СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 4)

• 42 346
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Няма проблем Simple Smile) изненадах се от коментара, защото всъщност аз за момента нямам категорично мнение (защото не съм информирана), вероятно ще заложа и ше се доверя на занимаващите се хора с това, но все пак искам да попрочета Simple Smile  не вярвам или поне не очаквам книгата да е "за" или "против" но знае ли човек 🤷🏼♀ Няма инфо и коментари почти никъде Simple Smile
quote author=Femme link=topic=1458125.msg45093499#msg45093499 date=1658841372]
Pandapanda90 , извинявам се! Аз да бързам да чета и пиша докато не са се събудили децата, съм прочела погрешно заглавната страница на книгата и съм видяла “защо не трябва да ги ваксинираме”.
Аз казах, че избягвам темата, защото имам приятелка, която не си ваксинира децата и знам с какъв плам навлиза в спора. Спомням си какво беше и разделението на хората покрай вакскните за Ковид. Та, за това. Иначе си имам лично мнение, някаква информираност по темата, но не желая да коментирам. В интернет няма ли мнения или извадки от книгата?
[/b]
В резюмето на книгата не става ясно "за" или "против" ще се говори в нея, затова и питам някой дали я е чел и има мнение 🤷🏼♀ Съдържанието ѝ по скоро показва , че човек може най- малкото да се информира какви, защо и тн ваксини се слагат

Относно ваксините, моите деца са ваксинирани. Живот и здраве и третото ще бъде. Аз също съм. Не съм чела такива книги и не възнамерявам. Имам познати, които не си ваксинират децата. Предпочитам да избягвам тези теми за обсъждане, тъй като не води до нищо добро. Има достатъчно групи в интернет, в които членуват т.н. (не от мен разбира се) антиваксъри. Те със сигурност биха се радвали да изкажат мнение по въпроса.
Kanari, няма за какво да се чувстваш гузна или виновна, че веднъж не си била до детето си когато е вдигнало температура. Това е само вирус и не е болка за умиране, че не си била там. В крайна сметка там е “вторият” човек след теб - майка ти. + сигурна съм, че и хормоните много влияят на три ти настроения в момента, а действителността е друга.
Tess_D , ти не беше ли от Добрич? Ако да, сподели нещо за вашия зоопарк. Говорят мои познати за някакъв ваш, по-хубав от нашия и мисля да водя децата… ако е така…
[/quote]

# 466
Здравейте момичета , днес бях на преглед и си взех 45 дневния болничен... Лекаря много бързаше и ме претупа малко, но утре съм на доплер и уговорка за раждане при друг лекар, дано ми обърнат повече внимание Blush  Струва ми се, че измери бебчетата много малки, притесних се, дано да е грешка и утре да ги измерят по големички, едното е 1602гр, а другото 1720 гр, в 33 седмица + 5 дни съм Sad, лекаря  изкоментира, пе трябвало да са по 2 кг. И спомена нещо за подготовка на гърдите, но толкова на бързо, че нищо не разбрах, разтриваш с олио, после някакви кърпи се слагат.... Абе нищо не разбрах, на вас казвали ли са ви такива неща, трябва ли някаква подготовка на гърдите и как се прави?

Последна редакция: вт, 26 юли 2022, 17:49 от Lizi:) :)

# 467
Миналата година изкарах курс за консултант по кърмене  - никаква подготовка не е нужна на гърдите и не мога да повярвам как още се ширят такива глупости и то от лекари. Да не говорим след това и някои педиатри какви ги говорят.

# 468
  • София
Всички имаме в обкръжението антиваксъри, антиковиди, антигейове и т.н 😃 аз също избягвам да влизам в полемики, няма смисъл, все пак всеки сам си преценява, било то и за децата.
Иначе да-съгласна съм с Immy- свръхпротективните родители с нищо не помагат на децата, за съжаление. Аз лично изобщо не съм такава и бабите много ме обвиняват. Те още им режат парченца месо и им го дават в устата!на 9! И аз откачам-връщат ми ги в безобразно състояние, все едно някакви други деца…като напомня на майка, че имат ръце, тя се дразни и се скарваме. Не знам дали са хормони, цял живот сме така😃
Аз също не мисля, че е необходима подготовка на гърдите-да мажел с олио против строи хубаво, ама да налагаш кърпи … не виждам смисъл. Виж, подготовката на ануса и оеринеума ми се стори мн интересна. Ние днес бяхме на 3 фетална. Всичко е наред. Плацентата е ниска, но не покрива канала, така че има шанс за ЕСт. Раждане. Друг е въпросът, че лекарят изрази мнение, че той лично не би препоръчал и практикувал такова след секцио. Изтъкна някои доводи, които звучаха логично. Още малко ще изчакам, ще се видя в 34 гс с Ташков да видим и той какво мисли, и ще реша.

# 469
Лизи, недей да си третираш гърдите по никакъв начин преди раждането, защото всяко едно третиране предизвиква контракции което не е ОК . Това са отживелици без никаква информативна стойност.  Гърдите са ти напълно готови за кърмене от момента на появата на бебчетата .

# 470
Femme, то нашето е център за защита на животните. По-различна е концепцията. Няма хищници като цяло, само мечки и еноти. По-екзотичните са кенгуру и птици ему. Не лош, честно казано не мога да преценя кой е по-хубав.
Иначе е готино за разходка, голям парк, дървета. Ползва се и за рождени дни, в събота обикновено има куклен театър на открито. Но от тази година цената е 3.50, ами се струва леко занемарен. Преди беше 1.50. Ние живеем близо и си го ползвам като квартален парк.
 Pandapanda90, такива книги в 99% от случаите са с антиваксърска насоченост. Ваксините са медицински продукт и като такъв са тема за медицински издания. Виждали ли сте книги за аспирина например. 😀
Иначе и аз съм твърдо за всякакви ваксини и слагам всичко налично, но отдавна не го коментирам.

# 471
Pandapanda90 ако наистина искате да се информирате относно ваксините и начина им на изработване , целенасочеността на продукта може да си вземете учебник по Микробиология и Вирусология на проф Митов там е ризковничето , защо ,как , как се изработват и какво представляват ваксините. А за страничните ефекти може да се консултирате с ЛЛ, не знам не съм проверявала дали са оказани страничните реакции в министерство на здравеопазването .
Аз съм твърдо за ваксините и вярвам , че благодарение на тях заболеваемостта и смъртността са намалели до минимум.

# 472
Мале, като ви чета и почвам да се притеснявам. Моят термин е началото на месеца, а съм купила само 2 бодита и 2 гащеризона. Нито креватче, нито количка. Помпа за кърма не знам дали трябва от сега да взимам... Thinking все си мисля че има време, то реално може и август да се роди бебчето Smile

# 473
Стягай се и започвай подготовката, после ще ти е трудно и на теб, защото няма да си толкова подвижна, аз съм с близнаци и термина ми е 9 септември, и всичко ми е готово само апартамента не е почистен достатъчно, според мен, но мъжа ми не може да свърши всичко, а аз съм с контракции и не смея да се натоварвам, а и ми е много трудно - клякане, ставане, въздух не ми стига от елементарни неща, всички казват че само на корем съм пораснала, не си представям ако бях повече килограми какво щях да правя, попринцип съм активен човек, но сега наистина не мога, днес влязох в ДМ за някакви консумативи, то 3 пъти ми стана лошо за 10, 15 мин, трябваше да ходя да купувам и други неща, еми не можах, викнах си такси и се прибрах, вчера по същия начин излязох и пак ми ставаше лошо и нощо не свърших, за това по добре от по рано да ти е готово, докато не ти е толкова тежко.

П. С. Исках някаква рокля за изписването да си взема, но не мога нито да обикалям магазините, а пък да пробвам, абсурд Confused

Редактирам : сега ми попадна във фейса една страничка за детски дрешки на английски марки "ЗА ВСЕКИ ПО НЕЩО" се казва, страхотни бебешки моделчета, на много добри  цени, който не е готов с подготовката, може да разгледа, аз имам слабост към детските неща, но вече имам повече от колкото ми трябват, така че трябва да се въздържа... Cry

Мале, като ви чета и почвам да се притеснявам. Моят термин е началото на месеца, а съм купила само 2 бодита и 2 гащеризона. Нито креватче, нито количка. Помпа за кърма не знам дали трябва от сега да взимам... Thinking все си мисля че има време, то реално може и август да се роди бебчето Smile

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 00:08 от Lizi:) :)

# 474
  • София
Ох, Лизи, и аз съм така- нищо че не съм с близнаци и терминът ми е края на септември. Излизам с някакво голямо желание и на 3 метър вече съм гроги, смъртно уморена, тежаща, едва дишаща… и се прибирам. Обаче мразя да пазарувам от интернет. Обичам да си разгледам и пипам. Не че о от интернет не купувам, ама ми се иска на живо.
Sunlove, Аз пък мисля, че с малко неща е по-Добре. Особено ако е за 1 път и не знаеш какво то трябва. Преди бях писала, ама пак давам идея- направи списък във favourites на мъжа ти- за помпа, за някоя и друга дреха, за нещата, които се чудиш и не са ти необходими още. И като родиш той направо отваря и купува онлайн. Аз така бях направила. Например с помпата-в болниците дават, а ако нямаш нужда, защо да даваш толкова пари. За бебето- купи Мин. Дрехи- не знаеш кой номер ще е- ще се разбере като се роди- набележи разни неща-август ще е топло, нач. На септ. Също- няма да са му необходими грейки и тем подобни. Дори количката можеш да оставиш на мъжа ти да вземе. Един КАТ чаршафи, едно одеяло, една кърпа за къпане, малко козметика ( пак той може да я вземе). И това е. За другото- в процес на гледане на бебчето…

# 475
С предната бременност купих доста неща в началото и много от тях се оказаха ненужни. Сега съм пазарила основно и толкова, помпи (понякога ен са необходими) при нужда, от презапасяване с памперси също не виждам смисъл, не се знае кожата на бебето как ще реагира или кой размер ще е подходящ ( някои минават доста бързо от един на друг). Дрехи много се подаряват, накрая имах комплекти, които си седят още с етикет. Така чееее време има

# 476
Аз пък нямах неизползвани неща първия път, даже за някои съм съжалявала, че съм ги сметнала за излишни и този път ще взема. Като гнездо например.
И аз си мислех, че има предостатъчно дрехи, само че бебето се оказа с рефлукс. Случвало се е и по 10 комплекта дрехи да сменяме, отделно чаршафи, пелени, които постилах навсякъде за по-леките повръщания, наши дрехи… през 2 дни пълнех пералня с бебешко.
Усетих се, че пак се запасявам така, сигурно чак ще ми е странно, ако не повръща. 😀
Нещо ме хвана параноята, бързам тази седмица да взвма и доприготвя всичко. Много болни от Ковид има навсякъде, ако се разболеем и ни карантинират, искам всичко да е вкъщи и готово.🤷♀

# 477
Дами,на естествено раждане или секцио сте се спрели?
Аз съм 31г.с. и се колебая. Интересно ми е да чуя различни мнения.

# 478
Аз ще бъда секцио , поради ред причини най-вече медицински показания които ми са свързани с бремеността. Много исках да родя нормално, но в моят случай няма как да рискувам .
Ако нямате показания за секцио родете си нормално , това е най-естествения и красив процес .
Въпреки всичко каквото и да решите важен е щастливият и пухкав финал . 🍀

# 479
Дами,на естествено раждане или секцио сте се спрели?
Аз съм 31г.с. и се колебая. Интересно ми е да чуя различни мнения.

Имам едно естестено, сега бебка още не се е обърнала и ме е страх дали няма да се наложи секцио 😂

Общи условия

Активация на акаунт