Нашите кухни - тема 91

• 52 344
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Аз мога да ви кажа колко ми излезе на мен кухня в бокс, която правихме миналия месец. Обкова е блум. Кухнята е Г-образна. Обща дължина 3 м. Височина- до тавана. Вратички МДФ, основи ПДЧ, термоплот, гърба е с плочки. Материалите бяха 2500 лв, с мивката ми излезе 3000. Труд за такъв размер кухня не знам колко би струвал. Това е само за материали, част от тях, купени с отстъпка. Просто цените са високи.

gabiplus, не виждам каква е разликата дали кухнята е в панелка или някъде другаде.

# 466
Леле, явно наистина са много високи цените!  Направо се наплаших. Ще вземем няколко оферти, изглежда, и така ще изберем. Замислям се и за кухни от Одрин, четох хубави отзиви и гледах различни фирми - сякаш излиза по-евтино, дори и с доставката. Абе, ще се ориентираме тепърва. Благодаря много:hearts:

# 467
  • София

gabiplus, не виждам каква е разликата дали кухнята е в панелка или някъде другаде.
Предполагам, просто там правят е момента, а панелките имат общо взето еднакъв размер кухни и човек  може да се представи, горе долу за колко голяма иде реч... 🤷‍♀️

# 468
Да, много скочиха цени. Ние произвеждаме мебели и мога да кажа корпусното бяло пдч 18 мм (вътре) увеличение поти двойно за година, мдф и Блум имат 3 пъти по 10%, уредите също 30-40% за година. Наема ни увеличиха, ние заплати и осигуровки, горивото знаете, сега ще сменяме и бус 30 000 лв. Просто е неизбежно и себестойност и разходи. Не се оплаквам, казвам реално ситуацията. Ама 3000 за лм кухня още не сме ударили. От 1200-1400 сега 1800-2000 за мдф. Според мен за големите брандове клиентите плащат шоурум и др разходи, не е като да нямат

# 469
Здравейте, обмислям да направим кухнята изцяло от ПДЧ. Знаете ли дали е възможно вратичките да са гланц в такъв случай? И колко приблизително върви линейният метър в момента? Кухнята ще е около 5м. като горните шкафове ще са до тавана / ако това има значение/.

# 470
Да, възможно е, има пдч гланц. Обаче, аз видях мебели от него и никак не ми харесаха. Още неизползвани, а бяха доста надрани.

# 471
  • Раковски
Здравейте, обмислям да направим кухнята изцяло от ПДЧ. Знаете ли дали е възможно вратичките да са гланц в такъв случай? И колко приблизително върви линейният метър в момента? Кухнята ще е около 5м. като горните шкафове ще са до тавана / ако това има значение/.

ПДЧ гланц търси на орма или кастемону, но когато го сравниш с истински гланц разбираш каква е разликата.

# 472
Radi_fit, покажете нещо изработено от вашата фирма, ще ми е интересно да видя! Няма тема в която да вляза и вие да не рекламирате фирмата си Simple Smile!

# 473
Natt***,
имам публикувани само на 1 място брандирани снимки и причината да са брандирани е, че преди време си видях апаратамента в явно фалшива обява за имоти. Беше и забавно, и тъжно, че се подвеждат клиенти.
Далеч съм от реклама с 1 пост, тук съм с лицето и името си и не правя нито скрита, нито явно реклама. А ние реклама нямаме от 3 или 4 г, защото капацитета ни е 4-5 месеца напред. Ако желаете пишете на лични и ще ви изпратя линк за идеи кухни например.

Не, пълен боклук е "Пдч гланц". Не казвам, че пдч-то е боклук, а конкретно с гланцовото покриетие. Толкова е зле, че стои като залепен вестник. Иначе моята кухня е пдч и нямам нищо против тази технология Simple Smile Но ако търсите гланц и що годе бюджет търсете произодител, който работи с AGT гланц. Ето един пример, въпреки че тук камъка беше немалък бюджет:

# 474
Имаш ли снимка без да е включено лед осветлението? За мен то придава много грозен ефект върху дървените шкафове, или самото дърво е грозно и неподходящо. Извинявам се.

# 475
Това намирам сега от agt гланц. Субективно е това с осветлението, повечето хора искат по много и навсякъде осветление...

# 476
Благодаря. Може би ако фладера беше хоризонтален ефектът щеше да е друг. Има нещо не ок за мен.

# 477
Няма да излизам като защитник на всичко, че е перфектно, а ще пиша защо фладерът е вертикален: над 2 м е дължината и не се събира една плоча без визуално прекъсване, затова се обърна. Но има доста хора, които предпочитан вертикалата. Въпрос на вкус. Аз пък не бих си направила мебели или кухня без цвят акцент, но това е положението с в момента вълната … бяло, дървесно и тук таме сиво…

# 478
Благодаря много за мненията. Склонна съм да я направя и мат, не ми е драма. Началото на септември ще има оферта от човека, който / надявам се/ ще я изработи. Приблизително колко върви линейния метър на ПДЧ?

# 479
  • Раковски
ПДЧ гланц как да се тълкува като боклук? Евиния гланц на пдч е на орма, кастемону и мисля на яълдъз, скъпото пдч с гланц е на фундермакс или и егер (които са по-скъпи от agt като цена). Въпроса е дали е боклук щото е по-евтина марка (орма, кастемону, яълдъз), и ако е така как да определим глаца на егер и фундермакс?

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 23:31 от shadowman

Общи условия

Активация на акаунт