СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 4)

• 42 363
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Аз пък знам, че новородените нямат терморегулация, така че дълги ръкави и крачоли са необходими. (Даже и шапка - според главната акушерка на Токуда по времето, когато изписваха моята дъщеря) 😊 Опитът ми с юнско бебе е, че в самото начало - навън само по боди - кожата й ставаше на лилаво-сини петънца. Може би две седмици трябваха за адаптация, де, после изкара цяло лято само по боди без проблем, но не забравяйте, че там където са в момента, условията са доста различни 😊
Аз също съм твърдо “за” ваксините, всякакви.
За видовете раждане .. чувствах се леко “преметната” първия път, нямах медицински причини за секцио, но лекарката извади доводи тип най-разпространените в България и защо имаме над 50% операции без реални показания - “тесен таз, голямо бебе с голяма глава, ще се измъчиш и разкъсаш” иии.. се оставих да ме убеди. (Роди се 3100 с прекрасна, съразмерна глава). Сега съм двойно преметната - само заради първото секцио едва ли не и второто трябва да е такова. Не че нещо ме спира да потърся vbac доктор - днес, утре или другата седмица 😊, умувам и ще видим. Принципно вярвам, че естественото е по-добър вариант.
Някъде наскоро прочетох, че секциото е единствената отворена коремна операция, при която в рамките на дни се предполага, че трябва да станеш и поемеш грижите за друго човешко същество.
Разбира се, има всякакви истории и всякакви раждания и по двата начина, но не може да се отрече, че след секцио възстановяването е тегава работа.

# 496
И аз ще съм секцио, за което честно казано си ме е яд. Много ми се искаше естествено, макар и за него да имах своите страхове. Имам отворена коремна операция преди години за премахване на миома и знам какво ще бъде след секциото /ако не и по-зле даже/. Надявам се да се възстановя бързо и да мога да се грижа за бебето спокойно.

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 15:58 от AloveUnreal

# 497
И аз смятам да раждам нормално, както и първият път, засега няма показания за секцио, бебето се е обърнало с главата надолу. Е, ако се наложи спешно секцио...няма да имам избор. Днес бях на "Отворени врати" заедно с бащата в болницата, където смятам да раждам. Аз и първият път родих там де:) , но е друго да си припомниш някои неща след 12 години Wink. Има промяна към положителното. Взех да се замислям и за ВИП стая (стаята е само 60 лв на ден), че предния път се измъчих, заради жената с която бях. Не обичам хора да ми хъркат или говорят някакви излишни неща, например Grinning . Попитахме и как се процедира с липсата на брак - в тази болница искат  предварително изготвена декларация за припознаване от бащата. С него отидохме и буквално за минути и цели 24 лева стана Simple Smile.
Едната майка пита за епидуралната упойка - като цяло не се препоръчвало при нормално раждане (защото не усещаш и не можеш да различиш контракциите), но все пак си е личен избор.

# 498
И аз смятам да раждам нормално, както и първият път, засега няма показания за секцио, бебето се е обърнало с главата надолу. Е, ако се наложи спешно секцио...няма да имам избор. Днес бях на "Отворени врати" заедно с бащата в болницата, където смятам да раждам. Аз и първият път родих там де:) , но е друго да си припомниш някои неща след 12 години Wink. Има промяна към положителното. Взех да се замислям и за ВИП стая (стаята е само 60 лв на ден), че предния път се измъчих, заради жената с която бях. Не обичам хора да ми хъркат или говорят някакви излишни неща, например Grinning . Попитахме и как се процедира с липсата на брак - в тази болница искат  предварително изготвена декларация за припознаване от бащата. С него отидохме и буквално за минути и цели 24 лева стана Simple Smile.
Едната майка пита за епидуралната упойка - като цяло не се препоръчвало при нормално раждане (защото не усещаш и не можеш да различиш контракциите), но все пак си е личен избор.
В коя болница сте ходили на отворени врати?

# 499
Galapagos1, става дума за град Бургас, по-точно Окръжна болница. Simple Smile

# 500
  • Варна
Аз където раждах по двата начина, изцяло от моята си камбанария мога да кажа, че секциото (ако няма усложнения) е лесна работа. Лежиш си там, нищо не усещаш, показват ти някакво бебенце без да осъзнаваш въобще, че е излязло от теб. После няколко часа си почиваш на обезболяващи, за болка, която е напълно поносима. Аз лично така и не ползвах прословутите свещички, докато някой майки си взеха чак за вкъщи. По време на естественото раждане пък се молех за епидурална ама нямаше. Grinning След секциото ме питаха всеки ден дали искам свещичка и отказвах.

Въпреки това пак ще се пробвам да родя естествено. Болка-молка, ама е толкова силен момент в живота на една жена, че няма с какво друго да се сравни. Заслужава си! Blush

# 501
  • София
Аз също не мисля, че секциото е страшно- правих всичко сама от ден първи в болницата и после като излязох оттам с близначките. Имам висок праг на болка, може и това да има значение, обаче чак пък драма и помощ да е нужна, не мисля.
И като говорим за раждане, моля, кажете как се казваше тоя вазелина за подготовка на перинеума.. ще взема да мажа за всеки случай 😃

# 502
Момичета дайте повече пояснение за секциото, емоция, преживяването, как да се възстановиш бързо и т.н. Какво да си взема за след операцията. Въобще всички неща които са ви били в полза .

Исках да ви попитам и друго вас мъжете ми изнервят ли ви? Моят направо тези дни не мога да го дишам и не саво него ами и любимата му майчица , която се мъкне навсякъде с нас и ми дава съвети и наставления. Бясна съм . Понякога едвам издържам психически идва ми да се преместя другаде . Дори се чудя понякога как можах да попадна в такова семейство. Да не говоря , че като повдигна отговор който той не харесва не застава зад моята позиция и подкрепа. Мълчи като пукел и гъг не смее да и каже
Иска да ми подарява артикули от нейната бременост преди 100 години помпи, аксесоари и т.н. Тя ще ми избира какво, как и защо за детето  тъпо ми е и това е. Главата ме боли от тях .

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 19:21 от Penelope2233

# 503
Тъкмо се връщам от АГ ,вече сме около 2кг в 34 седмица почти 35г.с. взех си болнични 45дни преди раждане. АГ каза началото на другата седмица да отида до Шейново да видя за кога ще назначат секциото (все пак е 4то), а и скоро видях,че с най-малката термина пак ми е бил 11.09,а секциото планирано беше на 17.08 , така че и сега предполагам,че няма да отлагат. АГ каза,че вече не е седалищно, но и преди седмица направо щеше да ме разкъса, явно се е обърнал тогава. Ще видя за кога ще е и ще докладвам, а живи и здрави след него ще разказвам как е минало всичко и с какво съм се сблъскала този път.
Момичета дайте повече пояснение за секциото, емоция, преживяването, как да се възстановиш бързо и т.н. Какво да си взема за след операцията. Въобще всички неща които са ви били в полза .

Исках да ви попитам и друго вас мъжете ми изнервят ли ви? Моят направо тези дни не мога да го дишам и не саво него ами и любимата му майчица , която се мъкне навсякъде с нас и ми дава съвети и наставления. Бясна съм . Понякога едвам издържам психически идва ми да се преместя другаде . Дори се чудя понякога как можах да попадна в такова семейство. Да не говоря , че като повдигна отговор който той не харесва не застава зад моята позиция и подкрепа. Мълчи като пукел и гъг не смее да и каже
Иска да ми подарява артикули от нейната бременост преди 100 години помпи, аксесоари и т.н. Тя ще ми избира какво, как и защо за детето  тъпо ми е и това е. Главата ме боли от тях .
Малее сега прочетох до края какво си писала. Аз лично това не бих го изтърпяла, а да ползваш неща от хиляда и балканската айде няма нужда. И аз преди години се чудех какво правя в това семейство,но след доста разговори и отстояване се преборих и вече от 10тина години няма такива неща. Не обичам да давам съвети,но ще ти кажа да говориш с мъжа си и да му обясниш кое как ти виждаш за правилно,че ти не си му майка и не тя си ляга вечер до него. Аз съм стигала до там,че бях забранила тя да идва при нас когато съм в къщи и с нея доста съм говорила,карала и накрая се разбрахме,само че в моя случай тя не от лошо ами просто си е такава,но с времето сме се нагодили и сега знам ,както и тя ,че може да разчитаме една на друга.

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 19:34 от sunnymoney

# 504
Съжалявам да прочета, че имаш толкова сложни взаимоотношения със свекърва ти, винаги е трудно да се дават подобни съвети, но от опит мога да препоръчам да опиташ максимално спокойно да обясниш на съпруга ти ( пък защо не и на майка му) как се чувстваш, все пак най-важното в момента е да си спокойна и да не се ядосваш.

# 505
Penelope2233, режи я директно. Ако е тънкообидна, още по-добре, ще си осигуриш спокойствие до раждането. 😀
С роднини на ММ не ми се налага, той се справя добре, а и почти нямам контакт, но с моите няма друг начин да изляза на глава. Пускам си покрай ушите, пък като ми писне си осигурявам месец сърдене и готово. 🤣
Иначе със свекърва ми като цяло не се харесваме и не общуваме особено. Виждаме се по празници и ако ѝ водя детето инцидентно, но по принцип мъжът ми го прави, те си поддържат техни си отношения и не ме занимават. Като се видим се държим любезно и толкова. Но и аз съм саможива и не обичам много хора около мен.

# 506
sunnymoney , има ли причина да планират толкова рано секциото? Обикновено “гонят” не повече от 10 дена от датата на термина. Поне така съм чувала.

Penelope2233 , на тема родители мога роман да напиша. Ама ще се въздържа от коментари тук. Едно, че при мен нещата са сложни и второ, че единия от тях почина, а за починали се въздържам да говоря, ако не е нещо положително. Само ще кажа, че изобщо не мога да го трая таткото откакто съм забременяла. Черен ми е пред очите, черен. Нещата, които по принцип не харесвам в него или не удобрявям по някаква причина, сега ми се струват огромен проблем, неразрешим. И съответно се менят едни настроения на отчаяние в единия момент и бяс в другия. Знам, че след няколко месеца всичко ще се нормализира, ама сега не мога да се владея.

# 507
Много хубави теми сте засегнали, момичета.... Изгубих се последните седмици и едва ви изчетох, но пък се случиха при мен някои неща.
Може би някои от вас помнят епичната ми бременност с еднояйчните близнаци и цялото треперене. През последния месец бях хоспитализирана, за да следят изкъсо доплер и тонове и в момента, в който нещо се издъни да вадят близнаците. Така и стана Simple Smile
На 18.07 в 31+5гс със спешно секцио се родиха малките ми мишлета Антон (1.660кг) и Марин (1.320кг). В началото бяха интубирани, но вече дишат сами и с все по-малко кислород, захранват се, не повръщат и с баща им вярваме, че те са нашите малки герои, ще се преборят и ще си дойдат живи и здрави вкъщи Heart
П. С. Казах ви, че ще съм първа Wink

# 508
Леле, честито! Пожелавам ти всичко да е наред и скоро да се приберат вкъщи!

# 509
Лелеее, pan_pan! Честито!!! Само хубави емоции от тук нататък, да сте загърбили лошото! Развълнувах се, а не се познаваме Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт