ДЕКЕМВРИйчето вече е голямо дете, сяда, яде и отива на море! (Тема 5)

• 19 618
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
И при нас вчера сънят беше странен. Бухтата се събуди след 40мин, вместо след 1:20. Нагласихме дремките и си легнаха в 19, спаха до 6:40 днес. Вече май съвсем си минаха на 2 дремки и съм много доволна.

Днес ставам на 30 (въпреки че съм родена по-рано и по коригирана възраст имам още малко от двадесетте Stuck Out Tongue Closed Eyes). Заповядайте да се почерпите с тортичка и кафе

# 196
  • до най-прекрасния мъж
Фейри, да си здрава и много да те радват двете ти госпожици.
Денц, Мечта,  прегръдки и на двете. Не знам какво им става, уж спокоен период, пък то или пак някаква регресия ги тресе, или скок, или зъбки. Вчера беше супер шантав ден. Първа дрямка спа малко, само 40 мин. Тръгнахме за майка ми на село, като идеята беше да спи там. Да, ама не, човечето реши, че ще спи в колата и то близо 20 мин преди края на интервала. Съответно спа 25 мин и се събуди кисела. Как да е, видя я майка ми, погушкаха се, яде и час преди края на интервала си тръгнахме, за да си спи вкъщи. Още с тръгването вече зверски й се спеше, едва я удържах будна и на входа на града заспа. Бутах, щипах, повдигах в столчето, за да не заспи, но не, задряма. Прибрахме се и още преди да е заспала дълбоко си я качих горе да си ляга в кревата. Заспа си точно на интервала и спа 1:55 ч. И тоя сутрин в 5:20 беше будна, видимо й се спеше, но не успя да заспи повече. Нощният й сън падна под 9 ч и вече се притеснявам, тя не спи достатъчно. Чакаме горен ляв резец, снощи видях, че венецът леко белее.

# 197
Fairy, честита да си! Много любов да топли сърцето ти (по две 😃)

Ще се включа и аз към откачения “режим”.
Вчера инервалите му бяха така: 1:30/2/3/4 и като заспа в 19:30 до 00 часа се буди три или четири пъти 🙄 Е, с този режим ходи го разбери кога да го приспиш.

# 198
Fairy Честита да си Heart Пожелавам ти много здраве щастие и любов.
Включвам се с промяната при нас. От седмица някъде тотално си промени режима. Вечер си ядеше млякото в 20:30 и в 21 вече спеше до 4:30 сутринта. А сега яде в 19:30 и заспива после в 00та търси пак и сутринта в 5 пак... Увеличих мл на вода, вдигнах лъжички е не става...

# 199
Аз се включвам с по различна тема.Как успявате с домакинската работа и с приготвянето на пюрета имам чувството,че дори и да не спя пак няма да ми стигне времето.Колкото и да съм организирана и бърза ,Ами не става ,в момента сме на вън ,а вкъщи е някакъв погром 😁

# 200
И у дома е така 🤪 но на който ми пречи да си оправи.Шегувам се разбира се, но понякога си мисля че нещо съм много неорганизирана. Не мога да смогна всичко да свърша и започвам да се дразня. Но пък не иска изобщо да стои сам. Батко му го взема за малко и аз бързам да свърша нещо. Сега в момента още не можем да излезем -сутринта докато пиех кафе сложих пюрето, пуснах пералнята. Баткото стана и започнах и с него да се разправям че го тресат хормоните. Прехвърлих прането в сушилнята заредих другата пералня, пуснах кукъра и кърмя бебо. И сега ще излизам. Направо свят ми се вие😆 Оф тя и сушилнята свърши. Направо ще се гръмна вече 😤
Fairy жива и здрава да си

# 201
  • до най-прекрасния мъж
Сутринта набързо измих чиниите и купите на кукъра, че снощи го пробвах.
Скрит текст:
Правих ребра (малко ги препекох, ама малката точно когато изпищя, че са за обръщане, се беше наакала и я бях понесла да я сменям, та оставих тая работа на баща й. Той видял, че са готови, но ги обърнал и си мълчи. Та, не бяха изгорели, но бяха препечени. Правих и пържени картофи, но сложих 850 гр вместо 500 гр сурови картофи и не можаха да се зачервят, иначе бяха станали готови, но бяха бели.
После тя яде, заведох я на столчето за хранене в хола да си дъвче зайко и дооправих в кухнята. После спа, събуди се и докато се търкаля из кревата и се разсънва, заредих кукъра с едни бутчета да се варят, сварих й яйце и докато то ври се изкъпах. Сгънах дрехите от сушилнята, пуснах една пералня. После я вдигнах, правихме гимнастика, нахраних я и изкарах я на разходка за 30 мин, прибрах я и сега спи. Пюре, ако правя, бутам в уреда за пюрета на Томи Типи. Но последния път ми вари един картоф 1 час и пак беше суров, та не знам дали ще се разберем с него. Сега на обяд мисля да обезкостя месото и да го замразя на заготовка. Мисля и да си обеля и направя на заготовки моркови и чушки във фризера. Имам замразен нарязан лук. И когато реша да готвя, да метна всичко в кукъра и да изляза. Това нещо се оказа супер полезна вещ. Докато се разходим, пилето ми е сварено. Ако всичко готви така лесно, ще ме е яд само за едно - защо не го взех по-рано. После ще играем на пода, ще спи, ще яде СЗ и ще я изведа довечера за около час. После баня, мляко и сън. И някъде там вечеряме и ние - или преди баня, или след като заспи тя, или преди разходката, зависи как се организирам.

# 202
Честита да си Fairy Heart
Здраве, любов и много късмет занапред!

# 203
И у дома е така 🤪 но на който ми пречи да си оправи.Шегувам се разбира се,
И аз съм така и не се шегувам 😀
И у нас все едно бомба е паднала. Имам чувството, че само аз не кога да се оправя, но като чета се успокоявам, че не съм неорганизирана - просто е трудно.
Блу, адмирации! Сигурно ти е трудно, но така както го обесняваш, изглежда с лекота си организираш времето, колко неща успяваш да правиш! За заготовките звучи много добра идея, но не стават ли гадни (водняни и безвкусни) зеленчуците като са били замразени?

# 204
Аз така като ви чета имам чувството, че не правя нещо като хората... Имам време за всичко, въпреки че избирам да го прекарвам с децата или да си почивам, така че вкъщи пак не е мега чисто. Даже за няма и седмица прочетох две книги с по над 400 страници. Пералня пускам на няколко дни, миялна почти всеки ден, сега ядем главно салати с някакво месо, така че и рядко готвя готвя. Пазарувам по време на разходката на децата. Тоалетни мия за 15мин, банята докато се къпя. Имам прахосмукачка робот, а в детската мъжът ми пуска прахосмукачка, мопа и праха ми отнемат повече време. Пюрета не правя, никакъв шанс Tired Face

# 205
Пак съм в чуденка за тези млечни каши. Купих пшенична млечна каша на Ганчев и не знам дали да я дам. Заради обезмасленото мляко, трябва ли да се дава при условие, че кърмя. Досега съм давала само безмлечни каши. Никъде не намерих безмлечна пшенична каша. Давате ли млечни каши и какви? Кой е по-добрият вариант: Да си направя сама кашата от пшенично брашно или да дам готовата на Ганчев? Но съм на мнение, че повече няма да купя каши на Ганчев, понеже са много сладки, но овесена и пшенична вече съм купила.

# 206
Аз и да съм купила безмлечна каша му я правя с неговото си мляко, защото не я яде иначе.
А давате ли плод като междинно хранене? Както е по схемата на Хип преди обедното зеленчуково пюре? Ако да, кога го вмъквате точно и какво количество давате? Или само в кашите слагате плод? 🙄

# 207
Али, слагам само в кашата.
Титанка и аз не намерих хубава пшенична. Реших да им дам хляб и когато се приберем ще видя за кус кус или нещо такова.

# 208
Честит празник, Fairy!

Rumyana, и аз нямам време за домакинска работа, защото малката като е будна изисква цялото ми внимание. На килима да си играе сама почти не иска, а в шезлонга, който вече умаля, бързо й става скучно. Трябва все да съм наоколо, да подавам хвърлените играчки или да я взема на ръце. blue няма търпение за по-малко дремки, защото при будуване успява да свърши разни неща, а при мен е точно обратното - само като спи мога... само дето не трябва да вдигам шум или не са ми останали сили след приспиване, така че пак не мога. Grinning

Откакто се е родила, да съм направила 2 баници, 1 супа, 1 гозба и няколко пъти принцеси. Това е. Грам не ми липсва готвенЕто, винаги ми е било досадно, повече ми липсва готвенОто. Минавам пода във всички стаи и забърсвам основно прахта един път седмично, когато ММ я е извел на разходка. Той простира и мие тоалетната. С това май се изчерпва нашето домакинстване. Не е много, но от сърце. Grinning Трябва пак тестово да пробвам да приготвя някое домашно пюре, стига да има кой да я занимава през това време.

Me4ta, благодаря, че сподели, за да знам, че не съм единствена. Вчера много се притесних как такъв дълъг интервал на будуване би повлиял на нервната й система. Според мен достига до един момент, в който съзнанието е замъглено като при пиян човек. Поне аз така го чувствах в студентските години като учех цяла нощ преди изпит и се явявах без да съм спала.

Alison, аз давам 50-60 гр. плод и после 5 лъжици АМ за второ хранене. Все още съм в чуденка как и с какво трябва да заместя и това хранене. Може би ще започна глутена тук.

# 209
  • до най-прекрасния мъж
Ами, аз понеже преди, като работех на пълен работен ден, се прибирах в 18.30, вечеряхме и всеки се търкулваше да си почива. Да, но цялата работа от домакинството ми се струпваше за събота, освен готвенето и миенето на чинии. А ние винаги през уикенда пътуваме и трябваше да свърша всичко до обяд в събота - да изпера,  да изчистя, да сготвя евентуално. И понеже се убивах от работа, за да имам и свободно време, и да си почивам достатъчно, защото работата ми е адски натоварена, просто видях, че с детето това е неприложимо. Най-малкото защото цял ден нямам свободен, нямам и половин свободен, даже и 2 часа накуп нямам. И затова си разпределих задачите в часовете, когато е будна и е спокойна. А това е сутрин след хранене и веднага след първа дрямка, а също и след като се наобядва и вечер като е баща й вкъщи. И просто гледам за тези 2-3 часа да си свърша всичко. Разделила съм си работата така, че всеки ден от седмицата да правя нещо и да ми стига времето и за мен. И най-вече да не се затрупват с работа. Като я върша всеки ден по малко, успявам. Иначе, изоставя ли я, няма шанс да я свърша. Баня и тоалетна мия, докато се къпя, пералня върти всеки ден, сушилня също, чинии не оставям мръсни, мия веднага каквото има, защото нямам миялна. Докато детето спи, си почивам и си планирам какво да свърша, като станем.
Зеленчуците, винаги си имам замразени, сега просто отдавна не съм слагала, защото откакто баба й не е тук, няма кой да готви. За мен нямат промяна във вкуса, но и аз си ги ползвам за кратък интервал, не стоят с месеци. А и нали се готвят, така или иначе. Винаги имам пакети замразен спанак, броколи, нарязано на хапки сурово пилешко, сварени бутчета и обезкостени, кайма на порции за едно готвене, дробчета, зелен фасул, чушки, морков, лозови листа за сърми. И така, каквото и да готвя, трябва най-много да обеля и нарежда някой картоф или да измия ориз и съм готова да започна. Днес да сваря и да обезкостя 2 бутчета ми отне на мен самата 10 мин общо - миене на бутчетата, пускане на кукъра, обезкостяване и миене на тенджерата накрая. Другото го свърши кукъра. Сега имам заготовка и каквото реша, вадя и готвя. Не всичко става замразено, но повечето неща, да. А и ние си обичаме класическа кухня, супи, различни яхнии, ориз с нещо, макарони. За тесто и хляб ползвам пекарна. Баница съм правила точно 1 път, откакто се е родила и 1 път питка.
Но аз обичам и готвенето, и готвеното. И на мен истински ми липсва. От семействата сме, които си обичат домашната храна и нищо купено готово не ни допада. Най-много да вземем пица или да седнем на китайско или на бира и мезе.
Нас май ни хвана сепарационната тревога. Одеве рева с глас и нареждаше, докато я бях оставила за буквално 2 мин да пусна сушилня. Не просто да реве, а направо нещо ми говореше на неин си език. Хем ме виждаше през коридора, че съм пред сушилнята и й говорех през цялото време. Така чак не беше ми плакала.

Общи условия

Активация на акаунт