Азиатска козметика и грим - 23

• 69 467
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
  • Бургас/Пз
Идвам да се оплача. От известно време ползвам едни пачове с ретинол, от които съм много доволна. https://kocos.bg/Misoli-Retinol-Collagen-Hydrogel-Eye-Patch-1-1764
Винаги ги слагам само около 15 минути. Обаче преди три вечери ги сложих и съм заспала Sad Може би са стояли повече от час. Усетих, че ми припари,  но не обърнах внимание. Сложих си нощния крем и заспах. На сутринта ставам и ужас. Ужасно червено и напукано под очите. Боли, сърби,  ужас просто. Вече два дни мажа с цикапласт,  но няма никакъв ефект. Снощи намазах обилно с Витасин и днес положението е по-добре.
Имате ли мнение за този околоочен крем на Мери Мей https://kocos.bg/MARY-MAY-Tranexamic-Acid-Glutathion-Eye-Cream-30ml-1-2110

# 316
  • Prismatica Aerie
Аз, благодарение на Catalano, се осмелих да се ретинизирам Kissing Heart   и чакам да се скрие слънцето, за да почна G&G.
Мацките, дето живеят целогодишно на слънце, също ползват ретиноиди.Kissing Heart

Серията с бакучиол на 23 years аз не я одобрих единствено откъм усещане, което е индивидуално - недостатъчна ми е откъм хидратация. Доколко работи - не мога да кажа, процентите са ниски, но все пак в работещия (на теория) диапазон.
За да има някакви бенефити трябва да са между 0.5% - 2%. Например в MEDI-PEEL Bakuchiol Miracle Firming Ampoule бакучиола е 0.01%, което е.. нищо. Но пък ампулата е натъпкана с мноого растителни екстракти и  някои доста хубави съставки като Акваксил, Аргинин, глицерин, ферменти и пептиди, и ако дава добри резултати - то те няма да са благодарение на бакучиола. Но ние ще сме ползвали ампула с бакучиол, нали Grinning

ani_d,
Бепантен сенсидерм вършеше чудна работа при мен, при всякакви раздразнения причинени от ретиноиди. Ретинизацията е бавен процес. Много хора се отказват именно поради страничните ефекти, а те са временни.

# 317
Момичета, сега есента искам да включа някакви по-…силни?! продукти или киселини. На 35 с по-скоро суха зимата кожа и без сериозни проблеми, освен загуба на блясък и мимически. Какво да включа? Пептиди, ретинол, хиалурон?

# 318
  • Бургас/Пз
ani_d,
Бепантен сенсидерм вършеше чудна работа при мен, при всякакви раздразнения причинени от ретиноиди. Ретинизацията е бавен процес. Много хора се отказват именно поради страничните ефекти, а те са временни.
Благодаря,  Каталано,  ще го взема и него.  Аз много внимателно подходих с третиноина за лицето и от декември до сега все още го слагам само през 2-3 дни. Минах първоначалния тримесечен етап с непрекъснато белене,  което на този етап съм овладяла с доста хидратиращи продукти. Мислех, че ретинолът е доста слаб и няма да ми направи проблем около очите,  но уви,  точно това се случи. Та да, трябва си много внимателно подхождане.

# 319
Дива орхидея за свежа кожа витамин с и хидратация. Хиалуроновата киселина се комбинира добре с него.
За момическите бръчки, хидратирай добре, когато се напомпа добре кожата около очите и се поизпъват бръчките. За зимата си вземи някой добре подхранващ околоочен, може и нещо с пептиди или някакъв актив.

# 320
Точно околоочните са ми пълна каша. Може ли да ми препоръчаш конкретни или поне марки, аз да търся?

# 321
Имате ли мнение за този околоочен крем на Мери Мей https://kocos.bg/MARY-MAY-Tranexamic-Acid-Glutathion-Eye-Cream-30ml-1-2110
Аз го ползвам от месец-два.За сега не виждам промяна,нито в бръчките(назолабиалните),нито в пигментното петънце на челото ми.Тъмни кръгове под очите нямам.
Като че ли има съвсееем лек моментен стягащ ефект,леко поизсушава,затова слагам отгоре друг крем,дневен и околоочен.Нанасям по цялото око-горен,долен клепач,по челото и върху назолабиалните.
Ще го изхабя,но едва ли ще го повторя.
По-доволна съм от тези

# 322
  • Чукарландия
Аз третиноина не го спирам през лятото. Въобще не го спирам, да си кажа честно. Ползвам го целогодишно. 😉

# 323
# 324
Здравейте! Да споделя, на 26ти направих поръчка от stylevana и днес вече са успяли да я изпратят. Направо не мога да повярвам колко бързо я обработиха, бях се подготвила да чакам един месец поне. И сега по лошата част - гледам, че в Германия ще се достави с DHL, а по спомен за коментарите по темата май това беше по кофти варианта.. сега тръпна малко за евентуалните такси. Както съм и задала с габиели да ми я доставят в БГ, а на сайта им е доста оскъдна информацията за митото, ще видим какво ще излезе накрая. Въпреки това се надявам да мога добри впечатления да споделя скоро

# 325
Здравейте, сега открих темата.
Бихте ли ми препоръчали пачове за очи (много е зле положението под очите) и кремове/серуми за зряла кожа (48г).
Нещо с лифтинг ефект, с цел повдигане.
Ако е възможно от БГ сайт.
Благодаря 💖

# 326
  • София
Здравейте! Да споделя, на 26ти направих поръчка от stylevana и днес вече са успяли да я изпратят. Направо не мога да повярвам колко бързо я обработиха, бях се подготвила да чакам един месец поне. И сега по лошата част - гледам, че в Германия ще се достави с DHL, а по спомен за коментарите по темата май това беше по кофти варианта.. сега тръпна малко за евентуалните такси. Както съм и задала с габиели да ми я доставят в БГ, а на сайта им е доста оскъдна информацията за митото, ще видим какво ще излезе накрая. Въпреки това се надявам да мога добри впечатления да споделя скоро

А как видя, ще се достави с DHL?

Моята е с DPD в ХК, но знам ли кой ще я достави в Германия.

# 327
Точно околоочните са ми пълна каша. Може ли да ми препоръчаш конкретни или поне марки, аз да търся?

Трудно мога да дам препоръка за околоочен крем, този
https://www.yesstyle.com/en/pyunkang-yul-black-tea-time-reverse- … ml/pid.1089691279
Единствения който харесвам и има ефект
The history of Whoo Intensive Wrinkle Concentrate

Много често правя компреси с някаккъв тонер или серум, знам че е неикономична употреба, но пък е ефективно.

П.с. Напоследък забелязвам много нови потребители в темата, което е чудесно, но моля ви спрете с това изречение - препоръчайте ми продукти, но да са от български сайт.За другите незнам, но това убива у мен всякакво желание да отговарям. Ако съм решила да споделя за някой продукт го правя, оттам нататък дали някой ще си го купува или няма да си го купува си е лично решение, а къде се намира за покупка дадения продукт не смятам за определящо при писането на мнение за даден продукт.
Шопинга и неразривна част от темата и тук сме все изкушени, но да не забравяме, че водещото в темата са философията и качествата на азиатската козметика, а не е справочник за продуктите, които се продават у нас.

# 328
Sari, благодаря за споделеното! Ще го поръчам сигурно, защото както казах, ми е петно тази тема.

Някой да е ползвал това и да му лепне? Без значение основата отдолу и количеството, което слагам…

https://cf.shopee.com.my/file/f9d21038be7be6844d7527404f000cf3

# 329
  • София
Влизам, за да похваля Isntree fresh green tree toner, който се оказа чудесен продукт за моята комбинирана кожа. Не го използвам икономично и като гледам за два месеца постоянно ползваме ще го изхабя.

Друг продукт, който също харесвам е  iUNIK Calming Gel Cream. Съдържа чаено дърво и мисля, че помогна да се успокои кожата ми след едно ръчно почистване.

Общи условия

Активация на акаунт