Азиатска козметика и грим - 23

• 69 467
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
Защо поръчвате до Англия или Германия? Мен ми се струва по-сложно .
Имам две поръчки директно до БГ. Едната на деня с БД , дойде за 4 дни с DHL. Другата за 5-6 дни с Fedex.
Освобождаването става лесно , плащаш ДДС - то онлайн и ти носят пратката до вкъщи.
Досега не ми се е случвало да отиде в пощата , стандартната БД идва с Fedex.

# 331
  • София
Аз си взех пратката от Джолсе от пощата вчера, платих си 7.4 митнически сборове + 3.9 митн.представителство. За първи път си я взимам от пощата и е супер удобно. Никой не се е свързвал с мен относно пратката от митницата, директно имах смс да си я взема от пощенския клон.

Относно препоръката от БГ сайт, и за мен е странно, защото оставам с усещането, че някой очаква друг да се разрови в БГ сайтовете, за да види какво предлагат и да препоръча конкретно. За мен темата е много полезна с информацията за продукти, активни съставки, начини на рутина и мисля, че това е силата и. Всеки може да прецени от къде да си поръча. Започвайки да чета темата, прочетох 1 цяла такава, която беше приключила + от новата 5-6 страници до където беше стигнала, и намерих отгвори на всички въпроси, които имах тогава Stuck Out Tongue Winking Eye.

# 332
Защо поръчвате до Англия или Германия? Мен ми се струва по-сложно .
Имам две поръчки директно до БГ. Едната на деня с БД , дойде за 4 дни с DHL. Другата за 5-6 дни с Fedex.
Освобождаването става лесно , плащаш ДДС - то онлайн и ти носят пратката до вкъщи.
Досега не ми се е случвало да отиде в пощата , стандартната БД идва с Fedex.
Jolse ли имате предвид?
На Fedex мисля, че таксата представителсвто не беше много, но на DHL не е ли над 20 лв.? Пред 4 лв. за БГ пощи, предпочитам с тях да се разправям честно казано Laughing
По последната пратка, пратих декларациите веднага като видях, че е влезнала в БГ и стана една идея по-бързо.
До Германия последния път всичко беше по конец, сега последно май някой казваше, че и там се задържат на митници.

Аз следя за пазаруването от stylevana, не съм досега, но се каня да пробвам и е полезно споделянето Purple Heart

# 333
  • софия
И аз питах каква е доставката от Stylevana, но никой не отговори! Confused

# 334
  • Prismatica Aerie
Дори не знам какво се предлага в бг сайтове.  Не разбирам защо трябва да давам повече пари, но и не ме интересува защо другите го правят.

Относно поръчките до UK и DE - от yesstyle например e по-изгодно да се поръчва дотам, цените са други.

От Stylevana дo DE - в reddit четох за задържани на митница пратки, не масово, но има такива случаи. От jolse - също.
В европейската Stylevana:
https://www.stylevana.com/en_EU/shipping
До Бг е най-скъпо.

# 335
Да aDaMaNt,за поръчка от Jolse  имах предвид.
На Fedex плащам само ДДС, нямат такса представителство,поне това пишат в имейла.DHL  взимат 24 лв ,за да те представляват.
Catalano, благодаря за разяснението за yesstyle.Не знаех ,че цената зависи от локацията, не съм поръчвала досега оттам.
Пишете ли на Джолсе,че искате пратката със стандартна БД да пътува по пощи? Защото мисля, че зависи и от теглото и може да тръгне с Fedex поради тази причина?

# 336
  • София
В края на юли поръчвах от Jolse. За една седмица пристигана с Fedex, но изрично помолих в коментар към поръчката. Не съм плащала представителство. Само ДДС. Този месец поръчката ми е с по-голяма стойност, но я изпратиха с БГ пощи. Още пътува и честно казано не знам докъде е стигнала.

# 337
tracking номерът ме препрати на страница на YunExpress, а най-долу на Additional Notes ми показа DHL. Може и аз да не съм разбрала нещо, за първи път поръчвам по този начин корейска козметика до БГ с превозвач. Досега само от iherb бях поръчвала. Изчетох много коментари по темата и ми се стори, че така би било най-лесно, но може би трябваше директно до БГ да си я поръчам.. Sweat Smile  ще видим накрая явно трябва да се пробва. Бяха ми полезни предишните коментари за това как стоят нещата с поръчките от тези сайтове, затова и споделям за сегашната ми пратка, извинявам се ако е извън правилата на темата

Здравейте! Да споделя, на 26ти направих поръчка от stylevana и днес вече са успяли да я изпратят. Направо не мога да повярвам колко бързо я обработиха, бях се подготвила да чакам един месец поне. И сега по лошата част - гледам, че в Германия ще се достави с DHL, а по спомен за коментарите по темата май това беше по кофти варианта.. сега тръпна малко за евентуалните такси. Както съм и задала с габиели да ми я доставят в БГ, а на сайта им е доста оскъдна информацията за митото, ще видим какво ще излезе накрая. Въпреки това се надявам да мога добри впечатления да споделя скоро

А как видя, ще се достави с DHL?

Моята е с DPD в ХК, но знам ли кой ще я достави в Германия.

# 338
Точно околоочните са ми пълна каша. Може ли да ми препоръчаш конкретни или поне марки, аз да търся?
Орхидейо, очните кремове и личните нужди и предпочитания се различават много от жена до жена. Но моят личен съвет е, преди да се метнеш да купуваш пълноразмерни продукти само защото били допаднали на друга да идеш на ИБЕЙ и да си вземеш тестери на 2-3-4 горещо обичани и препоръчвани очни кремове. Ще ти напиша няколко мои любимеца (което не ги прави еднакви!), ще подкрепя Зари65 за The history of Whoo Intensive Wrinkle Concentrate и ще ти дам едно видео за много популярен в Корея и относително евтин очен крем с разбор от жена, която е професионалист в тази област.

Видеото:

https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313 … rum&_osacat=0

The history of Whoo Intensive Wrinkle Concentrate

Hera Signia eye tratement

Ohui First Geniture eye cream

SU:M37 Fleur Regenerative Eye Cream

Sulwhasoo Timetreasure Invigorating Eye Cream

Amorepacific Time Response Eye Reserve Cream

Имай предвид, че 10 тестера х 1 мл ще ги ползваш месец ++, ако не и повече! Ако намериш приятелка с която да си разделите поръчките също е добра идея. За твоята възраст е добре да погледнеш и т.нар. очни серуми - т.е. може да се окаже, че сутрин само очен серум ти е достатъчен за лятото, а вечер си ползваш серума + крем. Какво и как ще ти хареса и допадне зависи не само от типа и състоянието на кожата ти, но и от това кой сезон е, колко е влажно, дали ползваш грим, етц. етц.

Серуми:
Sulwhasoo Timetreasure Invigorating Eye Serum

SUM37 Water-full Intense Eye Serum

Тестерите са в ПЪТИ по-евтини милилитър за милилитър от цената на същия продукт в красива кутия. На цена на дрогериен продукт могат да се ползват и опитват продукти от много по-луксозни и скъпи линии.

PS Тонерът на ISNTREE Green Tea, който беше споменат по-горе го спрягат за двойник на много по-скъпия продукт на АмореПасифик Vintage Single Extract Essence. Като си приключа Аморето съм си купила и ме чака и Иснтрий.
https://www.christinahello.com/isntree-green-tea-fresh-toner-review/

# 339
Ако поръчвате до БГ (вече са пратии линк към цените) е най-скъпо и най-бавно пристига вероятно. За Германия има безплатна доставка над 48€.

И аз питах каква е доставката от Stylevana, но никой не отговори! Confused

# 340
  • София
Аз пуснайх поръчка от Jolse до БГ, но тук написаха, че трябва да изпращам документи към митница за да ми я освободят.... не ми се занимаваше, канселирах поръчката и я пуснах към GGBG в UK,  сега малко ме е яд Simple Smile

# 341
Благодаря, Агентче!! Супер полезно ми беше това и така ще ми е много лесно да избера. Ще разгледам и намятам тестери, на серуми също, защото лятото сега ползвам само ампула за лице под слънцезащитата и ми е напълно достатъчно. Ако сложа крем ми идва тежко.
Не обичам да плащам да опаковки, но пък какви опаковки само:щ Heart Eyes

# 342
Да, Теленца сме, Орхидейо, много обичаме да ни е красиво и естетически изпипано Grinning

Нали забеляза, че линковете към тестери на Ибей съм ги скрила в имената на продуктите? Бях ги сложила отделно, но ми загрозяваха поста Wink

Винаги тежката артилерия вечер! През деня най-важният ти продукт е слънцезащитата, но вечер, когато имаш активна регенерация можеш да си позволиш повече!

# 343
Забелязах линковете аз, как няма Grin
Ще прегледам първо инфото за всички кремове и ще поръчам мостри на избраните.

# 344
И аз да се похваля 😊 днес получих от Jolse пратка изпратена НА 25.02. 2020! Пощальонът ги е метнал в двора…. Не съм в България и знам, че пощенските ни услуги тук са пълен ужас, но чак пък две години и половина не съм очаквала 😊 Това е последната ми поръчка от Мега дийл преди  Ковид пандемията. Естествено всичко вече е с изтекъл срок на годност

Общи условия

Активация на акаунт