Нашите кухни - тема 91

• 52 344
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
В голямо помещение островите ми харесват. Предимството е, че човек може да хапне набързо, без да трябва да пренася чинията до масата. Освен това в някои случаи (като при Вас) може да се избегне ъглов щкаф.

За малко помещение ги намирам по-скоро за недостатък: ако са заместват трапезната маса, не ми харесват защото са с височината на кухненски плот и съответно предполагат високи столове. Ако си има трапезна маса, просто не виждам смисъл в 25 кв. м. холокухня да има и остров, и трапезна маса. Единствен вариант, който ми се струва практичен е, остров с височина на трапезна маса, но с шкафове от едната страна поради необходимост от място за съхранение, и, разбира се, без друга трапезна маса в помещението. (В Икея имаше и едни по-ниски шкафове METOD в старата програма за проектиране, но в новата ги няма и не ги открих в сайта, когато ги търсих преди време.)

# 571
  • София
И това го има и може би бих предпочела тесновато бар нещо си, ако се налага нещо, обаче ако има нужда от малко повече място за съхранение, островчето е по-добър вариант от шкаф🤷‍♀️

# 572
Моля за съвет: на каква височина се прави дупката за абсорбатора във вентилационната шахта? Към момента дупката е сложена на 20 см под тавана, което означава че за да скрия тръбата на абсорбатора трябва да поръчам висок горен ред шкафове и въпросната тръба да минава през целия шкаф – за вграден абсорбатор става дума. Дайте съвет моля - на етап шпакловка е в момента и мога да си позволя промени, благодаря предварително

# 573
  • София
А по-ниски шкафове, тръбата над тях и да ги скриеш зад плоскост?

# 574
Ако правиш нова кухня, говори с майстора. Той ще ти каже на каква височина  да е, за да се скрие в шкафа. При нас, при височина 2,45 на кухнята, отворът на тръбата трябваше да е на 2,22 от готов под и на 5 см от задната стена.

Последна редакция: сб, 03 сеп 2022, 10:23 от Mimito_75

# 575
По въпроса с икейската кухня, те си имат панели,  които скриват гърба от фазер, т.е. няма да е грозно и са в цвета на вратите/челата.

# 576
Отвор за аспиратор е добре около 200-210 см от пода. Майсторите пак казват според шкафа. Например ако минава през 2-3 шкафа, то добре е буквално най-горе през тях, а ако е първи шкаф директно 200 см.

И аз съм фен на мини острови, симпатични са ми , когато има място да се минава. Ето идея за по-интересен гръб на острова(пдч летвички да ефект). При острови често залагаме контакти на плота или отстрани

# 577
благодаря на всички за съветите - аспиратора ще е първи шкаф до вентилационната колона / шахта и ми се иска да е с максимално къс път през шкафовете за да не губя полезна площ от тях

# 578
Скрит текст:
Благодаря на всички за мненията. Искам да чуя точно какво мислят хората, които ги ползват.
Аз в никакъв случай не говоря за изцяло вътрешни чекмеджета и визуално да изглеждат като на втората снимка в поста на Radi_fit. Говоря да ги окрупня така да се каже, защото ще имам няколко плитки чекмеджета за прибори и бъркалки, за подправки и т.н. защото смятам, че в тях нещата наистина са по-видими и е по-удобно.
Снимки съм разгледала много, и предавания по HGTV гледам постоянно. JoyJoy И по магазини ходя и дърпам чекмеджета и т.н. Но това е друга тема.
Вероятно ще ги оставя нормални чекмеджетата и ще помисля дали да имат дръжки или не. Но определено не искам рафтове в долната част на кухнята, особено най-долу. В сегашната ми кухня са повече шкафове с рафтове и определено чекмеджетата са ми по-удобни.
Скрит текст:

Извинявайте, не е по темата, но къде гледате HGTV, може и на лс да ми отговорите, за да не занимаваме аудиторията с това.

# 579
  • Раковски
а ко е туй нящо hgtv?

# 580
  • Пловдив
Телевизионен канал за обзавеждане, имоти.

# 581
Не мисля, че от тези предавания може да се изкопира нещо по-различно и полезно за нашите условия. Ремонтират имоти евтино, с готови кухненски модули, най-евтините предимно. Бели кухни, с бели кухненски плотове от технически камък, "златни" дръжки, евтини плочки за гръб - различни зад печката (свободностояща) и в останалата част, което при нас се смята за неприемливо естетически. При това с размери като за американски кухни, а не за нашите миниатюрни, по техните стандарти. Механизмите не ги показват особено.

# 582
Аз много “обичам” като клиенти извадят примери от Пинтерест и Инстаграм за механизми, които ги няма в България, другото често е чекмедже от 2те страни на шкаф за мивка 600 🙈😳(там е коритото, но да има за гъби), и нашите габарити кухни 3-4 метра изобщо несравними с гобаритите на примери.. Те хората си гледат, просто нищо общо няма какво е възможно и примерите

# 583
Аз пък много “обичам” като някой майстор ми рече “ ааа тва няма да стане” и да си кара, както си е бачкал преди 20 години - без да се интересува от новости, от нови възможности.
Естествено че ще гледаме в пинтерест, иначе щяхме да сме си останали с ей такива кухни.

Или да отида при кухни, гръмко рекламиращи се като такива по поръчка и да ми кажат “ааа такава е височината по БДС, не можем друго” щото не им се смята различен разкрой.

# 584
Няма стандарти, има физични закони при габарити и възможности за внос. Нямаме 3д принтер да се направи всичко видяно. Което ми напомня клиент беше поръчал метаните конкретни златни дръжки от Али експрес. И това е вариант

Общи условия

Активация на акаунт