Юли почва с урожай! Юлчета се раждат, дай още дай! - Термин Юли 2022г - тема 10

• 49 120
  • 570
  •   1
Отговори
# 315
Добър вечер! Честито на всички мамчета живи и здрави бебенца!!
Имам един въпрос вече съм 40 г.с.и 4 д. нямам никакви болки никакви признаци притеснявам се вече бебка е много активна усещам от време на време твърдяване на корем,и много леки болки в кръста но за минута,като седя на стол усещам все едно някой ме ръчка с нож за секудни. Понеделник ако до тогава нямам болки за раждане, съм на системи за предизвикване притеснявам се.. ии корема от пъпа на долу ми е много мек като ходя или се клатя все едно имам вода много мекичко. Споделете вие как се чувствате имате ли болки в коя седмица сте.

# 316
Bubblez, Vivka9, АА, честити ви рожби. Време беше 😄 Бързо да се възстановите.

За къпането - на чешмата аз си я хващам с една ръка през гърдичките, а с другата минавам с шампоанчето. Изплаквам и готово. Работа за 3 минути, но не го правя всеки ден.

# 317
Честита рожба, Bubblezz! Да ти е жива и здрава, много да ви радва! Бързо възстановяване! ❤️❤️❤️

Днес в 13:38 се появи моята Дарина чрез индукция! Heart Eyes Пандишпанчето ми е 52 см, 3860 гр. Нямаше намерение да излиза. По-късно ще разкажа за раждането ми в МД София.

# 318
Добър вечер! Честито на всички мамчета живи и здрави бебенца!!
Имам един въпрос вече съм 40 г.с.и 4 д. нямам никакви болки никакви признаци притеснявам се вече бебка е много активна усещам от време на време твърдяване на корем,и много леки болки в кръста но за минута,като седя на стол усещам все едно някой ме ръчка с нож за секудни. Понеделник ако до тогава нямам болки за раждане, съм на системи за предизвикване притеснявам се.. ии корема от пъпа на долу ми е много мек като ходя или се клатя все едно имам вода много мекичко. Споделете вие как се чувствате имате ли болки в коя седмица сте.

Аз точно почнах  40та седмица и нямам никакви симптоми или болки и мен АГ ми каза, че наблюдаваме и ако до 41 не родя, ще се реши как да се предизвика . Коремът си ми е мек и високо, единствено ме подгони някакъв гаден запек, подозирам от спирането на магнезия. Уикендът ще пробвам да пошетам малко с повече навеждане да видим ще се раздвижи ли бебокът.

# 319
  • Замък сред облаците
Така, разказвам за раждането Simple Smile

Както знаете, бях 10 дни карантина заради ковид точно последната седмица преди термин и за щастие бебчо изчака (май можеше и още даже да чака) и не се роди в този период. Ако беше тръгнало раждане с ковид, трябваше да ида в ковид отделението на Майчин дом.
За щастие карантината изтече и на 11 ден отидох на контрола при моята АГ др Гагова във Вита. Тоновете бяха добри, плацентата все още между 2 и 3 степен и това в 40+6гс. Обаче околоплодните води бяха малко, което обясняваше защо усещах една идея по-малко движения (плюс както днес разбрах от задно тилно се е завъртял в предно тилно предлежание, идеално за раждане и е ритал навътре, вместо към коремната стена като преди). 
Др Гагова каза, ако искам че мога да изчакам 3-4 дни още да видим дали ще тръгне естествено, но аз силно се притеснявах да не се инфектират водитеили да почне да се задушава. Затова се уговорихме за индуциране на следващия ден.
Днес съответно постъпих към 7:30-8ч сутринта в болница Вита. Екипът беше предупреден да ме очаква, а др Гагова щеше да дойде малко по-късно, заради нощно раждане приключило в 5:30ч сутринта.
Засякоха ми тоновете, огледаха положението на бебето, вагинален преглед, попълнихме всички протоколи и декларации. След това ми направиха клизма и ме настаниха директно в предродилна зала, тъй като нямаше свободни места по стаите, но по обяд щяха да изписват куп жени. Иначе първо те настаняват в твоята стая. Цял ден бях сама (една родилка с ГД дойде за секцио около час след като родих) и акушерският екип беше около мен.
Към 10ч ми включиха система с окситоцин, дотогава бях с 2см разкритие. Към 12ч дойде док, разкритие - 3 см и пукнахме мехура. Дотогава болките бяха леки и търпими, обаче с пукането станаха доста силни - на ниво мой стандартен цикъл, който принципно е хипер болезнен. Около 30-40 мин продължи това и док се съгласи да викнем анестезиоложките за епидурална, защото бях почнала да пъшкам, простенвам и да псувам леко на всяка контракция (“мамка му как боли”) - явно това им е индикатор, че е много тегаво вече 😂. Анестезиоложките бяха супер печени, обезболиха ме в рамките на 10 мин вкл подготовката и светът отново стана красив. Усещаха се стяганията, но без болка. На 7см почна да ме отпуска упойката и помолих за още половин или дори четвърт доза (цяла обезболява за около 2ч), за да не компрометираме напъните, но и да не се мъча до 10см. Към 15:30ч вече бях с пълно разкритие и все още обезболена. Почнахме да пробваме с напъни, което беше леко трудно в началото, защото усещах че има някакво напрежение към дупето, но от упойката не можех да напъна добре мускулите плюс че се давех от макар и лека кашлица (thank you, covid). Пробвахме в легнало положение, клекнала и подпряна на борда на леглото и накрая пак беше най-добре в леглото. За около 45 -60 мин имаше някакъв напредък в моите опити и главичката се виждаше. Преместиха ме в родилна зала на родилното легло и се събра вече целият екип (дотогава бях с 2 акушерки и дежурната лекарка). Напъните станаха по-болезнени и се опитахме да пробваме без епизотомия, но 10см главичка си казаха думата. Опитаха да ми съдействат и с натиск върху корема, като подчертавам бебето беше осезаемо в таза и натискът не бе прекален. Само веднъж усетих дискомфорт, но съвпадна и с пристъп на кашлица/задавяне и напън и просто стана лошо комбо. Др Гагова ми би местна упойка за епизотомията (боцкащо усещане, не болезнено), но ме подхванаха напъни и понолих да пробваме още малко без кълцане. Напъните вече идваха доста болезнено, защото бебето беше на изхода и натискаше всичко в малкия таз и зад срамната кост. При един особено силен напън усетих облекчение и бебето изплака - оказа се, че се е комбинирала силна контракция, епизотомия в точния момент и само не помня ясно дали някой ме натисна по корема или ми придържаше краката. Изведнъж болката спря, бебето беше навън и го клампираха и отнесоха набързо в легълцето срещу мен за аспирация, апгар тест и почистване. Плацентата излезе бързо и беше цяла - май я подпомогнаха леко, понеже се бях вторачила какво правят с бебето. В следващите 20-30 мин ме шиха и почистваха, от което нищо не усетих освен леко докосване. Сложиха ми и профенид след шиенето, въпреки че още не държаха донякъде упойките. Също и компрес с лед за намаляне на травматичния оток. За съжаление не ми дадоха бебето на гърда както бяхме говорили да стане, защото неонатоложката се притесни, че повече скимти и приревава тихичко, вместо да изреве мощно. Затова го сложиха на кислородна палатка, да се осафери. Прекара близо 1,5 часа в малкия ми таз покрай напъните и това е основната причина за изтощението му при раждането. Всички останали показатели, казаха че са на ниво. Сложиха ми тежест на корема и прекарахме близо 2 часа още в родилна, той срещу мен в легълцето под палатката си мрънкотеше. На втория час неонатоложката го прегледа пак обстойно и заключи че е добре. Дадоха ми го за 2 мин преди да ме настанят в стаята и ще ми го дадат пак утре. Практиката във Вита е първата нощ детето да е в детско отделение и под наблюдение, за следващите е по избор на майката, може там, може при нея.
Настаниха ме, донесоха ми вечеря (супа, яхния и хляб), помолих и за вода. Към 22ч помолих съъквартирантката ми да повика една от дежурните акушерки, тъй като ми казаха първото ставане да е задължително в присъствие на някоя от тях. Отидох до вц, преплакнах се, сложих бельо (йей) и нова превръзка. Дадоха ми още профенид да си имам за през нощта, ако почувствам нужда. Малтофер са ми оставили да пия също.
Чувствам се добре засега, може би леко напрежение в тазовото дъно и около перинеума и то като се накашлям основно.

Искам да отбележа че екипът за раждане - др Гагова по мой избор, а акушерки, неонатолози и анестезиолози - които бяха на смяна; беше повече от прекрасен.  Цял ден имаше по 1-2 или повече хора около мен, пускахме си шеги, говорихме си още за пътешествия, политика и обществен живот. Определено си личи, когато едни хора наистина са екип в работата си и я вършат с удоволствие. Дори др Гагова каза накрая, че скоро не са имали такова позитивно раждане и цял ден да се бъбри и да се леят бъзици. Надявам се и следващите дни да са така приятни.

# 320
Честито на всички новородили майки, да са ви здрави бебенцата и да ви носят много щастие Heart
АА страхотен разказ, въпреки трудностите, екипа и според мен е всичко. Ако не те предраположат и най-лесното раждане може да остави лош спомен. Но ако са позитивни и подкрепящи, дори и сложните ситуация ти се струват песен. Аз не знам колко е било сложно или болезнено първото раждане, точно заради екипа. Пожелавам ти по-малко дискомфорт и прекрасни моменти с новото съкровище (:
Да се преброя в неродилите Joy

# 321
fillme,честита радост и бързо и леко възстановяване!
Честити рожби и на останалите момичета и леко възстановяване .
Аз също родих, спешно секцио в 33+ 1ден. Миналата седмица ни дадоха по-едричкият другото юначе трябва да натрупа килца. Родиха се с голяма разлика по между им 1499гр и 2170гр

# 322
Joy Joy, колко е наддал малкия мъж? Няма ли вече да си го взимате вкъщи?
fillme,честита радост и бързо и леко възстановяване!
Честити рожби и на останалите момичета и леко възстановяване .
Аз също родих, спешно секцио в 33+ 1ден. Миналата седмица ни дадоха по-едричкият другото юначе трябва да натрупа килца. Родиха се с голяма разлика по между им 1499гр и 2170гр

# 323
Здравейте Момичета Blush
Имам въпрос към тези от Вас родили в МД- София.  Как премина раждането и в последствие какво е  отношението на персонала към Вас? Къде според Вас е по-добре, на 7-ми или 12-ти етаж? До колкото разбрах изборът на стая става след раждането. И ако няма свободна стая на нито един от двата етажа каква е процедурата? Наистина ли е толкова неописуема жегата в стайте, както се пише. Като гледам каква прогноза се задава за по 36 градуса и почвам да се плаша. Аз имам едно нормално раждане от преди 6 години в болница Надежда, но този път реших да се насоча към медицинско заведение с по-добра неонатология.

# 324
Здравей, аз родих преди 10 дена в МД. Раждах естествено, така че ще ти разкажа как протича в този случай. Приемат те през спешното, попълваш разни документи, като решат, че е настъпил момента ти правят клизма и те оставят за тоалет. След това те качват в родилна зала, в последствие след като родиш те оставят там за още няколко часа, при мен бяха около 2-3. Чак след това те качват в стаята, която искаш. Разликата между 12-ти и 7-ми етаж е основно в това дали искаш бебето да е при теб постоянно. На 12-ти етаж бебето е при теб, като се води в общия бокс за прегледи, ваксини и назначения два пъти през деня - от 8 до 10 и от 12 до 13 часа. Съответно на 12-тия етаж стаите са само платени (70 лв за двойна и 120 лв за единична). Да, наистина е много топло в стаите, но щом аз издържах.. 😀 На 7-ми етаж бебетата са в общ бокс и ги водят при майките май през 3 часа. Там има стаи, които са безплатни и такива, които се заплащат, не съм се интервсувала обаче подробно. Ако си с избор на лекар, може да го попиташ дали не може да ти запази стая. Въпреки че бях естествено, аг ми запази 2 дни по-рано на 12-ти етаж, защото очакваше да тръгне скоро раждане и нямаше проблем да ми запази, нищо че при естественото не се знаеше кой ден ще е.
Относно персонала, особено доволна съм от родилна зала, въпреки че бях с екип и останалите, които бяха на смяна идваха и помагаха бебето да излезне. А и самата стая в родилна е хубава. 😀 От персонала на етажа като цяло са любезни, на мен не ми хареса, че трябва да ги търсиш, за да ти обяснят нещо, иначе никой не се сеща да дойде да ти каже, да ти покаже, все пак не ставаме всеки ден майки..
Здравейте Момичета Blush
Имам въпрос към тези от Вас родили в МД- София.  Как премина раждането и в последствие какво е  отношението на персонала към Вас? Къде според Вас е по-добре, на 7-ми или 12-ти етаж? До колкото разбрах изборът на стая става след раждането. И ако няма свободна стая на нито един от двата етажа каква е процедурата? Наистина ли е толкова неописуема жегата в стайте, както се пише. Като гледам каква прогноза се задава за по 36 градуса и почвам да се плаша. Аз имам едно нормално раждане от преди 6 години в болница Надежда, но този път реших да се насоча към медицинско заведение с по-добра неонатология.

# 325
Моля ви, кажете какво да пия за отхрачване и гърло. Положението се влошава, само гърло. Нямам Т и носът ми е добре, но гърлото не се подобрява. А време не остана да де оправя. Само това си мисля, а и като слушах АА с кашлица си е тогава да раждаш, а в моята болница няма да ми сложат упойка..  та не знам.

# 326
  • Замък сред облаците
Тантум верде спрей и сироп гринтус. За носа грип стоп спрей.

# 327
Честито AA, Vivka! Живи и здрави, сладки, послушни да са ви момченцата!
Бързо възстановяване на вас!
Помеждудругото и аз снощи четох за Вита. За тези пари там си е доста добре май, май. За третото раждане ще се насоча към частна болница сигурно.
Меню си избираш, почти нищо не трябва да носиш,упойките са ти включени, екип си избираш.. Рай.
Моята АГ, доктор Николова(работи в МД, една младичка е, с черна коса, може който е раждал наскоро там да я знае) е най-готината докторка, която познавам.
Днес я питам "Ами ако примерно тръгна да раждам и вие не сте дежурна в МД, няма да можете да дойдете да ме видите нали?" и тя " Стига да съм в София мога да дойда. Само звънкаш или пишеш като ти почнат регулярните контракции."
Как да не я обича човек. И в 11 вечерта съм й звъняла да я питам някакви тъпотии, и пак ми е вдигала жената.
И постоянно ми пише или звъни да ме види как съм.
Предната АГ 5 пари не даваше за мен. Звъня й че ми е паднала тапата и имам контракции от вчера, отговаря ми след 3 часа. 😑😡 Въобще не й пукаше за пациентите й.
Не мога да заспя до късно момичета неродили все още. Не спирам да мисля за бебо. 😏😊🐥🐈🐈🐈
Николова е страхотна. Тя асистираше при моето секцио на моя АГ. Познавам я от предишни идвания за тонове,  страшно мила и добра, винаги ме успокояваше, че всичко ще мине леко. Има страхотен подход към пациента, след един инцидент много ми помогна да се успокоя. Страхотен човек!

# 328
M _lady, в четвъртък беше 1960гр
Мисля, че има грешка в сряда бе 1875гр, а предните два дни наддаваше с по 10 гр. 😕
Няма да има свиждане 😢 заради този пусти модерен грип...
22 дена  сме далече един от друг...
Чета, че в София може и кърма да се носи и да се гушка когато детето е стабилно...
Варна обаче е друга България 😢😕

# 329
Душичка ❤️ Колко трябва да стане, за да го изпишат? Мисля, че и в Надежда не дават да се гушкат и да се носи кърма.
M _lady, в четвъртък беше 1960гр
Мисля, че има грешка в сряда бе 1875гр, а предните два дни наддаваше с по 10 гр. 😕
Няма да има свиждане 😢 заради този пусти модерен грип...
22 дена  сме далече един от друг...
Чета, че в София може и кърма да се носи и да се гушка когато детето е стабилно...
Варна обаче е друга България 😢😕

Общи условия

Активация на акаунт