СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 4)

• 42 392
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
А за естествено раждане дали е проблем с увита връв или не коментирахте?

# 376
Каза ми, че няма индикация в това положение за цезарово сечение. И най-вероятно до термина ще се развие усукването.

# 377
2014 г. родих нормално дъщеря си, която беше увита два пъти около пъпната връв. Лекарите го знаеха, но все пак раждането беше по естествен начин.
Предполагам, ако има притеснения от страна на АГ, ще ви кажат.

# 378
И аз бях на последна фетална днес. В 32 седмица бебето е 2.100, вече върви малко едър, но големия беше 3.600 в 38 седмица, така че е нормално. Иначе всичко му е наред, няма нищо притеснително.
 Белтъкът в урината е на гранична стойност и ще ходя на тонове всяка седмица, както и ще го изследваме на 10 дни, за да не изпуснем нещата. Според АГ дори може да се размине прееклампсията този път. Иначе за пръв път не съм качила, дори съм 200 грама надолу за 2 седмици.
Хвмоглобина е 100, което е супер. Утре съм на последен преглед при хематолог, но ми се разминаха инжекциите Б12. 😀
Според АГ 36 седмица е добре да се срещна с лекарката, при която ще раждам.
Май все повече се разколебавам да пробвам нормално раждане. Ще видим какво ще каже и тя, но може би няма да рискувам и направо ще уговорим дата за секцио. Моят АГ като цяло не е ок с идеята, но за лекарката ми знам, че е една от 3-Мата във Варна, които се навиват на VBAC.
 Другото, което спомена АГ, е че според последните научни становища дори за планирано секцио трябвало да се изчака 39-та седмица, за да се избегне раждането на бебе, което не е готово. Това, когато няма други проблеми нали.

# 379
За момичетата минали 3та фетална - имате ли си хубаа 3д снимка от прегледа? Моето несъдействащо бебе беше с пъпна връв пред лцието, ръка пред лцието и лице забито в палцентата и колкото и да го чакахме, натиска и подбутва лекаря не застана добре. Grinning  Ще го моля на всеки преглед да ми пуска 3д с надежда да го изловя Grinning

# 380
За мен никога не е било важно да имам 3д снимка. Ходех на феталните с цел да се види здравословното състояние на бебето, а не да го видя. Той се срамуваше на всички прегледи и се криеше. Smile Имам снимки на половин лице или на лице с отпред пъпна връв Smile

# 381
  • София
Нашият господин АГ всеки път му пуска 3д и всеки път е с ръце и крака пред лицето!всеки!!!или е свит като скарида! Нямам нито една снимка от нито един преглед. Надявам се сега на 3тата фетална с някакъв чудовищен уред да имаме шанс 😂 ако не-ще се видим на живо…

# 382
  • Варна
Tess_D и аз много се притеснявам от vbac-a и постоянно го мисля. Persevere От една страна ще ми е кофти да не се пробвам въобще, от друга - веднъж вече опитах да раждам естествено и не стана. Няма да забравя обаче думите на израждащият лекар след предишния ми опит - "Другия път ще стане лесно!". Само заради това искам да пробвам пак. В същото време яко ме е бъз да не стане като предишния път и все повече се изкушавам да заложа на сигурното и планирано секцио..

# 383
Jinx_, то аз не съм и опитвала, заради прееклампсията го извадиха в 38 седмица, той нямаше намерение да излиза. 😀
 Мен по-скоро ме притеснява докато чакаме за естествено раждане да не стане пак нещо. А и това, че се очертава едро бебе.
Ако не бъркам беше от Варна, нали? Къде мислиш да раждаш?

# 384
Момичета нормално ли е бебчо в корема да има "спокойни" дни? Вчера например беше много активно, но днес сякаш се е уморило и си почива или спинка. (Май нещо съм се филмирала) 🤔

# 385
Момичета нормално ли е бебчо в корема да има "спокойни" дни? Вчера например беше много активно, но днес сякаш се е уморило и си почива или спинка. (Май нещо съм се филмирала) 🤔
Да, при мен по същият начин се получава много често има дни в които е много активно ,има и такива при които само си се намества, спинка и помръдва. Важното е да усещате движение каквото и да е то. А ако искате да се поразмърда пийнете нещо газирано в комбинация със сладичко на мен лично ми помага и си полегнете за час. Има моменти в които дори и три часа не съм усещала движения , но сред това се размърдва😃

Последна редакция: ср, 20 юли 2022, 18:27 от Penelope2233

# 386
Нормално е, моето също е по-кротко в някои дни, в други ми разказва играта. Доколкото знам, не трябат да минаат повече от 4 часа без никакви движения. Една сутрин ме беше стреснало, ядох сладко, пих кола, ръчках го, лежах, въртях се  - нищо. В един момент се разбуди и си ми върна за ръчкането Grinning

# 387
  • Варна
Jinx_, то аз не съм и опитвала, заради прееклампсията го извадиха в 38 седмица, той нямаше намерение да излиза. 😀
 Мен по-скоро ме притеснява докато чакаме за естествено раждане да не стане пак нещо. А и това, че се очертава едро бебе.
Ако не бъркам беше от Варна, нали? Къде мислиш да раждаш?

Даа, от Варна съм. Blush Мисля в
Майчин дом отново. Предишният път бях много доволна от екипа, обгрижването и условията като цяло. Дано и този път е така. А ти къде мислиш да раждаш?

Аз въобще не се замислям за ритничетата. Покрай дивия тодлър вкъщи понякога забравям и че съм бременна. Close Предишния път вълнения, чудо, а сега.. малко между другото са нещата. Иначе почнах да имам болежки в таза доста, направо вечер едва ставам до вц. Sob

# 388
В Майчин Дом, при д-р Анна Атанасова. То до колкото знам VBAC правят тя, д-р Цонев и д-р Мирослав Иванов, и тримата са в Майчин дом.

# 389
  • София
И моят така-нормално е, но и аз се панирам, но при мен не помага газирано и лимон, явно е привикнал към тях, аз пия цитронади и оранжади всеки ден и по никакъв начин не го активират, нито сладко, с което също прекалявах.

Общи условия

Активация на акаунт