СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 4)

• 42 414
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
При мен желязото беше почти на долна граница Sad  b12 последно ми беше около 500, но след като приемах добавка и съответно я спрях, защото четох, че б12 също може да свали желязото.
Ще видя следващият път как ще е. Има ли значение ако изследвам желязо - дали трябва пауза от добавката, както е с витамините?
При бременност не е нужно да се прави пауза от добавки и витамини. Само хормон ако приемате, например за ЩЖ, изследването се прави преди неговия прием.

# 301
Mon2, терапията  с този хидроксикобалмин действа ли? За първи път чувам.
На мен хемоглобина ми е драма, аз съм с таласемия. Единствено желязото ми го вдигна малко  за сега /да уточня, че съм с нисък феритин и пия желязо по предписание и под наблюдение от хематолог/,  но той толкова беше паднал вече, че не знам до къде ще го докараме в оставащите 2-3 месеца...

И аз искам да знам за хемоглобина 🙏 на мен ми изписаха Сорбифер, но ми е много неприятно да го пия. Тоест не че имам някакъв дискомфорт от него, но с това отстояние от млечни, внимание с други храни, магнезий, и други лекарства - ще се побъркам (доста добавки пия така или иначе). От Сорбифер се е качил със 7 единици за 3-4 седмици, та се мъча да устискам. Паралелно четох, че влияят и продължавам с: фолиева, биозин мама, цвекло, ягоди, месо и яйца - ама чудеса не виждам.
Адски неприятен е този дефицит, особено като никога преди не съм го имала 😳

Хемоглобина може да е нисък поради много причини, не само заради ниско желязо. Хубаво е да се знаят стойностите на целия железен панел - желязо, ТЖСК и феритин. Вит. Б12 оказва също пряко влияние върху стойността на хемоглобина.
При мен желязо на горна граница, вит. Б12 над 600 и въпреки това падащ хемоглобин. Решението, което ми предписаха е хидроксикобаламин в инжекционна форма за подобряване на хемоглобиновата синтеза.
Желязото си го вдигнах над двойно и повече единствено и благодарение само на тази добавка, която е с желязо, което не дразни стомаха и не предизвиква никакъв чревен дискомфорт + вит. С, вит. В6, вит. В9 фолиева киселина и вит. В12 - https://www.iherb.com/pr/garden-of-life-vitamin-code-healthy-blo … 034?rcode=MON0515

# 302
Mon2, терапията  с този хидроксикобалмин действа ли? За първи път чувам.
На мен хемоглобина ми е драма, аз съм с таласемия. Единствено желязото ми го вдигна малко  за сега /да уточня, че съм с нисък феритин и пия желязо по предписание и под наблюдение от хематолог/,  но той толкова беше паднал вече, че не знам до къде ще го докараме в оставащите 2-3 месеца...

И аз искам да знам за хемоглобина 🙏 на мен ми изписаха Сорбифер, но ми е много неприятно да го пия. Тоест не че имам някакъв дискомфорт от него, но с това отстояние от млечни, внимание с други храни, магнезий, и други лекарства - ще се побъркам (доста добавки пия така или иначе). От Сорбифер се е качил със 7 единици за 3-4 седмици, та се мъча да устискам. Паралелно четох, че влияят и продължавам с: фолиева, биозин мама, цвекло, ягоди, месо и яйца - ама чудеса не виждам.
Адски неприятен е този дефицит, особено като никога преди не съм го имала 😳

Хемоглобина може да е нисък поради много причини, не само заради ниско желязо. Хубаво е да се знаят стойностите на целия железен панел - желязо, ТЖСК и феритин. Вит. Б12 оказва също пряко влияние върху стойността на хемоглобина.
При мен желязо на горна граница, вит. Б12 над 600 и въпреки това падащ хемоглобин. Решението, което ми предписаха е хидроксикобаламин в инжекционна форма за подобряване на хемоглобиновата синтеза.
Желязото си го вдигнах над двойно и повече единствено и благодарение само на тази добавка, която е с желязо, което не дразни стомаха и не предизвиква никакъв чревен дискомфорт + вит. С, вит. В6, вит. В9 фолиева киселина и вит. В12 - https://www.iherb.com/pr/garden-of-life-vitamin-code-healthy-blo … 034?rcode=MON0515

Все още не мога да кажа дали действа, защото съм по средата на курса и не съм пускала контролни изследвания.
Това, което ми обясниха е, че е важно хемоглобина да е добре, защото е транспортно средство за достигащия кислород до бебчето - съответно ако кислорода не достига, бебето няма да расте и ще се мъчи. (Вече съм имала предишна бременност, която съответства на тази “теория”)
Относно желязото имам мнение, че неговите различни форми имат различна степен на усвояемост и масовите, които се предписват са с ниска бионаличност.

# 303
И аз съм с нисък хемоглобин и желязо и все още съм с повръщане и за да не ми дразни стомаха допълнително ми изписаха желязо на спрей. За около 20 дни успяха да ми се повишат и хемоглобина и желязото

# 304
Да, чувала съм, че ниския хемоглобин може да е проблем за бебето. Но таласемиците като мен какво можем да направим, моя хемоглобин нормално е около 100, при бременност няма как да не падне под 100.
Често ме мъчи мисълта, че бебето ми може да се тормози заради моята анемия.... Sad

# 305
  • София
Аз не съм експерт и не разбирам. Но и предните ми бебета вървяха едри, и сегашния юнак е 2 седмици напред,а все съм си с нисък хемоглобин… не съм сигурна кое е от значение за това… ако ли изпишат, и аз ще си искам на спрей о ще ви питам какво да правя за запека…

# 306
Канари, нищо не помага за запека. Вече съвсем спрях да се боря с него , просто чакам да си дойде момента. Предвид това колко вода пия, плодове и фибри консумирам….. няма резултат. Според мм е от липса на движение, но ми се налага да съм в почивка в повечето случай заради проблеми които имах преди. А да добавя , че и пробиотиците не помагат. Пия ги , но резултат нямат.  Преди ми действаше една схема със сини сливи или круши и след това пиене на екс две чаши прасто мляко, веднага ми помагаше . Е привикнат и към това , сега нищо не помага стоя и си чакам 😄

П.п днес си взех книгата Ще видиш ти когато родиш , е много е готина на един дъх я прочетох. И е толкова зареждаща - препоръчвам ако имате свободно време да прочетете.
Приемам препоръки за друга подобна книга с хумористична тематика.

# 307
Канари,  честно казано с доста мами с таласемия и/или нисък хемоглобин  си писах тук и никоя не каза, че се е отразил ниския и хемоглобин на бебето. Предполагам, че на теория е възможно да възникне проблем за бебето, но не е задължително. На мен това ми е достатъчно, за да се притеснявам , аз съм си такава.
Живот и здраве, всичко да завърши успешно с тази бременност, вече за втората ще се погрижа  преди да забременея  да го вдигна на макс.....не че моя макс е много висока стойност....ама все пак.

# 308
За запек, това ми помага, но пия вечерта и на другата вечер ходя спокойно, специално за бременни е и свещички ева кю имам, но това най добре ми действа, без спазми... Лекаря ме посъветва да го пия всяка сутрин, но аз пия само при проблем...

# 309
Канари, нищо не помага за запека. Вече съвсем спрях да се боря с него , просто чакам да си дойде момента. Предвид това колко вода пия, плодове и фибри консумирам….. няма резултат. Според мм е от липса на движение, но ми се налага да съм в почивка в повечето случай заради проблеми които имах преди. А да добавя , че и пробиотиците не помагат. Пия ги , но резултат нямат.  Преди ми действаше една схема със сини сливи или круши и след това пиене на екс две чаши прасто мляко, веднага ми помагаше . Е привикнат и към това , сега нищо не помага стоя и си чакам 😄

П.п днес си взех книгата Ще видиш ти когато родиш , е много е готина на един дъх я прочетох. И е толкова зареждаща - препоръчвам ако имате свободно време да прочетете.
Приемам препоръки за друга подобна книга с хумористична тематика.

На мен ми помага една лъжица зехтин на гладно. Малко е неприятно, но пък действа много добре и се свиква с вкуса.

# 310
  • София
Ооо това си го снимах и ще го имам предвид. Аз не се водя е със запек, но определено имам проблеми с червата и мн ме болят, а пък не ми се ходи. И от болките започват контракции и затова се ядосвам-аз също съм вкарала всички възможни естствени оръжия-фибри, млека, течна храна, кокосово масло и зехтин, боровинки и подобни…ама трудна работа. Просто със желязото всичко ще спре. Миналата бременност пак лежах, но никога не бях имала проблем. И то лежах доста повече. Явно с възрастта и червата им писва да действат😃

# 311
Храната и на мен не ми помага и аз по същия начин, ако не ходя до тоалетна започва да ме боли корем и контракции... Не мисля, че е от лежането, аз тоя проблем го имам от началото на бременността, а тогава бях по активна, по скоро е от хормоните, от бременността...

П. С. Забравих да кажа, че пия по 40 мл от сиропчето, на опаковката пише сутрин на гладно, но аз го пия по всяко време, като се сетя, че има проблем и пак помага.

Ооо това си го снимах и ще го имам предвид. Аз не се водя е със запек, но определено имам проблеми с червата и мн ме болят, а пък не ми се ходи. И от болките започват контракции и затова се ядосвам-аз също съм вкарала всички възможни естствени оръжия-фибри, млека, течна храна, кокосово масло и зехтин, боровинки и подобни…ама трудна работа. Просто със желязото всичко ще спре. Миналата бременност пак лежах, но никога не бях имала проблем. И то лежах доста повече. Явно с възрастта и червата им писва да действат😃

# 312
Здравейте момичета не съм писала скоро, но пък ви следя и чета. Та да се вкл. и аз с един въпрос макар и малко да ме е срам, но притеснението ми е повече. От 1 месец получих разширена вена на срамните устни, до тук добре консултира се с моята АГ не ме боли или сърби. Пия лекарства за нея, но ефект не виждам. Но от 2-3 дни получих едно подуване само от едната страна и си е леко болезнено и започвам да се притеснявам нещо като отток е в сряда съм на лекар и ще се консултирам с нея. Най вероятно ще трябва и консултация с съдов хирург. Обаче колко повече чета толкова повече се филмирам. Та исках да питам дали някоя от вас се е сблъсквала, какво сте предприели с вашият лекар. Дали би попречило на нормално раждане?

Последна редакция: вт, 12 юли 2022, 18:59 от valari86

# 313
Здравейте мами, похапвате ли си мъхести плодове(кайсийки, малинки)??? Чувала съм, че са предпоставка за алергии?

# 314
Здравейте мами, похапвате ли си мъхести плодове(кайсийки, малинки)??? Чувала съм, че са предпоставка за алергии?
Здравейте. Хапвам си всичко, дори и пчелен мед. Не вярвам на тези доводи, че детето ще развие алергия. По-скоро ако го захранваш с такъв вид храни би могло да развие, но докато е още в коремчето не мисля.

Общи условия

Активация на акаунт