Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Мъж не иска да работи...

 • 5 754
 • 100
 •   1
Отговори
 • Мнения: 7
Имаме следният казус.
ММ реши да напусни работата и поне година да сиди вкъщи и "учи" програмиране. Проблема е в това, че той почна да учи още преди две години и все още не постигна нито минимален резултат
Когато колегите му, с коите едновремено стартираха обучение, вече успешно работат.
Ама проблема още и в това че имаме два кредита и малко дете на две години. Аз тъкмо почнах нова работа, само месец работа. Аз нямам възможност да издържа целото ни семейство само от моя заплатата.
И също така ми притиснява, че той ми помолил да пазим тайна от роднини и приятели че той де безработен. Аз като попитах защо ти е срам, ми вика, че ще почнат да му дават непоискани совети и насоки, че има дете, кредити и поне затова трябва да поема минимална отговорност.
Честно казано не знам...
Някой имал ли подобен опит като издръжка на един голям мъж? Колко време Ви заеме изчакването докогато не му намрази да сиди вкъщи и хващи да търси работа?

# 1
 • Мнения: 758
Яко си се минала. Направил ти е дете и е решил и той да играе ролята на едно. Само че другото има нужда от памперси и мляко, а голямото от алкохол, цигари, храна и квото-се-сетиш.

Поставяй му ултиматум - или да почне работа до месец или да ходи у майка си на хранилка. Ако не му се работи, да муфти техните за пари. Ай сиктир.

# 2
 • Мнения: 14 132
Да сиди гладен като не ще да работи.

# 3
 • Мнения: 3 584
Ще ме извинявате, ама с вашата кръв досега е трябвало да сте му събрали багажа и изпратили да работи или да не се прибира вкъщи. С дете и кредит ще учи след работа, не вместо работа, или да ходи го храни някой друг. Спокойно можете да останете в апартамента, дори да не е на ваше име, защото е семеен дом на детето, и няма да го дадат на него, при условие, че няма доходи.

# 4
 • Мнения: 7 348
Изключително неразумно решение от негова страна. Откъде го намери тоя мързел?

# 5
 • Мнения: 7
Ще ме извинявате, ама с вашата кръв досега е трябвало да сте му събрали багажа и изпратили да работи или да не се прибира вкъщи. С дете и кредит ще учи след работа, не вместо работа, или да ходи го храни някой друг. Спокойно можете да останете в апартамента, дори да не е на ваше име, защото е семеен дом на детето, и няма да го дадат на него, при условие, че няма доходи.
Благодаря!
Не се притеснявам за апартамента изобщо, щом купен на моето име с моята първоначална вноска.
Притеснява ми, щом той е безработен да не прехвърли банка всички кредити на мен, то като аз все още нямам сигурена работа.
И бихте ли да ми казали, може ли да поискам елементи за издържка на дете или тук няма такъва практика.
Благодаря.

# 6
 • Sofia
 • Мнения: 14 755
Авторке, ти си познаваш мъжа най-добре. Ако по принцип е отговорен и сериозен, неработенето в рамките на година не е краят на света. Все ще се справите някак, а след това съпругът ти ще има престижна и добре платена професия.
Познавам двойка, в която жената е издържала мъжа си (забележете!) по време на цялото му студентстване! Сега са щастливи, с две пораснали деца. Та, всякакви случаи има.

Като по-голям проблем към момента, виждам нарастващата инфлация и нестабилната икономическа обстановка в страната. Виж, това не знам дали няма да ви е в ущърб.

# 7
 • София
 • Мнения: 2 384
С този правопис трябваше няколко пъти да прочета, за да схвана.
Ами не е нормално това. Но границите ги определяш ти, не ние.

# 8
 • Мнения: 2 882
А ти две години не забеляза, че той нe учи ли?

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 23:51 от Не се сърди, човече

# 9
 • Sofia
 • Мнения: 14 755
Жената е рускиня – затова пише леко странно.

# 10
 • Мнения: 611
Той ако е сериозен и отговорен няма да седне във вкъщи като има кредити и малко дете.
Издръжка ако е припознал детето дължи дори да нямате брак. За кредитите, зависи какви са и имате ли брак. Ако имате ипотечен и без брак става сложно.
Най-добре започвай да го овикваш да си намира работа.

# 11
 • София
 • Мнения: 27 555
Авторке, откъде си внос?

Ако си руска школа, не знам изобщо как си позволила подобно нещо.
С кредити и малко дете се сетил да лежунка и да учи със съмнителен успех.
Вдигай врява и го вкарвай в правия път.

# 12
 • Мнения: 3 584
Няма нужда да се подигравате за правописа на чужденец.
Всичко се разбира прекрасно и без вашите прикрякания.

# 13
 • Сф
 • Мнения: 8 955
Не бих търпяла мъж да не работи. А какво пречи да учи и работи? Дори жени правят това. Вече за кредити, апартаменти и т.н. ще трябва да се посъветвате с адвокат .

# 14
 • Мнения: 3 044
И аз не разбирам каква толкова е драмата с писането от очевиден чужденец - има си точки, запетаи, явно не е въпрос на неграмотност.

Мацка, сядаш и питаш - какво му трябва, за да започне работа, има ли план в момента. Изобщо как ги вижда нещата в близко бъдеще. Трябва да има някакъв план този човек. Ако иска да е stay at home father няма лошо, но тогава и задълженията му трябва да са по-различни.

От опит - започнах курс за програмиране края на септември, два месеца и половина, до началото на декември. Изрично избрах този курс, защото е най-кратък, макар тежък, има и по половин година, и по година. Курса беше вечерен! Връщах се от работа и сядах да уча до 10 вечерта. Два дни лекции, но трябва упражнения през другото време. ММ се грижеше за всичко вкъщи през това време, носеше ми вечеря на бюрото и т.н.

Януари обявиха стажантска програма в голяма фирма, дистанционно, започнах февруари. Зверски гърч беше тази програма, много интензивно, за човек с малко познания, то си е също учене, академия един вид, но ти трябват някакви познания все пак, за да кандидатстваш.
Да, стажантска заплата 1000 лв, не е ултра мега уау, но за нула опит не е зле. Плащат ти, за да учиш. Като те наемат на договор става 1300 лв. Като изтече изпитателния срок стават 1700... За под година може да изкарва не съвсем лоши пари като начинаещ. Но трябва да иска. За две години, ако наистина е учил, както трябва, би трябвало да може да кандидатства. Виж, ако си е цъкал игрички и е казвал, че учи... Тогава не знам.

# 15
 • София
 • Мнения: 2 880
Да не се окаже само, че програмиране на телевизора е научил.
За мен това е тотално неприемливо. Когато аз тръгнах да се преквалифицирам, учех СЛЕД работа. В първия възможен момент си намерих работа по специалността, където всъщност научих най-много. Ако ще е джуниър или стажант някъде има смисъл, но така да си седи вкъщи за да "учи" не съм оптимист. Академия някоя ли ще посещава?

# 16
 • Мнения: 5 847
Много безотговорен тоя мъж. Поговори с него и ако продължава да иска да мързелива всеки по пътя си.

# 17
 • София
 • Мнения: 13 456
Авторката, на твое място ще го пратя да пазарува нещо, да се разходи или подобно. През това време сменям бравата и му изнасям 1 сак с багаж пред вратата. Да си го гледа майка му или да си намери друго, лековерно гадже.

# 18
 • Мнения: 379
Да се хваща да си намира стаж/работа сега веднага, че да му мине изпитателния период преди да е ударила яка рецесия, че поне да има право на обезщетение, ако го уволнят след това. А ако войната в Украйна продължи и другата зима, то тогава инфлацията и комуналните разходи ще са страшни. Хубавото е, че в Българя договор за стажант няма и реално това ти е изпитателния срок. Ако почне сега изпитателния му срок ще изтече декември, преди големите студове януари и февруари.
На диплома от онлайн курсове никой не вярва сляпо, та няма смисъл да чака да ги завърши. По време на стаж се учи още повече от колкто на такива курсове, а се трупат и осигуровки и стаж за в CV-то.

Авторката да му иска всяка седмица да го вижда на поне 2 интервюта докато си намери работа. Сега почти всички ги провеждат дистанционно, та няма оправдание.

# 19
 • Мнения: 15 354
Еее, че то има толкова жени, дето не искат да работят, голямата врява, че мъж не искал. Да гледа детето и да домакинства и готово. Wink

# 20
 • Мнения: 3 044
Бойко, за стаж си има отделен договор Simple Smile Имам два платени стажа, в две различни сфери в рамките на 5 години Simple Smile И преди това още един, неплатен, когато все още беше законно да не плащат на стажантите. Навсякъде, където съм работила стажантите си имат стажанти договор. Разликата е, че стажантския е срочен, за 4 месеца примерно, може 6 и т.н. Могат да го прекратят по-рано, мен ме наеха на втория месец, вместо на четвъртия. Минеш ли на постоянен договор си имаш изпитателния срок, който е съвсем отделна работа.

# 21
 • Мнения: 379
Това не е договор за стаж, а обикновен срочен договор, може да се сключи по много причини - заместване на друг служител, краткосрочен проект и т.н. Няма общо със стажа. Малко хора се навиват на срочен договор, ако имат вариант за постоянен със сходни пари, затова повечето компании в ИТ сектора предлагат директно постоянен. Единствените за които съм чувал със сигурност, че пробутват срочни договри на стажантите са от най-долнопробните аутсорски.
Освен това не съм сигурен дали след срочен договор могат да ти изискват пълен изпитателен срок, тъй като максимума е 6 месеца изпитателен срок за една позиция при един работодател, дори да ти прекратят и веднага подновят договора, не се подновява срока. Но не съм адвокат и не гарантирам. Фирми дето не спазват закона няма смисъл да се коментират.

Нищо от това обаче няма отношение към описаното от авторката. В нейния случай най-добре е мъжът и да започне работа по изучаваната специалност възможно най-скоро, а единственият начин за това е като започне да ходи по интервюта. Колкото повече, толкова по-добре, защото ще има избор и ще може да се договаря.

# 22
 • Мнения: 3 044
Хубаво, де, не пише стажант на тях, но са срочни. Това е масова практика не само в тази сфера.
Малко хора се навиват на срочен договор, ако имат вариант за постоянен със сходни пари
Работих като рекрутър в ИТ доста време. На директен договор без нито един ден опит е близко до невъзможно да се наеме човек. Може, ако си е имал проект, цъкал си е нещо, писал е, има портфолио.
Стажовете в общия случай включват много обучения и почти никаква работа. Почти няма малка, не-долнопробна ауторс компания, която да се интересува от хора без никакъв опит и да ги наема на директен договор. Излиза твърде скъпо да обучаваш от 0. Най-добрата опция е да си изкараш стажа, да изкараш изпитателния срок, имаш вече в СВ-то почти година опит и си намираш работа другаде, защото бюджета за наемане е по-голям, от колкото за промотиране. Повечето големи компании са инкубатори за джуниъри и си го знаят. За това стартират програма с 90 човека.

И разбира се, че ще ти искат после 6м изпитателен срок, работодателя няма да пропусне опция да има свободата да те разкара, когато реши.

Но съм съгласна, трябва много разглеждане на jobs, на LinkedIn, да се види какво се търси, как да се продаде. Да поразпита познати, да се ослушва, да ходи по събития. Сега лятото се правят всякакви събирания с цел промотиране на фирмите пред ИТ обществото - то са барбекюта, пикници, бири Simple Smile

# 23
 • Мнения: 379
Работих като рекрутър в ИТ доста време. На директен договор без нито един ден опит е близко до невъзможно да се наеме човек. Може, ако си е имал проект, цъкал си е нещо, писал е, има портфолио.
Стажовете в общия случай включват много обучения и почти никаква работа. Почти няма малка, не-долнопробна ауторс компания, която да се интересува от хора без никакъв опит и да ги наема на директен договор.
Ами добре тогава, значи и аз, и всичките ми познати не съществуваме и работим в имагинерни фирми. Включително тези хора, които аз съм интервюирал и наел за текущата ми работа. Тези ви писания само ми показват, че не искам дори да чувам фирмата за която сте работила.
Действително, аз и повечето ми познати сме завършили истински университети, не разни академиики и онлайн курсчета, което има значение, но хич не е вярно, че това е масовата практика, особено в големите компании. Аз човек с реални знания и умения, който да се съгласи на срочен договор не познавам, особено в ИТ и с малко дете. Иначе фирми (или отделни мениджъри и HR-и), които търсят вратички в закона има много, но като чуят магическите думи "адвокат" и "инспекция по труда" масово сменят тона.
В допълнение, според авторката въпросният господин учи това от 2 години, значи все някакви проекти или сертификати трябва да може да извади, та не е съвсем без нищо. Да пусне CV по всички обяви в LinkedIn и jobs.bg които са с изучаваните от него технологии и ако до месец няма предложение с разумни условия, значи ИТ не е неговата област и да се насочва към друго. Не всеки може да се справи с всичко, не зависимо какво рекламират академиите.

П.П.: Ако от 2 години учи и не може да извади поне няколко проекта от туториали или сертификати от курсове, то значи не учи, а си търси оправдание да лентяйства.

П.П. 2: Липсата на опит и знания при стажантите се отразява в заплатата, а не в типа на договора. Ако 6 месеца изпитателен срок при стандартния договор не са достатъчни на работодателя да разбере един човек става ли или не, то и 6 години няма да му стигнат. Всичко останало са импровизации на БГ чорбаджии.

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 02:15 от bboiko

# 24
 • Мнения: 7
С този правопис трябваше няколко пъти да прочета, за да схвана.
Ами не е нормално това. Но границите ги определяш ти, не ние.

# 25
 • Мнения: 9 240
Удобно му е да работи върху себе си и да се помотва, щом има кой да плаща.
Заплаши го да оправя нещата, иначе ще разкажеш на всички какво става. Това - като първа стъпка.
След като само ти имаш доходи, банката не събира ли и без това всички вноски по кредита от твоята заплата?

Отговор на въпроса ти: Не, нямам опит с мързелив мъж.

# 26
 • Мнения: 305
Имам опит с такъв мъж. Напуснах го.
То не бяха преквалификации, то не беше на кръстопът в живота, беше в дупка, пък беше болен, то всички вода му подливаха, че шефовете му бяха гадни, че го уволняват след месец-два.
Нещата не се промениха след толкова години. Позволи си да не работи година, когато детето беше бебе, сега пак си позволява - не дава никакви пари за детето си.
Ти си го познаваш твоя мъж, за да знаеш какво можеш да очакваш в бъдеще. Аз моя бивш го съдя.

# 27
 • Мнения: 4 113
Ако можеш да издържаш сама семейството, той може да гледа детето и да домакинства, докато "учи". Има и такива конфигурации, ако те устройва. Ако не - казваш или да започва работа, или да си събира багажа.

# 28
 • Мнения: 15 354
Да, да, да...
Представям си мъж да беше писал - "Жената иска да не работи една година, а само да учи за по-добра работа!"
Щеше да бъде брутално наруган и осмян защо не е съгласен и горката женица как не е случила на мъж. Trollface

# 29
 • Мнения: 9 665
Крякането за правописа е, защото малко звучи като тъмнозелена
Авторке, раздухай на роднините. Искай пари назаем и като те питат защо - казвай, че мъжът ти е напуснал работа, за да учи.
Аз лично бих го напуснала. И съм напуснала, но нямахме деца и брак. Съкратиха го от работа, дотук ок, случва се... но той пусна няколко кандидатури в джобса и каза, че чака да му се обадят от още няколко места, където бил питал, и седна да играе с таблета. Че и питаше дали ше му взема тютюн и бира, когсто ходвх за сирене. Не знам дали имаше и две седмици да го изтрая и му казах да си събира багажа.

# 30
 • Мнения: 7
П.П.: Ако от 2 години учи и не може да извади поне няколко проекта от туториали или сертификати от курсове, то значи не учи, а си търси оправдание да лентяйства.

Точно това ми притиснява най-много. Че той "учише" 2 години и няма нито един проект.
Веднъж взел изпит с шестица от някакъв онлайн-курс и този факт му позволява да мисли че той е нещо като гений в сферата на ИТ.
Ама интересно че аз от родната ми Държава имам доста приятели и роднини коите бачкат в тази сфера. На доста високо ниво, някои от тях в световно известни компании. И нито един от тях не губеше толково време с това "учене".

Познавам поне два човека, коите след половингодин курсове (не университетите дори), намираха много хубава работа като джуниър.

То че човек не напреднал нито на крачка за 2 години, дори сертификат няма от онлайн курсове, доста ми притиснява(((

# 31
 • Мнения: 379
Работа в ИТ сектора в България все още има много и ако е придобил някакви умения за тези две години и търси сериозно до месец ще е намерил нещо. Няма да е много високо платено, но ще е по-добре от касиер в магазин и подобни.
С вдигането на лихвите на централните банки обаче все повече стартъпи и малки фирми ще фалират или ще съкращават хора и конкуренцията ще стане по-голяма, а за хората без опит - по-трудно. В САЩ вече са започнали масово да закриват надценени стартъпи. Тук ефекта ще дойде след година сигурно. Затова е важно да си намери работа сега, за да придобие някакъв опит докато е лесно това да се случи.

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 09:45 от bboiko

# 32
 • Мнения: 3 044
Просто седни и го питай Simple Smile Какво мисли и какво планира. Кажи че се притесняваш за финансовото състояние на семейството, ще се наложи да искате пари на заем и т.н. Направете семеен бюджет, вижте как се движите в момента и до къде ще стигне, ако не започнат да влизат още малко парички вкъщи.
Ако не стане с разговор вече си преценявай. Дай му срок, кратък, но изпълним и действай.

Бойко, не четеш Simple Smile
Скрит текст:
Не казвам, че сте имагинерни, не казвам, че няма пукната такава компания, а че е масова практика. И ти написах защо. Не че ще ти кажа къде съм била рекрутър, но повярвай ми, говорила съм с не един и двама рекрутъри от друг фирми. Това е подходът, който се прилага в повечето случаи в момента, защото от академиите излизат стотици хора всяка година именно със съмнително качество.
Тези, които излизат от университета често имат стажове, още преди да завършат. Обикновено летни. Не знам как е сред твоите познати, но сред моите в ТУ и ФМИ беше практика да се търсят още след първи курс, макар трудно, защото повечето бяха със С++ тогава, но след втори, трети - задължително се търсеше стаж.
Чудесно, те знаят повече... Пардон, вие знаете повече...  по-комплексни неща, бази, математики и т.н. Писали ста курсови, дипломни, имате какво да покажете. Това и написах - за да имаш шанс директно за джуниър трябва да си имаш нещо написано.
Но човека на авторката не звучи така и тя го потвърди с коментар по-горе. От академиите излизат... Пардон, излизаме... хора всякакви, с всякакъв бекграунд, при някои става поприще, при други - не.
Не всеки има един и същи житейски път, не всеки има един и същи академичен път, за това и подходите са различни. Мен не ме е срам да кажа, че се наложи на 30 да си търся работа и съм била стажант, излязъл от академия. Постарах се доста. Заслужих си го, вирвам си малко нослето, че придърпаха само 5 човека от 90 на постоянен договор по-рано и аз съм един от тях. Но хората ми дадоха шанс. В момент, в която нямаш много опции това не е малко.
За това посъветвах за стажантска програма - по-лесно е и е по-постижимо за човек, който е самоук и има много дупки и пропуски, за които даже не знае. Опитът на човека е по-близо до моя, за това дадох съвет от личен сходен опит. Пък ако на някой му е под нивото ще се постарае повече, ще напише повече, ще прочете повече и ще си намери джуниър. Работа, за сега, има за всички.
Това, което ме притеснява е тези две години колко точно са били пълноценни и дали нивото на човека в момента е даже за стажант.

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 09:44 от Inferiya

# 33
 • Мнения: 9 665
Само да кажа, че и аз уча. Висше, дистанционно. Уча го, за да започна по-добре платена работа. Уча след работа, уикендите, взимам отпуска, ако трябва (дават ми , вярно трудно, но дават).  Ама да напусна, за да уча - никакъв шанс. А съм сама и си гледам само собственото дупе, никой не зависи от мен, освен котката ми.

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 10:02 от Нарцùса

# 34
 • Най-красивата страна
 • Мнения: 11 451
Не бих търпяла млад,здрав мъж да не работи.
Не бих крила от роднини и приятели-напротив,всички ще научат колко е безотговорен и мързелив.
Поставям ултиматум и срок да си намери работа.
Ако не-да си хваща пътя.

# 35
 • Мнения: 702
Ако за 2 години няма какво да покаже като опит и знания, и не дава признаци да си търси работа, е крайно време да му биеш шута. Даже много си го изтърпяла, още преди година и половина е трябвало да му поставиш ултиматум да си намира работа. Крайно несериозно е толкова време да си клати краката у дома.

Моят мъж също е ИТ, магистратурата си я кара докато работеше, учеше до късно вечер и през уикендите. Карал е и много други курсове за допълнителна квалификация, все в свободното му време. Първоначално работеше за по-ниска заплата, докато натрупа знания, но никога не е стоял без работа.

# 36
 • Мнения: 2 882
Попринцип големите хора съвместяваме учене с работа. Не сме на по 20..

За мен поведението е безотговорно, освен ако не сте се уговорили ти да работиш, той да е повече вкъщи да гледа детето и домакинството.

# 37
 • Мнения: 9 240
Аз познавам млад, здрав мъж, който не работи, а "търси себе си". Работи от 19-годишен, сам се издържаше, докато учеше, получаваше много пари и на под 30 години си купи и къща. Сега, все още под 30, я продава.
Ноооо най-първо се раздели с гаджето си. Сега си се търси, може да го прави и с години, но сам си отговаря.
Така че винаги зависи от обстоятелствата.

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 14:46 от Uncommon

# 38
 • Мнения: 379
Бойко, не четеш Simple Smile
Не казвам, че сте имагинерни, не казвам, че няма пукната такава компания, а че е масова практика. И ти написах защо. Не че ще ти кажа къде съм била рекрутър, но повярвай ми, говорила съм с не един и двама рекрутъри от друг фирми. Това е подходът, който се прилага в повечето случаи в момента, защото от академиите излизат стотици хора всяка година именно със съмнително качество.
Чета, чета и пак повтарям че не е масова практика. Не и сред чуждестранните компании, нито сред продуктовите компании.
Скрит текст:
Да, сред разни български аутсорски - има такива практики и не само, всякакви номера се въртят. Ама те тези фирми си имат съответната репутация и за хората, които са разучили пазара са най-много резервен вариант. Част от тия фирми като почна пандемията съкратиха няколко стотин човека само с един имейл и без обезщетение. Тоя номер с 90 човека да ти работят 6 месеца за почти никакви пари и после да ги махнеш също не е нов и не виждан. Имената на фирмите дето ги прилагат си се носят сред интернет пространството.

А други варианти в момента все още има много. Търсените и желани фирми предлагат постоянна работа (с изпитателен срок) на всички, които им минат интервютата. И да повечето хора (включително аз) във ФМИ започват работа във втори или трети курс, някои дори още в първи. Тоест преди още да имат диплома или някакви смислени лични проекти, които да не са с код зает от преподаватели. Една не малка част така и не се дипломират, защото след като почнат да си докарват добри пари решават, че им е не нужно. И все пак работа си намират почти всички на постоянни договори. Мен срочен договор в България до сега не са ми предлагали. В чужбина - да и пак със срок минимум година.
Интервюирал съм десетки хора и съм ходил на десетки интервюта като кандидат, хората които не стават и се опитват да пробутат чужди проекти за свои се виждат лесно на интервюто, независимо от академия ли са или от университет, колкото и да са им разкрасявали CV-то и да са ги учили как да лъжат на интервю. Разбира се ако интервюиращия знае какво прави, ако самия той е излязал от някоя академия преди няма и година, то тогава явно цялата фирма е зле.
Това обаче няма пряка връзка с темата. На авторката вече ѝ казах - ако мъжът ѝ сериозно е решил да сменя професията и вече е напуснал старата работа до месец трябва да има поне няколко предложения с разумни условия - тоест приемливо заплащане и нормален трудов договор. Ако не, то значи просто той не е за тази работа, не е срамно това. Казвам го като имащ опит "и от двете страни на барикадата". Нататък сами си преценят. В момента все още имат избор, след 7-8 месеца, ако удари очакваната рецесия, избор няма да имат.
Аз ако бях с "два кредита и малко дете на две години" не бих си позволил да почна работа на срочен договор или във фирма, която назначава 90 човека с идеята да остави накрая 5. Определено не и при сегашната обстановка в световен мащаб. Но аз и не бих си позволил да напусна работа без ясен план къде ще започна след това.

# 39
 • Мнения: 1 730
Ако има спестени пари , може да си позволи някой месец , но година е много . Човек трябва да изкарва пари , особено с дете .
Кажи му , че и ти ще напуснеш .

# 40
 • Мнения: 710
Не му се работи просто. И аз имам позната с мъж като твоя - от една година не може да си намери работа, “защото никъде не взимат джуниъри”. Което съвсем не е вярно, дори му предложих да се пробва там където аз работя - веднага се извъртя, че няма да стане, защото не е учил езика, на който работим там. Отново измислици за хора, които харесват идеята да си програмист, но не и професията.

А и освен ако не си с талант и не се развиваш постоянно, работата не е чак толкова бляскава и интересна. Ако мъжа ти бленува големите пари - и те са само за онези, които си ги заслужат. В случай, че го мързи толкова и след наемане, никога няма да го повишат, а джуниърската заплата не стига. Не го виждам в тази среда, помогни му и той да се осъзнае и да си намери каквато и да е работа.

# 41
 • онче бонче бонбонче
 • Мнения: 6 944
На търтей си попаднала, те не носят мед. Такъв ще си остане, така че мисли ти искаш ли да работиш за повече за да си го отглеждаш като стайно цвете 🤨

# 42
 • Мнения: 238
Авторката, на твое място ще го пратя да пазарува нещо, да се разходи или подобно. През това време сменям бравата и му изнасям 1 сак с багаж пред вратата. Да си го гледа майка му или да си намери друго, лековерно гадже.

Съгласен НО мами ако мъжът не работи -при мама ,ако бгмама не работи то мъжът е длъжен да я обгрижва цветя ,ресторанти,екскурСии апартаменти - добре пе моята я изпратих при мама и тати -абре много меркентилност БРЯ

# 43
 • Мнения: 9 240
Бати, не е така. Мъжът ще обгрижва неработеща жена, ако иска. Защо би искал? Амии, за да гледа децата.... да оправя домакинството... защото има много пари и иска да си има държанка в къщи за секс... Такива съображения.
А жена защо би издържала мъж? Ако се наеме да гледа децата, или да се справя с домакинството, много хубаво. Доста рядко се случва жената да взима много пари и да иска ей така да си държи мъж за секс вкъщи - всъщност, не съм чувала за такъв случай.

# 44
 • Мнения: 379
Доста рядко се случва жената да взима много пари и да иска ей така да си държи мъж за секс вкъщи - всъщност, не съм чувала за такъв случай.
Какви сексистки социални стереотипи!

# 45
 • София
 • Мнения: 13 456
Авторката, на твое място ще го пратя да пазарува нещо, да се разходи или подобно. През това време сменям бравата и му изнасям 1 сак с багаж пред вратата. Да си го гледа майка му или да си намери друго, лековерно гадже.

Съгласен НО мами ако мъжът не работи -при мама ,ако бгмама не работи то мъжът е длъжен да я обгрижва цветя ,ресторанти,екскурСии апартаменти - добре пе моята я изпратих при мама и тати -абре много меркентилност БРЯ
 
Никога не съм поощрявала мързеливи и неработещи жени. Правилно си я натирил при мама.

# 46
 • Мнения: 238
Съжалявам че съм от телефон и не мога да пиша спокойно . Мисълта ми бе че никой на никого не длъжен и женските глупости -дадох си младините ,родих ти дете са някакви приказки . Всеки е дал на другия част от годините си и него разбирам но като съм на комп ще пиша по дълго

# 47
 • Мнения: 2 509
Съжалявам че съм от телефон и не мога да пиша спокойно . Мисълта ми бе че никой на никого не длъжен и женските глупости -дадох си младините ,родих ти дете са някакви приказки . Всеки е дал на другия част от годините си и него разбирам но като съм на комп ще пиша по дълго
Има разлика. Раждането, което небрежно споменаваш, е свързано със здравни проблеми, усложнения, болки, последствия. Не съм чула мъж да е починал при раждане, но миналата година по чудо спасиха 26-27 годишна колежка. Бебето не оцеля, тя месеци се лекува, за психиката й да не говорим. Та различни са нещата.

# 48
 • Мнения: 9 665
Не хранете трола.

# 49
 • Мнения: 305
Бати, не е така. Мъжът ще обгрижва неработеща жена, ако иска. Защо би искал? Амии, за да гледа децата.... да оправя домакинството... защото има много пари и иска да си има държанка в къщи за секс... Такива съображения.
А жена защо би издържала мъж? Ако се наеме да гледа децата, или да се справя с домакинството, много хубаво. Доста рядко се случва жената да взима много пари и да иска ей така да си държи мъж за секс вкъщи - всъщност, не съм чувала за такъв случай.
Ами аз съм чувала - два случая. Не пряка рода, а от страна на бившия. Жената по-възрастна от него наследничка на имоти по Драгалевци. Младо и красиво момче със здравословен проблем. Плати му всичко по лечението и си го гледаше. Даже се хвалеше, че нейният съпруг не и позволява да работи(какво благородство от негова страна, гледаха се с нейните пари - почивки, лукс, безбожни ремонти). След много години нещо им приключиха капиталите, та той твърдеше, че е бизнесмен(с ни ден трудов стаж), ама тя започна в един магазин за левче.
Втори случай. Отново по-възрастна жена с наеми от имоти и нейния възлюбен. Нейно жилище, сериозна професия. Мъж в сивия сектор, отглеждан като бей. Намери си друг мъж и искаше да го зареже. Той реши, че е много нагла да го остави, след много разправии (пък не искаше и да напусне апартамента и), се бяха посбили, та и беше пукнал ребро. Съди го.
Хард случаи, но са истини. До нищо хубаво не води това да отглеждаш мъж. Не е благодарен и не компенсира с нищо, само си вярва, че някой му е длъжен. За моя бивш се отнася същото.

# 50
 • Мнения: 4 113
За мен варианта, в който единия не работи и чака на другия, не е приемлив, независимо мъжа и жената в коя роля са. Това автоматично го прави зависим, а от там тръгват промени във взаимоотношенията и възприятията един за друг.

По конкретния случай, мисля, че този човек има някакви емоционални дефицити, ниско самочувствие, неувереност, нерешителност, липса на амбиции и мотивация. От там и прокастинирането, отлагането за неопределено време на нещо и оставане в дупката на междинно състояние. Ако не опита, няма как да се провали. А това е водещото, страхът от провала. Не се осъзнава, че без риск, няма успех.

# 51
 • Най-красивата страна
 • Мнения: 11 451
Въобще не е мъж този Мунчо,дето и себе си не може да издържа,а да не говорим за семейство.

# 52
 • Мнения: 15 354
Ми и тя не може да издържа семейството си дори година.
Същата работа.
Ако Мунчо се разболее и не може да работи вече, ще го сменява ли? Wink
Какво се прави в такава ситуация наистина, ако финансовият стълб на семейството рухне? Rolling Eyes Търси се друг, защото жената не може да се оправи?

# 53
 • Мнения: 3 044
Ако стане ще го мисли, но случая не е такъв. Ако... Може да има пенсия, помощи и т.н. Пак са парички. Тогава ще може да разчита и на близки, да започне на още едно място. Обикновено, ако семейството има възможност, се заделят парички за буфер в кризисни ситуации.
Тук проблема е, че това е година, през която се крие от всички, за да не му дават акъл, но не прави нищо, за да покаже, че си има и не му е нужен чужд. И дори да имат буфер той заминава. Защото не е "аз ще се оправям с домакинската работа и ще гледам детето, ти учи, за да изкарваш повече пари или започни още една работа", а "ти не го мисли, работи си, аз ще изкарвам повече пари по някое време, само тука да почета малко вкъщи две години".

Последна редакция: сб, 25 юни 2022, 10:28 от Inferiya

# 54
 • Мнения: 5 847
Не мисля, че мъжът трябва да издържа семейството, не знам и кога е било това, родителите ми, бабите и дядовците ми всички работеха. Аз дори не знаех колко жени не работят и намират това за нормално, осведомих се от бг мама.
Единият да абдикира от ангажименти към семейството не е приемливо за мен.

# 55
 • Най-красивата страна
 • Мнения: 11 451
Тя поне работи,полага усилия,за да изкарва някакви пари.
А той не прави нищо вече цяла година.

Ми не е мъж това.
Истинският мъж е сериозен ,отговорен и на него може да се разчита.
 В този случай авторката мисли как да се справи с проблема ,тя храни семейството,а той нагло я моли да не казва на никой...Ужас.Тя няма мъж,който да и бъде опора и сама трябва да издържа и себе си и детето,че и Мунчо...

Последна редакция: сб, 25 юни 2022, 10:39 от Veronikaaa

# 56
 • Варна
 • Мнения: 883
Хм, зависи от ситуацията - приемам, че мога да изхранвам себе си, деца и Мунчо  за определен период, в името на по-добро бъдеще. Но ако случаят е такъв, нищо не налага да крием решението си.
Авторката хубаво да си поговори с нейния, такива "чувствителни" много лесно клякат при реален проблем (а с тия кредити ще ги проимате...)

# 57
 • Мнения: 9 665
Ми и тя не може да издържа семейството си дори година.
Същата работа.
Ако Мунчо се разболее и не може да работи вече, ще го сменява ли? Wink
Какво се прави в такава ситуация наистина, ако финансовият стълб на семейството рухне? Rolling Eyes Търси се друг, защото жената не може да се оправи?
Какво се прави - не се напуска работа и се комуникират нуждите на семейството.
Мъжът не е мунчо само защото не може да ги издържа, а и защото се прави на самодържец, без да има основата за това. Какви са тези глупости - в семейство единият ей така да ти каже, че няма да работи, информативно да си знаеш, нито те пита за мнение, нито дали ще се справиш? Аз ги знам какви са - ментални отклонения. Това не е човек, който има планове, а мързеливец, който скатава.
Сигурно разчита на обезщетението от БТ, ама за да го получи, не трябва да напуска по свое желание.

# 58
 • онче бонче бонбонче
 • Мнения: 6 944
До нищо хубаво не води това да отглеждаш мъж. Не е благодарен и не компенсира с нищо
Аааа, тя може да си го харесва за нещо, тяхна си работа. Но в случая не е мъжът мунчо, мунка е жената дето го хрантути. Освен ако не е много надарен по някакви други параграфи за които не знаем и няма как да оценим подобава. Все пак има и такива ценни мъже, а дали ще отглеждаш дете или мъж все тая, стига да има някаква отплата, иначе по-добре да си вземе орхидейка, поне ще цъфти докато седи насред хола.

# 59
 • Мнения: 834
Съжалявам че съм от телефон и не мога да пиша спокойно . Мисълта ми бе че никой на никого не длъжен и женските глупости -дадох си младините ,родих ти дете са някакви приказки . Всеки е дал на другия част от годините си и него разбирам но като съм на комп ще пиша по дълго
Има разлика. Раждането, което небрежно споменаваш, е свързано със здравни проблеми, усложнения, болки, последствия. Не съм чула мъж да е починал при раждане, но миналата година по чудо спасиха 26-27 годишна колежка. Бебето не оцеля, тя месеци се лекува, за психиката й да не говорим. Та различни са нещата.
Без въобще да омаловажавам тези трагедии, вероятността мъжът да загине при трудова злополука, докато жената е в майчинство, е много по-висока, отколкото тя да умре при раждането.
Това само във връзка със спекулациите как единият губи времетона

# 60
 • Мнения: 9 665
Че то и когато жената се върне на работа, се качва и за нея рискът от трудова злополука.
А дори да не ходи на работа, пак има рискове от не-трудови злополуки (блъсне я кола, удари я ток, нахапе я куче, гръмне газовото котле, падне в хлъзгавата баня и си удари главата... или нещо по-'леко' - счупи се стъклената чаша за вода, изгори се с водата от пастата, олиото в тигана се запали...)

# 61
 • Мнения: 834
Е, да, де. Рискът не е само при единия,  независимо от пола.
Иначе за миналата година смъртните случаи при трудови злополуки са 64 мъже срещу 4 жени, при 66 починали родилки, но за последните 10 години.

# 62
 • Мнения: 9 665
Да питам ли колко от трудовите злополуки включват пиян или надрусан работник мъж, данните подходящи ли са за твоята теза?

# 63
 • Мнения: 834
Със сигурност всички са били надрусани, пияни, комарджии, а вкъщи само са лежали на дивана и са биели жените си.
Дискусията тръгва в много нелепа посока.
Освен да остана в същия тон и да си успокоя съвестта, че родилките са пушели и са се хранели с джък фууд.

# 64
 • Мнения: 2 050
Познавам САМО няколко семейства, в които грижите ( не само физически, но и културни, духовни, ако щете) за детето/ децата са по равно. Във ВСИЧКИ останали семейства на жената се пада по- голямата част от тях, а има и такива, в които изцяло и само на нея.
 Ама, нали еманципацията е още криво разбрана, та ще я кютаме тей.
 Аз не съм съгласна, че един мъж е наравно с мен- нито той може, каквото аз мога, нито обратното. Не ми харесва още неизбледняващият соц. модел за жената герой на труда, не ща да съм герой, искам на семейството да му е хубаво. Всеки да си поема тежестта, като в НЕПРЕДВИДЕНИ трудни моменти се облягаме един на друг. Непредвидени не е случайна дума, защото в историята от темата тоз мъж е предвидил да създаде проблем от нищото. И аз уча и работя, ама мъжът ми работи два пъти повече, откакто записах, покрива и обезпечава всяка дупка. Да не говорим, че и за дете се борим, то е друга тема.
 Да се обобщя- г-жо, от таз дупка заек няма да изскочи, мъжът не го бива да носи спокойствие в семейството, и изобщо- не го бива за семейство. Приемате, че сте направила грешка и продължавате напред. Успех!

# 65
 • Мнения: 9 665
Със сигурност всички са били надрусани, пияни, комарджии, а вкъщи само са лежали на дивана и са биели жените си.
Дискусията тръгва в много нелепа посока.
Освен да остана в същия тон и да си успокоя съвестта, че родилките са пушели и са се хранели с джък фууд.
Незряло и неприемливо. Освен да си направя логичния извод от реакцийката ти, че тези мъже наистина са били наркомани и пияндурници, и да се зачудя за чий ги даваш за пример.

# 66
 • Мнения: 834
Със сигурност всички са били надрусани, пияни, комарджии, а вкъщи само са лежали на дивана и са биели жените си.
Дискусията тръгва в много нелепа посока.
Освен да остана в същия тон и да си успокоя съвестта, че родилките са пушели и са се хранели с джък фууд.
Незряло и неприемливо. Освен да си направя логичния извод от реакцийката ти, че тези мъже наистина са били наркомани и пияндурници, и да се зачудя за чий ги даваш за пример.
РеакциЙката ми беше огледало на посоката, тона и циничните предположения, които даде, така че съм съгласен с оценката, защото е видно за кого се отнася.
Има хора без конфронтация не могат да живеят.
Ако в реалния живот няма с кого...

# 67
 • Мнения: 9 665
Аз не конфронтирам, отбелязвам факти и питам по тях, а ти удобно пропускаш вече поне в трети пост отговор. Ама пък за някой без факти подръка това си е конфронтация, прав си.

# 68
 • Мнения: 834
Аз не конфронтирам, отбелязвам факти и питам по тях, а ти удобно пропускаш вече поне в трети пост отговор. Ама пък за някой без факти подръка това си е конфронтация, прав си.
Реално нито един факт нямаше в коментарите ти за разлика от числата в моите, а само доста грозна инсинуация относно жертвите на злополуки.
Но ако толкова те интересува, ще разровя кокалите на жертвите и ще пробвам да разбера колко от тях аджеба са били пияни, та да им прочетем и морални присъди. Посмъртно.
Но това ще е като ми свърши морската почивка, която тепърва започва.

# 69
 • Мнения: 9 665
Всъщност не е грозна инсинуация, иначе щеше да излезеш с други числа. Познавам хора, които ходят на работа въоръжени и пият алкохол. Или шофират и пият. Или окабеляват и пият. ГТ и катаджиите не разполагат с дрегери без причина.
Разбира се, за Пешо потника с бременното шкембе всичките тези неща са в графа тия прости п#-@3@ ли ша ми каат, я да са е#-1-32.

Предлагам да си спестиш следващите инсинуации.

# 70
 • онче бонче бонбонче
 • Мнения: 6 944
Темата придоби застрахователна насоченост Satisfied Неоспоримо е, че мъжете страдат повече от злополуки. Това не е оправдание да не се работи, защото важи и за злополуки у дома 🤨

# 71
 • Мнения: 834
Жените също пият, но не съм идиот да търся причината в женската смъртност на работнотомясто или в родилната зала в алкохола.
И да, рискът от злополуки и учението не са причини да не се работи.
Дори и неорганизиран човек като мене успява Simple Smile

# 72
 • Мнения: 3 779
На авторката и съчувствам много. Малко дете, два кредита и мъж вторачил се в себе си.
То хубаво жена да може да се издържа..себе си и детето. Но някои общи решения като кредити като ти виснат, нещата отиват към дъното.
Дано се вразуми мъж ти авторке. И не го коткай. Или се взема в ръце, или огласяш всичко и търсиш решение!

# 73
 • Мнения: 2 410
Какъв ѝ е варианта? Двата кредита, ипотечния на нейно име, детето на две години?
Дали ѝ се полагала издръжка и можело ли да остане в семейното жилище?
Тя семейно жилище няма, с издържането на разходите по детето с издръжката мога да ѝ пожелая успех.
Тъй че не я учете на глупостта да каже на роднините му. Какво като им каже? Каква е тя за тях?

# 74
 • Мнения: 1 108
Нито има начин, нито хапче, което може да накара мързеливия да работи.

# 75
 • Мнения: 9 665
Какъв ѝ е варианта? Двата кредита, ипотечния на нейно име, детето на две години?
Дали ѝ се полагала издръжка и можело ли да остане в семейното жилище?
Тя семейно жилище няма, с издържането на разходите по детето с издръжката мога да ѝ пожелая успех.
Тъй че не я учете на глупостта да каже на роднините му. Какво като им каже? Каква е тя за тях?
Демек, вариантът е да да стане говедото от Ресторант на края на вселената и да пита коя част иска да ù изядат - бут, плешка...

# 76
 • Мнения: 305
Какъв ѝ е варианта? Двата кредита, ипотечния на нейно име, детето на две години?
Дали ѝ се полагала издръжка и можело ли да остане в семейното жилище?
Тя семейно жилище няма, с издържането на разходите по детето с издръжката мога да ѝ пожелая успех.
Тъй че не я учете на глупостта да каже на роднините му. Какво като им каже? Каква е тя за тях?
Като им каже ще му пилят на главата и ще бъдат възмутени. Психическия натиск и шокираната от срам рода, може зорлем насила да го накара да работи и да спре да се прави на псевдо програмист без никакъв доход две години.
Не случайно я е помолил да не им казва. По българските ширини е много важно за някои какво ще каже майка, свако и комшиите.

# 77
 • Sofia
 • Мнения: 14 755
Като им каже ще му пилят на главата и ще бъдат възмутени.

Глупости... Ако са нормални хора, винаги ще подкрепят своето "пиленце". Аз поне бих.

# 78
 • Мнения: 9 665
Да, де. С пари ще го подкрепят.

# 79
 • Мнения: 305
Като им каже ще му пилят на главата и ще бъдат възмутени.

Глупости... Ако са нормални хора, винаги ще подкрепят своето "пиленце". Аз поне бих.
Би подкрепила син, който е легнал у дома с два кредита, малко дете с разходи, жена-чужденка да го издържа, която сигурно е далече от  семейството си и те не могат да и помогнат в ситуацията, която се е набила със "златното"?
Имам син. Изобщо не бих го подкрепила. Постъпката му е изключително безотговорна да напусне работа и да остави жената да се оправя, както може.

# 80
 • Мнения: 2 410
Може и така да направите. Особено ако снахата е била мома англичанка преди да стане снаха.
Но тази тук не е такава. А българките никак не обичаме подлите номерца на снахи раскини.

# 81
 • Мнения: 9 665
Ох, с глас се смея. Българките не обичаме и пут@-$-1 номерца на българските мъжове, а този майче се е олял.

Последна редакция: нд, 26 юни 2022, 11:59 от Нарцùса

# 82
 • Мнения: 4 113
Имам син, малък все още. Дано успеем да го възпитаме правилно, за да не дойде ден, в който да се срамуваме от себе си, ако постъпи по такъв начин с жена си и със собственото си дете.

# 83
 • Мнения: 779
Ако съпругът е гъз - всички оръжия са разрешени.
Ако синът е гъз - снахата е кучка.
Кръвта вода не става, когато се говори за нащо уайно.
Българският ми е малко ограничен, извинявам се за правописа.

# 84
 • Мнения: 305
Все тая момата англичанка ли е, рускиня или краварка, родом от Чепърлинци. Факт е, че тя работи, а той си чеше макарите невъзмутимо с два кредита и детенце на 2г.

# 85
 • Мнения: 2 410
Да, спор няма .
Обяснявам защо да не разчита на родителското тяло.

# 86
 • Мнения: 3 779
Вие сериозно ли?
Значи синчето златно, лежи в къщи и обрича детето си на мизерия.
Все си мисля, че при наличие на внуче, много родители биха скастрили златото си и "наляли мозък в кухата му глава" !
Но мълчейки и търпейки, авторката ще помогне съвсем да се обатачат нещата!

# 87
 • Мнения: 2 410
Внучето си е внуче, но повечето българи поумняха и на такива манипулации от страна на рускоговорящи снахи не се дават.

# 88
 • Мнения: 9 665
В този случай слабо ще ме вълнува колко златен вижда свека сина си, стига да дава пари за внучето. Пък на сина си ако ще тиквен медал да направи.

# 89
 • Мнения: 2 509
Внучето си е внуче, но повечето българи поумняха и на такива манипулации от страна на рускоговорящи снахи не се дават.

Има един манипулатор в схемата, но със сигурност не снахата. И е без значение каква е по националност. Този наглец направо е спечелил джакпота с нея.

# 90
 • Мнения: 2 410
Ама аз не споря, че е за бой.
Споря за това как ще реагират неговите родители.

# 91
 • Мнения: 2 509
Ама аз не споря, че е за бой.
Споря за това как ще реагират неговите родители.

Ако са нормални, отговорни хора, няма как да се зарадват. Подозирам, че и хитрецът е наясно с това, щом иска да не им казват за длъжката двугодишна ваканция.

# 92
 • Варна
 • Мнения: 33 942
Със сигурност се опасява от тяхната реакция, да не кажа по-силна дума. Изобщо тоя ми звучи като една мижитурка и жена му ще тегли с него. Още повече с общо дете и два кредита за разкош.

# 93
 • Мнения: 3 779
Ама аз не споря, че е за бой.
Споря за това как ще реагират неговите родители.

За разлика от мненията тук, много хора имат адекватна реакция.
Вероятно и златният, затова се е вкопчил в тайната.

# 94
 • Мнения: 9 240
В момента не разбрах кой плаща ипотечния кредит, след като мъжът няма доходи, а жената се бои банката да не й го натресе на нея. Значи го плаща все някой. А?

# 95
 • Мнения: 33 260
Внучето си е внуче, но повечето българи поумняха и на такива манипулации от страна на рускоговорящи снахи не се дават.
Каква манипулация? Че синчето, което, освен че е пълнолетно, има дете и кредити, но вече две години не работи и лежи на гърба на жена си, докато имитира учене?

За протокола, имам син на 29 години. Ако изпадне в малоумие, подобно на мъжа на авторката, шансът да го подкрепя е около минус хиляда.

# 96
 • Мнения: 4 488
Уиш, ще го подкрепиш разбира се.... С една по-дебела дрянова тояга.
Към авторката - не приемай да пазите тайна. Това му дава свобода да продължава по този начин. Щом нещо го притеснява,  значи може би родата със знанието си, да му помогне да влезе у пътя....

# 97
 • Мнения: 33 260
А, Динчо, да, такава подкрепа със сигурност ще получи от мен Мамин Златен.

# 98
 • Мнения: 9 665
Аз ли нещо пропуснах?
Доколкото разбрах, гордият българин тепърва смята да напусне работа и планира да не работи една година. А двете години са недоучено учене.

# 99
 • Мнения: 238
Темата придоби застрахователна насоченост Satisfied Неоспоримо е, че мъжете страдат повече от злополуки. Това не е оправдание да не се работи, защото важи и за злополуки у дома 🤨
Това че мъжете по рядко загиват по време на раждане не значи че жените да не раждат- стигна се до едно празнословие

# 100
 • Мнения: 307
Както и да го въртим,човек/не казвам мъж/с деца и кредити,първо осигурява необходимото за живота на семейството,а после всичко останало.
Не че съм светъл пример,но се наложи да оставя детето си на ясла  на година и 6месеца и да се върна на работа,понеже такива бяха обстоятелствата.Колко рев съм изревала само аз си знам.
Преквалификации и учене стават и задочно,като се ходи на работа.
Щом човека се страхува от реакции на роднини и познати,значи сам осъзнава,че прави нещо нередно.

Общи условия

Активация на акаунт