СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 4)

• 42 427
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Момичета днес минах на жк, в 31+0гс съм, едното бебе е 1400 гр, а другото 1520 гр, лекаря каза, че са добре, но мен ми се струват малки, спомняте ли си вашите колко бяха в тази седмица? Изписа ми лекарства за контракциите- изоптин и салбутамол wzf, дали някоя мама ги е пила и помогнали ли са?

Супер размери ми звучат. Като ходих миналата седмица на преглед (в 26-та гс) моя юнак го измериха точно 1кг и АГ ми каза, че по-скоро върви с една седмица по-голям. Blush Аз се надявам на малко бебенце накрая, но ще видим...

# 286
Привет , момичета. Как сте? Аз днес си пуснах изследвания и албумина, общия белтък ми е паднал на Долна граница. ЦРП в тавана , а бе ….. при вас как е положението?

При мен CRP беше 2 и от Сигридов център ми назначиха добавки като казаха, че не е ок да е толкова, а на мен не ми се стори много, но явно трябва да е под 1

Аз също се следя там, моето е 15 и съм доста притеснена. Не знам дали да ги качвам въобще резултатите защото се бавят по две седмици , а скоро ще ходя на преглед.

Моите се бавиха седмица и половина и доста заплашително звучеше коментара, а аз така спокойно си казвах е не е чак толкова високо. Даже някоя мама беше казала, че й казали, че е добре да е около 0. А пуснаха ли ви изследвания за вирусните (Епщайн Бар, херпес и др.)?
Не, не са ми ги пускали никога. Мисля да изчакам до прегледа и да ги обсъдя на четири очи с доктора. Мисля, че неговото мнение ще бъде изчерпателно. Не ми се чака отново 2 седмици за коментар. Аз не мога да разбера , а ако има нужда от незабавна корекция в лечението какво се прави? Как мога аз да имам достъп до доктора и неговото мнение? Защото през цялата бременност той ме следи. Ей тея неща ме възмущават . Извинявам се, че отново си изказах впечатленията , но така ще си чакам до срещата ни с него, не е ясно и кой ги коментира тези резултати.

Аз имам една позната, която се следи при него и каза, че коментарите идват от сестрите като цяло май и ако има нещо се допитва до него. Иначе и аз бях леко възмутена, защото чаках 10 дни от лабораторията резултати и после около 10 дни от тях, за да ми кажат дозата за инжекциите дали е правилна, защото съм с тромбофилия. И доста се напрегнах накрая докато разбера дали ми е достатъчна или преразреждам.

Коментарите и рецептите се пишат от д-р Ковачев, като някои неща се консултират с Д-р Сигридов, но като цяло според мен има разлика в погледа над нещата между двамата.

# 287
Аз съм с прекаран ковид в 5-6г.с., но не следя изобщо нищо. Чувствам се добре и всичките ми изследвания, които правя всеки месец са наред. В момента съм 31г.с.

# 288
И аз изкарах ковид в края на 3 месец и не следя нищо повече от рутинните неща за бременността.

# 289
И аз карах в началото, но следя много стриктно около 1000 кръвни показатели и по други причини. Д-Димера ми е малко над норма, но доколкото знам е нормално да се покачва в този етап на бремеността. Въпреки всичко на мен ми изписаха и натаспин.

# 290
  • София
Божке, как помните колко са тежали? Нямам спомен и моят съвет е да не сравняваш, на мен ми звучат чудесно за толкова напреднала бременност, някои се раждат по толкова и си растат здрави деца, това е достатъчно. Борбата е за всеки ден оттук нататък. Аз всеки ден ставатх и благодарях, че още един ден не са излязли. Накрая си се родиха съвсем доносени. Така че ако жк не изразява притеснения, всичко е ок.

За контракциите- за пръв път 1увам тези лекарства, и аз съм само на магнезий и но шпа, в болницата за кратко ми биха папаверин.

Ковид - прекарах го в 3 мес без лекарства и усложнения и не виждам причина да се налага да се следи нещо при мен- няколко лекаря съм питала.

За херпес- аз си имам, човек си знае обичайно като го има гениталния, така че не виждам причина да се налага да се изследва, ако нямаш съмнения. Пък и той е важен в момента на раждането, и да го направиш по-рано, няма никакво значение.

Аз продължавам да се бухтам с някакви желязобогати сокове и храни и следв. седмица в петък ще пускам пкк да видим успяла ли съм да вдигна желязото. И тогава ще пусна и глюкозата. И тогава ми е посл. работен ден- йееей Grinning Не успях да се вредя за часове нито Щерев, нито в Надежда, та си запазих час при един друг сепциалист, от който моя приятелка е мн доволна, и който каза,че ще може да ми направи фетална в 31 г.с., та след 2 седмици ме очаква и това.

# 291
Канари, успех с феталната! Вярвам, че всичко ще е наред!

Какво пиеш за вдигане на желязото? Колко ти е хемоглобина и желязо?
Аз за сега съм на ферофолгама, намалихме по веднъж от началото на месеца, въпреки че не се беше вдигнал над Горна граница хемоглобина…

Божке, как помните колко са тежали? Нямам спомен и моят съвет е да не сравняваш, на мен ми звучат чудесно за толкова напреднала бременност, някои се раждат по толкова и си растат здрави деца, това е достатъчно. Борбата е за всеки ден оттук нататък. Аз всеки ден ставатх и благодарях, че още един ден не са излязли. Накрая си се родиха съвсем доносени. Така че ако жк не изразява притеснения, всичко е ок.

За контракциите- за пръв път 1увам тези лекарства, и аз съм само на магнезий и но шпа, в болницата за кратко ми биха папаверин.

Ковид - прекарах го в 3 мес без лекарства и усложнения и не виждам причина да се налага да се следи нещо при мен- няколко лекаря съм питала.

За херпес- аз си имам, човек си знае обичайно като го има гениталния, така че не виждам причина да се налага да се изследва, ако нямаш съмнения. Пък и той е важен в момента на раждането, и да го направиш по-рано, няма никакво значение.

Аз продължавам да се бухтам с някакви желязобогати сокове и храни и следв. седмица в петък ще пускам пкк да видим успяла ли съм да вдигна желязото. И тогава ще пусна и глюкозата. И тогава ми е посл. работен ден- йееей Grinning Не успях да се вредя за часове нито Щерев, нито в Надежда, та си запазих час при един друг сепциалист, от който моя приятелка е мн доволна, и който каза,че ще може да ми направи фетална в 31 г.с., та след 2 седмици ме очаква и това.

# 292
И аз искам да знам за хемоглобина 🙏 на мен ми изписаха Сорбифер, но ми е много неприятно да го пия. Тоест не че имам някакъв дискомфорт от него, но с това отстояние от млечни, внимание с други храни, магнезий, и други лекарства - ще се побъркам (доста добавки пия така или иначе). От Сорбифер се е качил със 7 единици за 3-4 седмици, та се мъча да устискам. Паралелно четох, че влияят и продължавам с: фолиева, биозин мама, цвекло, ягоди, месо и яйца - ама чудеса не виждам.
Адски неприятен е този дефицит, особено като никога преди не съм го имала 😳

# 293
Celestè, то има значение и на какво се дължи ниския хемоглобин, доста лекари просто изписват желязо без допълнителни изследвания, което не е правилно. Аз съм с таласемия и въпреки, че хемоглобинът ми е под 100, желязото ми е високо и ми е противопоказно, дори витамини за бременни не пия, защото съдържат желязо.

# 294
И аз искам да знам за хемоглобина 🙏 на мен ми изписаха Сорбифер, но ми е много неприятно да го пия. Тоест не че имам някакъв дискомфорт от него, но с това отстояние от млечни, внимание с други храни, магнезий, и други лекарства - ще се побъркам (доста добавки пия така или иначе). От Сорбифер се е качил със 7 единици за 3-4 седмици, та се мъча да устискам. Паралелно четох, че влияят и продължавам с: фолиева, биозин мама, цвекло, ягоди, месо и яйца - ама чудеса не виждам.
Адски неприятен е този дефицит, особено като никога преди не съм го имала 😳

Хемоглобина може да е нисък поради много причини, не само заради ниско желязо. Хубаво е да се знаят стойностите на целия железен панел - желязо, ТЖСК и феритин. Вит. Б12 оказва също пряко влияние върху стойността на хемоглобина.
При мен желязо на горна граница, вит. Б12 над 600 и въпреки това падащ хемоглобин. Решението, което ми предписаха е хидроксикобаламин в инжекционна форма за подобряване на хемоглобиновата синтеза.
Желязото си го вдигнах над двойно и повече единствено и благодарение само на тази добавка, която е с желязо, което не дразни стомаха и не предизвиква никакъв чревен дискомфорт + вит. С, вит. В6, вит. В9 фолиева киселина и вит. В12 - https://www.iherb.com/pr/garden-of-life-vitamin-code-healthy-blo … 034?rcode=MON0515

# 295
При мен желязото беше почти на долна граница Sad  b12 последно ми беше около 500, но след като приемах добавка и съответно я спрях, защото четох, че б12 също може да свали желязото.
Ще видя следващият път как ще е. Има ли значение ако изследвам желязо - дали трябва пауза от добавката, както е с витамините?

# 296
  • София
Аз по принцип съм с желязодефицитна анемия-показателите ми винаги са ниски. Сега хемоглобинът е 100, което за мен е супер, стигал е до 80 без да съм бременна. Никога нищо не съм пила обаче, за да го качвам. Но жк не се кефи, защото успоредно каза, че може да имам проблем с кръвосъсирването. Та мен анемията не ми пречи по принцип. И миналата бременност искаха да пия желязо, аз своеволно не пих и наливайки се с цвеклото влезнах за секцио с хемоглобин 126!!!единственият път в живота ми в граница 😃 Та и ся се надявам на подобно чудо.
А реално желязото нямам и кога да го вмъкна, че то трябваше да има време между него и магнезия Мин. 2 ч, а аз нямам такава дупка 😃

# 297
Даже 3 часа - наистина е много досадно. Sad
А кръвосъсирването и то ли има общо? Че съм с тромбофилия и на терапия. Боже, и при две АГ-та се следя, уж знаят какво приемам и пак почти никакви обяснения.
Хората гледат насмешливо на БГмама, но оттук съм научила реално най-много за всевъзможните мутации, терапии, стойности, добавки, които ме касаят.

# 298
  • София
Ми не знам, Селест, всеки лекар казва различно. Това за кръвосъсирването за 1 път го чух, не го приемам много като нещо истинско, така или иначе влизайки за раждане, те правят тест за кръвосъсирване и ще се види какво що. Аз се опитвам да прецеждам информацията, а и уж да чета достоверни източници, ама то сложна работа 😃

# 299
И аз пия толкова много лекарства и витамини, че няма как да има желязото отстояние 2 часа от магнезия, лекаря ми каза да ги пия заедно и да не се притеснявам, пиели се с отстояние, когато ще се прави терапия 10 дена, а аз го пия от 3ти месец до края и като ги разделям толкова, щели да ми правят проблем на корема, пия всичко заедно, и един месец хемоглобина ми е 117, на другия 100 Joy и до 90 стигах, вдига се, пак спада, пак се вдига, вече не му обръщам внимание, важното е да не е под 100, общо взето, в месеците когато е спадал съм пропускала хапчета Joy иначе пия феро фолгама 3х1т

Общи условия

Активация на акаунт