СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 4)

• 42 335
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Моята е Foppadedretti 3в1 от каката. Малко е избелял зимния кош, но не ме бърка. Така или иначе се ползва до годинката, после триколка мисля. Относно помпата имам ръчна и електрическа Авент, електиреската я съдрах от ползване 24/7 цели 11 месеца, ползвала съм я и на батерии, ако е нямало ток или съм искала да правя нещо в движение.
Относно имената, най-тъпият въпрос за мен е      " На кого е кръстено" 😤😤😤 С ММ сме единодушни и каката не е и настоящето бебе няма да бъдат кръстени на никого.  Унаследяват енергията на човека, на когото са кръстени, така мисля аз. Като мисля имена първо изключвам буквите на баби и дядовци 😁

# 556
И аз мисля, че взимат характера на човека на който са кръстени, може да е смешно, но покрай мен го виждам при мои близки.

Моята е Foppadedretti 3в1 от каката. Малко е избелял зимния кош, но не ме бърка. Така или иначе се ползва до годинката, после триколка мисля. Относно помпата имам ръчна и електрическа Авент, електиреската я съдрах от ползване 24/7 цели 11 месеца, ползвала съм я и на батерии, ако е нямало ток или съм искала да правя нещо в движение.
Относно имената, най-тъпият въпрос за мен е      " На кого е кръстено" 😤😤😤 С ММ сме единодушни и каката не е и настоящето бебе няма да бъдат кръстени на никого.  Унаследяват енергията на човека, на когото са кръстени, така мисля аз. Като мисля имена първо изключвам буквите на баби и дядовци 😁

# 557
Здравейте, момичета!
 От Бургас съм, с втора бременност  и честно казано не си мислих,че пак ще съм във форума, но ето ме тук:))
Решила съм да съхраня  стволови клетки. Насочила съм се към Future Healht ( изчела съм всякаква информация за всякакви фирми. Замразявайки сега, при евентуална нужда ще могат да се ползват и от първото ми дете, на което не съм съхранила. Моя приятелка от Швейцария ме насочи към тях( фирмата има банка за съхранени там, както и в Англия).Освен това при сключване на договора има и финансова помощ в размер на 20000 евро при необходимост от трансплантация ( дано не ми се наложи). Има ли някоя от вас, която е съхранила или мисли да съхрани?

# 558
С първата бременност много се интересувах и четох различни източници. Отказах се, ще напиша малко причини, които помня.
1. При провал на сделката/примерно фалит, лошо съхранение и др./, нямаш право на претенции фонансови мисля да 2000 или 5000лв беше, това беше лимитът.
2. Съвместимостта с брат/сестра е едва до 25%. Прекалено ниска.
3. Не се знае и качеството на съхранение какво ще е след х бр. години.
4. Прочетете чужди източници, в чужбина масово се даряват на държавните банки и после като дарител пък имаш достъп. Тук е много комерсиално.
Мога да се поровя за още доводи, просто това се сетих на първо време.

# 559
С първата бременност много се интересувах и четох различни източници. Отказах се, ще напиша малко причини, които помня.
1. При провал на сделката/примерно фалит, лошо съхранение и др./, нямаш право на претенции фонансови мисля да 2000 или 5000лв беше, това беше лимитът.
2. Съвместимостта с брат/сестра е едва до 25%. Прекалено ниска.
3. Не се знае и качеството на съхранение какво ще е след х бр. години.
4. Прочетете чужди източници, в чужбина масово се даряват на държавните банки и после като дарител пък имаш достъп. Тук е много комерсиално.
Мога да се поровя за още доводи, просто това се сетих на първо време.

Съгласна съм , поради тези фактори и аз също няма да съхраня стволови клетки.

# 560
При нас, слава Богу, не е имало “сръдни” относно на кой е кръстено детето, всъщност и претенции не зная да е имало (макар че съм убедена, че на някои роднини би им станало много приятно -  поради разликите в поколенията).
Името, което обмисляме за второто сега, живот и здраве - е “с буквичката”, ами пак е нещо, нали? 🤣 Аз пък имам едно друго виждане, предполагам при много хора го има, де. Дори да харесвам много дадено име, ако към момента лично познавам някой с това име, който ми е неприятен.. ами не мога да се пречупя.
За стволовите клетки не съм много запозната, признавам. Бегло сме обсъждали с ММ - спира ни това, че няма чак толкова success stories сякаш. И да, науката може и да напредне и да има. Ама може и да не напредне, някак не мога да разчитам на това.
Помпа съм си обещала да си взема електрическа, вероятно на Медела. Предишният път имах една ръчна на Томи Типи, с която няколко пъти съм се мъчила, но ми беше трудно и бавно. Пробвала съм ръчна на Авент на приятелка, беше доста по-добре. А Медела казват, били “мерцедесите на помпите”, хахах 😊
Количка имаме на Jane и за мен е страхотна. Бяхме я поръчали от Германия и дори с доставка, излезе точно на половината на тукашната си цена! Но явно беше единична промоция, защото много хора са ме питали и просто не успях да открия повторно. Като цяло доста неща  взимахме - от Англия повече - когато пазаруването с посредници беше изгодно 😊 след Брекзит вече не е толкова.

# 561
  • София
Помпата ми е електрическа на томи типи, мн се чудех,защото от опита ми миналия път най-добрите са медела и нямат нищо сравнимо на пазара, но са твърде скъпи.
Количката ми е втора употреба-косато. Имам една подарена бритакс за след 6 мес, ако тази даде фира, но не възнамерявам да ползвам подобно превозно средство твърде много, затова и не ми пука каква е кой знае колко. Ненавиждам ги от първия път.
Заявила съм стволови клетки и първия път на децата, и сега ще запазвам. Трудно се разрешава да се използват наистина, но след 9 г намират все повече приложения и знам ли-след още 10 може да не е така. Минусите са вярни, не разчитайте да помогнат на брат и сестра.
За болките в тазовото дъно ще ти помогне само едно-раждане. Все по-зле ще става на този етап, така че подготви се, ще почнат да те борят корали, все 1 някой те разпъва, няма да си усещаш варианта изобщо от болка и така до раждането. После всичко изчезва изведнъж. И идва друга. Simple Smile

# 562
Сетих се да добавя,че реално най-много биха помогнали на този на когото са( визирам съвместимостта), но в повечето случаи, човекът се нуждае от чужди клетки, които не носят същото ДНК. Мисля бях чела,че имат някаква памет един вид и са носители на увредени гени. Опитах да се изразя правилно.
Нали фалира някаква банка преди време, хората си изгоряха.
Според мен спекулират с наивността на хората. Пази Боже, на никой да не се налага да стига до там! 🙏

# 563
Относно стволовите клетки, имам съхранени и на двете си деца от кръв и от тъкан във Future Health. Ще съхраня и на това, защото не мога да ги “деля” децата си. Ако опре ножа до кокала изобщо няма да ги мисля тези застраховки, какво ще дават и какво не. Всеки е различен, но аз лично предпочитам да дам 5, 6 бона за това, отколкото за кола или мебели, примерно, както масовката българи. За децата ми е. Пък от всичко най-много искам да не ми потрябват никога и да не разбирам имало ли е смисъл или не да ги съхраня. Не дай Боже се случи нещо такова и аз цял живот ще се питам можело ли е да помогнат, ако имах запазени… и да съм нямала… мнеее, не ми е ОК. Някакси ми е безотговорно да не съм на 100% сигурна дали помагат или не и да ги изключа като опция. Плюс ние българите все не вярваме - не вярваме на ваксините, на Ковид, на стволовите клетки, на медицината. Все ни крадат, лъжат. За това и всеки бяга да се лекува на вън като стане нещо, щото тука сме 100 години на зад.
Помпа ползвах електеическата на Авент с двете бебета. Нямаше при мен друго толкова полезно нещо. Пак ще си купя и за това.
Количка ще купувам тепърва, ама трябва да седна да ги поразгледам. Нищо не ми грабва окото за сега…
Името ми е драма. Искам да носи моята буква Н. Ама нищо не ми звучи като да е “нейното”.
Edit: сега видях, че вече може да се съхраняват за 30 и за 35 години. Когато аз запълвах имаше само за 20 и 25 години.

Последна редакция: нд, 31 юли 2022, 10:23 от Femme

# 564
Относно стволовите клетки, имам съхранени и на двете си деца от кръв и от тъкан във Future Health. Ще съхраня и на това, защото не мога да ги “деля” децата си. Ако опре ножа до кокала изобщо няма да ги мисля тези застраховки, какво ще дават и какво не. Всеки е различен, но аз лично предпочитам да дам 5, 6 бона за това, отколкото за кола или мебели, примерно, както масовката българи. За децата ми е. Пък от всичко най-много искам да не ми потрябват никога и да не разбирам имало ли е смисъл или не да ги съхраня. Не дай Боже се случи нещо такова и аз цял живот ще се питам можело ли е да помогнат, ако имах запазени… и да съм нямала… мнеее, не ми е ОК. Някакси ми е безотговорно да не съм на 100% сигурна дали помагат или не и да ги изключа като опция. Плюс ние българите все не вярваме - не вярваме на ваксините, на Ковид, на стволовите клетки, на медицината. Все ни крадат, лъжат. За това и всеки бяга да се лекува на вън като стане нещо, щото тука сме 100 години на зад.
Помпа ползвах електеическата на Авент с двете бебета. Нямаше при мен друго толкова полезно нещо. Пак ще си купя и за това.
Количка ще купувам тепърва, ама трябва да седна да ги поразгледам. Нищо не ми грабва окото за сега…
Името ми е драма. Искам да носи моята буква Н. Ама нищо не ми звучи като да е “нейното”.
Edit: сега видях, че вече може да се съхраняват за 30 и за 35 години. Когато аз запълвах имаше само за 20 и 25 години.

Напълно подкрепям написаното, също така имат съвместимост с брат, сестра дори с родителите. Ние ще замразим в Англия, тъй като първоначално отиват там за изследвания и в последствие се местят в Швейцария. Според мен това е инвестиция в бъдещето здраве на децата ни.

# 565
  • София
И аз като фемме не деля децата, освен това вече има значителен бапредък за подобряване на аутизма при деца чрез стволови клетки, това за 9 г, след ощр 9- не се знае. Така че рискът е на 20 децата да си ги изтеглят сами и да си опънат кожата с тях🤣 щото след 18 вече се водят техни.
Сега да ви кажа за маслото за перинум-взех,прочетох инстрикциите...ми то си е жив анален секс, не съм сигурна,че ще ми е приятно и още повече, че ще успея да се нагъзя така, че да си вкарвам пръстите в задника. Единственото предимство е, че може хемороидите ми да се подобрят...не знам.

# 566
Здравейте мами имам въпрос някоя вече купила ли си е помпа за кърма и каква ? Много ми е трудно да си избера, а харесах една и се колебая на Neno Bella twin в сайта им с код за отстъпка е в момента на 200 лева двойната и се колебая, а бая ми я похвалиха.

Ако бюджета е 200лв - няма по-добри от Медела! Не си прави експеримент с други марки.

# 567
Здравейте, момичета. Минавам да ви споделя какво ми се случи снощи и вие да го имате предвид. Вчера майка ми донесе мои дрешки вкъщи ( имаше и вълнени както се сещате) много красива плетива ( но са съхранявани с нафталин ) след кратко разглеждане на дрехите ми прилоша , започна да ми пада кръвното и да се чувствам така сякаш съм изпила три чаши вино( излезнах навън за половин час ?а тя прибра дрешките. Бях добре, пак се прибрах вкъщи( отново ми прилоша , но този път много осезаемо) . След което не ми беше добпе и решихме са отидем на преглед да прегледат мен и бебчето( защото за наш късмет точно тогава спря да рита и е заспала 🙂) . Всичко слава Богу беше добре, но споделих причината за посещение при лекаря и той ми каза в никакъв случай да не слагам дрехи които са били в контакт с нафталин на детето ( развивали хемолиза и сещате се……..) Та всичко изхвърлихме на боклука , а аз се преместих в друго помещение докато де изветри тази уоасна миризма ( направила съм алергична реакция и на косъм е било момента от прилошаване) . Моля ви, не слагайте на децата си тези дрехи , хвърляйте ги и купете нови. Много са красиви, много са ценни , но риска не си заслужава. Радвам се, че се случи така за да разбера за това явление.
Пазете се/
Аз и бебчето сме добре♥

# 568
  • София
Да, ама за двойна медела електрическа цената е 500 лв.иначе няма,съмнение-ако има бюджет, тази марка трябва да бъде.

# 569
Момичета, пуснах днес ПКК и урина, имам завишено СУЕ и бактерии в урината, според вас притеснително ли е?

Общи условия

Активация на акаунт