СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 4)

• 42 454
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
Миналата седмица ми пускаха изследванията. Всичко е наред. Аз съм така с всяка бременност. Просто този път в момента вече съм на кг, на които предните пъти влязох да раждам и много, много ми тежат. А и е лято. И много се депресирам. Едно време като бях по-слаба и ходех само с дънки по краката си спомням, че всеки месец около датата, на която трябваше да ми дойде, дънките ми отесняваха за 2-3 дена. Лятото краката ми винаги се подуваха на работа. Винаги съм го имала този проблем, но сега е кошмар. Миналата зима реших да правя кето режим. За 3 седмици свалих 6-7 кг. Това говорим за 60 килограмов човек, не 150. Това е вода, не са мазнини със сигурност. За тях трябваше повече да се потрудя, ама не стигнах до там 🤷🏻♀

Аз бях питала АГ и каза, че не са препоръчителни препарати за отводняване. И аз задържам много, предния път излязох от болницата -20 кг. А пускали ли са ти албумин в урината? По принцип е един от симптомите за прееклампсия.

# 211
И аз задържам много вода. Пусках отново албумин и белтък - в кръв и урина. Всички изследвания са ми идеални. Просто съм склонна да задържам вода и сега с бременнотста явно още повече. Сутрин съм подута, после леко се нормализират нещата и вечер е ужас. Поне като съм вкъщи имам възможност често да си вдигам краката, но ако съм твърде дълго седнала или права, положението става страшно. Sad

# 212
  • София
Честит дом-ще свикнеш. И ние се местихме предния път по време на брем., този ми се размина замалко, понеже не намираме нашия си апартамент Та…по-ме плаши местене с бебе май..макар че тогава поне няма да съм като саката, а ще мога да помагам
Уф, задържането на вода сигурно е много гадно, не знам какво да препоръчам-не мисля, ме хидролес е ок- лекарите нямат ки друго решение, някой бабин илач из интернет няма ли?
Аз пък съм с всекидневно адово главоболие. С ниско кръвно съм-90/60, като ям сладко минава, но то не е решение, защото пък не е гот да се тъпча със сладко все пак…

# 213
Добро утро, момичета.

Честит дом, Джой. Дай му малко време, като поподредиш това-онова и посвикнеш, дано се появи чувството на 'вкъщи'.

Нощницата от синсей и аз я гледам, ама по-скоро ми изглежда с дължина на потник, най-много туника, за това още не съм купила Grinning Иначе и аз предпочитам пред тези с къси ръкави, не знам по-удобно ли е копчета или тези куки, но къс ръкав нося само като застудее.

Относно задържането на вода, вчера бях на ЖК и док с влизането ме предупреди, че сега в жегите ще започна да се надувам - да пия много вода, и да ям много протеини. Малкия го изкара 1,8кг машината Flushed Записвахме и тонове за пръв път, ама нищо не разбрах от цялата работа, не обясниха какво гледат на тия тонове и дали всичко е ок. Щеше да каже, ако нещо не е ок, надявам се.

Иначе друго, което може да го причини това надуване е хормонален проблем - преди да забременея, за около година-година и половина качих 10+ кила (което за 45 кг човек си беше множко), а не ядях почти нищо, просто защото вечно ми беше тежко и нямах и апетит. И се оказах с Хашимото, което намерихме вече през бременността. С лечението отслабнах видимо за малко време, а апетита ми се оправи. Та проверявате ли и ТХС, ФТ3, ФТ4?

# 214
Когато лежах в болница, имаше една бременна, дето много се подуваше, вляха и една банка албумин и спря да се подува, следете и общ белтък, ако е на долна граница, може и от него да се подуваш, моя беше на долна граница и лекаря ми каза да започна да пия протеини, иначе ще започна да се подувам...

# 215
Здравейте , момичета. Пиша ви да споделя вълненията си с вас. Предстои ни да се преместим в нов апартамент , но ме притеснява единствения факт , че преди това там са гледани и живели котки . Знам , че не е ОК бременна да има досег с неща които са ползвани ог котките и се чудя основателни ли са притесненията ми според вас? Да уточня, че котките са били много добре гледани, ваксинирани и обезпаразитени
И да, не съм си пуснала изследвания за токсоплазмоза

# 216
Здравейте , момичета. Пиша ви да споделя вълненията си с вас. Предстои ни да се преместим в нов апартамент , но ме притеснява единствения факт , че преди това там са гледани и живели котки . Знам , че не е ОК бременна да има досег с неща които са ползвани ог котките и се чудя основателни ли са притесненията ми според вас? Да уточня, че котките са били много добре гледани, ваксинирани и обезпаразитени

Защо да има проблем при досег с неща, ползвани от котка? Аз живея с котки (нашия котарак, който временно не е при нас, и котките на родителите ми, и котката на село... и тн), и няма проблеми. Ако толкова много се опасяваш от зараза, изследвай себе си и котките да бъдат изследвани, но като цяло не виждам нищо страшно. Токсоплазмозата  би могла да е в изпражненията на котката, но стига да не чистиш котешка тоалетна, няма страшно. Дори да чистиш, после хубаво си миеш ръцете и забравяш.

# 217
  • Варна
Ако е добре почистено и дезинфекцирано след тях няма какво да се притесняваш Simple Smile
Аз лично бих наела фирма да го направи за да съм спокойна.

# 218
Благодаря, момичета. Ами сигурна съм , че са гледани много добре и не са пропускали посещение при ветеринар , но като се зачета в нета и свят ми се завива. Иначе забравих да отбележа, че котките не са там половин година вече, но се безпокоя. Та ще си пусна онтитела за токсоплазма.

# 219
  • Варна
Покрай нашата котка изчетох доста материал за токсоплазмата и всъщност човек има по-голям шанс да се зарази с такова нещо, ако градинарства и не си измие ръцете след това, отколкото от реална котка. Simple Smile Причина е, че бактерията се намира в акото, което се среща най-често в пръст или пясък и там лесно се разпространяват тези бацили. Така че просто си мийте ръцете след работа с почва или почистване на котешка тоалетна и всичко ще е наред. Wink

# 220
  • София
Абсолютно. Най-грешното схващане от бабините ни времена е, че домашните любимци пречат на бебето. Точно обратното. И с първите имахме котка-и то космена, и сега имаме котка и куче-тя е без косми, но той е ритривър-компенсира! Тогава не пусках котката в детската и още първия ден като дойде педиатърката и видя, че имаме котка, каза веднага да я пуснем да подуши всичко в стаята, леглата, да се разходи и да и е спокойно.
Както джинкс е писала, токсоплазмоза Та ходи повече по сурови меса и изпражнения. Аз лично преди не чистех тоалетната, но този път си я чистя и се мия после. И въпреки това нямам антителА, което е доста абсурдно, предвид че от дете спасявам въшливи болни котета. Така че споко. Животинките са най-прекрасното нещо, с което могат да си контактуват децата.

# 221
Благодаря ви мили момичета. Успокоихте ме. Ще почистим основно и тогава ще се нанесем за собствено спокойствие. ♥

# 222
И аз нямам антитела за токсоплазма, а до 18 годишна винаги съм живяла с котки, никога не съм се ограничавала да пипам бездомни животни и т.н. Мисля бях чела някъде, че 75% от европейците са я прекарали в един момент.
Детето е при баба си днес, голям зор си дадох за тренировка, чистене, пазар и кръста много ме заболя. Май трябва да започна да внимавам повече с натоварването.

# 223
В така описаната ситуация за мен няма шанс да се задържи паразит - че и шест месеца извън приемник - ако ще и стените да оближете Simple Smile Спокойно Simple Smile Почистете си нормално и си живейте живота.

Аз да дам отчет, че се върнах от гръцко море с кило и половина отгоре (като носят десерти и хляб без да питат, така ще е - ама айде, почивка, отпуснах се). Ако някой се е засилил и ще му е полезен опита ни - леко съжалявам, че си причинихме толкова път в точно този етап на бремеността. Много спирки за тоалетна - я аз, я детето; непредвиден трафик и тапи.. от притеснение получих на отиване повече контракции, но слава Богу всичко беше ок там, а на връщане си научихме урока и направихме междинна нощувка. Не знам какво стана, от години почиваме там, но никога не беше отнемал толкова много часове пътят Sad
Иначе приятно не-прекалено-жежко се получи Simple Smile
P.S. Ох, не били 1.5 кг, ама почти кило, ццц, минавам обратно в “режим”

Последна редакция: нд, 03 юли 2022, 09:10 от Celesté

# 224
Благодаря от ♥ Момичета. Много се бях филмирала .
Напоследък много ми кърви носа и имам чувството , че ще ми падне от болка 🤣 кръвно нямам, но това е положението, може би от горещините.
При вас как е положението

Общи условия

Активация на акаунт