СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 4)

• 42 448
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Селесте, викаш да не пътуваме на дълго. Аз и до морето мисля, че няма да стигна, пак си е път. На мен мн ми тежи, имам чувството, че ще изпадне направо. Не ходя много, но и малкото си държа корема отдолу, не че това помага…
Интересно нещо днес ми каза човекът с фрешовете-нали всеки ден пия цвекло за желязото и каза, ме от него кръвното се срива, а аз нали дъм с 90/60 и от няколко дни главата ми е леш…боли ме много, явно е от това. Та ся ще тр след цвеклото да пия нещо за вдигане на кръвното явно.
Аз най-кошмарно пътуване до Гърция имах 2020 с пандемията. Тръгнахме с децата в 3 през нощта, уж по хладно, простогнахме в 15ч следобед. 8 ч на граница! Беше някакъв кошмар, и понеже аз сама с тях и на една опашка от коли-не мога ни да ги пратя сами до тоалетна, нито аз да оставя колата да ги заведа, пишкаха между колите срам не срам. Аз стисках-нарочно не пих вода. Та оттогава не можеш да ме уплашиш с дълъг път😂

# 226
На мен Гърция ми е ок само септември, и то към края. Иначе в момента сигурно ще се побъркам, ако трябва да пътувам толкова много, из града като карам не мога да си наместя седалката, боли ме кръста, боли ме и гърба на едно място по-нагоре…
 И с това ниско кръвно малко се притеснявам да карам на дълги разстояния. Страх ме е да не припадна, докато карам. Другия ми кошмар е да не припадна докато съм сама с детето. Горкия ще му се вземе акъла.

# 227
Момичета ние се каним следващата седмица да пътувамв към морето от София до Бургас понеже е най-близо само магистрала. Около 4-5ч път е и аз нямам проблем с пътуванията стига да се спира от време на време, че ме заболява кръста. Притесненията ми са там да не ми стане нещо лошо или да получа контракции и да трябва да търся болница-това е и причината да отидем в Бурас, а не някой курортен град. Ще бъда в 31 седмица и 3 дни и се чувствам добре освен, че ми тежи вече и трудно вървя, но нямам контракции и всичко е наред. Да рискувам ли с това пътуване или да си остана в София?😶

# 228
Момичета ние се каним следващата седмица да пътувамв към морето от София до Бургас понеже е най-близо само магистрала. Около 4-5ч път е и аз нямам проблем с пътуванията стига да се спира от време на време, че ме заболява кръста. Притесненията ми са там да не ми стане нещо лошо или да получа контракции и да трябва да търся болница-това е и причината да отидем в Бурас, а не някой курортен град. Ще бъда в 31 седмица и 3 дни и се чувствам добре освен, че ми тежи вече и трудно вървя, но нямам контракции и всичко е наред. Да рискувам ли с това пътуване или да си остана в София?😶
Щом се чувстваш добре,
аз сега съм в 31г.с и на всеки 15 дни пътувам даже сама за прегледи по 130км на посока.
Има жени се следят от Бургас в София и го минават това разстояние често. Пий повечко магнезий преди тръгване и по време на пътуването, за да си спокойна. Вземи си Но шпа също. Наслаждавай се,че можеш да излизаш! Не си като мен на легло 😜😜😜

# 229
Аа, не съм искала никой да наплаша, просто в нашия случай бяха осем часа (непредвидено толкова много, пак подчертавам), а аз съм по-притеснителна и макар и винаги да пътуваме с медицинска застраховка, ми беше неспокойно, че не им познавам “системата”. Слава Богу наистина, че не се е наложило да я ползвам. До Бургас за сравнение ми се вижда песен 😇
Като зависи кой откъде пътува, разбира се, но няколко часа до голям, познат град за мен си е напълно ОК като път.

# 230
Аа да, ние също пътуваме през две, три седмици до родния град на мъжа ми, който е близо до Плевен, но някак да тръгна НА МОРЕ В ОСМИЯ МЕСЕЦ както всички около нас го тръбят, като че е глобален проблем малко се притеснявам. Ще мина на феталната последната във вторник и тогава ще го решим. Евала на жените, които пътуват мн километри, за да посетят добър лекар, въпреки че според мен ако системата ни беше ок никоя нямаше да й се налага да изминава това разсгояние за прегледи

# 231
Аз пътувам за фетална морфология, 240 км в едната посока, същия ден се връщаме, не мога да кажа, че ми е ок, някой път получавам контракции пия преди това но шпа, със сигурност не бих тръгнала на море, за лекар се прежалвам, но за море не.... Първо защото ми става лошо от жегата, не се представям на плажа, във водата не бих влязла, заради опасността от инфекция, бактерии и тн., но има жени, които се чувстват добре и нямат проблеми с бременността, ако ходите на море проучете болниците преди това и сложете в багажника и една чанта за болницата, дано не трябва, но за всеки случай, бъдете подготвени.

Аа да, ние също пътуваме през две, три седмици до родния град на мъжа ми, който е близо до Плевен, но някак да тръгна НА МОРЕ В ОСМИЯ МЕСЕЦ както всички около нас го тръбят, като че е глобален проблем малко се притеснявам. Ще мина на феталната последната във вторник и тогава ще го решим. Евала на жените, които пътуват мн километри, за да посетят добър лекар, въпреки че според мен ако системата ни беше ок никоя нямаше да й се налага да изминава това разсгояние за прегледи

# 232
  • София
Мне пък не би ме притеснявали, ако сме в бг. Бих питала някой от Бургас за добра болница и това е. Ако се наложи, ще родя там. Не е като да си в чужда държава и да не знаеш език. Питай или тук или твои познати, за да си спокойна и това е. Пътят е тегав точно, ако болките в кръста и въобще в задника( като при мен) са гадни, иначе няма как нещо лошо да стане и да няма кой да реагира. Давай смело.
Аз не влизам в басейни по принцип и в морето не умирам да се топя, но обожавам да го гледам, така че ще търсим местенце близо до него и с кафенца тенти и чадъри, да мога да издържа по-дълго. Ако някой може да препоръча, ще е супер.

# 233
Лизи с теб мисля, че сме с почти еднакъв термин. Моят е за 08.09. Не се притеснявам да влизам в морето, само в басейни и джакузита не влизам-не че мъжа ми се е убил да ме води в последните месеци на такива места😂но на плажа под чадъра с няоя студена вода на спокойствие преди бебчето мисля да опитам.
Ако тук има мами от Бургас да споделят някое местенце в близост до плажа към което да се насоча за резервация и евентуално някоя болница, в която да отида по спешност. Чувала съм, че Окръжна (май така й казваха) е добра алтернатива.
Търся място с чиста стая, собствена банят и тоалетна, климатик и хладилник. Не ми трябва нищо друго. Може и без закуски, обяди и такива неща. Искам тишина и близост до плажа да не се налга да се влача по три километра до морето😂😂

# 234
  • София
Тъкмо понеже и аз дъм се насочила към околностите на Бургас, и аз бих Записала за съвет. Ако няма, ще питам моя приятелка оттам (от предната ми бг мама група), а имам и колежка с детенце, която си живее там.
Аз харесах едно хотелче в Росенец. Както мъжът ми казва, аз май идвам към по-капризните-държа на закуска, понеже знаете, не ми е разрешено движението и поне сутрин да го пропусна, по същата причина ми се иска, мястото да си има градина със столчета, пейки и т.н, и да е близо до плажа, за да мога да припълзявам дотам по веднъж на ден…Та някакво хотелче в Росенец-пише, че има плаж и се стига по дървена стълба от хотела…

# 235
Ние днес уж за малко, изкарахме почти целия ден на плажа. Водата беше разкош, бяхме голяма компания, детето не ми висеше на главата.
Обаче какво съм мазала, чак като започна да ми опъва носа се усетих, че лицето не съм. Нядявам се да не ми се обели носа или да цъфне някое петно.
Много интересно, на плажа нищо не ме болеше, бебето кротува цял ден. Като се прибрахме и започна да ме боли кръста, после гърба, бебето рита и се мята. Изводът е, че трябва са си стоя на плажа. 😀

# 236
Момичета, да питам нещо тези от вас, които нямат брак. Как седи върпосът с припознаването, т.е преди да се роди детето ли се ходи при нотариус (за да е готова декларацията за припознаване), веднага след като се роди или...
Чудя се дали с бащата може да посетим нотариуса още преди да се роди детето и да се изготви такъв документ за болницата.
С предното дете нямах такъв проблем Grin - бях в брак, но сега е различно...

# 237
на някой места пише, че може и предварително без имена да се изкара този документ.

Момичета, да питам нещо тези от вас, които нямат брак. Как седи върпосът с припознаването, т.е преди да се роди детето ли се ходи при нотариус (за да е готова декларацията за припознаване), веднага след като се роди или...
Чудя се дали с бащата може да посетим нотариуса още преди да се роди детето и да се изготви такъв документ за болницата.
С предното дете нямах такъв проблем Grin - бях в брак, но сега е различно...

# 238
  • София
Аз знам,че се ходи след. Така и така ще ходи да пуска документи и за акт за раждане-поне да свърши всичко наведнъж.

# 239
Ходи се при нотариус ли? 😳 Даже и не знаех.  Изобщо нямам идея какво се прави. И двата пъти докато лежах там с разпорен корем таткото се е оправял с тези неща. Дори не сме го обсъждали, не съм се и замисляла. Той сам си ги записваше бързо-бързо… да не взема да му ги “открадна”  😄😄😄… Спомням си само, че единия път една жена дойде при мен в реанимация с един лист, на който бяха написани имената на детето и трябваше да го разпиша. Таткото вече го беше разписал. Името беше предварително обсъдено естествено. Опитвам се да се сегя втория път да е идвал някой, ама не мога. Кога съм го разписала, нямам идея 😳 Честно, сега като се замисля колко неподготвена съм отишла и двата пъти да раждам… без да знам нищо, освен, че отивам на секцио и ще се появи едно бебе.

Общи условия

Активация на акаунт