Парфюмни размисли и страсти - 274 юли 2022 г.

• 55 420
  • 586
  •   1
Отговори
# 300
Поръчах скоро Hermes Jour Absolu след няколко похвали тук. Бях пробвала отдавна не-Absolu версията, имах смътен спомен, че я харесвах и реших, че ще рискувам. Днес го сложих за пръв път за офиса (в който не съм ходила от една година), голямо удоволствие ми достави. Страшна флорална красота, няма никаква натрапчивост, но го усещам буквално цял ден. Толкова семпъл и шик, направо ми напълни душата. За температурите днес в София беше идеален.

# 301
Имах няколко запознанства през последните дни:
ТТ Кirke - шок и стрес. Мазнах лекичко с апликатора, но чудовището няма измиване. Започна като плодов ароматизатор за интериори, но из дълбините бързо започнаха да бълват талази синтетичен муск. Това е Медуза, с коси от змии. Същият муск е и в Afnan Souvenir Floral Bouquet. И в двата аромата усещам почти единствено муск, и то страшен.

Едит относно Afnan Souvenir Floral Bouquet: огромна грешка на сляпо се оказа този аромат. Агресивен, синтетичен муск с кисел ревен. Рози няма. Не знам дали да губя време с размени, или да го "рециклирам внимателно".

Nishane Fan Your Flames - предимно тютюн и кедър. Топъл, тлеещ и излъчващ, изцяло мъжки на моята кожа. Прекрасно изработен аромат. Би бил чудесен подарък, но от мен, а не за мен.

Eilish Billie Eilish - този пробвах в парфюмерия на блотер, за разлика от горните два, които бяха проби в домашни условия. Блотерът ухае стабилно от 4 дни, и силно ми напомня на Chocolate Greedy, който имам, но нося веднъж на високосна.

Сдобих се неочаквано с Prada La Femme. Винаги съм го харесвала много, както и Intense версията.
Много мой- чист, кремест, леко сапунен, с тропически нюанс, но универсален. Мисля, че е всесезонен. Ще видим.

Sonadora, Sunshine май се разгръща най-добре на по-хладно, или поне в не-жега. Когато се запознавах с него изпръсках 10мл в жегите без да ме впечатли, защото усещах само бадемов крем. Сега обаче в пъти повече ми харесва (12-20°C) Не че не обичам бадемов крем, но предвид пирамидата и ценовия му клас, имах съвсем различни очаквания.

Radincho, честита ароматна любов! Със здраве да си го носиш!

Аромат за деня- Angel Iced Star. Подготвям се за морето.

Последна редакция: ср, 13 юли 2022, 18:42 от Dez

# 302
Ох, Кирке напоследък ме души от всеки ъгъл, днес на детската площадка, в ресторант последно, бризът я разнася, околовръст вони на телесни течности, почнах да кихам и още ми "Ухае"

Последна редакция: ср, 13 юли 2022, 22:16 от Солена Луна

# 303
Трябва ли ми Carthusia Terra Mia, при условие че имам Montale Ristretto Intense Cafe? Препоръчително е да отговорите с не....🤣
Все повече се впечатлявам от Lattafa Ana Abiyedh. Това чудо е невиждан звяр...Пръскам сутринта и цял ден около мен се носи аромат. Душ, миене на коса и ароматът все още си е по мен и около мен. А колко комплименти отнесох, не е истина... Колежка иска да й го поръчам, но в момента го намерих в 2 сайта на някакви безумни цени от сорта на 70-100 лв....🤥
Та ако го мернете някъде на нормални цени, сигнализирайте, моля.

# 304
  • София
Не послушах дамите, които не ми препоръчваха Girl of Now Forever и го поръчах насляпо - грешка... Започна обещаващо със сочна малинова експлозия с ванилия, но като улегна, избиха неприятните за мен бели цветя, тия, които ми миришат на нагрято, направо прежулено от слънце или сушилня пране, изпрано с миризлив прах за пране Grinning
Интересно, проверих, има само портокалов цвят, да не би него да ръгат на всеки втори дизайнерски парфюм, че все ми миришат по един и същи начин, белоцветно и главоболно.

# 305
Rebel истината е, че в масовата парфюмерия не се комбинират отделни молекули, за да се постигне нотка "портокал" , както се е правело в близкото минало , а се използва готов блок наречен "портокал", друг наречен "жасмин", трети, наречен "лавандула". Освен това от блоковете, които се продават се използват тези, които се харесват най много на потребителите, т. Е. Взимат се/правят се блокове като на вече популярни парфюми. Затова ако не ти допадат повечето, трудно ще харесаш някой друг, и затова звучат еднакво, макар да имат различни нотки.

# 306
Здравейте, някой познава ли тези аромати: Amos Parfum https://amosparfum.com/

# 307
  • Асеновград
Здравейте, реших да питам вас, защото сте събрани тук любителки на парфюмите, та искам да си поръчам един парфюм, помирисвала съм го отдавна и си спомням че ми хареса, но ако някоя го има и може да ми обясни как ухае ще съм много благодарна. В сайта на фрагратника го описват точно като парфюм който би ми харесал но все пак. А тестер не мога да открия никъде да го подуша.

# 308
Yana.GG, за описание на аромата не мога да помогна, но парфюмът го има в Лили Дрогерии (поне в Стара Загора и в двете е наличен за проба). Предполагам и в другите градове ще е така. Simple Smile

# 309
Здравейте, реших да питам вас, защото сте събрани тук любителки на парфюмите, та искам да си поръчам един парфюм, помирисвала съм го отдавна и си спомням че ми хареса, но ако някоя го има и може да ми обясни как ухае ще съм много благодарна. В сайта на фрагратника го описват точно като парфюм който би ми харесал но все пак. А тестер не мога да открия никъде да го подуша.

щом веднъж Ви е харесал, ще Ви хареса сигурно пак:) хубав е, аз имам this is her и girl can do anything и за мен е нещо по средата, по-далеч от първия, повече към втория, с повече сладост, но по-лесен за харесване. Пък и е лесно да се пробва.

# 310
  • Пловдив
Здравейте, Lattafa Ana Abiyedh може ли да се пробва някъде. За Пловдив става дума.

# 311
Здравейте, някой познава ли тези аромати: Amos Parfum https://amosparfum.com/
Преди време ги коментирахме в една от фейсбук групите. Днес едно момиче ми сподели впечатления, очарована беше от Amor Psyche. Аз съм хвърлила око на Aissa и дано имам късмет да хвана бройка, че за този месец съм надхвърлила бюджет...

# 312
  • Асеновград
Благодаря за отговорите, ще потърся в лили, не съм ги виждала там. Иначе останалите на марката не са точно моя аромат.

# 313
Дори се чудя дали да не си взема и едно philtre на Shalimar....
Пробвала ли си го, може ли да го опишеш?
И аз му се чудя, но не обичам да купувам насляпо...

# 314
Дори се чудя дали да не си взема и едно philtre на Shalimar....
Пробвала ли си го, може ли да го опишеш?
И аз му се чудя, но не обичам да купувам насляпо...

Изобщо не съм Simple Smile  просто искам съвременен вариант на Шалимар, защото за супер винтидж имам Нахема.
Иначе би трябвало да е по-дифузен вариант на оригинала, с по-чист и не толкова остър цитруси и без кожа , която си спомням, че малко ме беше оотблъснала, когато го пробвах оригинала, макар, че най-вероятно сега би ми харесала...
Затова го взимам от нотино, ще го върна ако не ми допадне и ще си взема "истинския"

Общи условия

Активация на акаунт