Азиатска козметика и грим - 23

• 69 399
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Ani, звучи ужасно! Кремът с антибиотик ли доведе до усложнение на проблема?!

Има разкошен аромат - на някакво цвете Simple Smile

Camellia japonica
Camellia Japonica Oil, also known as Tsubaki (soo-baw-kee) in Japan, is produced from the seeds of the flowering tree, indigenous to Japan and China, and a member of the tea family.

Camellia japonica oil is renowned for its remarkable ability to retain moisture and penetrate into the deepest layers of the skin, delivering immense amounts of phytonutrients. Camellia oil's composition is similar to sebum; the oil naturally produced by human skin.

This intensely moisturizing oil has been a treasured beauty secret by Japanese women and the ancient Geisha's for centuries, yet it's not well known in other areas of the world. Camellia Japonica contains high levels of unsaturated fatty acid oleic acid (omega 9) which helps maintain and replenish the skin’s barrier function and prevent water loss, also protecting it from UV and environmental damage.  

The camellia flowers are prized for their beauty, and vary in color from white, pink, red with plenty of variations in between. The seeds are pressed to extract tsubaki-abura (椿油), i.e. camellia oil, which has a long history of giving Japanese women flawless porcelain-like skin and long, beautiful, shiny hair.

Camellia Oil is valued for its effectiveness on hair because of its ability to intensely moisturize and condition hair. Nourishes, strengthens and restores dry, damaged hair. Also, protects against UV and environmental damage. Ideal for all hair types.

Strengthens hair and helps to replenish moisture.
Smooths hair cuticles without weighing hair down.
Makes hair shiny and helps to prevent split ends.
Treats dry scalp, helping prevent dandruff
Commonly used as a leave-in, best when applied to damp hair.

Japanese Camellia oil (Tsubaki Oil) is best when it's cold-pressed from the seeds of the wild Camellia japonica flower.

https://www.oleobotanicals.com/blogs/hair-and-skin-care-articles … ese-beauty-secret

Аз имам 2, всъщност 3 много любими продукта с Tsubaki oil - ензимна пудра за почистване на лице и олио на Boscia и серум за коса на Shu Uemura. Мога с чиста съвест да препоръчам всеки от тях (пудрата е спряна!)

Последна редакция: чт, 22 сеп 2022, 18:55 от Agent Provocateur

# 481

Иначе, мога да кажа, че серумът на Etude няма ефект, сравним със споменатите.

Сигурна ли си че го използваш правилно? Вчера го подложих на много сериозен тест, пръсках си лицето с вода, търках си очите и спиралата изобщо не се размаза.

# 482
  • софия
Аз съм го придобила с надежда да ускори растежа на миглите, а не да крепи спиралата. 
Може и да не е правилно!
И, да спрем да спамим с тези мигли, А?

# 483
Много е трудно със сухата кожа, с атопичен дерматит съм по тялото и малко да изпусна нещата и кожата почва да се бели. Имам един участък на крака, който каквото и да го правя все си седи кожата като прозрачна хартия. Сега още един ми се появи след едно токсично ухапване. Бели се и се люспи, пооправи се малко от компреси с хиалуронова киселина, но сега малко ги позанемарих. Добре ме присетихте за дефламола, ще си направя и компреси с него.
Ще го взема това на пурито да го пробвам и аз.

Агент, shu uemura,  откъде най-изгодно се купува, заглеждала съм ги, но 100 лв за шампоан ми е над психологическата граница за продукт за коса.

Японската камелия е позната и кат ояпонска роза, много тачено цвете в Япония, натоварено с много символика, маслото от камелия го дават с антиейдж ефект.

# 484
Защо да е спам, темата е за азиатска козметика и ГРИМ. Този праймър влиза в тази категория.
Аз лично не смятам че нещо водоустойчиво е полезно за миглите, за това използвам само върху обикновената спирала.

# 485
Агент, shu uemura,  откъде най-изгодно се купува, заглеждала съм ги, но 100 лв за шампоан ми е над психологическата граница за продукт за коса.

Японската камелия е позната и кат ояпонска роза, много тачено цвете в Япония, натоварено с много символика, маслото от камелия го дават с антиейдж ефект.
И на мен, мило, и на мен Grinning Затова и до техните шампоани не съм стигнала и скоро няма да стигна! Това олио преди 2 години го чаках на добра разпродажба поне няколко месеца и накрая май го прекарах през акаунта на приятелка със статус в Сефора. Между другото в момента на моя Амазон е -30%, което си граничи с чудо, не че тия 30% офф го правят евтино!
https://www.amazon.com/Shu-Uemura-Essence-Nourishing-Protective/dp/B003C4EKCU
Но едно мога му призная - ужасно икономичен продукт! Една помпа е всичко, което слагам и заради цената му не съм го опитвала като преуош (за тази цел си имам други).

Споменатата маска за коса също е на много прилична цена, но съм запасена до гърло:
https://www.amazon.com/Shiseido-Tsubaki-Premium-Repair-Hair/dp/B … 74JC9M3H&th=1

# 486
Тази маска на Шисейдо съм я пробвала от мостри и ми хареса. Изпратиха ми ги с поръчката на тази

Избрах тази, че я водят япончетата must have. Бяха щедри от сайта с мостри на шисейдо, има още няколко, които не съм пробвала. Изкушавам я да я отворя, но искам да приключа поне една от отворените и тогава.
За мен е ок като цена защото съм с къса коса, но за тези с дългите коси, тези малки опаковчици много бързо ще вървят, като знам дъщеря ми как бързо свършва шампоани и маски с нейната  коса почти до кръста. За нея маска под половин литър си  е семпъл.

# 487
Ох, колко познато! Вечната битка със щерката - независимо колко и е дълга косата (беше до средата на гърба, сега я скъси до раменете) шампоани излива със шепи. С балсами и маски е мааалко по-обрана, защото е с фин косъм като мен. Но шампоани купувам литрови бутилки и не мога да им насмогна на нея и на брат и с късата коса. И за капак не мога да мина с кой да е дрогериен, защото краде от моите и се тръшка, че моите били по-хубави (просто косите ни са един тип и аз си подбирам любимците). Та така... сама съм си виновна, но много ме хваща яд на прахосничество всякакво! Сега съм решила да взема 4 л дамаджана шампоан - разфасовка за фризьорски салон!

Ето я и твоята на Амазон - ФИНО индикация, че става за фини и тънки коси ли е?
https://www.amazon.com/Shiseido-Fino-Premium-Touch-Ounce/dp/B000 … 0FQNPD8&psc=1

# 488
  • София
zari65, кой е щедрият на мостри сайт? От известно време от където и да поръчам са скромни.

# 489
Агент, незнам дали става за фини коси, препоръчват я за суха, третирана коса, тези дни ще я отворя и ще дам отзив, тъй да се каже, имам подтик да наредя още нещо в банята.
У нас добре, че братът компенсира - като запомни едно шише, което трябва да е за коса  и тяло и то ако свърши и изпада в потрес и си иска пак същото.
Сега сме в голяма битка с него, че има някакви наченки на черни точки, че лицето трябва да се мие с определен измивен гел. И срам не срам влизам в банята преди да почне да се къпе един път седмично да му ексфолирам лицето и ръцете. От малък има гъша кожа по ръцете и ако оставя 1 месец на негова отговорност, каквото сме постигнали заминава - лъже като цигане, че се е натъркал с онова от бурканчето.

emy_emy, https://kokorojapanstore.com/
Няколко поръчки имам от тях, единствените мостри, които получих бяха тези  на шисейдо към маската, изненадаха ме, защото японците въобще не пращат мостри, та предполагам че си е политика на бранда.

# 490
  • София
Момичета, тази седмица си взех шампоан за блондинки на Шу, на много добра цена, литър под 100лв.
https://makeup.bg/product/577472/#/option/1259004/

Проверявайте в мейкъп, май се объркват с цените от време на време.

Благодаря за предложението за  маска за коса, поръчах Shiseido - Tsubaki - Premium Repair Hair Mask от Stylevana.
Моята щерка е с огромна руса коса, поръчвам и фанола от мейкъп, литрови бутилки, първият и аз го използвам, имам чуството че ги пие Mr. Green
https://makeup.bg/product/341562/
https://makeup.bg/product/355850/

За мигли, поръчах този серум, да видим. Всички, които съм пробвала, включително и Ревиталаш, ми правят миглите дълги, но не ги сгъстяват, а мен ми се иска да са по-гъсти...
https://www.stylevana.com/de_DE/rire-luxe-eye-lash-essence-8g-1.html

Последна редакция: пт, 23 сеп 2022, 21:41 от nad_tab

# 491
Някой поръчвал ли е скоро от сайтовете с платена доставка до Англия да ми каже колко излиза с федекс, че не ми се вкарват адреси.
Мислех до се въздържам от покупки и да чакам новогодишни лимитки и сетове, но все някакво изкушение излиза.

# 492
И аз днес съм на вълна козметика за коса Simple Smile Сутринта поръчах Shiseido - Tsubaki - Premium Repair Hair Mask,
Tsubaki Premium Repair Hair Water и  Fino Premium Touch Hair Mask. Продуктите са с висок рейтинг, но не съм чела ревюта. С боядисана, дълга и перушинеста коса съм, с тънък косъм. Надявам се да не утежняват и да не омазняват. Ще споделя отзиви за продуктите като пристигнат.

# 493
  • Prismatica Aerie
Да ви кажа, че Stylevana пускат по-хубави кодове в Инстаграм.
Не, че съм ползвала, нещо не мога да събера ентусиазъм да поръчам оттам.

# 494
Здравейте, момичета! Дано не съм много офтопик, но искам да задам въпрос към къдравите дами - какви корейски/ азиатски продукти ползват за коса и от какво са доволни, понеже съм във вечна чуденка? До сега единствените корейски които съм ползвала са Rated Green Real Shea, взех цялата серия, шампоан балсам и терапия, но…да си призная не съм очарована, а цената беше солидна! Косата ми е доста суха, по краищата особено, обем не и липсва но блясък и това усещане за меки и подредени къдрици е мираж!  Ползвала съм доста неща през годините, за доста дълъг период се бях спряла на Curlsmith, но ми се ще да имам и други алтернативи!

Общи условия

Активация на акаунт