може да заеме страна , а само върро я защитава , че и словесно ме напада. Но снощи му поставих ултиматом или да влиза в роля или да излиза от нея , че ми писна от всички. Само моите родители са неотлъчно до мен и се стараят да ме държат в позитивизъм и кондиция , а майка ми е най-всеотдайнато и неотлъчна част от мен през този период . Щастлива съм , че поне родителите ми ме разбират, обичат и щадят .

# 545
Pan pan, не разбирам това с кръщаването на някой, и ако беше кръстила едното дете на свекър ти, какво?!? Другите по малко негови внуци ли щяха да са, само това кръстеното на него ли ще му е внук?!? Ние с мъжа ми още не можем да се разберем за имана на децата, той иска име за едното което започва с неговата буква, а аз се противя, щото не искам на никой да са кръстени...

# 546
За мен пък това с буквата не е кръщаване на някого. 🤷♀ То ако са по-разнообразни имената в семейството няма да останат имена, ако се гледа и буквата. 😀
Едно от имената, които обсъждаме, е с моята буква, но не смятаме, че ще е кръстен на някой.
Толкова се изморих тази седмица, но вече съм купила всичко, дрехите са в нас, дори количката прибрах вчера. Спалнята е затрупана.
 Даже мисля довечера или утре да отидем до Варна за повивалника от ИКЕА .

# 547
  • София
Ох, болна темА. Имената. Кръщаването. Накратло-бившият свекър, сегашният и баща ми са с едно и също има. Бившият свекър държеше едното дете да е на него. Така. Разбираме, че ще имаме Момичета и едното ще е с рова име, не заради него, а защото е българско, харесвам го и също така все пак ще е и на баща ми. 2 дни преди раждането свекъра вдига грандиозен скандал на сина си и той си идва при мен и казва: баща ми каза,че не го ебе как ще се казват, щом са Момичета... отказах. Много криво ми стана. Веднага промених името. Обаче 8 мес и бях говорила с това име и някак то си беше нейното и като ми я показаха и ме питаха и аз,изстреляха него. Не съжалявам. Изобщо не я свързвам с него. Сега я мрази, постоянно се държи лошо с нея, крещи и обвинява я за някои неща, а с баща ми имаха уникална връзка, обичаше го повече от мен и тъй като той почина, тя го прие най-тежко от всички.
Сега новата драма е, че пак има натиск от страна на новия свекър. Тук проблемът е че вече имаме едно дете с това име😀 избрали сме такова, което няма нищо общо с никого, но не знам после какво мрънкане ще е... ами в крайна сметка няма да имаме 2 деца с еднакви имена...

# 548
Pan pan, не разбирам това с кръщаването на някой, и ако беше кръстила едното дете на свекър ти, какво?!? Другите по малко негови внуци ли щяха да са, само това кръстеното на него ли ще му е внук?!? Ние с мъжа ми още не можем да се разберем за имана на децата, той иска име за едното което започва с неговата буква, а аз се противя, щото не искам на никой да са кръстени...

Опасявам се, че точно така би станало. Точно затова не исках на никого. Мъжът и е кръстен на баба си точно от тази бащи а страна и е открито толериран цял живот за сметка на братовчедите си.

# 549
Здравейте мами имам въпрос някоя вече купила ли си е помпа за кърма и каква ? Много ми е трудно да си избера, а харесах една и се колебая на Neno Bella twin в сайта им с код за отстъпка е в момента на 200 лева двойната и се колебая, а бая ми я похвалиха.

# 550
Аз си закупих двойна помпа (автоматична ) с различни функции като масаж на гърдите,  сукателно изпомпване🤣 имитира сеченето на бебчето и още няколко такива бонуси. Не знам дали ще ми бъде от полза. Мисля от гърда да кърмя ( ако имам кърма и възможност) , защото както споменах по-горе ще раждам с цезарово и не знам с лактацията дали ще се получат нещата. Но и да не се получат не съм толкова вманиачена за това на всяка цена да е кърмено бебчето.
Относно за вашият избор помпа не съв чувала мнения лично аз , но на нас това ще ни бъде първо бебче и може би нямам голяма представа за наличностите . Знам , че най-доволни са от ЮМедела (ако не се лъжа) , авент на Филипс . Аз избрах на лорери защото и като цена ме удовлетвори и като характеристика. На практика какво ще се получи предстои да разберем .

# 551
Момичета, това с имената е ужасно. Моето момче е на дядо си по бащина линия, но никога не съм усетила от страна на моя баща някаква ревност или желание толковя да е на него. Той си му се радва, защото е момченце, ние сме две момичета със сестра ми и виждам, че му е приятно. Сега с номер 2, който вече е наречен от брат си Стоил на някаккво агне, което оцеляло по Великден, не знам какво ще измислим. Мислехме за едно, но така се казва и братовчедката на мъжа ми, която е кръстена на баба си, и реално ще е третото с това име в семейството, а на мен никак не ми се иска.
Имам още няколко седмици да помисля:D
Исках да питам за отзиви за количка. Някоя от вас взе ли вече? Не ми се дават много пари, а четох, че бюджетните като лорели и чиполино били паянтови. С баткото имахме от полските, но те се оказа много тежки.

# 552
По темата с имената и при нас е драма - само че се сърди майка ми, ама нищо не мога да направя. Бяхме дали задача на големият ни син да мисли име на бебето, така че каквото е измисл това ще е Simple Smile
Относно помпата, купила съм си някаква бюджетна ( ще сложа снимка). Взехме я от аптеки РЕМЕДИУМ, мисля че не беше повече от 50лв. С първата ми бременност я ползвах само в болницата, после в къщи си хранех детето на три часа и не съм имала нужда да се цедя. Инцидентно да ми се е наложило 2-3 за 1 година кърмене да я ползвам след това. Надявам се и с това бебче да е така.
По темата с количката, наши приятели ни дадоха на Kiddo, много я похвалиха и ви се вижда лекичка. Баткото беше с Лорели, но тя се счупи на няма и година ползване, но ние така или иначе бяхме преминали на триколка с родителски контрол и не ми е липсвала

# 553
Момичета, как се справяте с тежестта в тазовото дъно...на всяко ставане усещам болки, а ако трябва да се облека/обуя на 1 крак...и при вас ли е така?

# 554
Аз имам електрическа помпа Canpol, вършеше работа. Количката ми е Cam, среден ценови клас,ще я ползвам за 2-ри път без да е мръднала. Евтините колички, освен че са паянтови, често се случва да се чупят и понякога се налага да се купуват 2-3 колички. На мен с големия количката ми беше най-важната покупка и доста внимателно избирахме.
 Мен ме боли много срамната кост, особено ако се застоя, не мога да стана. Иначе като се движа бива.

Общи условия

Активация на акаунт