Азиатска козметика и грим - 23

• 69 455
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Всички поръчки от Ebay ми минаха през митница , нищо ,че ДДС е предварително платено. Продавачите изпращат като обикновена пратка , обявяват си стойноста на поръчката и при изпращане не споменават за предварително платено ДДС.

# 376
Всички поръчки от Ebay ми минаха през митница , нищо ,че ДДС е предварително платено. Продавачите изпращат като обикновена пратка , обявяват си стойноста на поръчката и при изпращане не споменават за предварително платено ДДС.
И в този случай пращахте ли декларации, плащахте ли пак мито или само такса за представителство от бг пощи?

# 377
Би следвало самата платформа да удържи ДДС-то от продавача и да го плати на БГ митниците по номер поръчка/пратка.
Аз съм поръчвала и от трите други сайта, които дадох за пример и проблем не е имало, ако изключвам забавяне на поръчки от али.

Но да не спамим повече
Ако искате питайте в темата за митниците.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1344333.450

# 378
  • Бургас
Аз двата крема ги поръчах от ибей и платих ДДСто при поръчката, сега се оказва, че ще трябва да го платя и тук ли? Много странно ако е така, но ще видим.

Агент, изключително неприятно е това с ампулите!

Дано да ти допадне вит. С на Кос де Баха. Ползвам техни продукти от доста време, но този серум не съм пробвала. Пиши, когато го опознаеш. А за кремовете ще разкажа задължително, дано да не се замотат много по пътя.

# 379
Поръчката и във двата случая беше хранителна добавка от Корея. Тук ми беше начислено (без да ми искат документи ) ДДС + такса обработка за Бг пощи. Обясних ,че предварително съм си платила ДДС , но не ми обърнаха внимание , пратката не била изпратена като такава. Така се отказах да поръчвам от Ebay. Това беше преди 5-6 месеца , сега може да се е променило нещо. Този проблем на продавачите ме отказа да поръчвам от Ebay , корейската козметика поръчвам от iherb и онзи ден направих поръчка от stylevana по- идея на nad_tab до немски адрес , да видим там как ще се случат нещата.
Поръчах си този около очен крем , някой има ли отзиви? https://www.iherb.com/pr/medi-peel-eye-tox-cream-1-35-fl-oz-40-ml/110867

Последна редакция: сб, 10 сеп 2022, 08:59 от snow22

# 380
Snow 22 ще чакаме отзиви от теб за крема на medipeel.

Пробвах от мостра маска за коса shiseido tsubaki и ми хареса, вероятно ще я поръчам. Прибра ми фриза, косата стана жива и еластична и бляскава и това без никакъв финиш, подреди се без да я суша и нещо да й правя.
Незнам мострите дали се продават, но на мен едва ми стигна, а съм с къса коса, за дълга коса не би стигнала една мостра.

# 381
Момичета,дайте идея за работеща азиатска козметика за зряла кожа,има ли такова чудо??На 53 г.отпусната,с бръчки,смесена и непонасяща тежки продукти кожа!!

# 382
  • софия
Ще поспамя и аз. Съжалявам, че се е наложило да плащате два пъти ДДС! Обаче, нали при обявяване на окончателната цена на, продукт от ebay,  VAT е отбелязан отделно. Не може ли да се изпрати  скрийн точно от тази страничка?!

# 383
Пратките са минали митница преди да стигнат до пощенския клон , от там начисляват ДДС плюс такса обработка и изпращат към пощенския клон. Върнах пратката за преразглеждане , звънях до Митница на бг пощи , казаха ми ,че нищо не може да се направи. Ако беше отишла на Митница - Варна , тогава щях да изпратя всички документи и щяха да ми освободят пратката от ДДС , но уви...
Според мен , продавачите не могат да изпращат пратките със предплатено ДДС , може би не знаят как , не знам и аз...но от Алито няма този проблем. Вчера гледах ,че всеки продавач си е написал отдолу , че купувача е длъжен да си плати всички митнически такси , при не получаване се удържат пощенските разходи , което ме навява на мисълта ,че проблема си остава , дано да бъркам....

# 384
Момичета,дайте идея за работеща азиатска козметика за зряла кожа,има ли такова чудо??
На 53 г.отпусната,с бръчки,смесена и непонасяща тежки продукти кожа!!

Има такова чудо и най-хубавото на корейския/азиатския подход към козметиката е, че стандартния европейски крем или серум е "раздробен" на множество продукти - тонер / есенция/ серум / ампула/... / ... / ... /... и по този начин всеки може да си селектира какво и колко да сложи за да модифицира към нуждите на собствената си кожа.
Скрит текст:

Много корейски брандове (не всички!) имат линии за зряла кожа, но може да се състави рутина и от различни продукти. Аз лично предпочитам да си купувам мини сетове от дадена линия - на тестери или подаръчни сетове. Винаги пробвам с минимални количества първо дали ще ми хареса.  Ще покажа няколко линии, които са добри за зряла кожа, но разбира се, има много повече. А, да... аз не съм в БГ и понятие нямам какво е налично в БГ магазини, но момичетата тук в темата често казват, че като цяло моите предпочитания не са популярни в БГ.

Su:m37 Losec Summa Line

O HUI The First Geniture Line

Sulwhasoo Timetreasure Line

Missha Misa Cho Gong Jin Line

Su:m37 Fleur Regenerative Line

O Hui Age Recovery Line

Sulwhasoo Concentrated Ginseng Line

Donginbi 1899 Power Repair Line

Последна редакция: сб, 10 сеп 2022, 21:31 от Agent Provocateur

# 385
Агент,:heart:тайно се надявах да се включиш:rose:Благодаря!!!!

# 386
  • Бургас/Пз
Преди половин час влязох случайно в магазина на Кокос на Графа и продавачката беше много мила, та си купих 2 дреболии, които не съм пробвала - мини на Freshly juiced маската на Klairs и Revive Sеrum на Beauty of Joseon.

Агент, от доста време се каня да те питам дали пробва серума на Beauty of Joseon и как го намираш, ако си. Най-вече ме интересува дали лепне и как се държи под грим.
Запазих си всички препоръчани кремове за около очи и колкото и да се дърпам от поръчка в ибей, май ще поръчам от тези, които са по 10 броя, че да тествам как стоят нещата с пощите в Бургас и да видя дали ще ме засилят на митница пак. За сега съм се спряла на https://www.ebay.com/itm/183988355387 SU:M37 Fleur Regenerative Cream 1ml и на Hera Signia eye tratement   
Скрит текст:
Много ми е сух околоочния контур и се надявам да съм уцелила. Интересно ми е понеже си пробвала доста неща, може ли от тези, на които си пуснала линкове да избереш един, който според теб е най-хидратиращ.Нямам претенции нищо друго да прави, то е ясно, че бръчки няма да изтрие, но да хидратира добре ми е много важно, че вече в чудо се видях. Подредих се преди известно време с трет под очите и още не мога да оправя пораженията. Всичко друго мина, но сухотата остана.

# 387
Преди половин час влязох случайно в магазина на Кокос на Графа и продавачката беше много мила, та си купих 2 дреболии, които не съм пробвала - мини на Freshly juiced маската на Klairs и Revive Sеrum на Beauty of Joseon.

Агент, от доста време се каня да те питам дали пробва серума на Beauty of Joseon и как го намираш, ако си. Най-вече ме интересува дали лепне и как се държи под грим.
Запазих си всички препоръчани кремове за около очи и колкото и да се дърпам от поръчка в ибей, май ще поръчам от тези, които са по 10 броя, че да тествам как стоят нещата с пощите в Бургас и да видя дали ще ме засилят на митница пак. За сега съм се спряла на https://www.ebay.com/itm/183988355387 SU:M37 Fleur Regenerative Cream 1ml и на Hera Signia eye tratement   
Скрит текст:
Много ми е сух околоочния контур и се надявам да съм уцелила. Интересно ми е понеже си пробвала доста неща, може ли от тези, на които си пуснала линкове да избереш един, който според теб е най-хидратиращ.Нямам претенции нищо друго да прави, то е ясно, че бръчки няма да изтрие, но да хидратира добре ми е много важно, че вече в чудо се видях. Подредих се преди известно време с трет под очите и още не мога да оправя пораженията. Всичко друго мина, но сухотата остана.
                                                   Не лепне серума ,попива добре и се държи чудесно под грим. Аз съм със суха кожа и много го харесвам.

# 388
По-добре жената да не очаква чудеса, все пак говорим за 50-годишна кожа, не 30 годишна финни линии и пр. Аз самата на 30+ не очаквам подобрения на някои зони, а само превенция. Може да има хидратация, леко подобрение на торбички и нищо повече. Подобна грижа за кожата е за превенция, а не за след това. За да не си губи времето, по-добре да се ориентира към козметични продедури (не апаратни, това няма да помогне) и след процедурите да си продължи с козметиката за поддръжка.

# 389
Момичета,дайте идея за работеща азиатска козметика за зряла кожа,има ли такова чудо??На 53 г.отпусната,с бръчки,смесена и непонасяща тежки продукти кожа!!
Няколко препоръки от мен 50+. Боря се за хубав вид на кожата и колкото е възможно да отлагам времето.
Първо трябва да регулираш омазняватето и да постигнеш здрава кожа, която вече ще понася активи, които да се борят с времето.
Ключово в корейската козметика е доброто почистване. Първа стъпка - балм, олио или мицерарна вода, втора стъпка - измиващ крем или гел.
Някакъв тонер, който да е за смесена кожа без киселини, емулсия и хидратиращ крем подходящ за мазна кожа и накрая слънцезащита. Предполагам,  че ако си постоянна, за два месеца ще видиш разлика и ще можеш да вкараш активи.
Аз съм фен на витамин С и мултивитавинните комплекси, изравняват тена и дават здрав сияещ вид на кожата. Обгрижената кожа, дори и с бръчки си личи. Няма бързи решения, но с постоянство след една година ще имаш по- добра на вид кожа.
Хидратирай, при добре хидратираната кожа бръчките не личат толкова.

Последна редакция: нд, 11 сеп 2022, 23:58 от zari65

Общи условия

Активация на акаунт