СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 4)

• 42 367
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
Не съм купила нито едно нещо за бебето към момента. Нито едно. Остават ми още два месеца и ми изглежда тооолкова далеч. Ще по изчакам още. + двете дечурлига са си у дома от две седмици (тази е третата) и изобщо не ми е до още едно дете в момента 😄. Не, че това ми е попречило да поръчам за себе си куп безсмислени неща по нета.
АГ ми се накара за качените кг на прегледа преди седмица. + изследванията ми били на Горна граница и термина ми избързва с месец напред на ехото. Каза да махна всичкото бяло - брашна, захар… да наблегна на млечни и зеленчуци. Половин ден успявам. Другата половина от деня се прецаквам.

Последна редакция: пн, 25 юли 2022, 14:39 от Femme

# 436
Femme Smile , забавляваш се, викаш. Аз засега само количка и кошара съм взела (от намалението в Хиполенд), а и 2-3 бодита взех. Каня се тази седмица да отидем до Айко с приятеля ми, че съм набелязала едно скринче, което да ползвам за дрехите, освен това ще огледам и бебешките дрешки, комплектчета и т.н в магазина.
Одеве ходих да пускам отново кръвни изследвания (платени), в които да се включи и желязото. Гледам, че хемоглобина ми се е вдигнал до 109 за 20 дена, а желязото си е границите, само вит.Б12 е под нормата.

Kanari, съжалявам че преминаваш през това. Дано с лекарства, нещата се стабилизират.

# 437
Мдааа, голяма забава пада. Само крещя като луда по цял ден. А те колкото повече време си стоят у дома и не са на градина, толкова по се отпускат и лигавят. Уж ги оставих за една само да си починат. Те ми лепнаха някакъв вирус. Че и мен заразиха.
Femme Smile , забавляваш се, викаш. Аз засега само количка и кошара съм взела (от намалението в Хиполенд), а и 2-3 бодита взех. Каня се тази седмица да отидем до Айко с приятеля ми, че съм набелязала едно скринче, което да ползвам за дрехите, освен това ще огледам и бебешките дрешки, комплектчета и т.н в магазина.
Одеве ходих да пускам отново кръвни изследвания (платени), в които да се включи и желязото. Гледам, че хемоглобина ми се е вдигнал до 109 за 20 дена, а желязото си е границите, само вит.Б12 е под нормата.

Kanari, съжалявам че преминаваш през това. Дано с лекарства, нещата се стабилизират.

# 438
  • Варна
Не съм купила нито едно нещо за бебето към момента. Нито едно. Остават ми още два месеца и ми изглежда тооолкова далеч. Ще по изчакам още. + двете дечурлига са си у дома от две седмици (тази е третата) и изобщо не ми е до още едно дете в момента 😄. Не, че това ми е попречило да поръчам за себе си куп безсмислени неща по нета. 
Охх и аз съм така. Не само това, ами днес осъзнах, че не съм казала на работодателя си, че пак съм бременна. Close Реално първото ми майчинство е до октомври, а аз скоро трябва да влизам във второто. Хич не ми се занимава да ходя до офиса, да оправяме документи и т.н.
Малкия навлезе в някаква супер активна и изнервена фаза с тръшкане до небесата и направо се виждам в чудо. Боли ме кръста и таза много, а той не ме остава и за 5 мин да седна. Днес се разбрахме с ММ от август да ходи на ясла! Хем да свикне да ходи преди да се е родило бебето, хем аз да си почина малко (уж). 
Утре съм на преглед при акушерката и ще видим как съм с кг. Аз не се тегля и нямам представа накъде съм.
Това е от мен, оплаках се хубаво. Grinning

# 439
  • София
Оф, всяка сутрин ставам със заричането, че днес няма да крещя и след 5 Мин вече крещя! Като бяхме за 3 дни в ст Загора си извиках дробовете. И то повече по майка…мега ги глези и започват да ми изпадат в нервни кризи, понеже при нея всичко минава…мн се дразня. После със седмици оправям държанието им. От друга страна пък съм благодарна, че ме замества в гледането, определено е малко въздух, особено предвид лежането, никакво занимание не мога да им измисля. Не им се чете до мен, не им се рисува до мен, не им се играят игри до мен…. Като цяло искат това, което не мога да правя 😃
Сега се върнах и от жк- бебето вече е с глава в канала. Плацентата пак е ниска предна и уж няма сраствания, но утре на ФМ ще видим със сигурност. Лекарката заяви сериозни претенции за ЕСт. Раждане, което ме учуди. Таман се бях настроила. Викам си-нямам нерви да уча как се диша…ама ще видим и от надежда какво ще кажат. Мен ми е супер неудобно защото съм споменавала, че няма да раждам при нея, но тя явно не помни и всеки път много мило ни говори какво ще правим на раждането…и ми става неудобно.
Джинкс, ако моите имаха шанс за лятно училище, никога нямаше да знаят какво е ваканция😂 аз на ясла и градина съм ги държала тотално целогодишно и голям кошмар с лятната ваканция, пткак са ученици. Сега чакам да си дойдат да им бия ваксините за ковид, че предния път им се размина, защото нали го хванахме. Иначе пускай - хем преходът ще е плавен, хем почивка за теб наистина.

# 440
Момичета като ви чета колко ви е зает деня с деца и направо ви завиждам😄при мен чакаме бебе номер едно и вкъщи е като аптека. Имам една хипер мързелива котка, която почва да мяука само сутрин и вечер за храна и през останалото време я няма. Съпруга ми е на работа по цял ден, сега в жегата не излизам и седя вкъщи главно. Кръста не ме оставя от болка само малко да походя навън. Седя си вкъщи и дето се вика няма кой да ти разбита къщата, че да се намеря в работа.
Аз съм в средата на 33 сермица и се чудя да пера ли, да гладя ли, да редя ли дрехи и в скрина🤔викам си има още месец и една седмица, но като ви чета, че вече сте понаредили и се замислям

# 441
Момичета, вие потите ли се?

# 442
Ужасно много по цял ден като подмокрена съм а от гърдите и гърба ми-Ниагара . Много е горещо и единствено един хладък душ ми отолява вълните 😂

# 443
Ооо, при мен нощем се лее пот. Живеем в доста топъл град - през деня даже не става за излизане, освен рано сутрин и късно вечер. Денем си стоим на климатик и играем с детето по цяяяял ден - както съм писала и преди, тя на градина не ходи и получава цялото ми внимание - книжки, игри и така някак минава. Милата, винаги съм се надявала това да й остане като хубав спомен, само не знам как ще възприеме голямата промяна, която идва ☺ иначе постоянно плямпа за сестричката, помага ми да сортираме старите й дрешки, пелени, одеалца. Да си призная остава ми да ги изпера, да накупя няколко неща и май е това, но то с голямо от същия пол е лесно, почти всичко си пазим.
В 33-та съм и аз, натискат ме да избера дата за секцио, поне хемоглобина ми се оправи - йей, и спирам скоро някои хапчета, качила съм 7 кг, но не знам защо продължавам да се чувствам “без сили за нищо”, а си мечтаех за активно лято 😅 Това ми беше отчета 😂

Последна редакция: пн, 25 юли 2022, 18:51 от Celesté

# 444
Аз много. Ужасно е! На всичкото отгоре най-много се поти главата ми, където е косата. Ама е постоянно мокра, изцяло. Мога да я изцедя. Това основно вечер. Едно, че е топло, ами си спомням и че същия проблем го имах и след двете секциота. Минаваше след около месец, два. Явно нещо от хормоните. Обаче е кошмарно. Първо, че постоянно се събуждам, защото се чувствам некомфортно и второ косата се налага да я мия всеки ден, в най-лошия случай да пропусна един.

# 445
  • Варна
Леле, Immy37, завиждам. Sweat Smile Спомням си с носталгия месеците на първата ми бременност. Не съм скучала нито за миг. Мен ме мързи да домакинствам и такава работа винаги има налична вкъщи. Дори и без деца. Joy Все намирах какво да правя откъм хобита и развлечения. Най-често готварствах или четях книги за бременност/раждане/детегледане. Разхождах се сутрин и вечер. Въобще, на мен свободно време ми дай - веднага ще го запълня.

Сега се чудя откъде да си открадна такова. В някой дни не успявам и да се изкъпя, а къщата е на минимума откъм чистота. Не съм си лакирала ноктите от 2 години, а грим слагам за 2-3 мин - малко спирала и очна линия и айде. Книги почти спрях да чета или почвам и ги оставям до някъде. Готвенето вече не ми е забавно, защото всеки път бързам адски много, а не разполагам с цялото време на света и обикновено някои пищи в този момент. Joy Днес пък малкото изпадна в тантрум на пясъчника и двамата се търкаляхме като прасета, аз с големия корем, цялата потна, се чудя как да го укротя. Половината мами ме гледаха със съчувствие, другата половина с 'Тука е много изтървана работата'. Grinning Абе определено не е скучно с дете..

Kanari, тъй като не го приеха в държавата ясла, която харесахме, ще го записваме в частна и доколкото разбрах за Варна, повечето приемат по всяко време и има такива с почасово гледане, което е не само лятото, ами може и уикенда с предварителна уговорка. Grinning Въобще, човек ако иска да се отърве от детето си и има средства - има начини.

# 446
  • София
Потя се като пор!!! Никога в живота си не съм се потила така!!!не спах цяла нощ, плувам в пот и лепна, постоянно мириша. Днес сменях чаршафи, то някакъв ужас! За гащите няма да коментирам. Там е вечна влага. Като блато.
Immy, наслаждавай се сега, после тишина почивка и спокойствие няма да имаш Wink вземи книга, списание, иди на масаж, сготви си десерт…гали котката 😃

# 447
С моя откачен бременен мозък да ви споделя в какъв филм съм. Каката домъкна вирус, лепна и мен. Ужасна хрема, малко кашлица(5 -7 покашляния за целия ден) и в събота бях с Т да 37.7, която държах около 12ч и сама свалих. От тогава като почна едно потене и си набих филм,че може да съм с пневмония безсимптомна. Иначе съм жезнена,имам апетит, но от тази хрема, която ми запушва носа, ми е гадно. Не смея да се напъвам да духам този нос, да не поддаде тоя серклаж, или да хвръкне някоя тапа 😂😂😂😂И преди се потях,но предимно вечер, в нас е ад.. Таа затова питах, от мен се стичат капки пот от всякъде, трябва да се преобличам на всеки час 😤😤😤😤

# 448
33hope, у дома е същото. Малкия се разболя - лека температура, хрема и кашлица. След три дена цъфна и каката. А два дена по-късно и аз. При мен обаче е само хремата. Ужасна е. Потта обаче мисля е от преди това 🤷🏻♀

# 449
С моя откачен бременен мозък да ви споделя в какъв филм съм. Каката домъкна вирус, лепна и мен. Ужасна хрема, малко кашлица(5 -7 покашляния за целия ден) и в събота бях с Т да 37.7, която държах около 12ч и сама свалих. От тогава като почна едно потене и си набих филм,че може да съм с пневмония безсимптомна. Иначе съм жезнена,имам апетит, но от тази хрема, която ми запушва носа, ми е гадно. Не смея да се напъвам да духам този нос, да не поддаде тоя серклаж, или да хвръкне някоя тапа 😂😂😂😂И преди се потях,но предимно вечер, в нас е ад.. Таа затова питах, от мен се стичат капки пот от всякъде, трябва да се преобличам на всеки час 😤😤😤😤

Нормално е да се притеснявате, особенно с тези вирусчета е много гадно аз всеки ден треперя да не лепна някой( семейството ми работи в сферата на здравеопазването) и съм в непрекъсната паника, но предполагам и моите “ болни” мисли са от хормоните.
Иначе ако се чувствате добре , нямате болка в гърдите/ гърба , нямате хрипове, усещате , че дишате нормално без болка и трудности е малка вероятността почти нищожно да сте с пневмония. Дори един бронхит създава сериозен дискомфорт на белите дробове щяхте да забележите със сигурност. Ако се безпокоите много отидете при джипито да ви сложи една слушалка . Нормално е да се потите навън е 300 градуса.

Е така и така сме тръгвали да споделяме болните си мисли , аз съм яко в филма с токсоплазмозата (не съм я изследвала- притеснявам се и ме е страх / знам че звучи много елементарно , но съв си такава) спрях да ям зеленчуци, месото го готвя на въглен, ръцете си мия като луда и са ми целите зачервени, че и бутилипаната вода взех да мия с вода и сапун , а ако майка ми или някой друг влиза в двора със зеленчуци изпадам в ужас и държа всеки да се мие стабилно и с много сапун , а бе луда работа , дори проверявам за чистотата  😂.

Общи условия

Активация на акаунт