СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 4)

• 42 436
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Jinx, не, моята няма режим за почистване, не е много стара, но явно е от по елементарните Joy

Kanari в барабана водата беше много мръсна, докато въртеше, направих клипче даже, но тук не ми излиза да го кача, явно само снимки може. Не съм пробвала със специални таблетки, иначе съм я пускала с лимонтозо, сода и такива неща, днес просто видях клипче, че може с таблетки за съдомиялна и реших да пробвам и преди съм срещала такива статии, инсче доста се чудих дали да я пусна празна или да сложа някой парцал вътре, но навсякъде пишеше празна...  Малко ме беше страх да не тръгне да ходи при центруфугата, но нямаше никакви проблеми.

Пералнята ви няма ли режим/програма за почистване? Thinking

# 256
Аз предпочитам препарата на Др. Бекман за перални. Иначе съм го пробвала това с таблетката, но не съм впечатлена. В чекмеджето изобщо не се разтвори. Пускам с препарат поне 1 месечно, празна, на 90 градуса.

# 257
  • София
Аз вече съм се оплаквала, че нашата пералня е скапана-и като пералня и като сушилня. И местно казано никога не ми е пукало да я почиствам. Нито предишните ми. Сигурно на по-варовитите води е по-важно, ма моите щом си издържат, начи ом е ок 😃 аз махам единствено мъха след сушилнята от барабана-защото яко ме дразни!

# 258
И при мен в частна болница само ми донесоха да подпиша вече попълнените от таткото документи. После те си ги придвижват и мъжът ми само ходи за акта за раждане до общината. Но това, откъде се взима акта за раждане май също зависи от града. Нашият го взехме от общината във Варна, но в нашия град се издавали от друго място. Май някакво подразделение на ЕСГРАОН.
Иначе мисля, че може да се направи и преди раждането припознаване при нотариус.
Здравей в коя болница си раждала във Варна ?

# 259
Моника, то в наше село има само една частна родилна болница. Другите родилни болници са държавни. Аз освен “Майчин дом” друга не знам, освен ако не пропускам нещо.
Tess_D, в кой град живееш?

# 260
В Майчин Дом, да. От Добрич съм.

# 261
Момичета, малко по малко започвам и аз да се ориентирам към покупките и тъй като мисля първо да взема по-големите/скъпите неща, искам да ви попитам нещо относно стерилизаторите.
Разглеждам тези тип 3в1 и се чудя изобщо трябва ли ми такъв, дали е удобно или е по-добре да си взема отделно само стерилизатор и само нагревател, пък това с варенето на зеленчуците предполагам е на принципа като в тенджерка и не знам дали ще цапам всеки път стерилизатора за тази функция. Вие какво мислите?

Втори въпрос - има стерилизатори със сушилня, мислите ли, че е голямо предимство шишетата да излязат сухи? Иначе си мисля всъщност те като са току що стерилизирани колко време след като се извадят например, за да изсъхнат, остават стерилни или му давам млякото в мокро шише?! Thinking
Сигурно въпросите ми са тъпи, но като за първо дете, така е Grinning

Още един въпрос се сетих. Например активна гимнастика, люлка или шезлонг от колко месеца започвате да използвате? Знам, че люлка/шезлонг не е много добре още от самото начало заради гръбчето, нищо че пише 0+, а за активната гимнастика пък нямам идея кога ще прояви интерес? Може би когато започне да се заглежда, а отново не в самото начало?

# 262
  • София
Момичета, моля за помощ от кого бяхте доволни за фетална в Надежда-Чачева ми се върти, но не съм сигурна. Налага ми се да правя трета и трябва да е добър специалист.

Дарлинг, остави шезлонгите и гомнастилата за подаръци-като почнат да се изреждат някви хора да те питат какво да вземат -ето ти отговора-те не са ти важни. Аз и бебефона съм оставила за това. Иначе зависи от шезлонга- има си за 0+ и може да си лежи непрекъснато в него.
Относно стерилизагора- аз ще си ползвам стария, който за 9 г обиколи всичките ми приятелки и е велик. Иначе имам за микровълнова-той ще е супер практичен -извадих си помпата вече в него и стана бързо и лесно. На мен мокрите шишета не ми пречат. Зеленчуци съм варила просто в тенджера. Не съм имала уред. Имах за затопляне и съм го ползвала месец като станаха на 6 мес за буркани -купешка храна, ама като цяло ми е излишно и ще карам без тоя път. После ако нещо видя, че се налага, ще взема втора употреба.

# 263
Kanari, в Надежда - Чачева; в Щерев - Чавеева; Марков в Марковс. Тези мисля са едни от най-добрите специалисти, но не мисля, че ще успееш да запазиш час при никой от тях поне за месец напред (даже Чачева дали не излиза тези дни в отпуск). Чавеева може и да се съгласи да вмести някой пациент ако е нещо много спешно, но при теб ДАНО ДА НЕ Е!

В Надежда също за Михове съм чувала добри отзиви, но и тя е трудна с часовете (или поне така беше аз като звънях). Патрикова също напоследък я хвалят, аз също ходих при нея в началото и мина много обстойно.

Каква марка е старият стерилизатор?

# 264
Kanari ,аз съм доволна от Сигридов , но и той е труден с часовете. Ако решиш може да се пробваш да запишеш час или направо на място да отидеш , че от регистратура не са много отзивчиви .

Момичета, чудя се дали е време да поръчаме кошарата и скрин ? Как мислите?

# 265
За Надежда, аз с двете бременности съм ходила при Даниел Георгиев, не се обеснява много, но мога да кажа,че държи да огледа всичко и може и 10 пъти да влезеш и излезеш от кабинета.

# 266
  • София
Благодаря, момичета, още днес ще звънна да пробвам да се вредя за след 3 седмици, когато ще съм 31гс. Оказа се,че аг видя срастване на плацентата с маточната стена (освен че е тотално предна) и е хубаво да се прегледа добре. Мен Михова ми следеше близначките, аз мн си я харесвам, но не знаех,че прави фетални. Може да и се примоля, тя дълго ме помнеше преди...ама след толкова години...Иначе наистина за Чачева и Чавеева бях чела и от вас, а някой много похвали и Патрикова- та където успея значи...
Дарлинг- Томи Типи ми е, всичко ми беше на тази марка, защото едно време се поръчваха на безценица от Англия. Тогава купих комплект стерилизатор, 6 бутилки и такова за затопляне на бурканчета за 50лв общо и ми го доставиха от Габко за 2 лв. Вече 1, че няма подобни промоции, 2, че няма такива цени и 3- не е в ЕУ Sad Не знам как става доставката. Та и сега от намаленията взех помпа(електрическа), шише с биберон, подплънки и стерилизатор за микровълнова за 50 лв, което за бг си беше добре. Харесвам тази марка, не че не съм взимала всякакви. Исках да са стъклени шишетата, но като знам как бързо се сменят в началото, реших да не се изхвърлям. Взела съм само 3, да видим как ще потръгне с кърменето. С близначките имах 12 и не ми стигаха Sad то беше един постоянен конвеир на миене чистене търкане стерилизиране.
Пенелопе- за време- вие си решавате- ако искаш да ти е спокойно, поръчайте, така или иначе дори нещо да стане и да се роди в 7 мес, ще лежи в болницата, ще имате време. На мен малко тревожността ми се показчва и затова взехме- намерих добра оферта- но нямаме матрак и чаршафи, та все 1 нищо нямаме Grinning само котката спи в кошарата в момента и то не и се кефи така, както очаквах.

# 267
Аз намерих втора употреба някакъв стерилизатор за 10 лв, с големия ползвах за микровълнова, но сега нямаме, защото не я ползваме особено много. Просто трябва нещо да прави пара. Може да изваряваш и в тенджера с вода. На мен ми се свиди за стерилизатор. 😀 Нагревател имам, но почти не съм ползвала, предпочитах да топля вода в каната и да си я пълня в термос. За варене на зеленчуци… опитах да правя пюрета в началото, пълен провал. Ядеше купени.
 На мен люлката ми беше мноого важна. Ако няма чупка на кръстчето, може да се ползва от 1-вия месец. Ползвахме я активно почти до годинката и я счупи. 😂
 Активна гимнастика на 2-3 месеца може би. Имам и възглавничка да стои по корем, също им допада.

# 268
Канари, от първо лице и в момента в болницата имах срещи с всички доктори почти. За мен Чачева е най-добрата, но е отпуск до към 20ти. Михова също е много добра и замества в момента Чачева, но излиза и тя отпуск от 16ти. Георгиев за мен е НЕ. Дано нямам повече срещи с него. Само май Патрикова не съм срещала още, но жените тук в отделението са доста доволни от нея. Успех!

# 269
Kanari аз ходя при Патрикова и съм доволна, обяснява всичко и е спокойна, мисля че сега трябва да се е върнала от отпуск.

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 11:48 от Lizi:) :)

Общи условия

Активация на акаунт