СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 4)

• 42 448
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Тук е обяснено подробно: https://pravatami.bg/23945
Аз не виждам причина да трябва да си подготвена, честно 😃 това са нещата, едни от малкото, които бащата е длъжен да прочете и уреди-припознаване и подаване за нотариален акт+ изплащането на добавки за новородено, второ, трето и т.н. Така че браво на него! До скоро децата не се припознаваха нарочно, за да имат допълнителна точка в детска градина. Вече обаче тия точки ги няма и май не се упражнява това.

# 241
Момичета, да питам нещо тези от вас, които нямат брак. Как седи върпосът с припознаването, т.е преди да се роди детето ли се ходи при нотариус (за да е готова декларацията за припознаване), веднага след като се роди или...
Чудя се дали с бащата може да посетим нотариуса още преди да се роди детето и да се изготви такъв документ за болницата.
С предното дете нямах такъв проблем Grin - бях в брак, но сега е различно...

В частните болници сами подготвят документите. Вие подписвате само съгласие, че искате детето да приеме имената на бащата. Поне при мен така се случиха нещата - 2 пъти.

# 242
Здравейте! При мен вече е факт и първата покуока за бебето 🙄 Обаче… нещо не ми харесва. Какво ви е мнението за сгъваемите кошари? Не ми се струва много стабилна.. то не че тежи много бебо в началото. Горното ниво добре, ама долното ниво все едно още малко и на земята ще легне. Чудя се… май ще я връщам.

# 243
И при мен в частна болница само ми донесоха да подпиша вече попълнените от таткото документи. После те си ги придвижват и мъжът ми само ходи за акта за раждане до общината. Но това, откъде се взима акта за раждане май също зависи от града. Нашият го взехме от общината във Варна, но в нашия град се издавали от друго място. Май някакво подразделение на ЕСГРАОН.
Иначе мисля, че може да се направи и преди раждането припознаване при нотариус.

# 244
Тук е обяснено подробно: https://pravatami.bg/23945
Аз не виждам причина да трябва да си подготвена, честно 😃 това са нещата, едни от малкото, които бащата е длъжен да прочете и уреди-припознаване и подаване за нотариален акт+ изплащането на добавки за новородено, второ, трето и т.н. Така че браво на него! До скоро децата не се припознаваха нарочно, за да имат допълнителна точка в детска градина. Вече обаче тия точки ги няма и май не се упражнява това.

Благодаря на всички за коментарите! Simple Smile
Като неопитна в тази сфера...Значи оставям на бащата да се оправя, въпреки че съм свикнала всичко аз да си движа Wink . Ето и на работа същото положение, ако не си задвижиш ти нещата, а разчиташ на този и онзи (на които им се плаща да свършат конкретното нещо), работата не върви и само ядове.

# 245
  • Варна
Здравейте! При мен вече е факт и първата покуока за бебето 🙄 Обаче… нещо не ми харесва. Какво ви е мнението за сгъваемите кошари? Не ми се струва много стабилна.. то не че тежи много бебо в началото. Горното ниво добре, ама долното ниво все едно още малко и на земята ще легне. Чудя се… май ще я връщам.

И аз не ги харесвам сгъваемите. Ако смятате да я ползвате за постоянно, а не за пътувания, мога единствено да ви препоръчам отделно да купите хубав матрак. Имам познати, които направиха така, за да не е съвсем на земята детето + материята е много по-хубава и дишаща, пък и се спи по-удобно на истински матрак.

# 246
На работа е така. Ама на работа съм длъжна да довърша работата, за да получа пари. А тук - повръщам, дебелея, киселея, погрознявам, плача, гади ми се, не спа, спа прекалено много, едва оживявам в жегите, за да имаме дете. Така, че той може да ми изтърпи фасоните (не нарочно, а в следствие на хормоните), да си припознае детето, щом го иска и да мине да оправи сметката на рецепция, докато аз влача разпорения си търбух. Трябваха ми доста години съвместен  живот, за да започна да разсъждавам така, но успях 🤷🏻♀

# 247
  • София
Значи точно така Simple Smile Макар че аз съм свикнала да върша всичко сама от 9 г. насам и сега мн трудно се отучвам...но се старая.

Аз пък обожавам кошарите и само с такива съм изгледала близначките. И сега взехме такава-супер е, долното ниво си е нормално високо. Горното е екстра, защото явно от времето на предните деца са ги модернизирали, и пада отпред мрежата, за да ми е под ръка бебето до леглото. Иначе за матрака- това важи за всеки вид легло, което се купи. Трябва да си е хубав висок матрак, а не от тези за пътуване. Аз тия дни харесах в хиполенд и тъкмо продадох колелото на едната близнчка и с парите ще идем да го вземем.

# 248
Момичета, не е по темата, но да ви кажа какво открих днес....
Вчера пуснах първата пералня с бебешки дрехи и днес попаднах на едно клипче, как се чисти пералня с таблетки за съдомиялна, викам си, що пък да не пробвам, тъкмо започвам да пера бебешко, хубаво е да дезинфекцирам пералнята Grinning пуснах я с две таблетки, не съм вярвала колко е мръсна Confounded водата в пералнята е ужасна, та пробвайте и вие, ако имате под ръка таблетки, този вариант действа...

# 249
Вчера пуснах първата пералня с бебешки дрехи и днес попаднах на едно клипче, как се чисти пералня с таблетки за съдомиялна, викам си, що пък да не пробвам, тъкмо започвам да пера бебешко, хубаво е да дезинфекцирам пералнята Grinning пуснах я с две таблетки, не съм вярвала колко е мръсна Confounded водата в пералнята е ужасна, та пробвайте и вие, ако имате под ръка таблетки, този вариант действа...
Къде слагаш таблетката и на каква програма?

# 250
А мухъл, ако има по гумата, успява ли да го изчисти?
Тъкмо вчера се постарах да я изчистя ръчно, предварително бях я пуснала със Сода, но нямаше особен успех. Но пак не съм постигнала желания успех.

# 251
Ifchetu Нямам мухъл в пералнята и не знам дали ще ти свърши работа за това.

AloveUnreal. В барабана сложих две таблетки, на програма  90 градуса.
На някой места пишеше, че може да се сложи една таблетка горе в чекмеджето за праха и другата в барабана, но аз не посмях да сложа горе...

# 252
  • Варна
Пералнята ви няма ли режим/програма за почистване? Thinking

# 253
  • София
Моята пералня не пере празна. Няма и програма за чистене. Освен това как виждаш какво излиза- къде го виждаш това. Иначе си има специални таблетки-нашите са от Лидл, които чистят мръсотии и котлен камък.

# 254
След всяко пране слагам в гумата, (така като лигавник😂) една малка кърпа, която да попива водата след пране и я оставям така да си седи
А мухъл, ако има по гумата, успява ли да го изчисти?
Тъкмо вчера се постарах да я изчистя ръчно, предварително бях я пуснала със Сода, но нямаше особен успех. Но пак не съм постигнала желания успех.

Общи условия

Активация на акаунт