СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 4)

• 42 350
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Аз по принцип се потя като прасе, сега съвсем. Отвсякъде тече вода. Всъщност за това мразя лятото, не мога да понасям това леене на пот. На всяко излизане и прибиране минавам под душа - понякога по 5-6 пъти на ден.
Интересно с първата бременност не се потях, беше мега яко, чак нереално.
И моят големият е втора седмица вкъщи. Завлачи някакъв сопол миналата седмица, домързя ме да вися при ЛЛ, викам ще мине. Днес отидохме все пак - прати ни на секрет, сигурно пак бактерия. За няма и година имаше 2 различни, да видим сега какво е лепнал. Да се оправя и поне август да изкара целия, че толкова ангажименти имам, краката ми се подуват и ме болят. Днес седнах в 8 вечерта чак, като изключим следобеда на компютъра, но то си беше работа. ММ почти не работи през зимните месеци, но за сметка на това лятото почти не се прибира, всички ангажимент и повечето домакинска работа падат върху мен и ми идва много нагорно. Чакаме да родя, че да си починем. 😀

# 451
  • София
И аз не се потях преди, ама бях бременна зимата. И мойто едното лепна летен вирус на морето- мина за 4 дни с 39 темп. Беше при майка ми и аз очаквах да мине преди да идем да ги видим, защото ако го лепна, никак нямаше да е гот. Та малко егоистично, но трябва пазене. След ковида и грипа, не искам повече драми.
Относно пъпната връв,дето бяхме говорили- и на моя е увита веднъж около врата. Лекарката се учуди като попитах ми ако се стегне. Каза, че няма такъв вариант и това не значи абсолютно нищо. Смятам да и вярвам.

# 452
Добро утро момичета. Относно темата с потенето и аз се потя много, но за разлика от предните ми 2 бременности поне не мирише толкова неприятно, колкото тогава. От хормоните тогава беше някакъв ад, ужасно много се срамувах, защото цяла година продължи това нещо след раждането и макар, че беха през зимата бременностите.

Аз май съм купила почети всичко остават ми дребни работи и корито трябва да купя с мрежа, че имам една стойка от каките ще я ползвам нея. И понеже за болницата ще ми трябват неща за мен трябва и тях да си купя. Аз си купих 1 нощница от Sinsay и намерих моите от предишното раждане само трябва да им скъся ръкавите.

# 453
Всички казват да седя мирно и кротко и да се наслаждавам на свободата си още няколко седмици😂че после няма оттърване. Даже ходихме със съпруга ми на море преди седмица само двамата и се чудехме какво ли е като се роди детето и следващата година отидем всички заедно. Гледах как майки и татковци идват на плаж и влачат колички в тоя пясък, басейни, надути пояси, възглавници, една мрежа с хиляди играчки, една хладилна чанта….стигат на пясъка и се започва “подреждането” на хавлиите и след това още и още и още….и цялата хамалогия продължава доволно един час😂😂😂направо да се измориш да ги гледаш хората. Аз отивам на плажа с роклятя, свалям я и си пия фреша😂викам си колко самодоволно и даже ми ставаше неудобно😂
Относно потенето и аз навън го имам. Като изляза дори и за малко и се започва….меко казано ужасно…вкъщи работи климатика и няма нито потене, нито подуване на крайниците. Просто идилия е. Може би сега е времето за “гнездене”. Не знам за вас, но аз вкъщи се чувствам най-комфортно и дори не ми се излиза навън😁

# 454
Здравейте мамита,
Да се включа и аз с едно момченце което чакаме на 10 Септември ( въпреки, че имам усещането, че ще е доста по-рано). Сега съм в 34 седмица и се чувствам ужасно, имам си от всичко по много - потене, киселини, болки в корема, таза и кръста, отлепени венци и зъбобол и имам чувството, че всички останали гадости на бременноста
Не успях да прочета всичко назад, за това да споделя набързо - решила съм да раждам в Майчин дом -София, при проф. Николов. Ще съм благодарна ако някоя мама сподели впечатления от лекаря и болницата.
Относно пазаруването - за сега съм си взела само 2 нощници, вчера бяхме в ИКЕА с идеята да купим някакви неща, но едно, че магазина е доста изпразнен и второ, че ми стана много зле и набързо си тръгнахме, за жалост нямаме нищо от баткото ( който е на 9 ) и ще трябва доста да понапазаруваме.
ОФ…. Това е от мен, че доста се разлях в разказа си Simple Smile

# 455
  • София
Immy, догодина ще ви е рахат, не го мисли, но послееее…. Почнат ли да ходят, се отваря адът! За мен това бяха най-непоносимите 2 години-от 1 до 3-пипа навсякъде, търчи, пада, жули се, крещи, реве, тръшка се… нямаш време за разпъване на хавлии, имаш само да търчиш между хората и да се извиняваш, че им мята пясък в лицата. Няма значение жега ли ти е, яде ли ти се, пие ли ти се. Аз помня, че 2 г ядях затворена в банята и то на две на три-вафла или сух хляб, защото нали бях сама с тях и нямаше как да ги оставям без надзор. А бяха адски лакоми и изпадаха в истерия ако не им дам от моята храна. А нямаше как да им дам моята в началото. А и не исках 😂 И така, докато станат на 4 и ако сме си свършили работата и сме ги научили на самостоятелност, има малък проблясък.
Та и сега ме ужасява този период. Чакам го с определена ненавист и се надявам да имам сили и наистина тоя път да имам помощ, защото иначе съвсем ще загубя разсъдъка си.

# 456
Immy, догодина ще ви е рахат, не го мисли, но послееее…. Почнат ли да ходят, се отваря адът! За мен това бяха най-непоносимите 2 години-от 1 до 3-пипа навсякъде, търчи, пада, жули се, крещи, реве, тръшка се… нямаш време за разпъване на хавлии, имаш само да търчиш между хората и да се извиняваш, че им мята пясък в лицата. Няма значение жега ли ти е, яде ли ти се, пие ли ти се. Аз помня, че 2 г ядях затворена в банята и то на две на три-вафла или сух хляб, защото нали бях сама с тях и нямаше как да ги оставям без надзор. А бяха адски лакоми и изпадаха в истерия ако не им дам от моята храна. А нямаше как да им дам моята в началото. А и не исках 😂 И така, докато станат на 4 и ако сме си свършили работата и сме ги научили на самостоятелност, има малък проблясък.
Та и сега ме ужасява този период. Чакам го с определена ненавист и се надявам да имам сили и наистина тоя път да имам помощ, защото иначе съвсем ще загубя разсъдъка си.

Да, не звучи грубо и егоистично, ама с каката на море не сме ходили.още, уж трябваше тази година, но... Не мога до си го.причиня,.оставям я на баба и, аз също съм човек, особено с моя звяр, който се тръшка за всичко, изобщо не е почивка. Презареждам и като си върна с нови сили. Съчувствам на майките, които нямат помощ.

# 457
На плаж ходят с баща си моите дзверчета. Каката от малка си е залепена за него навсякъде и той за нея. Двамата си ходят на плаж. На нея много играчки не ѝ трябват на плажа. Пояс или дюшек и двамата стоят само във водата. Излизат да изядат едни кроасани и пак вътре. Това ги влече. От тази година и малкия ходи с тях. Ама малко трудно му идва на таткото, щото малкия само ревял и на пясъка, и във водата.
От както не са на градина (вече трета седмица) и са по цял ден заедно се научиха да се бият и дразнят по цял ден. Много е готино. Сега разбирам защо майка ми и баща ми така ни се дразнеха на вечното заяждане между мен и брат ми.

# 458

Здравейте, има ли някоя мама чела тази книга и ако има с какво мнение е за нея?

# 459
  • София
Мдам… с повече от едно е по-тегаво. При мен едната ревеше на пясъка, а другата във вода-а кажете ми как Да се разчекна. Въпреки това аз като виден мазохист тъпо и упорито си го причинявай всяка година! Първите 2 имах помощ, след това сами. Тази година и аз егоистично отидох без тях, било то само за 3 дни. И изпитах ужасна вина като се разболя едното, че не исках да ида да помагам на майка Ми. Но както приятелят ми каза-в момента е по-важно аз да съм здрава. Сигурно е така, ама като цял живот само аз съм ги гледала, сега ми е едно, все едно ги предАвам и предполитам новото бебе. Ще имам драми с този сюжет като се роди.
За ваксините- аз съм за за абсолютно всяка една ваксина и слагам всичко, което е утвърдено и съществуващо и на мен и на децата, така че не бих чела книжката и съответно я нямам.

# 460
  • Варна
И аз като Kanari подкрепям ваксините. Ако все пак искате допълнителна информация - всяка ваксина си има опаковка, на която пише всичко - възможни странични реакции като температура, пъпки и т.н., на колко процента от хората се появяват, колко е ефективна и т.н. Ако ви интересува може да искате кутийката от ЛЛ, когато я бие и да си четете информацията. Според мен така е много по-добре, все пак получавате информация за конкретна ваксина от надеждна медицинска институция, която всяка година обновява данните.

# 461
Относно ваксините, моите деца са ваксинирани. Живот и здраве и третото ще бъде. Аз също съм. Не съм чела такива книги и не възнамерявам. Имам познати, които не си ваксинират децата. Предпочитам да избягвам тези теми за обсъждане, тъй като не води до нищо добро. Има достатъчно групи в интернет, в които членуват т.н. (не от мен разбира се) антиваксъри. Те със сигурност биха се радвали да изкажат мнение по въпроса.
Kanari, няма за какво да се чувстваш гузна или виновна, че веднъж не си била до детето си когато е вдигнало температура. Това е само вирус и не е болка за умиране, че не си била там. В крайна сметка там е “вторият” човек след теб - майка ти. + сигурна съм, че и хормоните много влияят на три ти настроения в момента, а действителността е друга.

# 462
В резюмето на книгата не става ясно "за" или "против" ще се говори в нея, затова и питам някой дали я е чел и има мнение 🤷🏼♀ Съдържанието ѝ по скоро показва , че човек може най- малкото да се информира какви, защо и тн ваксини се слагат

Относно ваксините, моите деца са ваксинирани. Живот и здраве и третото ще бъде. Аз също съм. Не съм чела такива книги и не възнамерявам. Имам познати, които не си ваксинират децата. Предпочитам да избягвам тези теми за обсъждане, тъй като не води до нищо добро. Има достатъчно групи в интернет, в които членуват т.н. (не от мен разбира се) антиваксъри. Те със сигурност биха се радвали да изкажат мнение по въпроса.
Kanari, няма за какво да се чувстваш гузна или виновна, че веднъж не си била до детето си когато е вдигнало температура. Това е само вирус и не е болка за умиране, че не си била там. В крайна сметка там е “вторият” човек след теб - майка ти. + сигурна съм, че и хормоните много влияят на три ти настроения в момента, а действителността е друга.

# 463
Имам по-голяма от мен сестра, която има две дечица-едното на 7,а другото на 4. Тя е от тези, които до такава степен стоят над децата си, че дори на моменти е дразнещо. Само тя ще го храни, облича, обува, приспива, извежда…..иии така толкова години само тя. Не дава косъм да падне от главите им. Приема толкова тежко всяко тяхно падане, обелване на колене и какво ли още не. Винаги като бяха по малки седеше с тях по площадките и се опитваше “да ги вкара в правия път”, демек да си намерят приятели и да се заиграват и какво ли още не.
Всичко това доведе до няколко неща:много трудно се социализират и очакват сега като отидат на детска площадка някой да ги заведе при децата и да почне да заприказва другите деца и да ги кара да играят с тях, доведе до това да не са изобщо самостоятелни ама изобщо, доведе до това, че в момента са толкова разглезени, че няма до къде, както доведе и до това, че те не се отделят за пет минути и това вече я вбесява.
Дадох ви я за приемер да не се вманиачаваме чак до такава степен като нея, защото накрая й изигра голяма шега това.
Ии още нещо😄една приятелка ми препоръча чаршафите на пепко за бебета, някой да е вземал?

# 464
Pandapanda90 , извинявам се! Аз да бързам да чета и пиша докато не са се събудили децата, съм прочела погрешно заглавната страница на книгата и съм видяла “защо не трябва да ги ваксинираме”.
Аз казах, че избягвам темата, защото имам приятелка, която не си ваксинира децата и знам с какъв плам навлиза в спора. Спомням си какво беше и разделението на хората покрай вакскните за Ковид. Та, за това. Иначе си имам лично мнение, някаква информираност по темата, но не желая да коментирам. В интернет няма ли мнения или извадки от книгата?
[/b]
В резюмето на книгата не става ясно "за" или "против" ще се говори в нея, затова и питам някой дали я е чел и има мнение 🤷🏼♀ Съдържанието ѝ по скоро показва , че човек може най- малкото да се информира какви, защо и тн ваксини се слагат

Tess_D , ти не беше ли от Добрич? Ако да, сподели нещо за вашия зоопарк. Говорят мои познати за някакъв ваш, по-хубав от нашия и мисля да водя децата… ако е така…

Общи условия

Активация на акаунт