ДЕКЕМВРИйчето вече е голямо дете, сяда, яде и отива на море! (Тема 5)

• 19 617
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
Али слагам само в кашата плодово пюре,до сега давах само безмлечни като си й го правех с нейното мляко.Аз взех млечна царевична с плодове на Хип много й харесва .
Fairy какви пюрета даваш на твоите хубавици като марка ме интересува и ти блазирам за книгите ,тъй като съм книжен плъх или по скоро бях🤣.Някой знае ли ако приготвя пюре вечер дали за другия ден на обед е годно за ядене ,като не смятам бурканчето да е стерилизирано, сериозно ви казвам времето не ми стига 😁

# 211
Ох, днес не ми е ден. Може ли цял ден да варя една кокошка. Направо ужас. Сложих я в култура два часа вря, викам днес ни е месно пюрето тъкмо. Да ама не, то не сготвено. Пасирах, с блендера минах месото е не. Добре че имах пуйка на гербер. Събраха се една мивка чинии с това месо. На всичкото отгоре щяха да ни блъснат с количката на пешеходна пътека. Ужас
Иначе глутена го започнах, днес трети ден давам овесени ядки в зеленчуковото пюре. Утре мисля да са за СЗ. Днес ще бъде кисел със сварена ябълка. Мисля 5дни да давам овес и после да купя ръжени сухари и с тях 5 дни.
Ние упорито искаме да ходим. Прави много хубави крачки, особено след котката
Аз давам само безмлечни каши като добавям от неговото мляко. Плод добавям към пюрето. Даже бях взела една овесена каша която се оказа че е със сухо мляко и я връчих на баткото.

# 212
До няколко дни давах сутрин по половин бурканче плодово пюре, а следобяд каша пак с плод . Но от два дни давам глутенова каша с плод за закуска и безглутенова каша с плод за следобедна закуска. И само плодово пюре не давам. Но след няколко дни ще започнем попарата и ще се опитам да вмъкна плодово пюре между храненията и само една каша.

Не е проблем да стои пюрето 2 дни в хладилника.

Митко също иска вече прав. Скача на краката ми и иска да скача и на земята. И в коритото предпочита да го мия прав.

# 213
Честита да си, Фейри ! Много, много щастие, обич, подкрепа, радост в семейството! Безкрайно да ви радват момичетата 😍💕🤗🍀🍻

Образовам се сега за глутена. Традиционно как съветваха - в 7ми месец, един месец, без нови неща паралелно? Тоест 1 месец не се въвеждат нови плодове и зеленчуци? Имам овесена каша на Хип, но тя си пише, че е без глутен. Мисля да ползвам едно смути с плодове и овес, там пише, че има. После може и с някакви домашни хлебчета и сухари. Имам и на Холе разни с изчистен състав, взех и едни кокосови.

Понеже е хаос с хапването и често не иска, давам когато ми мине номера общо взето. Пробутвам малко засищаща каша и с млечната вечеря, че е постоянно гладен и тая надеждата някоя сутрин да НЕ се събуди в 5-5.30.

# 214
  • до най-прекрасния мъж
Мечта, пазете се много, има ужасни шофьори. Непрекъснато очите са ми на 4, не само като пресичам, а изобщо. И нас щяха да ни ударят на пешеходна, бях писала мисля преди време. Една заспала овца, без извинение, тръгна назад в кръстовище и върху пешеходната, докато аз се опитвах да пресека зад колата й, която вече беше подминала пешеходната. Защо реши да дава назад, никой не знае. Добре че в последния момент ни видя някак и спря.
Кашата я давам с плод следобед. По друго време плод не давам. Правя си около 130-140 мл каша и допълвам до 190 мл с плодово пюре. Днес дадох овесена каша, но забравих, че трябва да давам и се сетих малко преди да си изяде елдата. Та я правих в последния момент. Взех млечна на Семпер, само тя беше чиста, без плодове. Нещо не й хареса, ама  май се беше нахранила вече, защото ми плюеше и елдата накрая. Е, аз усетих защо я плюе, ама късно. Майка й отново забрави да й сложи мляко и й я предложи с гола вОда. Затова тоя път взех млечна направо. Пак си е Хумана, така че млякото си е същото като на царевичната и на оризовата.

# 215
Невъзможно е овесена каша да е без глутен. Цял месец е хубаво да се дава глутен, но не виждам защо да не се дава и друго. Аз например ще захранвам с пилешко и телешко, захраних и с домати.

# 216
  • София
Невъзможно е овесена каша да е без глутен. Цял месец е хубаво да се дава глутен, но не виждам защо да не се дава и друго. Аз например ще захранвам с пилешко и телешко, захраних и с домати.

Овесът сам по себе си не съдържа глутен. Наличието на глутен в овесени ядки и каши е в следствие на отглеждането и обработването на овес с близост до пшеница, ръж или ечемик. Така че има ояесени ядки и каши, които са безглутенови.

# 217

Овесът сам по себе си не съдържа глутен. Наличието на глутен в овесени ядки и каши е в следствие на отглеждането и обработването на овес с близост до пшеница, ръж или ечемик. Така че има ояесени ядки и каши, които са безглутенови.
Това не го знаех.

# 218
ПОМОЩ!!! ВЕЧЕ НЕ СЕ ИЗДЪРЖА!!! От около седмица се събужда да яде по два пъти на вечер. Дори и като новородено не е ял толкова. Върти се, не спи спокойно. Имаме заместено хранене, опитваме се да минем на 3 дрямки, ето вчера успяхме. Просто нямам сили вече. Имаше толкова хубав режим на ядене 4:30 - 05:00, 8:30 - 9:00, 12:30-13:00, 16:30-17:00,20:30-21:00 и след последното хранене сън. Сега е кошмар.

# 219
Габи, сигурна ли си, че за храна се събужда? Какво ѝ по колко яде през деня?

# 220
Яде Фризолак Вом вече 6х170мл със 6 лъжици (беше 5х160 мл със 6 лъжици но не му стига) Fairy Не заспива ако не яде. Лъжем с вода преди ядене, ама не става...
Едитвам се Сега със заместено хранене стават 5х170, като той сам си добави това едното среднощното ядене.

# 221
6 лъжици мляко де правят с 180 мл вода. Много деца, на които последното хранене е в 8-9 вечерта, не издържат до 8-9 сутринта без храна. Това са около 12 часа. Ти се радвай, че не става още в 2-3

# 222
Той точно тогава става за ядене. При нас схемата за ядене е в 6тия месец 6х160,в седмия 7х170 и така...

# 223
От кой ви е тази схема? От педиатър ли? На кутията си пише 1 мерителна лъжичка на 30 мл вода. 6 лъжици - 180 мл вода. Но ти от самото началото не го правиш така млякото и друг път си писала. Твое решение. Нали писа някъде, че става в 5, 5:30? Аз не мисля, че има какво да направиш. И моето дете има нощно хранене от самото начало, пробвала съм абсолютно всичко. Не виждам смисъш да мъча и него, и себе си с истерии по нощите, като мога да му дам мляко за 5 мин и да продължим и двамата да си спим. Поне при теб може да е някакъв скок, регресия или нещо да го мъчат зъбки, коремче (от захранването) 🙄 Щом не винаги е бил така има голяма вероятност да премине скоро това

# 224
Бебка беше на 5 хранения и много рано беше махнала нощното, но откакто започнахме захранването и тя стана доста по-активна напоследък си върна едно 6-то хранене, което е между 4-6 сутринта. Както Алисън е написала и аз предпочитам да дам, да не се мъчим взаимно и да поспим още. Пробвам първо с вода и биба, ако не заспи направо давам млякото.
Също подкрепям Алисън, че млякото трябва да се прави както е по указанията на кутията, пък детето да изпие "колкото трябва" или колкото иска..

Общи условия

Активация на акаунт