Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета (Тема 22)

• 75 743
  • 821
  •   1
Отговори
# 480
  • София
За зърната си има лепенки, които да ги скриват.

Нямам рокли с гол гръб. Не нося никога дрехи без сутиен.
(освен на плажа и вкъщи).

# 481
  • София
Аз обичам да ми се виждат презрамките на сутиена, даже на бял потник слагам цветен сутиен и всичко е точно. Ако работя в банка няма да отида на работа така, разбира се. Не ми харесва ходене без сутиене, нито за мен, нито ми харесва да го виждам, ако ще дамата да конкурира дъска за гладене. Седи ми нечистоплътно по някакъв ирационален начин.

# 482
Чудесно е че го позволяват ,  но лично  аз не бих отишла с рокля с гол гръб на официален повод  по "зърна" .Идва ми малко "хард" . ..
Скрит текст:
Миналата седмица имаше интервюта за  работа.
Кандидатите  чакаха да ги извикат долу  при охраната и на влизане ги видяхме.
Едно девойче с прекрасна фигура и стегнат красив  бюст,  беше дошло с   потниче  без  сутиен и къса прилепнала пола.Имаше и някалво сако  , което нервно мачкаше в ръце.
Мъжката част от колектива разпалено коментираше  потника..., дамската също  Simple Smile  .
Никой не мислеше , че и стои зле.
Разбрахме че колегата  от човешки ресурси е отказал да проведе интервюто  заради неуважение към фирмата  позовавайки се на неадекватното за случая облекло на  момичето.

И все пак си личи неодобрителното и иронично отношение към девойчето. Вярвам, че част от стила и чара на възрастта е щедрото отношение към онези, които са в началото на пътя и имат още уроци за учене. И желанието, когато е възможно, да им се помогне да научат уроците, вместо доволно да се заключи, че "не са се прицелили правилно". Аз и колегите ми ( сигурна съм и за тях ), бихме поканили девойката да я изслушаме - да вземеш решение за професионалните и личните качества само заради неподходящо облекло, и то еднократно демонстрирано, не влиза в разбирането ми за обективност. И бих намерила елегантен начин да посоча, че конкретното облекло на подобни събития и позиции няма да носи позитиви.
За протокола - юрист съм, ръководя екип от юристи, доволно строги и делови хора. Сутиенът ми не се вижда, повечето рокли с презрамки, които си купувам, имат приспособление за закрепване на сутиена към презрамката, за да не се позволи дори случайно показване ( бизнес стил, нали така : ))). Но не ми пречи да виждам на околните, не се дразня, нито го намирам за непремливо.

# 483
  • София
Какво е това приспособление? Да не са ония панделки, дето винаги ги режа? Или те са за закачане?

# 484
Хм, колкото лица, толкова и гърди.
Преди ражданията и кърменето съм носила на официални поводи рокли с гол гръб без сутиен и нито съм изглеждала хард, нито съм била по зърна....
Като роклята е подплатена на бюста дори и с лека подплата не изглежда пошло.

Rockstar, приспособлението е отдолу на презрамката на роклята, с тик-так копченце се закопочава и фиксира презрамката на сутиена към тази на роклята

За облекло, прическа и стил на млади хора, които са на старта на професионалния си живот нямам претенции - важно ми е какво могат.

Последна редакция: пн, 18 юли 2022, 12:32 от Al Georgieva

# 485
Какво е това приспособление? Да не са ония панделки, дето винаги ги режа? Или те са за закачане?

Довечера ще ти снимам и изпратя - представлява едносантиметрова лентичка, закрепена за едната страна на презрамката и с копче тик-так в другия край. Презрамката на сутиена се мушка под лентичката и са закопчава с тик-така и така не може да излезе и се движи само заедно с презрамката.

# 486
Много глупаво ми изглежда да отхвърлиш млад човек само заради облекло. Този млад човек може да е израснал в среда където не е имал въможността да види бизнес костюми на Х.Бос, а да е ултра способен, креативен, борбен и т.н.

# 487
  • София
Оо, това е обичайно на интервю. Интервюто е абсолютен стрес тест, човек трябва да се научи как се минава. Какво трябва да облече, да говори, как да се държи, кога да отиде. Живот.

# 488
Глупаво е да се ходи така облечен и на 20 преценявах къде и как. Ясно е, че когато отиваш и искаш да се харесаш, освен мъже ще има и жени. И не се знае от какъв човек изобщо ще зависи наемането ти на работа.
Помня на 25 на интервю за работа, облечена много подходящо и нормално, как по време на интервюто една много по-възрастна жена скачаше метър нагоре и ми обясняваше как няма да стане. Не защото не се справях на интервюто. Но понеже зависеше крайното решение от мъж, на който видимо бях симпатична, се обадиха на мен.
А аз никак не ходя облечена като монахиня. Но винаги човек трябва да прецени къде как да се облече. Дори като студентка го знаех. В училище също се сещах в кой час да си закопчея сакото.

# 489
  • някъде под слънцето...
Сега вече е модерно преди  да те допуснат до интервю да ти пратят  над  200  въпроса тест , който трябва да се попълнинон лайн за определено време, за да ти направят психолигически профил.

Поне във фирмата, където започнах миналата година, някои  от въпросите касаеха точно казуси за  "мъжкото внимание".

Последна редакция: пн, 18 юли 2022, 13:26 от sl

# 490
  • пустинята Гоби
Е ако има дрес код, на който се държи, няма как да не се спазва. От там насетне всичко идва вече прекалено, особено сакото в час + голи гърбове и сандали в държавната администрация. Винаги ме е дразнило някой да ми дава уклон как да се обличам/ не обличам. Не е лошо да се споделя, ама да се чете конско е доста науместно. И не всички работим във фирмата на sl, слава богу, така че лично мен малко ме интересува какво се прави там и какво не, че и да се набива в главите на другите. На мен ми харесва, когато някой нарушава дрес кода, винаги съм била за нарушаване на правилата.

Сутиените без презрамки или с махащи такива са голям благодат, аз ползвам постоянно летния сезон. Мога да ходя и без, бюста ми е малък и си е на мястото, но не ми е комфорто по 100 причини.

Някой нещо за долните гащи да каже?

# 491
Света много се промени и шефката в банката е ок с изтрити дънки, оувърсайз ленен пуловер с голяма брошка, червен маникюр и сандали на ток. Тя си може, моженето няма кой да и го вземе.

# 492
На първата родителска среща след Ковид най-коментираното беше облеклото на момичетата. 9 клас са вече, трябва да знаят къде как се ходи облечен! Няма нищо лошо в голите гърбове, но в бар, не на работа или училище.

# 493
  • пустинята Гоби
Това е във вашето училище. В училището на моят син няма такова нещо, постоянно вися там и гледам учениците, че са ми интересни. Единствената ми забележка е че децата сега се обличат много в черно, иначе си ходят повече от прилично облечени, даже прекалено униформени (дънки + блуза). Нито се гримират в повече, нито има фолк изпълнения. Съвсем обикновена софийска гимназия.

# 494
  • Sofia

Някой нещо за долните гащи да каже?

Най-малкият ми син настоя да му купя гащи Armani,  за да му се виждал ластика над панталоните. Rolling Eyes Явно при тийновете е модерно да се вижда бельото, а ние си го крием. Grinning

Последна редакция: пн, 18 юли 2022, 13:49 от Karen

Общи условия

Активация на акаунт