Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Работа, CV-та, HR-и, съвети - 79

 • 6 878
 • 236
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 27 484
E, не е съвсем така. Някои успяват да направят кариера и обикновено това са най-амбициозните и упоритите, а не най-работните. Но заблудата е, че нагоре има място за всеки - това е факт. Все пак всяка една йерархична структура е пирамидална.

# 31
 • София
 • Мнения: 1 211
Нали трябва от собствен опит човек да се увери, за да си пренамести приоритетите. Не дейте така строго да съдите Simple Smile а и дори и най-готината работа, след няколко години писва. Нужно е раздвижване, иначе зацикляш и излизаш от форма, като тъпчеш все едно и също. Другото е, ефекта на носталгията - дори и доста скапани работи, от които съм нямала търпение да се махна, с минаването на времето ми остават предимно хубавите спомени и все пак успявам да видя, че дори и там е имало хубави неща, които на времето не съм оценявала. И също така, ако заплащането няколко години не мърда, нормално е да се потърси промяна. Всеки си определя свое понятие за развитие - моето беше да се махна от фронт линията с клиенти, дневни смени, и доволно заплащане. За друг може да бъде, да стане шеф на екип или да катери йерархия.
... напуснах по собствено желание предишната си работа където имах прекрасни отношения и нямах като цяло проблеми , но нямаше място за развитие. Преместих се на друга позиция в различна компания от същата сфера с идеята да натрупам допълнителен опит, да разширя знанията и уменията си...
Значи си усетила застой. Дори и хубавото се напуска, докато е хубаво и преди да се размъти, така че не съжалявай.

# 32
 • Мнения: 1 882
Съгласна съм със забравен профил. Всеки има различни приоритети. Аз ако поседя няколко годинки на едно място и видя, че нито имам увеличение на заплащането, нито опция за по-добра позиция, за какво да стоя там? Фирми има достатъчно, винаги мога да се пробвам с нещо ново. А и не съм от хората, които искат да вършат ежедневно една и съща дейност в рамките на 5-10 г.

Има други, които не искат промени, харесва им едно и също, не обичат да ходят на интервюта. Понякога е готино дори да идеш да си свериш часовника, да знаеш какво се търси и какви пари предлагат.

# 33
 • Mars Hotel
 • Мнения: 4 246
Хората са различни. Това, че ти нямаш против да си кюташ на една службица n на брой години, защото ти е спокойно и лежерно, не означава, че същото е блян и за всички останали. Аз лично, след 2-3 години на една позиция, започвам да скучая и да губя мотивация. Определено възможностите за развитие са един от основните критерии, по които избирам работодателите си.

# 34
 • Мнения: 9
... напуснах по собствено желание предишната си работа където имах прекрасни отношения и нямах като цяло проблеми , но нямаше място за развитие. Преместих се на друга позиция в различна компания от същата сфера с идеята да натрупам допълнителен опит, да разширя знанията и уменията си...

Ей това като го чуя и ме заболява корема. Абе хора... Кой ви пълни главите с тия измислици? Какво развитие? Къде? Да не би да работите в корпорация с 50 хиляди души персонал? Много познати имам които изгоряха от такива измишльотини. Тоест напуснаха добри и спокойни работни места с прилично възнаграждение и отидоха да се "развиват". И като им сцепиха задниците от работа за без пари им светна лампата. Ама късно... Развиха им се неврози, кръвно, диабет и прочие. Това им беше развитието.

Моята компания има 50 хиляди души на глобално ниво Simple Smile или ти говориш за България? Но първо тук въпросът е , че аз не се оплаквам от натоварване или заплащене. За без пари не работя и за да сменя работата съм получила по добра оферта Simple Smile И когато казвам развитие съм имала в предвид натрупването на знания и умения в по друга сфера на индустрията, в която работя. До сега гледах нещата от едната страна , бях запозната с малка част на процеса, сега отидох от другата страна и виждам как се правят нещата , които преди при мен идваха на готово. Научих много за 2 месеца , колеги, шефа и средата са страхотни, но това не променя факта , че това не е моята работа.  Да, мога да продължа още месеци или година, но дали има смисъл и за това се обърнах към форума , понеже знам, че тук има хора с опит и преминали през различни ситуации, за да имам поглед от външен човек.

# 35
 • Бургас
 • Мнения: 5 362
Аз не разбирам ако в новата фирма колегите и средата са страхотни защо идсаш да напускаш?

# 36
 • София
 • Мнения: 22 026
Хората са различни, с различни приоритети. За едни е важно спокойствието и редовната заплата, макар е не висока, за други - интересна и динамична работа, за трети - заплащането, за четвърти - да си разполагат с времето и т.н., и т.н.
Възможностите за развитие са твърде имагинерно понятие. При нас са ни казали - възможности за развитие има само хоризонтално - за същите пари и на същата позиция, но повече работа. Grin

Ако харесвам работата и колегите си, заплащането е прилично, бих напуснала само при предложение на по-високо ниво и/или по-висока заплата с поне 30%.

# 37
 • София
 • Мнения: 226
https://www.asp.government.bg/uploaded/files/6579-OBYaVLENIEsotsialen.docx
В случай че за някой представлява интерес, споделям този линк, търсят се социални работници.

# 38
 • Мнения: 8 190
Staycalm, разбирам те напълно, но считам, че два месеца са прекалено кратко време. Както ти за два месеца не можеш да покажеш максимума на възможностите си, така и новото работно място не може да ти се разкрие напълно за толкова кратко време. Не случайно изпитателният срок е 6 месеца. Това е времето, през което наистина можеш да навлезеш и да прецениш всички аспекти на работното си място. Според мен, дай си още малко време. В началото напрежението от промяната, дори и да не е осезаемо, съществува и се отразява на преценката.

# 39
 • Мнения: 488
До сега гледах нещата от едната страна , бях запозната с малка част на процеса, сега отидох от другата страна и виждам как се правят нещата , които преди при мен идваха на готово. Научих много за 2 месеца , колеги, шефа и средата са страхотни, но това не променя факта , че това не е моята работа.  Да, мога да продължа още месеци или година, но дали има смисъл и за това се обърнах към форума.

Ако имаш подкрепа от колегите и шефа си, по-скоро остани. Два месеца са малко, работата още ти е прясна и затова ти предизвиква стрес. След няколко месеца или година вероятно всичко ще ти се струва по-лесно.
Аз самата тъкмо си минах изпитателния срок и виждам, че с всеки месец работата ми става по-лесна за вършене.
Просто някои неща се автоматизират и целият процес става по-лесен.

# 40
 • София
 • Мнения: 22 026
Понякога човек просто усеща, че това не е "неговото място". Аз бях така на бившата ми работа, въпреки че изкарах  там две години. Знаех го от втория ден, но по същия начин - нека минат 2-3 месеца, после - нека мине изпитателния срок, после - да мине не знам какво си....и така цели две години. Сега се питам защо съм си губила времето, труда и нервите в загубена кауза.

# 41
 • Мнения: 2 260
А за мен два месеца са повече от достатъчни да разбера е или не е моето място, както и става или не става даден човек. Не съм привърженик на седянето някъде само, защото не е минало достатъчно време. Колко е достатъчното време? Времето е безценно и не мога да си го губя някъде, където не е за мен заради някакви отживели схващания. Който има излишни хиляда години да си чака.

# 42
 • Мнения: 27 484
Зависи от човека. За човек с опит два месеца стигат да прецени отвътре дали това, което е гледал отвън, когато е решил да започне там, го устройва. Но има твърде много хора, които се панират от стреса и са готови веднага да напуснат само защото ги е страх да не се провалят и се плашат от новото. За тези хора да поседят малко повече е полезно, защото чак като им мине стресът се отпускат и виждат реално нещата. От кои е колежката не знаем.

# 43
 • Мнения: 1 098
Staycalm, никой не може да ти даде съвет. Търсила си развитие. Развитието върви с излизане от зоната на комфорт, справяне с нови проблеми, а това върви със стрес.
Личното ми мнение е, че в тази ситуация 2 месеца са недостатъчно време за адаптация и обективна преценка. Когато сменяш просто фирма при сходни задължения, да. Тук промяната е по-голяма.
Аз бих останала повече, но само ти си знаеш колко точно зле се чувстваш и в каква посока искаш да продължиш дългосрочно.

# 44
 • Мнения: 9
Благодаря на всички , които се включиха с коментари и съвети относно моя казус. Притеглям нещата и ще си дам още малко време, за да видя дали ще свикна и дали ще почувствам работата по добре. Определено преживявам лек културен шок от смяната на задълженията и това как е протичал деня ми на предишната работа и как протича сега. Както Черна Станция каза може би ще ми е полезно да се усетя по уверена , да се отпусна и да видя по трезво нещата. Но също така съм съгласна и с Iseis и Soul Free , че ако продължавам да се чувствам така и след още 2-3  месеца просто няма смисъл да губя ценно време в работа,в която не виждам перспектива.

Общи условия

Активация на акаунт