Медицински Университет

• 150 942
  • 1 617
  •   2
Отговори
# 1 245
Щерката си взе графичен таблет.Казва,че и е много удобно с него.

за какво използва графичния таблет, може ли малко повече подробности, моля?

Изтъква като предимство пред други устройства, наличието на химикалка.Възможността да допълва информация от лекции директно върху темата от учебника ,която предварително е свалила и спестява време.Снима разни препарати на упражнения и не губи време при подготовката да сглобява информацията на едно място.

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 09:09 от Oma Desala

# 1 246
  • Plovdiv
Беллора, виждам, че си от Варна. От къде се купуват белите престилки?
Синът ми е приет и е един от тези, които тук се коментират като втора ръка деца. Не знам как се формира балът, но той изкара съвсем прилични оценки- 5.60 по химия и 5.30 по биология. Кандидатства като американец, платено. Говори български, но не достатъчно, за да учи на български.
Надявам се да си сбъдне мечтата!
Поздравления и успех в следването. Hug
Не съм от Варна, но мога да изпратя на лични съобщения координати на фирма за медицинско облекло от Варна, наши приятели са и от години се занимават с това. Не бих си позволила да пиша, но разбрах, че не сте на място в момента, ако мога  да Ви помогна, поне с инфо.

# 1 247
Oma Desala, момичето успява ли да записва по време на лекции с този таблет или после вкъщи си ги прави тези бележки върху учебниците?
Аз си мислех по-скоро за някакъв малък и лек ноутбук с клавиатура, който да носи на лекции, защото ми се струва, че по-бързо ще пише с него. А и най-вече по-четливо, че по неразбираемо писане може да мине за доктор с 20 годишен стаж Joy. Той си има по-хубав лаптоп, но е голям и тежък. Нанасянето на бележки върху картинка също може да се направи с обикновен компютър.
Иначе всички таблети имат тази функция да се пише върху екрана - при едни по-удобно, при други не толкова - но като цяло има много достъпни варианти. Графични се наричат таблетите, които се използват за рисуване, но те са доста по-чувствителни, големи и тежки, и едва ли ще са удобни за горната цел. Синът ми и такъв си има, де Joy, но ми се струва, че няма да е от полза в случая.

# 1 248
  • Варненска клюкарка
И аз бих искала координатите, поне да видя какво предлагат.
В края на тази учебна година имаха някакво мероприятие в болницата, на моя студент му се падна да влиза и в болнична стая и на някава медицинска процедура и трябваше да купим от т.н. медицинско бельо. Пак си го купи сам, а на мен ми се падна да разшивам от ръкава и тила му избродиран брадат и ухилен турчин. Брандирали дрехи за медици, със самочувствието че са поне  Долче и Габана, ама не от тях, а от името на Февзи някой си ooooh!

# 1 249
  • София
От всичките 10 семестъра  дотук в 9 дъщеря ми беше/е с графичен таблет. Само през първия беше единствено с лаптоп. И не е  тежък.Ползваше го по време на лекции, в реално време допълваше информация по самия файл.Маркира, подчертава...В началото го ползваше и вместо разпространените  извън БГ мемокарти  за учене - скрийншот на илюстрация от атласа, изтриване на наименованията на латински /примерно на кости/,  собственоръчно писане, сверяване..Принципът на въпросните карти е същият, от едната страна са без наименованията, пишеш и бришеш, после сравняваш с другата страна...По време на короната си предаваше и написани на него протоколи.Сега го ползва и при подготовка за държавния.Според мен няма никакво  значение къде и кой е университетът, дори специалността, студентите  с еднаква цел/и го ползват.Има си и клавиатура при нужда. А при свободно време тя конкретно си и рисува за отмора. Другите ми две дъщери със съвсем далечни от медицината специалности също много си ползваха своите. Simple Smile

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 12:08 от Просто русалка

# 1 250
Белора, какво представлява това "медицинско бельо"?

# 1 251
  • София
Може би става дума  зa дрехи като за операционна, но еднократни, има и чаршафи от такава материя.Но пък на такива кой ще си играе да слага бродирано лого..

# 1 252
  • Варненска клюкарка
Дрехите от 2 части - панталон и горна част с къс ръкав от памучна материя в различни цветове, сини, зелени, червени и т.н.... Едната продавачка така му казала, затова не съм сигурна дали е правилното название. При търсене излиза и като медицинско работно облекло.

# 1 253
Дрехите от 2 части - панталон и горна част с къс ръкав от памучна материя в различни цветове, сини, зелени, червени и т.н.... Едната продавачка така му казала, затова не съм сигурна дали е правилното название. При търсене излиза и като медицинско работно облекло.

А, разбрах, "скръпче", му казва моята девойка. И ние сме купили два броя. И два броя медицински чехли от гумените тип CROCS.

# 1 254
  • Варна
Работно облекло има и в МИДИМА на бул. "Хр.Ботев" 6, Варна. В МАДАРА също съм виждала..

# 1 255
# 1 256
Това си е супер шанс, според мен. Приемат с оценки от други ВУЗ-ове. Няма квоти за мъже/жени. Предполагам, че ще бъдат максимално снизходителни на изпита по английски и другите изпити.

# 1 257
  • USA
Взехме такива престилки, същите ли са в БГ или да търсим други?

Сега и операционно облекло ще търся.
Много сте ми полезни, благодаря!

# 1 258
Да престилките, са това. И добър стетоскоп купете.

# 1 259
Това си е супер шанс, според мен. Приемат с оценки от други ВУЗ-ове. Няма квоти за мъже/жени. Предполагам, че ще бъдат максимално снизходителни на изпита по английски и другите изпити.
По принцип имат квоти 50/50, но явно за допълнителния прием отпадат. На медицинския преглед има най-много отпаднали. Не знам защо и за военни лекари минават такива прегледи като другите военнослужещи, все пак не се предполага да тичат по бойното поле.

Общи условия

Активация на акаунт