СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 4)

• 42 356
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
Femme не смеят много да чакат, при третото секцио ,защото беше минала само 1г и 1/2 и да не се отвори матката,а сега защото било 4то, дори докторката на ФМ ми каза в 32-34г.с. да направя курс с кортикостероиди, за да се развият белите дробове и да е готово възможно най-рано за изваждане,но моята АГ отказа категорично това и не съм правила нищо. Доколкото разбрах щом видят,че бебето е над 2,5 кг ще го вадят,но незнам.
pan_pan да сте живи и здрави и само положителни емоции и моменти!

# 511
Ох, такъв кошмар е с нея просто нямам думи. Все се опитва да те напада когато и е удобно и за каквото и е удобно. Бърка се като меродия на всяка ситуация. А ако се скараме започва да защитава сина си и ми са повдига от тях и него взех да намразва в покрай Пепелянова . Да не говорим за това , ме и стана лошо че поръчах стерилизатори и нагреватели искаше да ги изварявам в тенджера 😤 иска и с на прегледите да идва с мен и ме вбесява . Ужас
Да отбележа че финансово нямаме затруднения ама нали не аз съм и дъщеря

Пан Пан , честито ! Да са живички и здравички малките сладури и скоро да се гушкате и гледате вкъщи. А, на теб ти пожелавам бързо възстановяване ♥ П.п имам позната която роди близначета в 8 м и сега вече са активни сладури на 2 годинки. Всичко ще бъде наред🙏🏻♥

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 20:32 от Penelope2233

# 512
Честито pan pan, да са ти много здрави дечицата и скоро да са си вкъщи!
Аз днес ходих в Надежда за уговорка за раждане и доплер, на доплера всичко е ок, бебетата са 2 кг и 2,200 кг в 34 седмица.... Назначиха ми секцио 19 август, ако издържа до тогава, така ми каза лекаря, да се преместя по рано в София за да съм близо, пътувах 240 км на отиване и после и на връщане, беше кошмарно, много ме боля корема, изпих 2 но шпа и 2 папаверин. Секциото се пада при някаква д-р Димова, не я познавам, дано да я бива.... Малко съжалих, че не настоях дата, когато е  лекар, който познавам.

# 513
Лизи, д-р Димова я познавам от визитациите в отделението. Или я мразиш, или я обичаш, ако ме разбираш Grinning Иначе знам, че има богат опит и самата д-р Павлова насочва пациентките си към нея за секцио, когато тя отсъства. Не се безпокой, всичко ще бъде наред. Моето секцио го правиха Михайлович и Ненов. На Михайлович цял живот няма да ми стигне да му се отблагодаря за всички грижи и внимание по време на целия ми престой там, а и след това. Включително и днес ми писа по Вайбър, за да ми каже, че е ходил при бебетата и че са добре, да не се притеснявам. Рядко срещано човешко отношение според мен.

# 514
Pan_pan честито да са ти живи и здрави и скоро да си ги гушкате.

За отношенията между снаха и свекърва мога да кажя само едно, ако моята живееше в България, сигурно отдавна нямаше да сме заедно с ММ. И след като разбра, че чакаме 3-то дете не беше много очарована и се чудеше как другите хора ни се радват че сме решили да си оставим 3-тото дете. Макар и нещата да бяха на косъм заради ММ, понеже не беше съгласен. Но това е друга тема.

# 515
Успокоихте ме момичета, че не съм единствена Аз с моята Пепелянова. Всичко е въпрос на интереси при нея ако има такива е хрисима , а в противен случай става знаете……. Ще говоря с него скоро по този въпрос , че да не му стане много днес , изпаднах в нервна криза с тях днес и не знам……. Дано накрая наистина не де разделим , че взе да ми писва.

# 516
Ние с моя преди 10 години се бяхме разделили заради майка му, но тогава живеехме с нея и аз много и мълчах, на него нищо не казвах за да не се чувства между чука и наковалнята и една прекрасна вечер ми писна и си тръгнах от тях в 12 през ноща, на него му дойде като гръм от ясно небе, защото не знаеше нищо, накрая се изпокарахме защото аз бях събирала много и бях на ръба....  Разделихме се за малко, после пак се събрахме след време, но от тогава не си говоря с майка му, 7 години живеем в собствено жилище и тя не е идвала никога. Той си ходи при нея, помага ѝ, но аз избягвам всякакъв контакт. Може би ако си бях казвала какво ми е на време, както казват право куме у очи, нямаше да се сърдя толкова години и тя щеше да се кротне от по рано, вместо да ми се качва на главата и нямаше да ескалират така нещата, но това никой не го знае със сигурност... На този етап, с това мислене, може би нямаше да и спестявам нищо.

П. С. Момичета, как се справяте с подутите крака, четвърти ден краката са ми като понички до коляното, сега си сложих студен компрес, не знам колко е полезно... Но не се издържа.
Мокря кърпя изтисквам хубаво, слагам във фризера за 15 мин и после кърпата на краката, не знам дали ще има ефект, правила съм го преди години, като имах проблем с ръката и ми се подуваше...

Успокоихте ме момичета, че не съм единствена Аз с моята Пепелянова. Всичко е въпрос на интереси при нея ако има такива е хрисима , а в противен случай става знаете……. Ще говоря с него скоро по този въпрос , че да не му стане много днес , изпаднах в нервна криза с тях днес и не знам……. Дано накрая наистина не де разделим , че взе да ми писва.

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 22:00 от Lizi:) :)

# 517
Pan_pan честита двойна радост! Само хубави моменти да ви предстоят, бързо да трупат грамчета и да си ги вземете скоро вкъщи!💜

Съчувствам на всички с проблемна свекърва, това е огромна напрежение. Аз извадих късмет и за нищо не ни се бъркат техните.Много се разбираме. Обаче с майка ми... ей там са ми дертовете на мен.😒 Все се опитва да се меша, все жертва се изкарва и много често ме натоварва излишно.

# 518
Ние с моя преди 10 години се бяхме разделили заради майка му, но тогава живеехме с нея и аз много и мълчах, на него нищо не казвах за да не се чувства между чука и наковалнята и една прекрасна вечер ми писна и си тръгнах от тях в 12 през ноща, на него му дойде като гръм от ясно небе, защото не знаеше нищо, накрая се изпокарахме защото аз бях събирала много и бях на ръба....  Разделихме се за малко, после пак се събрахме след време, но от тогава не си говоря с майка му, 7 години живеем в собствено жилище и тя не е идвала никога. Той си ходи при нея, помага ѝ, но аз избягвам всякакъв контакт. Може би ако си бях казвала какво ми е на време, както казват право куме у очи, нямаше да се сърдя толкова години и тя щеше да се кротне от по рано, вместо да ми се качва на главата и нямаше да ескалират така нещата, но това никой не го знае със сигурност... На този етап, с това мислене, може би нямаше да и спестявам нищо.

П. С. Момичета, как се справяте с подутите крака, четвърти ден краката са ми като понички до коляното, сега си сложих студен компрес, не знам колко е полезно... Но не се издържа.
Мокря кърпя изтисквам хубаво, слагам във фризера за 15 мин и после кърпата на краката, не знам дали ще има ефект, правила съм го преди години, като имах проблем с ръката и ми се подуваше...

Така е , но аз лесно паля и не мисля много много какви ги дрънкам Та накрая съжалявам че постъпвам първично. С нея още не сме се виждали в тая светлина дано и не се видим че няма да се погледнем до живот .
За краката много вода и белтъчини и повече легнала това спасява

# 519
pan_pan , честито двойно щастие! Да са ви живи и здрави, и само радост да ви носят! 💙💙

# 520
pan pan, честито! Да са живи и здрави мъжете и скоро да се гушкате!

# 521
  • София
Ауу, Пан-Пан, честитоо! Малките сладки геройчета! Ще пораснат големи и силни, ще видиш! Ти как си? Сигурно ви е притеснено, но и това ще мине.

Аз също кога много да говоря за роднински отношения и т.н. Както и За дразнене. От опита ми с предишния ми мъж и сега, се подготвям за тежки месеци, не за друго, но дойде ли бебето, винаги нещата се променят. И тогава виждаш реално какъв е мъжът до теб. Наблюдавам го и при други приятелки и е абсолютен факт това. Има много трусове, Защото цялото ежедневие на жената се променя, а за мъжа остава същото, ако тя не го стегне. А ако го стегне и не поддаде, често се стига до раздяла. И под стягане нямам предвид някаква манипулация и използване, а просто да бъде равнопоставен и да прави същото, каквото и тя с бебето. И да не се извинява с работа, защото точно след година и майката започва да работи, но едновременно е и домакиня и майка…
За свекърви- аз имам късмет, не сме било на едно мнение и место съм и крещяла, много ме е дразнела, а че синът и изчезна не помогна да се отнасям по-добре към нея. Но тя до днес много си ги гледа децата ми и това ми е огромна помощ. Иначе е перде- ти и говориш, тя кима и после прави каквото знае. Сега за новата не мога да кажа- смятам че ще имам пак късмет, защото и с моите деца се държи супер и ги води по театри и циркове, а не е длъжна. Ще видим като се роди нейното внуче как ще е. Но поне приятелят ми не и цепи басма. Та добре е да изясните това с него. Ако не то стиска директно да и кажеш на нея. Като не искаш нейните неща, отклони я любезно-виж как ще реагира. Преди аз също взимай всичко от свян, ама сега вече отказвам. Виждам обидата в очите на хората, но ми писна да се съобразявам.

За секциото- нашият юнак е 2200кг в 31 гс, Та след 2 седмици и аз ще звъня в надежда да видим какво ще правим. Иначе както казах- мен не ме боля, тъпо ми беше че 24 ч не видях децата, и после ми дойде кърма преди още да са при мен и ме накараха да я хвърля и получих мастит. Това ми беше по-гадно от операцията. В болницата ходех превита 5те дни, просто опъва операцията и трудно се изправяш. Вкъщи Не помня вече да ме е боляло, но то настана такава лудница, че нямах време да го мисля.

Аз пак моля за името на кремчето за перинеума 😃

# 522
Канари, благодаря ти за съвета и мнението. Местно казано очаквах да чуя с удоволствие и твоето становище и гледна точка, защото винаги виждаш трезво нещата и се надявах тайничко в себе си и ти също да дадеш своето мнение.
Трудни са взаимоотношенията особенно като знаеш как мъжете държът на майките си и върло ги слушат. И приемат всичко Кото чиста монета от тях. Иска ми се двамата да си гледаме бебчето щастливо и спокойно. Трудно ми е до приема , че дружи хора ни диктуват семейните отношения и щастието, но това е. Иска ми се да изчистим отношенията да обсъждаме ситуациите , но той СИ мисли , че аз искам да се заяждам по този начин с тези теми . Дано само не се разведем до тогава

# 523
Pan pan честито! Бързо възстановяване на бойната група и заедно към дома!

Kanari на weleda масажно масло за перинеум.
Мен ме мързи да си правя масаж, пък и метох, че не било много приятно 😀

# 524
  • София
Аз нямам идея как се прави 😃 мислех, че просто разбърквам като кремче. Белким помогне и за хемороидите, мерси.
Пенелопе, стискам палци нещата да си влязат в релси, това е промяна и всеки си я изживява някак, просто недей да мълчиш, казвай без да се караш, а ако това не помага, тогава вече и по-рязко. Аз някак винаги привличам мъже, които не се държат много добре с майките си, в смисъл не им угаждат, доста ги режат, подвикват им, като цяло знам, че както се държи мъжът с майката, така може да очакваме да се държи и с жена си и горе долу е правилна тая приказка. Първият я игнорираше тотално, постоянно я отсвирваше, комуникацията му минаваше през мен- и до днес- говоря повече с нея А децата, отколкото с него, сега- доста е рязък и забелязвам, че и към мен прилага подобни хватки, и тя започна да пише на мен пак като има нещо. Малко е уморително с много свекърви 😃 аз лично не се разбирам и с моята майка много, постоянно се дрънкаме, тя е много възрастна и имаме огромна дупка на поколенията и е адски тегаво. Та имам 3, с които си говоря… сложна работа😂

Общи условия

Активация на акаунт