Юли почва с урожай! Юлчета се раждат, дай още дай! - Термин Юли 2022г - тема 10

• 49 083
  • 570
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Lionmamma честито бебче, с тея размери нормално да се озориш Simple Smile) Да е много здрав и бързо възстановяване! Айде другите мами, стискаме палци и на вас и чакаме добри новини!

# 376
  • София
На мамите с предстоящо раждане и аз пожелавам успех и най-вече спокойствие!
Няма как да няма паника, напрежение и страх, но най-важното за нас и бебенцата ни е да сме спокойни!❤
Аз смятам да почвам да гледам повече клипчета с дишането, че бебка си идва😁(16.07), не че е невъзможно да се паникьосам и да забравя всичко гледано и тренирано…
Първо раждане ми е, но гледам да запазвам спокойствие, каквото и както е писано, така ще стане и с притеснение и без, така че нищо не мога да променя.
Вярвам и се моля всичко да мине по най добрия възможен начин и това е!🤗🤍

# 377
Аз вече почнах да минавам в другата фаза, чудя се ще тръгне ли само или ще трябва предизвикване и като имам още няколко дни до термин и само се въртя в нас. Така са ми се подули краката, че с никакви обувки не ми е удобно, в нас поне с джапанки мога да ходя, добре че е голям апартаментът и имам къде да въртя Grinning

# 378
  • София
Момичета на няколко пъти се препоръчва някаква евтина електрическа помпа. Може ли да ми напишете коя беше и ако някой я е ползвал да сподели. Моята Медела нещо даде фира май, Нз какво става. Небето като суче излиза много кърма. На визитации ме пипат и казват цеди се, внимавай ще св запушиш пълни са и то тече наистина. Но с тъпата помпа едвам излиза и нещо май не е в ред. Ще я давам за ремонт, но искам да пробвам с друга, ако не електрическа дори за ръчна се замислям. То аман с толкова сложни джаджи, имам чувството, че нарочно са я направили толкова технологична тая Медела да има какво да се чупи.
Толкова е бавна, че цедя на лявта то тече от дясната. И после обратно. 😏

# 379
Аз вече почнах да минавам в другата фаза, чудя се ще тръгне ли само или ще трябва предизвикване и като имам още няколко дни до термин и само се въртя в нас. Така са ми се подули краката, че с никакви обувки не ми е удобно, в нас поне с джапанки мога да ходя, добре че е голям апартаментът и имам къде да въртя Grinning

Аз съм  същите мисли, уж четвъртък ми е термина, но няма никакво намерение да излиза, било й е комфортно вътре, както каза лекаря ми😅 Е да, ама на мен вече не ми е никак комфортничко 😃

Честито на всички родили, бъдете много здрави!🥳

# 380
Десислава, Меделата ти двуфазна ли е? Ако Да, включи втората скорост… От копчето става. И аз така първо, после открих колко по-бързо става.

# 381

Вивка честито за бебчо, бързо възстановяване, бъдете здрави. Да те питам колко време след първото секцио забременя пак. Моят мъж иска възможно най скоро да си направим следващото. И на мен ми предстои планово секцио на 14-ти.

Възстановявам се доста бързо, второ секцио ми е, първото беше преди 1 год. и 4 месеца. След първото беше кошмар, а сега се движа съвсем свободно в леглото, дори сядам. След 3 банки окситоцин нямам НИКАКВИ болки, все още не са ми слагали обезболяващи, родих на обяд. Предлагаха ми, но аз отказах. Чудя се нормално ли е, нищо да не ме боли и толкова бързо да се възстановя…
Желая късмет и леко раждане на тези, които тръпнат в очакване! Живи и здрави бебчета и мами! Heart

Забременях 9 месеца след първото раждане, не беше планирано, но съм най-щастливия човек в момента Blush успех ти желая и всичко да мине леко и да се възстановиш бързо! Heart
Привет, честито бебенце, много здраво и мн гушки.
Можеш ли да споделиш кой/ кои АГ направиха двете цезарови?

Всъщност, извинявам се. Забременях 7 месеца след първото раждане. И двете бременности се следих и родих при двама различни АГ. От Пловдив съм, ако някой има повече желание да му разкажа, може да ми пише на лично. Blush

# 382
Деси, доколкото помня доста хвалят Cangaroo  Elegance, около 100 лв беше  електрическата, аз мислех нея да взема, но ми подариха на Авент, да видим ще става ли за нещо Grinning

Последна редакция: пн, 11 юли 2022, 16:34 от mexicana___

# 383
Момичета утре съм в 6и30 сутринта доктора ме иска за индукция. Малко ме страх незнам какво ще ме правят чета в интернет,но немога да разбера,това раждане по естествен път предизвикано с медикаменти или система. Искам да знам ще болили.

# 384
Деси, аз съм с cangaroo gentle touch, електрическа е, с намаление ми беше излезнала около 60-70 лв, иначе е към 80лв. Върши работа, аз обаче сега чакам да ми дойде двойната на медела, че както казах вече с малката се храним така - с изцедена кърма.

# 385
  • София
Happy не е проблема в ползването, вече трето бебе отглежда, знам как се ползва. Има едни бели клапи дето за пореден път се прецакват и тегли слабо ама вече ми писна много от нея и май ще я продам ако съм доволна от  Cangaroo -то. Мерси да отзивите, пратих мъжа да я купи и да ми я донесе.

# 386
Момичета утре съм в 6и30 сутринта доктора ме иска за индукция. Малко ме страх незнам какво ще ме правят чета в интернет,но немога да разбера,това раждане по естествен път предизвикано с медикаменти или система. Искам да знам ще болили.
Зори, без нерви, ако нямаш друго раждане, няма как да съпоставиш дали индукция боли повече. Поискай си упойка, ако те притеснява.  Ако има условия за това е вагинално раждане дирижирано чрез вливане на банки и/или таблетки.

Деси, на Cangaroo Elegance е. Аз за сега съм доволна.

# 387
Деси, те са ти отговорили cangaroo elegance е тази, която хвалеха, ама аз да похваля и ръчния им модел - малко бавно си припомних как става, ама и хванах цаката и вчера за нула време се облекчих и не ме е боляла ръката от помпане. Излезе ми около 20лв, ако на някое му трябва евтин вариант.

Zornica23, ако ти се търси, първото ми раждане беше индуцирано с хапче и система, писала съм по въпроса в темите.

# 388
Момичета, да се похваля, че днес 11.07.22г в 8:55ч с планово секцио се роди втората ни дъщеричка Радина-2850гр., 49см. Много съм щастлива. Каката е само на 1.3 г. , а съм забравила колко мънички са:heart_eyes:

# 389
LionMama, честито бебе! Да е здраво и да ви радва много! И аз се чувствах точно така при първото раждане, че някакси все едно не се справих качествено с напъването, но в последствие разбрах, че не е била и само в мен причината. Сега отново много се измъчих с това напъване, но моя доктор много ме окуражаваше и постоянно ми повтаряше, че се справям чудесно, макар да не го усещах така.
 Ама явно не ми е писано да раждам лесно.

Честито и на mama 12021! Много здраве и щастие!

Иначе определно дишането ми помогна при по-силните контракции, преди да ми сложат упойката.

При първото ми раждане не съм усетила изтичане на води, но при прегледа ми казаха, че са намалели. Спукаха ми мехура в последствие. Баткото беше на антибиотик, защото водите не бяха бистри.
 С второто раждане имах частично изтичане, което продължи до раждането,  но пак ми спукаха мехура. Поне водите бяха бистри този път.

Баткото не в ходил на градина от месец и половина и не мисля да го пускам точно сега. Не, че не излиза и не играе всеки ден...

За помпа аз съм с Cangaro Elegance и съм доволна засега.

И двете раждания при мен бяха с индукция. Първото с хапче и окситоцин, без упойка. Болеше много, беше и дълго раждане 12ч.
Второто с окситоцин, за да се направи разкритие и епидурална. Ами няма да лъжа, ако кажа, че упойката не облекчава много. Слагаха ми обаче и разни други обезболяващи, които направо ме дрогираха и бях замаяна през голяма част от времето.
Контракциите преди упойката бяха търпими, както вече писах се опитвах да дишам правилно и това ме облекчаваше. Болка не се усеща, само леки напъни накрая. И въпреки това и второто раждане не беше лесно. Наполовина като време, но пък напъването накрая ми разказа играта.

Всяко раждане е различно и ако едни раждат бързо и лесно, при други се иска малко повече усилие. Важен е крайният резултат, а той е прекрасен и всичко, през което преминаваме си заслужава! Heart

Общи условия

Активация на акаунт