Преместване в София, жилище под наем, дом. любимец и още много неизвестни.

• 6 169
  • 104
  •   1
Отговори
# 45
Ако си харесаш обява, не я пускай тук, освен ако наистина няма да наемате имота.
Кой е този тих спокоен квартал? Да не те пратят в Бояна, Княжево, Карпузица? Те са тихи и спокойни, с гледки и зеленина, но на вас ви трябва нещо комуникативно, близо до "даунтауна" Simple Smile Simple Smile Simple Smile
(Шеувам се за "даунтауна".)
800 лева, плюс 2 наема напред и комисионната на брокера трябва да сметнете. Ненужно скъпо е, иначе знам, че сте млади и ви се иска.
Аз не бих живяла в Надежда, Люлин, Овча купел. Там има нови блокчета, ново строителство, площадки, но си изберете по-близки до Студентски град и Младост квартали, за да не харчите пари за бензин - такси, автобуси, градски транспорт.
Хаха, ми не знам кой този тих и спокоен квартал в Младост 4. Между другото или си пишат свободни съчинения, или просто имота не е в Младост, защото за 800лв и местоположението си е доста луксозен и не прекалено скъп. 😅 Преди малко звънях за 2 обяви, в Люлин, доста примамливи и на единия телефон не ми вдигнаха, за другата обява записах съобщение. Я ми звънне някой, я не. Идвам да кажа, че сега се свързах по телефона за апартамента в Дружба 2, за който ви писах вече. Утре ще отидем на един оглед. Попитах кой ден може, той ми каза, че днес и утре има огледи и че сигурно щели да го вземат. И аз и приятелят ми се освободихме от работа за утре, за да идем. И сега ми хрумна една тъпа идея, ами ако днес някой го капарира, и утре ида до там, тоя да ми каже само, че е зает вече? Като нищо да не ми го съобщи по телефона предварително и ние да бием 2 часа път до София. Даже се чудя да му звънна ли сутринта да го попитам предния ден някой да не си го е запазил, ама май ще е доста смешно, основателни ли са ми притесненията? 😅 сега чакам да ми изпрати адреса по Вайбър, ама нещо много се бави.

Последна редакция: пн, 27 юни 2022, 13:23 от Море

# 46
Ако е хубав и на добра цена ги взимат много бързо. Така че нищо чудно час два преди огледа да ти кажат, че са го взели току що.
Казвай си предварително за котката, че повечето ще ти откажат, като чуят.

# 47
Ако е хубав и на добра цена ги взимат много бързо. Така че нищо чудно час два преди огледа да ти кажат, че са го взели току що.
Казвай си предварително за котката, че повечето ще ти откажат, като чуят.
Той е необзаведен и са писали, че може любимци. Има само кухненски шкафове. Дано всичко е точно. Ако ми хареса, направо ще предложа капаро.

# 48
Звучи малко тъпо, но понеже следя и обяви за продажба и такива за наеми, направете едно бързо търсене дали апартаментът не е обявен едновременно с наема и за продажба. Случи ми се на няколко пъти и е хубаво да сте наясно

# 49
  • SF
Казвайте винаги, че пътувате от провинцията, за да ги оглеждате.
Ако този не ви допадне, а утре ви се обадят да видите в сряда този в Люлин, пак ли ще идвате?
Изберете си няколко апартамента и ги гледайте в един ден. Ако се разкарвате напразно за един, поне заради друг апартамент да не е било напразно.
Не ми се вярва апартаменти в Дружба 2 така да се разграбват. А и не е много евтин, за да има опашка за него. Разбира се, брокерите така ще ги представят нещата. Simple Smile

# 50
  • София
Привет и от мен. От 10 години живея в Дружба и трябва да ви кажа, че кварталът много се разви покрай метрото. Има много нови блокове, доста хора. Вечер е много трудно с паркирането. Ние нямаме парко място и понякога след 19 ч. обикаляме с часове да намерим къде. Колите се паркират на 2-3 реда. След 10 вечерта е абсурд да паркираш някъде. Просто има много хора и много блокове. Има 2-3 платени паркинга, не знам как стои въпросът с дългосрочното им ползване.
Цените на наемите са високи от известно време, защото има много нови сгради и търсене. Кварталът е доста приличен и си има всичко. Втора част е близо до двете спирки на метрото - Дружба и Интер Експо център.  Вече трета и четвърта към Лидъл и Джъмбо е доста далеч, на 20-тина минути пеша от метрото, но пък има удобни автобуси. Във втора част на квартала са основно стари панелни блокове и някое и друго ЕПК. Има и нови като Цариградския комплекс и още няколко нови блокове. Другите са още в строеж или тепърва ги строят. Не бих се изненадала докато отидете на оглед, да се окаже, че имотът вече е нает. Ние още преди години като търсихме, беше много сложно, а сега съвсем. Най-добре се чуйте с брокера преди да тръгнете, за да не биете път напразно.
За Теца мога да кажа, че като бяхме на квартира плащахме безумно високи сметки, защото блокът беше стар и имаше ужасно много загуби. Откакто живеем в наше жилище (ново строителство), сметките са нормални и няма надписване. Поносимо е. Но много си зависи от големината на апартамента, изложение, разпределението и т.н.
Успех. Дано намерите това, което е най-подходящо за вас Simple Smile

# 51
Много благодаря момичета, много ми помагате. Все пак реших да му пиша по вайбър, казах, че пътуваме, и ако е запазен този следобед да си спестим пътя, и той ми отговори, че нямало оставено капаро. Не знам колко има наплив и дали просто лъже, апартамента е нов, в нова кооперация, етаж 2, само вградена фурна има и кухн. шкафове. Цената е 530лв. Не знам какво да правя. Да предложим ли капаро, да изчакаме ли, някой ще го вземе. Моя и той само вдига рамене, той под наем никога в живота не е бил (не че аз съм). Плюс, ако решим  да го капарираме, да не се излагам пред хората, колко капаро се оставя, какъв документ трябва да ми дадат, за да знам, че няма да ми потънат парите. После как се пристъпва към сделка. Как става всичко, понятие си нямам.

# 52
Ако искате дайте ориентир къде е, поне две в темата живеем в Дружба

# 53
ЖК Дружба 310Б

# 54
Това е в старата, панелна част, далечко е от метро, 20 Мин. Точно до блока е спирка на автобус 204, ако не ви се върви, за 2-3 спирки с автобуса сте на метро. 204 стига директно и до центъра за 30 Мин . и като цяло е комуникативна линия на транспорта. Не знам колко е редовна. Точно до блока имате магазин Фантастико. Паркирането е свободно и не чак толкова лесно, но все пак възможно, опция за гараж няма и да имате, тъй като точно този блок няма, може би ако търсите в съседни на 5- 10 минути.Точно в това каре имам роднини, като цяло контингента е от млади семейства и пенсионери. Не знам доколко е вярно, че има опашка от кандидати, но по принцип, ако не е точно вашето, не се поддавайте на брокерски номера. И още нещо, от Дружба единствената ви бърза връзка към Младост е метрото, иначе е ужас.

Последна редакция: пн, 27 юни 2022, 20:16 от Lora Lay

# 55
Дано ни хареса утре, ще завъртим с колата в района да видим как е положението. Иначе и ние разглеждахме варианти за пътуване до там. Преди малко звънях по обява за необзаведен двустаен в Младост 4 за 600лв, на 15 Мин пеша от Бизнес парка, абсолютно празен и не дават любимци...късмет. Иначе Фантастикото не е точно до този блок, по-далеч е. Поне до колкото гледам по картата. Точно до блока виждам, че има Т маркет, пак по-добре от нищо. А колите на снимките в Мапса са направо на два реда. Наистина ще си е късмет със спирането. Блока долу в дясно и Фантастико горе в ляво.

# 56
На мен ми го дава ЕПК- то до Фантастико. Ако е ЕПК, значи е до Фантастико, до т маркет са панели. Разгледайте утре района, по- вървежна принципно е частта до двете спирки на метрото. Разгледайте и Мусагеница и другите квартали.

# 57
И аз сега като писах Дружба 2 310Б и ми показа ЕПК блок. 😮 За това направо ще сложа линка, които ми изпратиха с адреса. Нов блок е.  ж.к. Дружба 310Б
https://maps.app.goo.gl/YtasjugX8HFTBaE28

# 58
Ок, метрото значи е на 15 Мин. , Автобусната спирка на 204 на 5. Има и Била наблизо.

# 59
Мисля, че намерихме нашето място. Дано не ни го отмъкнат. Един минус има-локацията. Наем-450лв, към 20-30лв за двама ни такса към фирма, която поддържа входа, значи 480лв. Две стаи, обзаведен. Първи етаж, не малка остъклена тераса, прилично обзавеждане (не на 50г) Допускат любимци, от собственик. И минусът-квартал Павлово. До младост гледахме, че може с трамвая и после с метрото и с прикачване. Тегаво ще си е, но все ще избута за 2-3 дни седмично в офиса да пътува до там. Само първия месец може би ще ходи по-често, защото каза, че иска да се опознае с колегите. Сега аз се чудя каква работа ще си търся, и ква съм загубена, не се виждам с трамвай, с метро...100% ще се объркам и ще се загубя 🙈🙉🙊 Аз в нашия град веднъж реших да използвам тролея и се качих от грешната спирка на отсрещния тротоар, та после загубих сума ти време докато стигна където бях тръгнала и закъснях. 😅 Може пък да не е минус квартала, може да ни хареса и да е спокоен. 🤗

Общи условия

Активация на акаунт