Парфюмни размисли и страсти - 274 юли 2022 г.

• 55 396
  • 586
  •   1
Отговори
# 360
От Нотино аз получих Тера Миа, но не Eau de parfum, а Parfum версията, която е в прозрачно шишенце(без еетикет и картинки по него) и на сайта на бранда е с 20Е по-скъп от другата версия. Тия от Нотино или са объркали снмките, или са се минали.

# 361
  • Варна
Преди няколко дни тествах Initial - Aigner : https://www.fragrantica.com/perfume/Etienne-Aigner/Initial-Eau-d … Parfum-65614.html
Сигурна съм, че беше в дамската секция на Дъглас. Сега влизам във фрагрантика, чета мъжки. И дамски не намирам. Каква е истината ?

# 362
  • София
По-скоро харесвам Герлен пред Ланком, като розата не ми е любима нотка. Много обичам Мон Герлен, също и Флорал версията. Сигурно ще рискувам с Шалимара, любопитен ми е.

# 363
Mini Rebel, а защо не La Belle Le Parfum?
Много е прекрасно това нещо. ♥️

# 364
Mini Rebel, а защо не La Belle Le Parfum?
Много е прекрасно това нещо. ♥
Леле да, в пъти по- прекрасно от описаните.

# 365
Точно тази интенз  версия на Трезор е много пачулеста и синтетична, ме става въобще за лято. Есенно-зимният сезон би била по-подходяща.

# 366
E, мадами, Ла бел, това сладко банално създание да е по-хубав от Шалимар, че даже и Филтре версия.... Нека не прекаляваме....
Мини Ребел, ако харесваш Мон, Филтре  е по-близък до твоя вкус, но е малко специфичен, не бих го нарекла мек и женствен , според мен е аромат, който е закачлив, момичешки и не се взима на сериозно. Ако търсиш мек, женствен, елегантен, но все пак с някаква дълбочина защо не пробваш Chanel 5 eau Premier  или Коко Мадмуазел (този е малко по-сладък), от парфюми шоп с кода излиза около 110 лв, което е същия ценови диапазон или някой от Инстант серията на Герлен, те също са меки, женствени, сладки и могат да се намерят в същия  ценови диапазон ако се разтърсиш, а защо не и някоя черна рокля, те са определено женствени и сладки, шармантни, дори блек перфекто и блек перфекто флорал бяха на много добри цени.....

# 367
E, мадами, Ла бел, това сладко банално създание да е по-хубав от Шалимар, че даже и Филтре версия.... Нека не прекаляваме....

Нося Шалимар ЕдП, ЕдТ и колона от доста години, но не твърдя, че е безопасен за сляпа покупка. Също така съм наясно, че за много потребители е неносим.

И не на всеки му е приятно да ухае в стил стара школа, колкото и да е красива. Нека не прекаляваме, да.

Още страдам по "Мексиканеца", великолепен беше.
https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Shalimar-Ode-a-la-V … exique-18414.html

Initial, L'Eau, и Souffle нямат нищо общо с първообраза, но и тях носих с удоволствие. L'eau обичам страшно много, но Philtre все още не познавам.

La Belle Le Parfum и La Belle се различават силно един от друг, не са един и същ парфюм.

Последна редакция: сб, 16 юли 2022, 20:25 от Dez

# 368
Ненавиждам Шалимар и да, Ла Бел е в пъти по- хубав за мен.

# 369
Това беше в отговор на твърдението Ла Бел е в пъти по хубав от Шалимар, което мисля говори само за себе си и е различно от на мен не ми допада... . Иначе, да, Ла бел е приятно секси парфюмче, ле парфюм и за мен също е по хубавия вариант.

# 370
Като споменахте Ла бел, какво мислите за версията Fleur Terrible? Много ми се ще да го пробвам, но никъде не е зареден из физическите магазини около мен.
Иначе последно време посягам основно към новото ми попълнение от Зара - rose gourmand. Явно е някакво копие на Монтал, защото постоянно ме питат дали съм с него (не съм сигурна кой точно, не ги познавам).
Трайността при мен е около 6-7 часа и има шлейф.

# 371
  • София
Мини Ребел, ако харесваш Мон, Филтре  е по-близък до твоя вкус, но е малко специфичен, не бих го нарекла мек и женствен , според мен е аромат, който е закачлив, момичешки и не се взима на сериозно. Ако търсиш мек, женствен, елегантен, но все пак с някаква дълбочина защо не пробваш Chanel 5 eau Premier  или Коко Мадмуазел (този е малко по-сладък), от парфюми шоп с кода излиза около 110 лв, което е същия ценови диапазон или някой от Инстант серията на Герлен, те също са меки, женствени, сладки и могат да се намерят в същия  ценови диапазон ако се разтърсиш, а защо не и някоя черна рокля, те са определено женствени и сладки, шармантни, дори блек перфекто и блек перфекто флорал бяха на много добри цени.....
Да, на Инстант Мажик бях хвърлила око, тестмах го в БЗ, но го бях позабравила, благодаря, че ме подсети Simple Smile А каква е разликата между него и Инстант?
Черните рокли все не можех да ги харесам навремето като излязоха. Без да претендирам, че познавам всичките, но като цяло ми идваха too much, малко в стил вечерни, парти аромати.
Ла Бел Ле Парфюм не съм тестмала, в Ла Бел имаше нещо остро, май ветивера, което ме отказа.

# 372
Последните дни при мен дойдоха невероятни много желани парфюми и проби, за което много благодаря на прекрасни съфорумки.
Ексклузивите Ванила Диорама и особено Тобаколор Диор ще ме радват цяла есен и зима. Много съм хепи.❤

# 373
Ни Шалимар, ни Ла Бел от мен... За моя вкус отвратителни и двата. Колко сме различни и слава богу 🙂

# 374
Mini Rebel,
L'instant Magic
е много различен от L'instant.
А парфюмите в новите шишета на Guerlain, според мен са доста променени (поне тези, които познавам). Никой Shalimar не е за сляпа покупка и според мен. Аз много харесвам La Belle, а La Belle Le Parfum-не! Много ми е сладък и както каза Dez, различен. Тук споделяме мненията си, не мерим кой парфюм е по-добър. Всеки съществуващ аромат, е любим, на някой от нас. И аз не харесвам много аромати, но това не ги прави не добри! Лятото не ми е парфюмен сезон. В топлото време, не мога да избирам и преценявам адекватно. За себе си открих, че повече ме интригуват есенно-зимните аромати. И нека не бъдем така крайни. Всеки парфюм е нечие творение и е създаден с надеждата, да ни направи щастливи.

Последна редакция: сб, 16 юли 2022, 22:07 от Magda Dimitrova

Общи условия

Активация на акаунт