Медицински Университет

• 151 037
  • 1 617
  •   1
Отговори
# 1 335
Това за заема от банката за платеното обучение е интересно, някой правил ли го е? Интересно какви са им изискванията

# 1 336
Това за заема от банката за платеното обучение е интересно, някой правил ли го е? Интересно какви са им изискванията

Над навършени 35 години не може.
И също не може ако има вече завършено висше образование в същата степен.

Примерно преди 7 години си учила бакалавър психология. Сега учиш бакалавър бизнес администрация. Няма да ти отпуснат кредит.

# 1 337
  • Plovdiv

Извинявам се ,че така питам и всичко ми е ясно горе долу само това с правилата за балообразуването дали ще стане ясно до края на септември примерно?Или ще се изясни при публикуването на новия справочник за прием в съответния университет, което се случва в декември или януари.Промени правят точно през три години страшно безобразие е това.
Момичетата са отговорили вече. Hug И аз мисля, че няма как да разберем със сигурност, кога най-рано ще се изясни, в резултат на приета или отхвърлена наредба, за съжаление. Вече при публикувани справочници ще е на 100 % ясно, дано не е прекалено късно.
Може и да ни сюрпризират с различно балообразуване, виждаме как е в момента при СУ.
Да се пошегувам, поне имаме два варианта и са ни известни. Joy

# 1 338
Положението е леко казано комично. Приети с тройки учат медицински специалности наравно с блъскащите се деца години наред. Защо? Защото тройките влизат платено. Сбъркана работа.

И аз това разправях преди броени дни, но ме оплюха "по-знаещите" от форума, та чак ми се триха постове. А тенденцията е за съжаление към увеличение на бройките за платено обучение. Също така, бях и още съм де, Smile против приема на огромния брой чужденци, защото смятам, че са с доста нисък капацитет като цяло. Ето как умни и трудолюбиви деца, приети ДП, ще страдат от влошено качество на упражненията - например чрез сливане на 2 групи, тъй като преподавателите не са неограничен брой. Лекциите пък  ще са в огромни зали, където никой по-назад нито чува, нито вижда! Когато мъжът ми е учил за лекар, групите са били максимум по 6-7 човека и не са ги сливали. Сега, дано някъде има такъв МУ...

# 1 339
Преди 25 години в МУ поне специалност дентална медицина групите бяха по 6 човека, но си имаха и т.нар. близначни групи, с които се сливаха в определени упражнения. Сега групите са по 8 човека и отново си имат близначни групи, поне в тази специалност не съм забелязала нещо да се е променило съществено.

# 1 340
Дано медицинските специалисти не ги застигне участта на икономистите - много завършили, а работа няма достатъчно.

# 1 341
Проблемът е в липсата на качествено образование, не в студентите ПП. Това е моето мнение, изразявам го. Не искам да убеждавам никой.
Любопитно ми е, какво е мнението на вашите студенти.Доволни ли са от нивото на обучение, от асистентите си?

# 1 342
Проблемът е в липсата на качествено образование, не в студентите ПП. Това е моето мнение, изразявам го. Не искам да убеждавам никой.
Любопитно ми е, какво е мнението на вашите студенти.Доволни ли са от нивото на обучение, от асистентите си?

Здравейте,

не мислите ли все пак, че при увеличаващ се прием на студенти университетите ще се принудят да занижат изискванията към асистентите, за да набавят нужния им брой? И ето качеството пада...

# 1 343
Къде е увеличен приемът? За ПО ли имате предвид? Там май бяха някакв процент от ДП

# 1 344
Къде е увеличен приемът? За ПО ли имате предвид? Там май бяха някакв процент от ДП

Платеното имам предвид, да. Не знам за процент, защото в МУ София назад в годините са си все по 180 човека ДП, но платеното беше по-малко бройки.

Хм, гледам, че и в Му Пловдив са взели да се увличат с платеното обучение. Доста голямо увеличение. Уау, и таксата на Пловдив си я бива!

https://telegraph.bg/bulgaria/novini/vypreki-nedostiga-na-lekari … -13-000-lv-422496

И това от статията не звучи оптимистично:
Чужденци
"Всяка година държавните висши училища трябва да осигуряват до 400 места в редовна форма на обучение на чуждестранни граждани и лица без гражданство, получили временна закрила у нас, реши служебният кабинет. Обучението ще се провежда на български език, а допълнителните места ще се субсидират от държавата и ще се утвърждават над ежегодния брой приемани студенти. Мярката е заложена в приетите и обнародвани вече промени в Закона за висшето образование."

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 14:25 от mam

# 1 345
mam, доколкото помня, дъщеря ви сега ще е първа година студент в МУ.
След като започнат, тя ще ви сподели дали критериите на изпитите са занижени, заради студентите платено Wink
Съществува обективна истина и вие много скоро ще разберете каква е тя.Ще ми бъде интересно тогава да споделите мнение.
Успех на студентката!

# 1 346
  • Варна
Освен платеното, нека не пропуснем да отбележим, че и за държавна поръчка успеха на момчетата пада до 3 и нещо.
И всички ще завършат-и приетите с 6 и приетите с 3.

# 1 347
Ами моята дъщеря в държавна поръчка, ама в крайна сметка защо си мислите, че влизат и край, каквото и да става, излизат безпроблемно. В университета си иска много учене и сериозно отношение. На дъщеря ми доста колеги са скъсани поне на един изпит, та не е като да ги оставят да правят каквото си знаят. Освен това ги изпитват целогодишно, има си система за упражненията, не можеш просто да ги пропуснеш и като цяло моето усещане е, че държат да учат.

# 1 348
Аз не разбирам защо се внушава, че платените минавали по-лесно.
  Моята като се е явявала на изпит, никой не я е питал дали е държавна или платено. Преподавателите не ги интересува според мен.
То и може да се разбере само ако изпитващия тръгне да разглежда книжката, защото там пише как е записан студента.
Но пък тя като се явява на изпит само си показват снимките в книжките. Преподавателите като нанасят самите оценки след вече проверените работи тогава имат достъп до книжката.

# 1 349
Внушава се от потребители, които нямат никаква представа как минава обучението по медицина.
За сметка на това, имат мнение и държат да го изразят Wink.

Общи условия

Активация на акаунт